Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Boşanmanın Eşiğindeyiz. Yardım lütfen (2 Kullanıcı)

krizantem1903

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM arkadaşlar.

direk konuya girmek istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

4 yıl önce evlendik ve 2,5 yaşında bir oğlumuz var.
eşim annesine çok düşkün ve evlendiğimiz günden beridir hep ailesi yüzünden tartışmalarımız oluyor.
ailesi her hafta pazar günü öğlen 10 gibi geliyor gece 12 gibi gidiyorlar ben işim gereği sabah 8 akşam 10 çalışan birisiyim ve her hafta biz onlara onlar bize geliyordu ancak annesinin hal hareket ve tavırları beni çok rahatsız etmesine rağmen eşimin annesidir diyor sessiz kalıyor gidiyordum annesi sürekli kızına şunu alın şöyle yapın gibisinden akıl vermeler,şehir dışındaki kızına araba aldır kocana gibi telefon görüşmeleri tarzında muhabbetler beni raharsız ediyordu ve artık içime haliyle kurt düşmeye başladı ve eşim benden nezaman birşey istese acaba annesimi talimat verdi eşimde bendenmi istiyor diye kuşkulanmaya başladım ve bundan dolayı her istediğini almamaya başladım.erkekliğimden şüphe eder oldum artık aile geçindirme konusunda tabi.
ve sonunda dayanamadım birkaç tartışmamız oldu o esnada ve sonunda annesini telefonla arayıp birdaha evime gelmeyin dedim.karım annesine küs gitti ve 2 ay gelmedi.sen benim ailemi kovdun bu evde oturmam dedi ve kendi evimizden çıkıp kiraya taşındık.sonra eşim her hafta pazar günleri annesine gitmeye başladı birşey demedim tabi ama bu ailesi yüzünden kavgalarımız tabi devam ediyordu.son 1 yıl içinde eşimde değişimler olmaya başladı ve sözlerimi dinlememeye başladı.
şehir dışındaki ablası ankara ya tatile geldi benden 1 hafta annemlerde kalayım diye izin istedi.
bende zaten evler yakın dolmuşla 10 dakikalık yol.2 günde bir git yatıya kalmak neymiş diye izin vermedim.
bana izin ver yada verme gideceğim dedi ve 4 gün annesinde kaldı
aradan 6 ay geçti geçmedi
konyada ve kırşehirde 2 düğün var ikisinede gideceğim dedi bende konya uzak kırşehirdekine git konyadakine gitme dedim bana gene izin ver yada verme gideceğim dedi konyadaki düğüne gitti bende haliyle surat yaptım düğünden geldi o akşam haliyle eve beş kaarış suratla gittim ve ertesi günün sabahı işyerindeyim aradı derdin ne falan.bende ne derdi ne olmasını bekliyorsun falan dedim.illaa başka şeylermi yapayım dedi elinden geleni ardına koyma dedim ve gene anasına küs gitti.bana bu evlilik bitti bu son sözümdür falan dedi bende arayıp sormuyorum bazen oğlumu almak için gidiorum.

kim hakllı kim haksız polemiğine girmek istemiyorum.
ben karımın annesinin ailemizin içine karışmasından dolayı çok rahatsızım ve aile içine fitne,fesat soktuğunu düşünüyorum ve hatta eminim.eşim tabi annemdir benim iyiliğim için bana akıl veriyor diye düşünüyordur.
eşime doğru yolu nasıl anlatabilirim.
ne yapmalıyım.
arada ufacık çocuk var suçsuz günahsız ana ayrı baba ayrı yaşamasını istemiyorum.
inanın acaba annesi kızına bana bağlı kalsın benim sözümden çıkmasın diye muska mı yaptırdı diye aklımdan geçmiyorda değil.
maddi durumumuz iyi evimiz var sağlık bir oğlumuz var maşallah.
bir kadın başka ne ister ben kendime bu soruyu sormaktan bıktım artık.
bir erişkin çocuk yapmış bir kadın hala neden annesinden akıl alır anlayamıyorum.
bir kadın içkisi olmayan,gözü dışarda olmayan,kumarı olmayan,haftanın 7 günü ailesinin rıskı için sabah 8 akşam 10
çalışan kocası için ALLAH ına dua etmez de hala aile kavramını kavramaz annesinin sözünden çıkmaz.

yardım eden etmeyen herkezden ALLAH razı olsun.
ALLAH ın selameti üzerinizde olsun arkadaşlar.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
çok üzüldüm abi.
ama hayat işte her şey her zaman güllük gülistanlık olmuyor.
inşAllah bu sınavdan da yüzünüzün akı ile çıkarsınız.
Allah eşinize hidayet nasip etsin.

ayhanD

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun. Önce forumun fıkıh bölümüne bak sonra da dualar bölümünde aile geçimsizliği ile
ilgili dualar var. Şu anda aklımda yok ama dualar bölümünde bu tür dualar var. Fıkıh bölümünde kocanın karısına
karşı olan görevleri gibi konuları oku. Belki karına karşı bir şeyi eksik yapıyor olabilirsin. belki diyorum çünkü tam olarak
gerçeği bilemem. İtikat ve namaz gibi konular bu durumda önemli.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yar ve yardımcın olsun abi
Rabbim hayırlısını nasip etsin inş.
Herşey gönlünce olur inşallah...

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim Allah yardımcın olsun. Bana sorarsan isteklerini açık açık direk söyle. Eğer kabul ederse devam edin etmezse boşanmanızı öneririm.

Çünkü sen alttan aldıkça eşin dahada üstüne çıkacaktır. Resullullah (SAV)'den rivayet olduğu kesin olmamakla birlikte şöyle bir hadis hatırlıyorum;
"Kadına muhalefette hayır vardır " diyor. Eğer bu rivayet doğru ise bundan şu sonucu çıkarıyorum kadın nefsinin heva ve hevesine çok çabuk kapılan bir yapıya sahiptir. Bu yapısına günümüzde duygusal diye tabir ediyorlar. Daha da modern (!) izahata bakarsak, duygusal, kırılgan ve romantik bir yapıya sahiptir.

Her halükarda sonuç itibarile çevrenin dolduruşu ile bitip tükenmek bilmeyen anlamsız bir kendini ispat etme çabasına giriyorlar ve yuvalarında çatırtılar oluşturuyorlar, kocalarının kalplerinde kırgınlıklar oluşturuyorlar.

Biz erkekler her zaman sonuç odaklı bir yapıya sahibiz. Yani sen diyorsun ki benim içkim sigaram yok, evinden işine bir adamım. Sizin için bir sürü ağız kokusunu sineye çekiyorum. Ee ? daha bir kadın ne ister ki? ( Ben sana sonuna kadar katılıyorum )

Ancak kadınlar sonuç odaklı değil detaylara daha çok önem verirler. Yani sen sabah 8 akşam 10 çalışırsın önemli değildir o kadar ama akşam 10 dan sonra eve geldiğinde eşinle ne kadar ilgilisin onu sorgular, gelirken bir çiçek alıp geliyormusun bunu sorgular veya önümüzdeki yaza tatil için ne planlar yapıyorsun bunu sorar.

Ancak kadın yapısı gereği, inan bana sen bunları yapsan dahi bu seferde başka bir şeyler isterler. Yani bunların istekleri bitmez sevgili kardeşim.

Bu nedenle en doğrusu neyi nasıl istiyorsan direk eşine söyle. Aksi şekilde davranmak istiyorsa evliliğin sona ermesi gerektiğini söyle. Eğer seni seviyorsa mutlaka çark edecektir.
Eğer sevmiyorsa fırsat bu fırsat oda tamam diyecektir.
Zaten seni sevmiyorsa hiç gereği yok bırak gitsin.

Şimdilik tavsiyelerim bunlar,
Unutma ! Sen yanlış birşey yapmamışsın. Alnın açık, başın dik olsun. Yanlış yapan ve uykuda olan eşin.

Allah'a emanet ol

ayhanD

Kayıtlı Kullanıcı
@bendegil

Yazdığın yazıdan adam gaza gelip karısını boşar. Konuyu açan kişi zaten görünürde sadece bu konuyu
anlatmak için üye olmuş gibi...Adam bir bakıma deşarj olmuş rahatlamış gitmiş.Ayrıca yoğun duygu patlaması
yaşadığı yazdıklarından belli ve bu sebeble belki abarmışta olabilir.İçinde bulunduğu şartları tam olarak bilmemiz
mümkün değil.Ben sadece sabır temenni ediyorum. Birde işi kesinlikle gurur meselesine çevirmemesini şiddetle
tavsiye ederim.
Günümüz kadınları eski zamanlardaki gibi sabırlı anlayışlı değil diyeceğim ama günümüzün erkekleri de sahabi değil.
Sabır, Tevekkül ve Dua.

bendegil

Kayıtlı Kullanıcı
@ayhanD

Nasıl ki sen fikrini belirtme hakkını kendinde görüyorsan, aynı hakkın benimde hakkım olduğunu unutmamanı tavsiye ederim. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama, günahların az olduğu ortamlarda yaşayıp dünyayı pespembe görerek, acı çeken bir insanın neler hissettiğini anlamanın mümkün olmadığını söylemek isterim.

Ben o kardeşime doğruyu ( bana göre doğru olanı ) tavsiye ettim.

Hırsızın hiçmi suçu yok!

İyi vallahi kadın kafasına göre hareket etsin, eşinin sözünü dinlemesin, bende diyeyim ki bekle kardeşim ilerde düzelir. mi dememi istiyorsun?
Bu bekleme süresi içinde o adamın ne kadar acı çekeceğini tahmin edebiliyormusunuz?

Lütfen ayakları yere basan gerçekçi tavsiyeler olsun tavsiyeleriniz.

Kadınlara ne kadar serbestlik verirseniz o kadar batarsınız. Ben bunu bilirim bunu söylerim.

Allah'tan dileğim senin bu gerçeği acı çekmeden öğrenmendir.

Allah'a emanet ol.

berat05

Yönetici
vealeykümselamverahmetullahiveberakatuhu

Değerli kardeşlerim

Bir soruyu soranı okudum birde cevaplayanları...

Her birimizin sorunu olduğu , çözüm aradığı, paylaşmak istediği zamanlar olmuştur.

Bu kardeşimiz buraya yazmış ve daha gelmemiş ama burdaki soru ve cevaplarınız bir başka okuyan kardeşlerimize (evlenecek-veya aynı sorundan muzdarip burda yazamayan) örnek teşkil edebilir.

Bizler cevap verirken kendimize ne doğru geliyorsa onu yazmamalıyız...Doğru cevap islamda...Sabır ve tevekkülde..
İşin içinden çıkamadığımız durumlarda hemen bozmak değil büyüklerden yardım almak en uygunudur...

Ailevi sorunu olan kardeşlerimiz , eşlerinin aileleri ile hiç görüşmeyi denediler mi?
Karşılıklı oturup konuşturlar mı? Sordular mı " Benim bir hatamı mı gördünüz " diye...
Ya da neden bu şekilde davranıyorsunuz diye?

İçimizdeki soruların cevabını en güzel kim hakkında ne hakkında ise ona sorarız....
Cevablara göre çözüme ulaşır...olmadı büyüklere sorarız...

Her birimiz önce karşımızda ararız hatayı...çünkü biz hata pek yapmayız!!!...ama sabrımızda yoktur.Önce kendimizi bir yoklayalım ...

İlk önce şunu bilmeliyiz ki evlendikten sonra bir küçük bir aile oluyoruz...Anne ve babalarımız elbette olacak,gelecekler,gidecekler...gideceğiz..ama önce KARI ve KOCA olduğumuz ve çocuklarımızında olduğu-olacağı bir yuva var....Yani aile oladuğumuz bir sınır var..

Bir kere benim ailemden öğrendiğim şu oldu....kadın kavga etsede evini bırakmaz....anneler şöyle tembihlerdi.."kızım kocansız bana yatıya gelme" bunlar sanki evladını istemediğinden mi? düşünelim...

Bir kadın öncelikle görevlerini unutmamalı ; istediklerimiz her an olmayabilir,eşimiz her istediğimizi yapamayabilir
Onların hakkı üzerimizde,sözlerinden çıkmamalı,onların düşüncelerine saygı duymalıyız (müslüman olan erkeğin hanımına yanlış yapması zordur....ALLAH c.c. hakkını bilendir )

Eşimiz bize kızsa da evi terk edebilir miyiz?
İzin vermezse istediğimiz bir yere gidebilir miyiz?

Eğer bir yere gidebiliyorsak rızası vardır ki sesini çıkartmıyordur...

Bir erkek çalışıp evine rızkını getiriyorsa,hanımına çocuğuna bakıyorsa,islamı yaşıyorsa-yaşamaya çalışıyorsa daha ne olsun...
Erkeklerde hanımlarına güzel söz söyleyip gönül alsınlar,iyilikle söylesinler,istemediği şeyin neden istemediğini açıklıkla söylesinler....annelere saygı duysunlar....ancak anneler karı koca ilişkilerine karışırlarsa olmaz..anneleri uyaracaklarda kendi evlatlarıdır...

Evlilikler kolay yürümüyor....BALAYI dediğimiz şey bir ömür boyu ya var ya yok....

Siz bir tatlı dilinizi kullanın,Hem öğretmen hem öğrenci olun....saygılı olun...bazen birşeylere ara verin ve karşınızdakine zaman tanıyın,olmadı büyüklerinizle karşılıklı konuşun ,kimin ne yapmak istediğini öğrenin,bir sabredin...bakalım sonuna ne olacak...

Denemedim demeyin...zorluk çekmeden hiç bir şey yürümüyor....
Sabrınız olmazsa olmaz....
Yuva yıkmak her zaman kolay yürütmek zordur....

İyi düşünelim

T

tevbekarım

Allah yar ve yardımcınız olsun...Allah büyüktür kimseye taşıyamayacağından fazlasını yüklemez imtihanınız kolay değil Rabbim merhamet buyursun.aşağıdaki ayetlerin duaların okunduğunu bir yerde gördüm sizinle paylaşmak istedim.
Karı-Koca Arasındaki Anlaşmazlıkta Okunacak Dua:

* Duhan suresinin 25. ayetini 21 veya 71 defa aksi olan kadına veya kocaya okunursa,Allahü Teala'nın izniyle uysal olur:
{Kem terakü min cennatin ve u'yün}
* Aile geçimsizliğine karşı 1 Fatiha suresi ile 3 İhlas suresi okunarak sevabı Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)in ruhu... şerifine hediye edilir.Sonra sabah-akşam 7 kere:
{Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbü'l-Arşi'l-Azim}
''Allah bana yeter,O'ndan başka hiç bir ilah yoktur,ancak O'na güvendim ve O, büyük arşın Rabbidir.''
duasına devam edelim

krizantem1903

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar kusura bakmayınız işlerimin yoğunluğundan bitrütlü siteye girip sizin değerli yorumlarını okuyamadım ve gördümki Allah hepinizden razı olsun iyi temenni ve görüşlerinizi yazmışsınız.
tekrar hepinizden Allah razı olsun.

evet ben kısaca 4 yıllık evliliğimizi buraya yazdım eksik yazmadıklarımda olabilir.belkide hep kendimi haklı duruma düşürecek olayları yazdım sizinde dediği gibi insan kendisini bu konularda haksız görmez sonuna kadar sizlere katılıyorum.farkına varmadan benimde hatalarım olmuştur ancak evliliklerde inanmıyorumki hatasız bir taraf olsun muhakkak 2 tarafında hata yaptığı şeyler olmuştur bu nedenle bende kendimi hatasız birisiyim diye tanıtmak asla istemem.işim gereği çok çalışıyorum ve aileme zaman ayıramıyorum ve işyerimde aileme zaman ayıracağım zaman çalıştıracak kimsem yok.babam böbrek hastası diyazlize giriyor haftanın 3 günü ve haliyle çalışacak durumu olmuyor.annem kan kanseri haftanın 7 günü evde yatalak ve kız kardeşim ona bakıyor ve bu durumları eşimde biliyor ancak bu durumları bildiği halde bize hiç zaman ayıramıyorsun diye serzenişleride oluyor bende napiim halimi görüyorsun diyorum bana hep senmi çalışacaksın diyor cevap vermiyorum.benim annem babam hasta kendi emekli maaşları olsada onlara bakmakla yükümlüyüm.dinende vicdanende.eşimin ailesini kovdum diye hiçbir suçu günahı olmayan hiçbirzaman bizim aile işlerimize karışmayan aileme düşman oldu.1 gün bile annemin,babamın evine gidipte 1 bardak su vermişliği yok intikam almak için sanırım.bende haliyle bu durumda 2 arada 1 derede kalsam yeridir.ben eşimi gezdiremiyorum diye bana isyan için sanırım benim sözümü dinlemeden oraya buraya gidiyor diye düşünmeye başladım şimdi.
bendegil arkadaşımızın dediği gibi sanırım sonuca bakıyor ve sonuca gelene kadarki olayları umursamıyor.
berat05 arkadaşımızın dediği gibi tatlı güzel söz söylemiyorum belkide onunda etkisi var.

sizlerin düşünceleriyle kendime artık daha fazla soru sorma başladım ve kendimin negibi hatası oldu onlarıda kendime sormaya başladım elbet hatalarım oldu ama nedense hala kendimi çoook hatalı göremiyorum.

inşallah ben nasıl kendimde hata arıyorsam eşimde kendi hatalarını kendisine sorar
ancak günahlarını alıyorum belki ama o anasının yanında olduğu sürece asla kendi hatalarını düşünme fırsatı olmaz.
ben artık eşimi ve kaynanamı Allah a havale ettim.
inşallah içlerinde azda olsa Allah korkusu vardır.

Allah a emanet olun arkadaşlar.
sık sık konuyu takip edeceğim ve dularımıda her akşam edeceğim.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun inşallah hayırla toplanır aileniz...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
nacizane fikirlerim;
haklısınız işleriniz anlattığınıza göre çok yoğun ama ne yoğunlukta olursa olsun evinize eşinize az da olsa zaman ayırmalısınız.
çünkü yaradılış olarak kadınlar daha yumuşaktır.ilgi beklerler.erkekle kadın aynı değildir.yaratılış olarak erkekler daha güçlü varlıklardır
ve insan bilse de sevildiğini duymak ister.
bununla ilgili bir hadiseyi paylaşmak istiyorum.

Bugün tüm edebiyatcilari susturacak, tüm "sözde asiklari" kiskandiracak Resulumüz, esleriyle sakalasir ve onlari sevdiklerini, nasil bir ask ile baglandiklarini söylemekten hic cekinmezdi.

Hz. Aise sordular :
" Ey Allahin Resulu beni sewiyormusun ? "

Resulullah :
" Evet ya Aise, tabii Sewiyorum "

Hz. Aise bununlada yetinmiyordu ve hemen soruyor :

" Beni nasil sewiyorsun ? "

Peygamberimiz sevgi tanimlamasini yapiyordu sevgili esine. Icten, samimi ve hayran kalinan bir ifadeyle:

" Kördügüm gibi.. "

Sevgiye bakin aska bakin. Acilmayan, cözülmeyen, kördügüm gibi sevgi.

Hz. Aise Peygamberimize sık sık sorardi :

"Ey Allahin Resulu, Kör dügüm ne alemde ? "

O yüce resul cevap veriyordu :

" Ilk günkü gibi !! "

evet Peygamber eşlerinin bile bu ilgiye ihtiyacı varsa ..
bana öyle geliyor ki biraz ilgisizlikten ileri gelmiş.dediğiniz gibi siz onu gezdirmiyor götürmüyorsunuz diye kendi gidiyor söz dinlemiyor bence.tabi ki de böyle yapması doğru değil fakat o da nefsi ile hareket etmiş anlaşılan.
eşinizi karşınıza alıp tatlı dille konuşmanız lazım.onun sizden isteklerini sorup siz de ondan isteklerinizi güzel bir lisanla dile getirmelisiniz.yoğun iş temposundan eşler birbirine vakit ayıramadığı için bağlar zayıflamakta kopmakta.

bi yuvayı ayakta tutmak kolay şey değil.
Allah bu yolda yardımcınız olsun.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:(Bir mümin, kötü huylu diye hanımına kızmasın! İyi huyu da olur.) [Müslim]

(Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!)
[İbni Lal]

(Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Hazret-i Eyyüb gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hazret-i Asiye gibi sevaba kavuşur.) [İ.Gazali]

(Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.)
[İ.Lâl]

(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.)
[R.Nasıhin]
(En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.)
[Tirmizi]

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
Elbette siz bu zamana kadar yaşamış olduklarınızın bir kısmını buraya yansıtmış oldunuz.Bizler siz buraya ne yansıtmışsanız ona göre yorum yapar ve ona göre açizane tavsiyelerde bulunabiliriz.Hayat bir imtihan yeri ise elbette birtakım sınavlarla karşılaşacağız.Eşinizi tanıyan bilen sizsiniz.Olaya çözüm getirirken yaşantınızın bir kısmını değil de genelini gözönünde bulundurun lütfen.Eşinizin aile yaşantısı,aldığı terbiye,ahlakı,olaylara karşı mizacının güçlü mü zayıf mı olabileceği vs..aynı şekilde sizin olaylara bakış açınız,değerlendirmeleriniz,aile yaşantınız,aldığınız terbiye,ahlakınız...bunlar vereceğiniz kararları çok yakından etkiler...eşiniz tanıştığınız günden bu güne kadar hep aynı fikirde ve yaşantıda ise ve siz ilk günden beri mücadele halindeyseniz problem burdan kaynaklanıyor demektir...fakat son zamanlarda eşinizde birtakım değişiklikler meydana gelmişse inşaallah probleminiz çözülecek haldedir...Boşanmak en son çözüm...çocuğunuz var,adımınızı atarken onu düşünerek atın lütfen..eşinizle karşılıklı konuşun...o kendisini size ifade edebilsin..siz de kendinizi ona ifade edin...muhakkak orta yol bulunacaktır...bir de bir insanın kapasitesi bellidir,lütfen verebileceğinden fazlasını beklemeyin..son olarak ekleyeceğim ve en önemlisi de maneviyatınızı güçlendirecek birtakım atraksiyonlar yapın...Ne olursa olsun sonu hayr olsun...Allaha emanetsiniz...

krizantem1903

Kayıtlı Kullanıcı
smyyes:
Allah razı olsun yazdıklarınızı ve hadislerimizi baştan sona okudum ve kendimdeki hatalardan birisinide sizin sayenizde görmüş oldum.
benim temennim benim göremediğim ancak görmek için çaba sarfettiğim gibi eşiminde bunları yaparak hatalarını görmesi ve ona göre davranması.

krizantem1903

Kayıtlı Kullanıcı
İPARHAN
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun.
evet tabii eşimi ben daha iyi tanıyorum huyunu suyunu biliyorum evlenmeden önceki kişiliği ile evlendikten sonraki kişiliği ve düşünceleri malesef değişti bu nedenden dolayı evliliğimizin temel yapı taşlarında çatlaklar meydana geldiğini düşünüyorum.eşimin ablasıda var ve oda evli bacanağımda malesef kaynanam hakkındaki düşüncelerimi onaylıyor ve bizim kaynanamız herşey benim istediğim gibi olsun,kızlarım benim lafımdan çıkmasın,birşey yapılacaksa benim onayımla alınsın yapılsın mantığuında birisi diyerek benim düşüncelerimi onaylıyor bu nedenle benim en büyük isteğim eşimin annesinden akıl almasın onun emrinde yaşamasın.boşanmak istiyor eşim ve sırf annesi istiyor diye benimle boşanmak istiyor.(ben öyle düşünüyorum)aileye zaman ayırmaktan çok benim sıkıntım kaynanam. eşim üzerindeki etkisi çok yüksek.
eşime diyorum başkalarından özellikle annenden akıl alıp yanıma gelme sen olgun okumuş birisisin başkalarından akıl almana ihtiyacın yok diyorum.bana o benim annem dış kapının mandalı değil diyerek kalkanla savunmaya geçiyor anlatmak istediğim şeyleri anlamak istemiyor.

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
üzüldüm kardeşim hatta tam okuyamadım başını okudum sadece rabbim hakkında hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşallah nu rabbimizin sana bir imtihanı inşallah sabrederek çıkman ümidiyle allah yar ve yardımcın olsun sıkıntılarını çözer inşallah AMİN

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
eşinizi de ikna edin biraz bu siteye takılsın:).belki düşünceleri değişmeye olgunlaşmaya başlar.
kendimden örnek verirsem bu sitede öyle şeyler öğrendim,öyle şeyler gördüm ki düşüncelerimin ,hal ve hareketlerimin nasıl değiştiğini tahmin bile edemezsiniz.ve kitap okuyorsa bir roman tavsiye edeceğim.beni büsbütün etkileyen düşünce dünyamı olgunlaştıran bir roman.huzur sokağı.
çünkü insan okudukça öğrendikçe olgunlaşıyor ancak.yaşamakla değil.tabi bunlar sadece birer öneriden ilerisi değil.çünkü ailenizde ki herşeyi siz daha iyi bilirsiniz.eşinizin maneviyatını geliştirmek için ne şartlarda nasıl bir yol izleyeceğini siz bilirsiniz ancak.bir müslüman kadının nasıl olması gerektiğini öğrendikçe değişmeye başlar belki.tabi bu zaman alır.

kusura bakmayın sizin için çözüm üretmeye çalışıyorum ama bu söylediklerim bu durumda yapılabilecek şeyler olmayabilir. .biraz saçmalamış olabilirim yani:)
yapılacak en önemli şey dua.sizin için çok dua edeceğim.
selametle.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH YARDIMCIN OLSUN.en güzeli sabır.

krizantem1903

Kayıtlı Kullanıcı
smyyes
arkadaşım benim için dua edeceğin için Allah razı olsun.
evet gerçekten çok haklısın ve kesinlikle saçmaladığın yok insanlar inceleyerek okuyarak öğrenerek olgunlaşıyor.insan maneviyatını geliştirecekse kendisini dini konularada vermeli.ben kısa zaman öncesine kadar din konularına fazla girmezdim ancak şimdi bilgissayarımdan dua ve bilmediğim sureleri yazdırıyorum ve her fırsatda okuyarak sureleri ezberliyorum dualarıda okuyorum dinliyorum biraz rahatladım ve normalde agresif yapıya sahip olan birisiyken kısa zaman içinde rahatladım sakinleştim.artık içim daha rahat.inşallah kendimi namaz ada vereceğim.31 yaşındayım ve artık geride Allah için ne yaptım ne yapmadım diye sormaya kendimi sınamaya başladım.eşimide bu foruma takılması konusunda ortamı olursa ikna etmeye çalışacağım kesinlikle.

ayhanD

Kayıtlı Kullanıcı
@ayhanD

Nasıl ki sen fikrini belirtme hakkını kendinde görüyorsan, aynı hakkın benimde hakkım olduğunu unutmamanı tavsiye ederim. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama, günahların az olduğu ortamlarda yaşayıp dünyayı pespembe görerek, acı çeken bir insanın neler hissettiğini anlamanın mümkün olmadığını söylemek isterim.

Ben o kardeşime doğruyu ( bana göre doğru olanı ) tavsiye ettim.

Hırsızın hiçmi suçu yok!

İyi vallahi kadın kafasına göre hareket etsin, eşinin sözünü dinlemesin, bende diyeyim ki bekle kardeşim ilerde düzelir. mi dememi istiyorsun?
Bu bekleme süresi içinde o adamın ne kadar acı çekeceğini tahmin edebiliyormusunuz?

Lütfen ayakları yere basan gerçekçi tavsiyeler olsun tavsiyeleriniz.

Kadınlara ne kadar serbestlik verirseniz o kadar batarsınız. Ben bunu bilirim bunu söylerim.

Allah'tan dileğim senin bu gerçeği acı çekmeden öğrenmendir.

Allah'a emanet ol.

Olayı kişiselleştirmeyelim. Ben arkadaşa sabır ve tevekkülle birlikte dua etmesini tavsiye ettim ve arkadaşın içinde
bulunduğu durumu bizim klavye başından bilmemizin mümkün olmadığını söyledim.Yani kısacası ben fikrimi beyan etmedim.Hakkı tavsiye ettim.Benim burada kocaya karşı vereceğim yanlış bir cevap adamın gidip karısını boşmasına sebeb olursa ahirette bunun hesabını vermek zorunda kalırım.
"Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama, günahların az olduğu ortamlarda yaşayıp dünyayı pespembe görerek, acı çeken bir insanın neler hissettiğini anlamanın mümkün olmadığını söylemek isterim."
Bu sözün yaralayıcı bir söz,maksadını aşmış.21 yıllık evli ve 2 çocuk sahibiyim.Günahların bol olduğu güney egenin turistik bir ilçesinde ikamet ediyorum... Aslen Sakaryalıyım.Benim eşim bana ayırdığı vaktin,abarmıyorum belki on katını kendi anne babasına ayırıyor.
Kayınpeder ve kaynanamın oturduğu köy bize 40 dakikalık ve sapa bir yer olduğu için sırf onlarla daha fazla ilgilenmek için otomobil bile aldı. Defalarca anne-babasını merkez ile hastaneye,gezmeye götürüyor.. Yani hastalıkda ve sağlıkda daima anne-babasının yanında oluyor. Onlara ayırdığı vaktin onda birini bana ayırmıyor.Çünkü diğer dört kardeşi hiç ilgilenmediği için benim hanım ilgileniyor.O beni seviyor,ben onu seviyorum.Bu yüzden aramızda sorun olmuyor.
Benim derdim hanım hiç namaz kılmıyor. Namaz kılsa bir dediğini zaten iki etmem,istesin gücüm yettikten sonra
her akşam gülgetireyim.
Ama yardım isteyen arkadaşın durumu farklı, derdini anlatmış ama işin iç yüzünü kendi yakın çevresi daha iyi bilir.Bence ilk önce yakın akrabalara danışsın büyükler bir araya gelip kadının ailesi ile konuşsun.
Ben yine de sabır tavsiye ediyorum.Biraz daha beklesin! Hanımını üzerine düşmesin! Bekleyip hanımının ne yapmak istediğini anlamaya çalışsın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt