Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu Unutulur Mu???? (Ama Unuttuk..) (2 Kullanıcı)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
ehitler0st7zy4qrke4.gif

BU UNUTULUR MU ? (Ama maalesef unuttuk...)

Birinci Dünya Savaşı'nda İngilizlere, 150 bin askerimiz esir düştü. Bu askerlerden bir kısmı da Mısır'ın İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Seydibeşir Usare Kampı'na hapsedildi.

Kampın tam adı, 'Seydibesir Kuveysna Osmanli Useray-i Harbiye Kampı' idi. Bu kampta, 1918'de Filistin cephesinde esir düşen 16. Tumen'in 48. Alayı'na bağlı Osmanlı askerleri tutuluyordu.

12Haziran 1920'ye kadar iki yıl boyunca her türlü işkence, eziyet, ağır hakaret ve aşağılamaya maruz kaldılar.

Bu insanlık dışı muamelenin nedeni ise Ermeniler idi...

Kamptaki, Türkçe bilen Ermeni tercümanların yalan yanlış çevirileri ve kışkırtmaları nedeniyle, kampların İngiliz komutanları, azılı Türk düşmanı kesilmişlerdi. Savaş bitmişti. Ancak, kamptaki ağır koşullar nedeniyle ölenler dışındaki askerleri teslim etmek, İngilizler'in işine gelmiyordu. Çünkü, olası yeni bir savaşta, bu askerlerin yeniden karşılarına çıkabilecekleri, Ermeniler tarafından, İngilizlerin beyinlerine işlenmişti. Çözüm toplu katliamdı... Askerlerimiz, mikrop kırma bahanesiyle, süngü zoruyla dezenfekte havuzlarına sokuldu. Ancak suya normalin çok üzerinde krizol maddesi katılmıştı. Mehmetçik, daha ayağını soktuğunda, aşırı krizol maddesi nedeniyle haşlanıyordu. Ancak İngiliz askerleri dipçik darbeleri ile askerlerimizin havuzdan çıkmalarına izin vermiyorlardı. Mehmetçikler, bele kadar gelen suya başlarını sokmak istemedi. Ancak bu kez İngilizler havaya ateş etmeye başladı. Askerlerimiz, ölmemek için çömelerek başlarını suya soktular. Ancak başını sudan kaldıran artık göremiyordu. Çünkü gözleri yanmıştı...

Dışarı çıkanların halini gören sıradaki askerlerimizin direnişleri de fayda etmedi ve 15 bin askerimiz kör oldu. Bu vahşet, 25 Mayis 1921 tarihinde TBMM'de görüşüldü. Milletvekilleri Faik ve Şeref beyler bir önerge vererek, Mısır'da esirlerin krizol banyosuna sokularak 15 bin vatan evladının gözlerinin kör edildiğini, bunun faili olan İngiliz tabip, garnizon komutanı ve askerlerinin cezalandırılması icin TBMM'nin teşebbüse geçmesini istediler.

Tabii ki yeni kurulan devletin bin türlü sorunu vardı. Bu hesap sorma işi de unutuldu gitti.

Ama onlar unutmuyorlar...

Kendi ihanetlerini bile soykırım ambalajına sarıp, dünya kamuoyuna sunuyorlar. En üzücü olanı da malum birilerinin, bu karalama kampanyalarına çanak tutması...

ERMENİLER SOYKIRIM YAPILDI DİYE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYOR, BİZİM TARİHİMİZDEN HABERİMİZ YOK!!!

Alıntı..

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Bu bana email olarak geldi hiç bilmediğim tarihi bir olay sizlerlede paylaşmak istedim.

Selametle

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı Akşamlar....

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
of ya niye böyle oluyo niye haklarımızı savunamıyoruz acayip canım sıkıldı şimdi yaaaaa

Selamün Aleyküm

Sorma kardeşim bende bu olayı bugün öğrendim çok kötü oldum tarihte neler olmuş böyle hoş şuan ki zamanda da oluyo ama duymuyoruz görmüyoruz yazık

Selametle

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
bizler onları unttuk ama inşALLAH onlar bizi mahşerde unutmazlrda şefaat ederler.
o kahpelere sorulacak hesaba gelince.
hiç bir kötülük karşılıksız kalmaz.bu RABBIMIN sözüdür.ya bu dünyada ya ahirette illahi bu hesbın faturası ödettirilecektir.kimse üzülmesin.hesab er geç sorulur.hemde AHESTE AHESTE.
ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN.selametle

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
bizler onları unttuk ama inşALLAH onlar bizi mahşerde unutmazlrda şefaat ederler.
o kahpelere sorulacak hesaba gelince.
hiç bir kötülük karşılıksız kalmaz.bu RABBIMIN sözüdür.ya bu dünyada ya ahirette illahi bu hesbın faturası ödettirilecektir.kimse üzülmesin.hesab er geç sorulur.hemde AHESTE AHESTE.
ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN.selametle

Selamün Aleyküm

İnşaAllah Kasım abi İnşaAllah Allah c.c. büyüktür herşeyin hesabı sorulur.
Hayırlı Akşamlar...

Selam ve dua ile...

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleykum

YAZIKLAR OLSUN ONLARI UNUTANLARA

YAZIKLAR OLSUN ONLARLA

DOST OLANLARA........

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı Akşamlar...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
ermeniler soykirim yapildi diye dünyayi ayağa kaldiriyor, bizim tarihimizden haberimiz yok!!!

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Yorumlarınız için Allah c.c. razı olsun hayırlı günler

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum canim kardesim nasilsin? Hayirli Ramazanlar dilerim.Seni merak ettim uzun suredir haber alamadim senden, yoksa bilmeyerek seni kiracak bir hareketim mi oldu? Eger seni kirdiysam beni ozur dilerim. Kizini ve seni Allah a emanet ediyorum.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum canim kardesim nasilsin? Hayirli Ramazanlar dilerim.Seni merak ettim uzun suredir haber alamadim senden, yoksa bilmeyerek seni kiracak bir hareketim mi oldu? Eger seni kirdiysam beni ozur dilerim. Kizini ve seni Allah a emanet ediyorum.

Aleyküm Selam

Canım ablam yok nerden çıkardın olur mu? hiç için rahat olsun ablam sen sürekli internete giremiyorsun yoksa ben hep burdayım seni görsem hemen yazarım Allah c.c. razı olsun ablam Allah c.c. şükür kızımda bende iyiyiz sen nasılsın? sanada hayırlı ramazanlar ablam her zaman konuşamasakda içimiz bir ablam dualarımdasın inşaAllah asıl seni böyle bir düşünceye soktuğum için ben özür dilerim Rabbim daima yar ve yardımcın olsun ablam...

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Canım ablam yok nerden çıkardın olur mu? hiç için rahat olsun ablam sen sürekli internete giremiyorsun yoksa ben hep burdayım seni görsem hemen yazarım Allah c.c. razı olsun ablam Allah c.c. şükür kızımda bende iyiyiz sen nasılsın? sanada hayırlı ramazanlar ablam her zaman konuşamasakda içimiz bir ablam dualarımdasın inşaAllah asıl seni böyle bir düşünceye soktuğum için ben özür dilerim Rabbim daima yar ve yardımcın olsun ablam...

Icim rahatladi sevgili kardesim.Biz iyiyizz Allahima hamdolsun.Burada havalar iyiyce sogudu evimi henuz tutamadim resmi yerlerle islerim hala hallolmadi.Bir arkadasimin babasi rahmetli oldu.Bir kere ormustum babasini cok muhterem bir beydi Berat gunu yuzunu yikadiktan sonra aniden olmus,Kirki ise Kadir gecesinden bir gun onceye denk geliyor.Ona cok uzuldum.Bende degisen hic bir sey yok simdilik.Rabbime inaniyorum insallah hayirlisi ile hersey duzelecektir.Bir de kafama taktigim sey var ki, kocam bana kotu davranmis bile olsa ben yine de kocama zarar vermek istemiyorum.Benim yapim bu, bana zarar verene benim vasitamla zarar verilirse vicdanim cok rahatsiz oluyor.Rabbim islerimi kimseye zarar vermemi nasip etmeden duzene koyar insallah.Esin nasil? Hala ayni mi? Hala seviyormusun esini?Rabbim hakkinda hayirlisini nasipeder insallah. Benim kizimin boyu beni gecti:)Sibel Can a benziyor tabii cok daha zayif ve genc haline:)Kizim henuz okula baslayamadi cunku okullarda yer yok beklemedeyiz.Allah kizlarimizi da bizi de mutlu ve saglik eyler insallah.Daima kalbimdesin.Allah a emanet ol.Amin.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Icim rahatladi sevgili kardesim.Biz iyiyizz Allahima hamdolsun.Burada havalar iyiyce sogudu evimi henuz tutamadim resmi yerlerle islerim hala hallolmadi.Bir arkadasimin babasi rahmetli oldu.Bir kere ormustum babasini cok muhterem bir beydi Berat gunu yuzunu yikadiktan sonra aniden olmus,Kirki ise Kadir gecesinden bir gun onceye denk geliyor.Ona cok uzuldum.Bende degisen hic bir sey yok simdilik.Rabbime inaniyorum insallah hayirlisi ile hersey duzelecektir.Bir de kafama taktigim sey var ki, kocam bana kotu davranmis bile olsa ben yine de kocama zarar vermek istemiyorum.Benim yapim bu, bana zarar verene benim vasitamla zarar verilirse vicdanim cok rahatsiz oluyor.Rabbim islerimi kimseye zarar vermemi nasip etmeden duzene koyar insallah.Esin nasil? Hala ayni mi? Hala seviyormusun esini?Rabbim hakkinda hayirlisini nasipeder insallah. Benim kizimin boyu beni gecti:)Sibel Can a benziyor tabii cok daha zayif ve genc haline:)Kizim henuz okula baslayamadi cunku okullarda yer yok beklemedeyiz.Allah kizlarimizi da bizi de mutlu ve saglik eyler insallah.Daima kalbimdesin.Allah a emanet ol.Amin.

Selamün Aleyküm

Aman ablam dikkat edin üşütüp hasta olmayın Rabbime emanet olun inşaAllah en kısa zamanda hayırlı bir şekilde evini tutarsın ve kızınla bir ömür boyu mutlu huzurlu yaşarsın ablam...ayrıca ablam başın sağ olsun arkadaşının babası ne kadar iyi biriymiş berat günü vefat etmiş kırkıda kadir gecesine yakın Allah c.c. Rahmeti üzerine olsun inşaAllah mekanı cennet olur ablam üzülme ablam herkese böyle vefatlar nasip olmaz Rabbim hepimize hayırlı ölümler nasip eder inşaAllah...ablam Allah c.c. çok büyük sabırda imanın yarısı sabırla bu günleride atlatıp feraha çıkarsın inşaAllah sen iyi birisin ve daima öyle ol sana kötülük yapanı Rabbime ilet..ablam eşimden hiç ses seda yok arayıp sormuyor bende avukat tuttum aralıkda mahkeme var hayırlısı diyorum kazasız belasız ne olucaksa olsun diyorum...MaşaAllah kızına Allah c.c. nazarlardan saklasın inşaAllah okula hemen yazdırırsın Amin ablam Rabbim kızlarımızla bizi sınamasın inşaAllah...

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Aman ablam dikkat edin üşütüp hasta olmayın Rabbime emanet olun inşaAllah en kısa zamanda hayırlı bir şekilde evini tutarsın ve kızınla bir ömür boyu mutlu huzurlu yaşarsın ablam...ayrıca ablam başın sağ olsun arkadaşının babası ne kadar iyi biriymiş berat günü vefat etmiş kırkıda kadir gecesine yakın Allah c.c. Rahmeti üzerine olsun inşaAllah mekanı cennet olur ablam üzülme ablam herkese böyle vefatlar nasip olmaz Rabbim hepimize hayırlı ölümler nasip eder inşaAllah...ablam Allah c.c. çok büyük sabırda imanın yarısı sabırla bu günleride atlatıp feraha çıkarsın inşaAllah sen iyi birisin ve daima öyle ol sana kötülük yapanı Rabbime ilet..ablam eşimden hiç ses seda yok arayıp sormuyor bende avukat tuttum aralıkda mahkeme var hayırlısı diyorum kazasız belasız ne olucaksa olsun diyorum...MaşaAllah kızına Allah c.c. nazarlardan saklasın inşaAllah okula hemen yazdırırsın Amin ablam Rabbim kızlarımızla bizi sınamasın inşaAllah...
Selamun Aleykum canim kardesim, Rabbim yar ve yardimcin olsun.Buraya girince gozlerim doluyor,uzuluyorum. Allah sabir versin. Ask acisi cekmek te zor,yuva yikilmasi da zor,maddi yetersizlikte zor ama sukurle olsun sagliginiz tamam.Hersey de bir hayir vardir, bizlere hayirsiz gibi gorunen hayirli olabilir.Aralik ta mahkemen varmis Rabbim senin icin,yavrun icin hayirli olani nasip etsin.Kizim icin yarin okulla randevum var sanirim okula baslayacak ve artik sanirim sirasiyla maddi problemlerim ve ev problemim hallolacak insallah.Ya Rabbim sadece hayirli olani nasip etsin hepimize.Canim kardesim kocan hidayete ermezse bilmelisin ki Rabbimin bildigi vardir.Seni ve kizini Allah a emanet ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt