Selamun Aleyküm sevgili arkadaşlar
Size bir zamandır aklıma takılan bazı şeyler sormak istiyorum.Son zamanlar evime yakınlığı ve görüşlerini öğrenme isteğim sebebiyle cuma namazlarımı Kuşçuoğlu Vakfı nın ibadethanelerinde kılıp birkaç sohbetlerine katıldım.H.Gâlip Hasan Kuşçuoğlu'nun sohbetini bizzat kendinden dinlemem fikirlerini , görüşlerini , iddialarını idrak etmemde büyük bir avantaj oldu benim için.
Fakat görüşlerini , itikadını kendim bir teşhis koymadan önce benden daha ilimli arkadaşlara danışmak istiyorum.
Kendisi Maide 51'e yanlış anlam verildiğini aslının "Yahudi ve Hristiyanların evliyalarını kendinize evliya edinmeyin , zira onlar kendilerinin evliyalarıdır." şeklinde olduğunu ve bu yanlış çevirinin de müslümanları yahudi ve hristiyanlara düşman ettiğini , bunun gereksiz olduğunu söylüyor.Hristiyanlığa İsevilik diyor örneğin.Allah'ın indirdiği yeni dinlerle eski dinlerin hükmünü kaldırdığına dair bir bulgu olmadığını söylüyor.Müslümanlığı -onların tabiriyle Muhammedilik- farz değil kemalat olarak görüyor bu benim kafamda oluşan büyük bir soru işareti bu görüşler hakkında.İslamın 5 değil tek şartı olduğunu iddia ediyor."Allah var diyorsanız Müslümansınız." sitelerinde sizi karşılayan ilk cümle zaten.
Daha sonra da şu şekilde bir şeye rastlayınca gitmeyi bıraktım bu mescide ;
http://img179.imageshack.us/img179/7642/62837674.jpg
Şimdi size sormak istediğim şeyler şunlar arkadaşlar ;
1-Biz imanın şartları için Amentüyü esas alıyoruz peki bazı kişilerin tek şart olduğunu iddia ettiği İslamın 5 şartının kaynağı hangi ayettir ? (maalesef bilgisizliğimden soruyorum bunu)
2-Kafamda şu şekilde bir soru işareti oluştu.Şu anda bıraktım bu ibadethaneye gitmeyi.Şimdi buradan yola çıkarak itikadı bozuk bir imam arkasında kılınan namazlarım ne derece makbuldür ?
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için
Aleyküm selam kardeşim,
Kim Evliyayı DOST diye çevirmişse Bila istisna YANILMIŞ KARDEŞİM..
EVLİYA dost demekle bitmez..EVLİYA ALLAH YOLUNDA TABİ OLUNACAK TERTİBİ İLAHİDİR..
VELİ de diyemezsin..ANLAMI KARŞILAMAZ..
Veli Vasi, Koruyucu, Himaye eden Kefil manalarına gelir..
EVLİYA ALLAH yolunda Tabi olunacak makamdır.. Onun için "Onlara tabi olursanız" der....
EVLİYA MAKAMI VELAYETTİR.. PEYGAMBER VARİSİ...
Maide 51 gerçek manası.
‘‘Ey İman edenler Yahudi ve Hıristiyanların Evliyalarını Evliya edinmeyin. Zira onlar kendilerinin evliyasıdır. İçinizde onların evliyalarını evliya edinenler onlardandır. Allah zalımlar toplumuna yol göstermez.
Evliya Dost manasına GELMEZ kardeşim. EVLİYA ALLAH YOLUNDA TABİ OLUNACAK Makamı ifade eder..
Yahudi ve Hıristiyanların EVLİYASINA tabi olmayın.. KENDİ ŞERİATINIZIN EVLİYASINA tabi olun.. EVVEL GELEN ŞERİATA Dönüş NEFSE ZULUMDUR.. En Mütekamil Şeriattan geriye dönüş olmaz..
EVLİYAYA dost dedinmi.... Hem Kuranın manasını yok eder, Hemde Ümmetleri düşman edersin..
ALLAH Kullarını Düşman dilemedi kardeşim.. HAYIRDA YARIŞIN emrini verdi...
Evliya ALLAH'ın Tertip ve TANZİMİ ALLAH Yolunda UYULACAK MAKAM'ı ifade eder..
Kardeşim EVLİYA kuranda geçiyorsa ONU EVLİYA diye çevirilecek..
EVLİYA türkçede karşılığını EVLİYA diye bulmuştur. Türk dil kurumu yayınlarına bak. EVLİYA = EVLİYA
Dost zaten türkçe değil Farsça bir sözcük...
EVLİYA yı dost diye çeviren. YANILMIŞ bila istisna YANILMIŞ......
Evliya ALLAH YOLUNDA uyulacak MAKAMI İFADE EDER..
EVLİYA ALLAH'ın terttip ve tanzimidir kardeşim. DOST diyemezsin...
ANLAM bakımından İFADE zorluğu olan Kelimeler MEALDE çevrilmez. RAHMAN ve RAHİM gibi, KAYYUM gibi... Karşılığını tek kelime ile bulamazsın. Yazarsan BU MANAYI YANSITMAZ..
EVLİYA da böyle Onu olduğu gibi alacaksın...
Caferi Sadık r.a.'ın Bu Tabi oluşunu internette ararsanız bilgiye ulaşabilirsiniz kardeşim...
"SON İKİ SENEM OLMASA NUMAN HELAKTA İDİ" sözünü İMAMI AZAM söylemiştir. İmamı Azam FIKIH alimi Meshebi Hanefinin Fıkıh İmamıdır... MANEVİ EĞİTİMİNİ CAFERİ SADIK r.a. dan almıştır..
EVLİYA kabul edilmeyince ALLAH'ın bu tertibi bilinmeyince GARİP gelebiliyor insana..
YUNUS
62. Bilesiniz ki, ALLAH'ın EVLİYA'sına hiçbir korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de.
63. Onlar iman etmiş ve ALLAH'a karşı gelmekten sakınmış olanlardır.
64. Dünya hayatında da, ahirette de onlar için müjde vardır. ALLAH'ın sözlerinde hiçbir değişme yoktur. İşte bu büyük başarıdır.
Allah var diyeni müslüman olarak görmek. Yani Allah var diyenleri islam kabul etmek. Hz.Allah'ın Kuranda kullarına bildirisi budur. Örn: Hucurat.14 ayet
Hz.Allah, Adem (as) peygamberden son peygamber hz.Muhammed (as) dini islamı anlatmıştır. İslam, kıyamete kadar da değişmeyecek dinin adıdır. Diğer ayette de. Hz.Allah, "Başka din ismi de kabul olmayacak der." Hz.Allah tek din göndermiştir adı islamdır...
İslam bizlerin ve arapların tekelinde değildir. Muhammedi, İbrahimi, İsevi, Musevi, ve 100 küsur suhuf gönderilen peygamberlerin şeriatlarının genel adıdır... Dini islamdır.
Galip Efendi Tasavvuf yolunda KURAN VE SÜNNETİ esas alır. Kuran ve Sünnetin dışında tasavvufun yaşanmasının mümkün olmadığını söyler. Ona göre TASAVVUF DİNİN ÖZÜDÜR, HATTA BİZATİHİ KENDİSİDİR.
Allah elçilerini biri birinden ayrı görmek emri ilahiyeye ve tertibi ilahiyeye aykırıdır ve imanin şartlarına da muhalefettir.
İMAN
Kuran-ı Azimüşan da Hz.ALLAH’ın buyurduğu gibi, İmamı Maturidi ve İmamı El Eşari nin Kuran’dan çıkardığı ahkâm üzere Gaibe iman 6 şartla ifade edilir. Bu 6 şarta iman etmeyen Mümin, Muttaki İttika sahibi olamazlar.
Fatiha’dan sonra Sureyi Bakara’nın ilk beş ayetinin ihtiva ettiği mana budur.
Amentü Billahi - ALLAH’ın Varlığına inanmak,
Ve Melaiketihi - Bütün Meleklerin varlığına inanmak,
Ve Kütübihi - Suhuflarda dâhil gönderilen cümle KİTAPLARA inanmak.
Ve Resulihi - Birbirinden ayırt etmeden Resullerine inanmak. Şeriatına Tabi olduğu Peygamberinin getirdiği ahkâm üzere yaşamaya özen göstermek
Kazanın ve Kaderin, Hayrın ve Şerrin ALLAH’tan olduğuna inanmak.
Öldükten sonra dirilteceğine inanmak.
6 Şart beyan edilmiştir.
Hz. Kuran’da Bakara 285 ayette Amener Resulü bunun açık delilidir. Şöyle ki.
“Gönderilen Peygamber, Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti, müminler de iman ettiler. Onlardan her biri “Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ettiler.” «Allah'ın peygamberlerinden hiçbirini birbirinden ayırmayız. “İşittik, itaat ettik. Ey Rabbimiz, mağfiretini niyaz ederiz! Dönüş yalnızca sanadır.» dediler”
Kuran bu manayı ihtiva eden ayetlerle dolu doludur.
“ŞEHADET ederim ki ALLAH’tan başka İlah Yoktur.”
Biz Muhammediler için “Gene Şahadet ederim ki Muhammed ALLAH’ın kulu ve resulüdür.”
Daha evvelki gelen Peygamber efendilerimize ve getirdikleri kitaplara hürmetkâr olmamızı, Hz.ALLAH Kuranı azimüşanda emrediyor. Hz. Peygamber efendimize verilen şeriat üzere yaşamakla emrolunduk, bizden evvelki şeriata Ehli Kitaba karşı hürmetkâr olmamız da Emri ilahidir.
Cihad emri vardır. Vatanını, namusunu, izzetini, iffetini korumak için Harp edebilirsin ama kimsenin Peygamberine kitabına inancına İbadethanesine dil uzatmayacaksın. Hz. Allah cümle kullarını bu türlü ithamdan ve imandan men ediyor.
Müminler ve Sahte olmayan Mutasavvıfin Cümlesinin takip ettiği yol ki sıratı mustakim budur. Cümle Kullarının gelecekte bu emri ilahiyeyi iyi anlayacaklarını düşünmek İman Zevkimdir.
Bu gün dahi Dünyanın Bu kardeşliğe yaklaştığını yaklaşacağını, bunun Müjdesi mahiyetinde aklı eren kişilerin Dinler Arası dialoka azda olsa önem verdiği bariz görülüyor. Elhamdülillah.
İSLAM
Âdem Safiyullah’tan kıyamete kadar ALLAH var diyen. her kes müslümandır. Zira Hiç bir peygamber efendimiz din getirmediler, Cümlesi İslamiyet üzere geldiler. Zamanın yaşantısına uyumlu getirdikleri şeriatları ile anılırlar. Cümlesinin Şeriatı haktır ve Gerçektir.
En son şeriata tabi olmak, O Günün kemalatını ifade eder.
İslam Dünyaya gelen her şahsın fıtratında vardır. Beni Âdem Allah’ı hissedebilecek şekilde yaratılmıştır. Ama bunu ilimle teçhiz etmedikçe uzaklaşır. Gerçekse Amentüdür.
DİKKAT! Din ile İmanı Karıştırmayasın.
“Hz.ALLAH buyurdu ki Bedeviler İman ettik demesinler İslam’a girdik desinler daha henüz İman kalplerine yerleşmedi Müslüman olduk desinler.” (Hucurat 14)
Not : Adem (a.s) dan Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimize kadar
TEK DİN İSLAMDIR !.
Başka din arayan ALLAH’ın buyruğuna göre, Hüsrandadır!...
Peygamber efendimiz s.a.v de buyurdular ki : “Atam İbrahim’in dini üzere gönderildim, Onun dini Hanifti Müslümandı.
Pir-i Gâlibî
H.Galip Hasan Kuşçuoğlu
İslamın şartının 5 olduğunu Kur'anın hiç bir ayetinde bulamazsın. Yok. İstediğiniz kadar araştırabilirsiniz. Boşa vakit harcamış olursunuz. 5 şartının olduğu bir ayet yok ki kaynağı olsun. Neden şart dediler? İslamı tekelimize almak için. Sonuç ne getirdi. Düşmanlık. İnsaf edin artık da bitsin bu zalimane düşmanlık.
GÂLİBİ DERVİŞİNİN
MANEVİ KİMLİĞİ VE YAŞANTISI
KİTAP : Hz.KUR-AN
SÜNNET : AHİR ZAMAN PEYGAMBERİ Hz.MUHAMMED MUSTAFA (s.a.v) SÜNNETİ
İCMA-İ ÜMMET
KIYASI FUKUHA
AMELDE MESHEBİMİZ : HANEFİ (İMAMI AZAM Hz.LERİNİN İŞTİHADI NI KABUL ETMEK)
İTİKATDA MESHEBİMİZ : İMAM-I MATURİDİ
MEŞREBİMİZ : ALEVİ (“BEN İLİM ŞEHRİYİM ALİ KAPISIDIR HİTABININ ZUHURU PEYGAMBER EFENDİMİZİN MANEVİ İLMİNE GİRMEK İSTEYENLERİN GİRİŞ KAPISI BUYURULDU )
TARİKİMİZ : KÂDİRÎ, RUFAÎ, GÂLİBÎ
Hz.Allah'ın Kur'anda yazdıklarından başka, Hz.Peygamberimizin dediğinden, yaşantısından ayrı başka birşey demiyoruz. Samimiyetle bakabilirsen, inanabilirsen görürsün kardeşim. Bakıp göremeyenler de vardır. Hz.Allah seni bakıp da görenlerden eylesin.
Selametle....