Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu sebze her derde deva... Ama... (6 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Bu sebze her derde deva... Ama...

4887.jpg

Bu sebze her derde deva ama tek bir kusuru var... Fazlası c.. duyguları azaltıyor...

MARUL: Kalsiyum minerali ile A ve C vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca Marulda B, D, E vitaminleri ve demir, sodyum, bakır, iyot, fosfor ve çinko mineralleri de bulunur.

Marulun Faydaları: Sinirleri yatıştırır. Tansiyonu düşürür. Sakinleştirici etkisi ile uykusuzluk çekenler için faydalıdır. Aybaşı halini düzenler ve ağrısını hafifletir. İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Kabızlığı giderir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Dalak ve karaciğer yetmezliği ile sarılığa karşı etkilidir. Basur şikâyetlerini azaltır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Balgamı söker. Aşırı cinsel isteği azaltır. Anne sütünü arttırır. Kemik erimesi ve romatizmada faydalıdır. Kan şekerini düşürücü etkisi ile şeker hastaları için yararlıdır. Özellikle gelişme çağındaki çocukların gelişimini destekler. Hastaların iyileşmesini hızlandırır. Cildi güçlendirir ve güzelleştirir.

Marul Nasıl Kullanılır? Besin değerlerini hızlı kaybeden bir sebze olduğu için marulu çabuk tüketmek gerekir. Marulun suyu cildi besler ve cilde tazelik verir. Sivilceleri giderir. Lapası yanıklara ve çıbanlara iyi gelir.

Bugün

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim
Allah Azze ve Celle razı olsun kardeşim çok sevdiğim ve bol bol tükettiğim bir sebzedir ama bundan sonra daha sık soframı süsleyeceğe benziyor
Selametle kardeşim Allah Teala razı olsun

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
bende diyodum bu güzelliğim neye bağlı diye demekki marul yiye yiye güzelleşmişim

rukiye76

Kayıtlı Kullanıcı
bilgilendirdiğiniz için çok sağ olun

bende marulu çok severim ve yemekerlin yanında hep tüketirim
bahçeden taze koparıp da yemek farklı bir güzel oluyor

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
evet kardeşlerim .. lakin yazının en başında bir uyarı vardı ..
"ama" diye devam ediyordu ben olduğu gibi yazmaya utandığım için sadece baş harfini yazdım.. anlarlar diye...

Bu sebze her derde deva ama tek bir kusuru var... Fazlası c.. duyguları azaltıyor...
bu yazıyı diyorum....

baktım ki anlaşılmamış diye belki bilmek istersiniz diye yazma gereği duydum şuan.. saygılar kardeşlerim... B)

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
anammmmmmmmmmmm nördün kız sen aşk olsunnnnnnnnn yok anam yok öyle duygular..........şşşşşşşşş.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
anammmmmmmmmmmm nördün kız sen aşk olsunnnnnnnnn yok anam yok öyle duygular..........şşşşşşşşş.

ya kardeşim vurma açığa iyice ....
ben bişe örmedim :) moral haberden aldım getirdim
bu sadece bilgi. hangi sebze neye yarar neye yan etkileri vardır.. bu bilgiler kardeşim :a07:

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
neyse allah rahatlık versin kardeşim ben çıktım

dua sekeri

Kayıtlı Kullanıcı
bence bekarların fazla yemesi lazım. nefse yenilmemek açısından. gecenin ikisinde iki kafadar kalmanız çok normal deil mi:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt