Kaan Erdem
Yönetici
aleykümselam kıymetli kardeşim.
ALLAH celle celalühu razı olsun inşaALLAH katılımın ve yazdıkların ile konumuzu dahada değerlendirdin.
hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.selametle kardeşim.
ALLAH celle celalühu razı olsun inşaALLAH katılımın ve yazdıkların ile konumuzu dahada değerlendirdin.
hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.selametle kardeşim.
selamün aleyküm..efendi kardeşim kaan..
güzel bir konu açmışsın.. Allah razı olsun...
islamda iyi veya kötü bir çığır açmak şahsen beni aşar..
iyi çığır açabilecek kadar ilmim, şahsiyetim yok..
mevla muhafaza etsin, kötü bir çığır açsam kim takar ki beni..?
her halukarda önde gidenlerden değil birilerinin peşinden gidenlerdeniz.. burası kesin..
o halde seninde dediğin gibi yapmamız gereken; iyi, güvenilir, ilmiyle amil şahsiyetli kişilerin peşinden gitmek...
efendimiz sav. buyurdu ki; "bir kavmin klavuzu karga olursa, muhakkak ki karga o kavmi leş'i bol bir araziye götürür.." buna dikkat ederek, klavuzumuzu doğru seçmeliyiz..
yine efendimiz sav. buyurdu ki.."kişi arkadaşının dini üzeredir" buna da dikkat ederek arkadaşlarımızı yarenlerimizi doğru seçmeliyiz..
ve konu ile alakalı olarak.. kimse şahsen bilmediği anlamadığı hakkında bilgi sahibi olmadığı bir konuyu başka sitelerden bulup yapıştırmasın... bu çok çileli bir iştir..
ne işe yaradığını bilmediği bir ilacı, içinde ki kağıdı okuyup "al bu ilaç senin hastalığına iyi gelir" diyerek hastaya vereniniz varmı..? yok o halde aynı hassasiyeti din içinde göstermek gerek..
bir hastaya yanlış bir ilaç verirseniz..en kötü ihtimalle öldürürsünüz...
fakat bir müslümana yanlış bir fetva verirseniz, ve o da bunu uygularsa.. belki durumu ölümden beter olur..
selametle..