Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Boşanmanın Eşiğindeyiz. Yardım lütfen (1 Kullanıcı)

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Ayhan bey yazınızı okudum. Haklısınız. Hakkınıız helal edin.

Olayı kişiselleştirmeyelim. Ben arkadaşa sabır ve tevekkülle birlikte dua etmesini tavsiye ettim ve arkadaşın içinde
bulunduğu durumu bizim klavye başından bilmemizin mümkün olmadığını söyledim.Yani kısacası ben fikrimi beyan etmedim.Hakkı tavsiye ettim.Benim burada kocaya karşı vereceğim yanlış bir cevap adamın gidip karısını boşmasına sebeb olursa ahirette bunun hesabını vermek zorunda kalırım.
"Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama, günahların az olduğu ortamlarda yaşayıp dünyayı pespembe görerek, acı çeken bir insanın neler hissettiğini anlamanın mümkün olmadığını söylemek isterim."
Bu sözün yaralayıcı bir söz,maksadını aşmış.21 yıllık evli ve 2 çocuk sahibiyim.Günahların bol olduğu güney egenin turistik bir ilçesinde ikamet ediyorum... Aslen Sakaryalıyım.Benim eşim bana ayırdığı vaktin,abarmıyorum belki on katını kendi anne babasına ayırıyor.
Kayınpeder ve kaynanamın oturduğu köy bize 40 dakikalık ve sapa bir yer olduğu için sırf onlarla daha fazla ilgilenmek için otomobil bile aldı. Defalarca anne-babasını merkez ile hastaneye,gezmeye götürüyor.. Yani hastalıkda ve sağlıkda daima anne-babasının yanında oluyor. Onlara ayırdığı vaktin onda birini bana ayırmıyor.Çünkü diğer dört kardeşi hiç ilgilenmediği için benim hanım ilgileniyor.O beni seviyor,ben onu seviyorum.Bu yüzden aramızda sorun olmuyor.
Benim derdim hanım hiç namaz kılmıyor. Namaz kılsa bir dediğini zaten iki etmem,istesin gücüm yettikten sonra
her akşam gülgetireyim.
Ama yardım isteyen arkadaşın durumu farklı, derdini anlatmış ama işin iç yüzünü kendi yakın çevresi daha iyi bilir.Bence ilk önce yakın akrabalara danışsın büyükler bir araya gelip kadının ailesi ile konuşsun.
Ben yine de sabır tavsiye ediyorum.Biraz daha beklesin! Hanımını üzerine düşmesin! Bekleyip hanımının ne yapmak istediğini anlamaya çalışsın.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Yardım ancak Allahtandır. Dua edeceğiz inşAllah. Allah yuvaların yıkılmasına razı olmayandır. Sizde dua edin, hepimiz dua edelim. Rabbimiz bizlere dua nimeti vermiş dil vermiş. Bizleri kendine muhattap kılmış. Bu nimeti layıkıyla kullanalım inşAllah. Allahın yardımı seninle sevgi ve merhametide ailenin üzerine olsun inşAllah.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN ÇOK ZOR BİR DURUM.
AMA SABIRLI OLUN.RABBİM SİZE BİR YOL AÇACAKTIR.
AMA HAKKINIZDA HAYIRLI OLANI İSTEYİN.
DUALARIMDA OLACAKSINIZ ALLAHI İZNİYLE...

{Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbü'l-Arşi'l-Azim}
''Allah bana yeter,O'ndan başka hiç bir ilah yoktur,ancak O'na güvendim ve O, büyük arşın Rabbidir.''

BU DUAYI BEN ÇOK SEVİYORUM.SÜREKLİ OKUYORUM.
SİZDE OKUYUN.
ALLAHA EMAET OLUN.
SELAMETLE KALIN.

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bütün yazıları okudum herkes kendince düşüncelerini paylaşmış ama bn [ ben değil kardeşimin sözerine katılıyorum]ve eşine şükürsüz bi insan oldunu söylemeden edemiycem senin orda annen baban hastayken bir bardek su verme gibi lükse sahib oldunu düşünecek kadarda cahil diyorum ve burnu havalarda sana ve ailene tepeden baktınıda düşünüyorum bnde bir bayanım emin olun kendi aileme bakmıyorum eşimin ailesine baktığım kadar neden biliyormusunuz onlar bnm ailemden daha çok hastalar bakıma ve yardıma ihtiyacları var artı bn buğün onlara bakar dualarını alırsam evlatlarımda bana bakar rabbimim rızasını alırım bundan ğüzel bişey varmı yaa bn onları yaşlı oldukları için bakıyor ve seviyorum allah rızası için yapıyorum bi karşılıkta asla beklemiyorum onlara baktıkca bn huzur buluyorum okadar mutlu oluyorumki anlatamam bn yanlarına gittimi gözleri ışıl ışıl bakıyorlar h.ş ğüzel kızım h.ş gelinim böyle yaa
bu sözler bile beni öyle mutlu ediyorki rabbim eşinede bu mutlulukları tattırsın bu düştüğü çıkmazdan kurtarsın hidayet versin evine yuvasına yaptıklarından pişman olup biran önce döndürsün sen de gereken ilgi ve alakayı göstermeni isterim kardeşim çünki biz kadınlar küçük bi sevgi gösterisine hemen kanatlarımızı yere indiririz ve uysallaşırız sabret bakalım inşallah rabbim sabrının hidayetini mutlaka vericektir a.e.ol kardeşim

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah yar ve yrdımcınız olsun Allah içinde buludnuğunuz sıkıntılardan çıkmazlardan kurtulup tez zamanda selametinize çıkmak yaşamınıza bir düzen bir yön vermek hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim.
Allah yuvanızda huzur mutluluk dirlik düzen geçim sevgi muhabbet aşk nasip etsin Allah kimsenin krulu yuvasını bozmasına fırsat vermesin inşallah.Bir yuva kolay kurulmuyor Allah sonunuzu hayırlara vesile etsin kardeşim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
AİLE GEÇİMSİZLİĞİNE KARŞI OKUNACAK DUA

3 İhlas Süresi,1 Fatiha OKUNARAK SEVABI HZ.PEYGAMBERİMİZİN RUHUNA HİBE EDİLİR VE
SABAH VE AKŞAM:
HASBİYELLAHÜ LA İLAHE İLLAHÜ,ALEYHİ TEVEKKELTÜ,VE HÜVE RABÜL ARŞIL AZİYM

7 DEFA OKUNURSA MESUT 1 AİLE HAYATI GEÇİRİLİR inşallah.
Birde hergün 114 defa Ya Cami'u ve 209 Defa Ya Muksid okursanız kardeşim Allah yuvanızda huzur mutluluk nasip etsin inşallah.

krizantem1903

Kayıtlı Kullanıcı
şu hayır mübarek kandil ce cuma günü dualarını eksik etmeyen bütün arkadaşlarımdan Allah razı olsun.yazılanların hepsini okudum ve herkezin tavsiyelerini tabii dikkate alıyorum.Alllah insana Allah korkusu versin.aile sorunlarını yazdığım için tekrar nakarat yapmak istemiyorum.
Allah ın selameti üzerinizde olsun inşAllah.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarımız seninle kardeşim,
hayırlı cumalar
hayırlı kandiller diliyorum.
Allaha emanet olun.
Selametle kalın.

ayhanD

Kayıtlı Kullanıcı
Aklıma geldikçe namazlardan sonra dua ettim.
Belki kırılmış olabilirsin.Yazdıklarımda samimiydim.Durumun zor olduğunu okudum.Şu anda haklı durumdasın
ama bence karın cahil ve bazı şeyleri düşünüp tartamıyor.Annen Baban hasta olsa bile kadın mutlaka ilgi ister,
şakalaşmak ister,dertleşmek ister... Belki bunların hepsini yerine getirmiş olabilirsin. Belki ona göre birşeyi eksik
yapmış olabilirsin. Birkaç gün mühlet ver! Üzerine düşme. Sonra varsa büyüklerini gönderirsin,yoksa da kendin
gider açık açık sorarsın,"neyi eksik yaptım, bir hatam mı oldu?" diye. Konuşmaya gittiğinizde kesinlikle tartışmaya
girme,gurur meselesi yapma! Yaşım senden fazla ve tecrübeli olduğumdan özellikle tavsiye ediyorum.Boşansanda
boşanmasanda bunun ileride faydasını görürsün.

Karın ille de boşanacağım diye tutturursa da ısrar etme! "tamam" de! Bu işin sonun hayırla noktalacağına dair
içimde büyük bir ümit var.

krizantem1903

Kayıtlı Kullanıcı
ayhanD
bende eşimin artık cahil olduğunu kanaat getirdim dediğiniz gibi bunları ölçmeli,tartmalı malesef ben gerçekleri kendisine söylediğim zaman bana inanmıyor.kelime oyunuyla onu yönetmek istediğimi düşünüyor.ailesinden onu koparmak istediğimi düşünüyor.artık diyecek söz gerçekten bulamıyorum.
Allah kendisine akıl,fikir versin.

benim sorunlarımı sanki kendi sorunuymuşcasına okuyup yardımcı olmak isteyenlerden Allah binlerce kez razı olsun.

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
Kardesim ilk önce yüce yaradan sana sabir versin ve hayirlisina nasip eylesin.

Olayina cok üzüldüm.Bu sizin icin birer imtihandir.Bence sen bir erkek olarak evin diregisin,sen yikilirsan ve sorumluluguna almassan bu evlilik yikilir.Yüce yaradan bize evlenin ama bosanmayin der.Karin belliki islamin ölcülerine bilmeyen birisi,yoksa böyle davranmazdi.Ama gercekten bu yüzdenmi böyle davraniyor?Karinin halen kendinde tasidigi bir sorun var.Önce buna arasdir,bul nedir.Niye sevgiyi,sefkati ve güveni sende degil ailesinde ariyor?Karinin özgecmisine biliyormusun?Ben eminimki karinda seni seviyor,bu yaptiklarinla sana bir sinyal vermek istiyor.Ne olduguna düsün.
Git esinin yanina ve eve getirmeye calis,herseye ragmen.Onu anlamak istedigine senin ne yanlis yaptigina,senden ne bekledigine dinle.
Kadinlar cabuk kirilan varliklardir,sevgiye,sefkate ve güvene erkekten fazla isterler.Bi düsün karina övgüler,tesekkürler yaparmiydin?Birde positif yönden bakmaya calis olayi.
Bir Peygamberimiz(adina unuttum)karisi huysuzlasinca anlarmiski günah isledigine.Tevbe ettikten sonra karisi iyilesirmis.

Hemen pes etme.

krizantem1903

Kayıtlı Kullanıcı
iyiniyet :
kardeşim iyi düşüncelerinden ve önerilerin için teşekkür ederim Allah razı olsun.

bu konuyu nezaman açtım bakmadım ama aylar oldu hala herhangi bir gelişme yok.
bana ben gezmeyi hakediyorum ve ben senin esirin değilim diyor.istediği istediği zaman anasına gidecek istediği zaman herhangibiryerde düğün,sünnet,nişan vb..
ne olursa benden müsade almadan ailesiye (hala onun gözünde ailesi anası babası kardeşleri) gitmez gezmek istiyor bende ben uygun gördüğüme izin veririm gidersin diyorum kısır bir döngü içindeyiz.
bana hala ben esir gibiyim hiçbir istediğim olmuyor diyor ve şartları kabul edilene dek çocuğuda koz göstererek eve gelmiyor.
bir insanda Allah korkusu olmalıymış ben bunu çok iyi öğrendim.
a dan z ye hep onun istedikleri oldu ben kendisinede sordum hangi istediğin olmadı yapmadım diye cevap veremedi ama hala istediklerim olmuyor diyor.bende kızım madem öyle diyorsun bana 3 tane madde say ne istediğin olmadı diyorum cevap veremiyor.

anasıyla rahat rahat görüşmekle evliliği arasında kalmış bir zavallı olarak görüyorum eşimi artık ve hiç üstelemiyorum gelde demiyorum ne hali varsa görsün diyorum.

ben burada yaşadığım tecrübe ile evlenmeyi düşünen din kardeşlerime tecrübelerimi yansıtmak istiyorum.
31 yaşındayım ve birçok bayanla çıktım birçok aşk yaşadım ve aşık olarak severek evlendim
sevgi aşk evlilikte mutluluk,süreklilik getirmiyor.
içinde Allah korkusu olan erkeğini evinin erkeği reisi olarak gören,erkeğini mutlu etme amacı ile sizinle evlenmek isteyen kişileri seçin kardeşlerim.
insan eşinden ziyade eşinin ailesiylede evleniyor.evlendiğiniz kişiyle konuşup anlaştıktan sonra ailesiylede konuşup anlaşın.
ben bunları yapmadım ve sevdim evlendim eşimin ailesinin kızlarına rahat nefes aldırmamasından bu duruma geldim.
siz kardeşlerimde bu yaşananlardan ders almasını istiyorum

herzaman severek evlenen mutlu olamaz tabiki diyemnem bunun irçok örneği vardır ama genede butür olaylar sizlere tecrübe olsun.

Allah a emanet olun kardeşlerim.

Allah kullarına dayanma gücü versin hak yolundan dönmemeyi nasip etsin.
içimizdeki Allah korkusu hiç bitmesin.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
evlilik sorumluluk sahibi olmamızı sağlayan bir paylaşım.birbirine sadık kalmak-güven vermek-sevgiyle bi ekmeği paylaşmak-azdan çoğu ortaya çıkarabilmek,doğru yolda dizdize-kol kola yürümeye çalışmak,helal*haram bilmek,beraber namaz kılmak birer meziyettir.eş olmak bütün olmaktır.uzun süreli ayrılıklar insani ilişkilere iyi gelmez.
Rabbimize layık kul olabilmek ve Rabbimizin sevdiği kullarıyla ömrümüzü tamamlamak nasip olsun.Akıbetimiz için hayırlıysa, beraberlikler devam etsin inşallah.

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt