Ayhan bey yazınızı okudum. Haklısınız. Hakkınıız helal edin.
Olayı kişiselleştirmeyelim. Ben arkadaşa sabır ve tevekkülle birlikte dua etmesini tavsiye ettim ve arkadaşın içinde
bulunduğu durumu bizim klavye başından bilmemizin mümkün olmadığını söyledim.Yani kısacası ben fikrimi beyan etmedim.Hakkı tavsiye ettim.Benim burada kocaya karşı vereceğim yanlış bir cevap adamın gidip karısını boşmasına sebeb olursa ahirette bunun hesabını vermek zorunda kalırım.
"Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama, günahların az olduğu ortamlarda yaşayıp dünyayı pespembe görerek, acı çeken bir insanın neler hissettiğini anlamanın mümkün olmadığını söylemek isterim."
Bu sözün yaralayıcı bir söz,maksadını aşmış.21 yıllık evli ve 2 çocuk sahibiyim.Günahların bol olduğu güney egenin turistik bir ilçesinde ikamet ediyorum... Aslen Sakaryalıyım.Benim eşim bana ayırdığı vaktin,abarmıyorum belki on katını kendi anne babasına ayırıyor.
Kayınpeder ve kaynanamın oturduğu köy bize 40 dakikalık ve sapa bir yer olduğu için sırf onlarla daha fazla ilgilenmek için otomobil bile aldı. Defalarca anne-babasını merkez ile hastaneye,gezmeye götürüyor.. Yani hastalıkda ve sağlıkda daima anne-babasının yanında oluyor. Onlara ayırdığı vaktin onda birini bana ayırmıyor.Çünkü diğer dört kardeşi hiç ilgilenmediği için benim hanım ilgileniyor.O beni seviyor,ben onu seviyorum.Bu yüzden aramızda sorun olmuyor.
Benim derdim hanım hiç namaz kılmıyor. Namaz kılsa bir dediğini zaten iki etmem,istesin gücüm yettikten sonra
her akşam gülgetireyim.
Ama yardım isteyen arkadaşın durumu farklı, derdini anlatmış ama işin iç yüzünü kendi yakın çevresi daha iyi bilir.Bence ilk önce yakın akrabalara danışsın büyükler bir araya gelip kadının ailesi ile konuşsun.
Ben yine de sabır tavsiye ediyorum.Biraz daha beklesin! Hanımını üzerine düşmesin! Bekleyip hanımının ne yapmak istediğini anlamaya çalışsın.