Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu çiçeği tanıyor musunuz? (1 Kullanıcı)

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Aşağıya resmini koyduğum çiçeğin adını bilen var mı?

fotoraf004m.jpg

fotoraf003.jpg

Çok hoşkokusu olan bu çiçeğin adını merak ettim...

Allah'a emanet olun...

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam ben onu soğan çiçeği diye biliyodum ama deilmiş demek ki...

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm, evt kırmızı zambak, misler gibi kokar, beyazı ve ebruliside vardır,,

bendeniz onu çok severim ve yetiştiriyorum..şu an tam mevsimi,gerçi yavaş yavaş geçiyor artık.. baharın başlangıcında sakısı değiştirilir ve (gerekiyorsa) toprağı havalandırılır,,
o zaman zambağın keyfine değmeyin çoşar adeta açar o güzel çiçeklerini....
selam ve dua ile...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam ben onu soğan çiçeği diye biliyodum ama deilmiş demek ki...

Sizin bildiğiniz de çok yanlış sayılmaz, zira bu çiçek familya olarak soğangillerdenmiş...

selamün aleyküm, evt kırmızı zambak, misler gibi kokar, beyazı ve ebruliside vardır,,

bendeniz onu çok severim ve yetiştiriyorum..şu an tam mevsimi,gerçi yavaş yavaş geçiyor artık.. baharın başlangıcında sakısı değiştirilir ve (gerekiyorsa) toprağı havalandırılır,,
o zaman zambağın keyfine değmeyin çoşar adeta açar o güzel çiçeklerini....
selam ve dua ile...

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten makbule geçti. Ben aslında çiçeklerle pek fazla uğraşamıyorum ama bunu sağolsun bir hastam bana getirmiş, gerçekten çok hoş bir kokusu var. Bari ilgileneyim biraz...

Allah'a emanet olun...

KAYYIME

Kayıtlı Kullanıcı
bende zambak diye tahmin ettim ama bilmiyorum. çok güzel çiçek..

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
[

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten makbule geçti. Ben aslında çiçeklerle pek fazla uğraşamıyorum ama bunu sağolsun bir hastam bana getirmiş, gerçekten çok hoş bir kokusu var. Bari ilgileneyim biraz...

Allah'a emanet olun...[/QUOTE]

selamün aleyküm cemal bey abi. bir bilgi daha arz edicem sakıncası yoksa , zambak, soğangillerden olduğu için belli bir süre sonra çicekleri ve yaprakları, gider, sadece toprağı ve içinde soğanı kalır,ama her sene o topraktan böyle güzel zambaklar çıkar...tabi iyi bakılması lazım fazla soğuğa ve sıcağa gelmez,,
selam ve dua ile kalınız...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
[
selamün aleyküm cemal bey abi. bir bilgi daha arz edicem sakıncası yoksa , zambak, soğangillerden olduğu için belli bir süre sonra çicekleri ve yaprakları, gider, sadece toprağı ve içinde soğanı kalır,ama her sene o topraktan böyle güzel zambaklar çıkar...tabi iyi bakılması lazım fazla soğuğa ve sıcağa gelmez,,
selam ve dua ile kalınız...

Selamun Aleyküm,

İlave bilgileriniz için de tekrar tekrar teşekkür ederim, bu bilgileri not ettim, umarım bu güzel çiçeği mahvetmem...

selamün aleyküm
benzetemedim zambağa sarı ve mor renklisi var bizde imkan olsaydı fotosunu koyardım

Sizin mesajınız üzerine tekrar baktım ve özellikle kırmızı zambak diye aradığımda daha net resimlere ulaştım, bana kalırsa gene kırmızı zambak olduğu kanaatindeyim. Ama sizin farklı bir bilginiz varsa da öğrenmek isterim.
Benim baktığım sitenin linki:

kırmızı zambak resimleri zambak çiçeği zambak çiçekleri zambak çiçek resimleri zambak fotoğrafları zambakresimleri zambakçiçeği

Allah'a emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt