Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Birçok Sorular (2 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum selam...Saygı bizden...Selamlar...

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
www.imanihareket.com ''Gerçeğe Davet'' kitabını Allah'ın delillerini okudum. Ve ağlamaktan kendimi tutamadım. Nasıl olduda ben şüpheye düştüm! Allah beni affetsin... Allahım sen büyüksün! Ben artık şöyle düşünüyorum; Allah beni (inkarcılıkla) imtihan etti ve ben çalıştım çabaladım ve hakikati buldum! Allah hepinizden razı olsun. Allah'a insanlığı yaratan (RABBİMİZE) aşık oldum. anlatamıyorum!!!! Çok sevinçliyim artık ölüm bile korkutamaz beni!!! Eşhedu en lâ ilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resûlü

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sizi canı gönülden kucaklıyor sevgilerimi sunuyorum...Hakkınızı helal edin...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
www.imanihareket.com ''Gerçeğe Davet'' kitabını Allah'ın delillerini okudum. Ve ağlamaktan kendimi tutamadım. Nasıl olduda ben şüpheye düştüm! Allah beni affetsin... Allahım sen büyüksün! Ben artık şöyle düşünüyorum; Allah beni (inkarcılıkla) imtihan etti ve ben çalıştım çabaladım ve hakikati buldum! Allah hepinizden razı olsun. Allah'a insanlığı yaratan (RABBİMİZE) aşık oldum. anlatamıyorum!!!! Çok sevinçliyim artık ölüm bile korkutamaz beni!!! Eşhedu en lâ ilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resûlü

Selamun Aleykum

Şükürler olsun size doğru yolu gösteren yüceler yücesi Allah'a c.c .Kardeşim ölümden korkmayınız ölüm hakikate uyanıştır.ölüm asıl yurdumuz olan Ahirete gidişin bir kapısıdır.ölüm yok oluş değil var oluştur bu korkuları bırakın asıl korkulacak olay Allah'ın c.c huzurunda rezil olmaktır O'nun merhametinden mahrum kalmaktır,işte bu felaketlerden kurtulmak için çalışmak lazım,korkmayınız Allah c.c çok merhametlidir pişman olup tevbe edenlerin tevbelerini kabul edeceğine dair sözü vardır ve Allah c.c asla sözünden caymaz yeterki siz samimiyetle tevbe edin ve bir daha asla inkar denilen felaket içine düşmeyiniz,arkadaşlarınızı imanlı kişilerden seçiniz arkadaş çok önemli,sizin daha yaşınız çok genç önünüzde inşaAllah uzun bir ömür var hadi bakalım gün sizin meydan sizin Rabbinize koşun ona kullukta ve iteatte kusur etmemeye dikkat edin.Size bir büyük olarak son bir tavsiyem daha var mutlaka Ku'ranu Kerimin mealini okuyun.

Saygılarımla..

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Ben ''Gerçeğe Davet'' kitabının 48 sayfasını da okudum. Aklıma bir soru takıldı;
Dediler ki: 'Sayılı günlerin dışında, ateş asla bize değmeyecektir.' De ki: Allah katından bir ahid mi aldınız? -ki Allah asla ahdinden dönmez. Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz? ' Evet; kim bir kötülük işler de günahı kendisini kuşatırsa, (artık) onlar, ateşin halkıdırlar; orada süresiz kalacaklardır. İman edip salih amellerde bulunanlar ise cennet halkıdırlar; orada süresiz kalacaklardır. (Bakara Suresi/80-82)

Ebedi cehennem nasıl olur?? Sürekli yanıp diriltileceksin ve hiçbir zaman, dünyada yaşadığın ömür kadar bile geçse hiç çıkmayacaksın hep yanacaksın... Böyle değildir heralde? Soracak bir kapı bulamadım tekrar size başvurdum cevaplarınızı bekliyorum... Hayırlı Cumalar...

Birde sabahın 5'inde aklıma geldi;
(Yabancı kadına şehvetle bakanın gözleri ateşle doldurulup, Cehenneme atılır, onunla toka edenin kolları ensesinden bağlanıp, Cehenneme sokulur, lüzumsuz ve şehvetle konuşan, her kelimesi için, bin yıl Cehennemde kalır.) [R.Nasıhin]

böyle sözleri çok duyardım ateistlerden.. sürekli böyle ayetler bulup atarlardı üzerime.. bunu nasıl aklımda nasıl cevaplandırmalıyım? Allah merhametliyse bu öfkesi yarattığı aciz insan parçasına mı?

Vallahi benim sorularım bitmeyecek :D benden kurtulmak istiyor olabilirsiniz ama ben luzümsüz yere sorular sormuyorum. Cevaplarıda güzel olunca insanın sorası geliyor :) Daha öğrenecek çok şeyim var çook.. hakkınızı helal edin...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. inan güven ve dayan o sana yeter...
O Mülkün asıl sahibi ve Yaratandır...
Merhameti gazabının önündedir...
Bence hiç şüpheye düşme ...
Sığın af edici olduğunu gör ve yaşa...
Emirlerine uy ,sev yeter...
Duan ile arz et kendisine ..aracıya gerek yok...Sana senden yakın...Duyar merak ve endişe etme...
Kendisi sana doğruyu buldurur...Bak biz hiç endişe ediyormuyuz ?...Tüm sorularını ona sor bekle sabır et cevabı alırsın..Söyler... söylettirir...

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Dediler ki: 'Sayılı günlerin dışında, ateş asla bize değmeyecektir.' De ki: Allah katından bir ahid mi aldınız? -ki Allah asla ahdinden dönmez. Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz? ' Evet; kim bir kötülük işler de günahı kendisini kuşatırsa, (artık) onlar, ateşin halkıdırlar; orada süresiz kalacaklardır. İman edip salih amellerde bulunanlar ise cennet halkıdırlar; orada süresiz kalacaklardır. (Bakara Suresi/80-82)

Ebedi cehennem nasıl olur??

Kardeş İbni kesir tefsiri önümde şuan. Kafan karışmasın diye tefsirin hepsini yazmayıp konuyla alakalı bir iki şey söyleyim. Ayetin ilk bölümü yahudilerle alakalıdır. yahudiler cehennemde belli bir süre (yani yedi gün) kalıp azap çekip çıkacaklarını sonra biz girip ebedi orda kalacağımızı iddia ettiler. (Bu arada konu ile alakalı değil ama cehennemin sayılı günler olduğunu iddia eden mustafa islamoğlunun tefsiride gözümün önüne geldi. Yahudilerin iddialarını kuran tefsiri diye önümüze koyuyor. Oyun öyle büyük ki kimsenin kafası karışmasın diye yazamıyorum.)

Bunun üzerine bu ayet inmiştir. Rasulullah s.a.v durum bildirilince Vallahi ebedi biz, sizin yerinize oraya girmiycez demiştir. Senin sorun ile alakalı bölüm. Cehennem ebedi mi evet tefsirde cehennem (kafirler için yani imansız kişiler için yahudi hristiyan ateist mecusi ve diğer diblere mensup kişiler) edebi der. Ehli SÜnnet inancına göre müslümanların günahkarlarıda eğer üzerlerine bir şefaat edici olmamışsa ve Allah c.c. da af etmemişse günahları kadar cehennemde yanar ve son nefesde imanlarını kurtarmışlarsa cennete girerler.

Fakat kafiler ebedi cehennemde kalıcaklardır. Şirk ve küfür üzere oldukları için. Cehennemde azap şekilleri vardır bu hem ruha hem bedenedir. Cehennem de yanan kafir vücud yanıp kül oldukdan sonra yanan vücud tekrar hayat döndürülüp aynı acı ona tekrar yaşatılır. Bu ebedidir. Kardeş ben sana anlayasın diye halk diliyle kaba taslak anlatıyorum. Ayrıntı istiyorsan Cübbel Ahmet Hocamızın Cehennem konulu sohbetlerini dinleyiniz.

(Yabancı kadına şehvetle bakanın gözleri ateşle doldurulup, Cehenneme atılır, onunla toka edenin kolları ensesinden bağlanıp, Cehenneme sokulur, lüzumsuz ve şehvetle konuşan, her kelimesi için, bin yıl Cehennemde kalır.) [R.Nasıhin]

Efendimiz s.a.v miraç hadisesinde cennetde cehennemde gösterildi ve orda azap şekilleri ve mükafat şekilleri de gösterildi. Gösterildi ki bunu ümmete bildirsin ve iyi işler yada kötü işler yaptıklarında başlarına ne geleceklerini bilsinler ve isyan etmesinler yada mükafak kazanmada birbirleri ile yarışsınlar. çeşitli azap şekilleri vardır zina yapana yabancu kadına şehvetle bakana vesaire şimdi bu yazdığın hadis midir kardeş? Eğer hadis ise tam metnini bulursan bende sahih mi değil mi diye bakarım.

Hakkımız varsa helal olsun önemli değil siz sorulşarınızı sorunuz bilirsek cevap veririz bilmezsek bilmiyoruz deriz. hayırlı cumalar

Eyvallah.

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Selâmün Aleyküm sevgili kardeşlerim, sayın abilerim..
Aklıma üç soru takıldı;
- ''Hiçlikten geldik, hiçliğe gideceğiz'' (bunu bir ateistten duydum) böyle birşey olma ihtimali var mıdır? Biliyorum sürekli aynı şeyleri sorguluyorum ancak biz bir hiçtik ve öldükten sonrada hiç olma ihtimalimiz nedir?
- Kuran-i Kerim i inceledim biraz, bazı ayetler niçin sanki peygamber efendimizin sözüymüş gibi yazılmış. Yani ''Onlar Allah'a inanmadılar'' gibi neden ''Onlar bana inanmadılar'' demiyor?
- Kuranı 14 asırdır Allah koruyor, elbet biri çıkıp değiştirmeye kalmadımı? Kalktıysa veya kalkmaya çalışırsa başına ne gelebilir?

bide ''peygamberlerin hep ortadoğuya inmesi'' bunu nasıl açıklayabiliriz? ayrıca 124.000 paygamber olduğı söylenir, diğer bir rivayet 224.000 ancak Kuran-i Kerim'de 28 tane yazıyormuş. Şimdi araştırmaya kalkarsam ateistlerin vesveselerini dinlemek zorunda kalıcam en iyisi sizlere sormak.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
- ''Hiçlikten geldik, hiçliğe gideceğiz'' (bunu bir ateistten duydum) böyle birşey olma ihtimali var mıdır? Biliyorum sürekli aynı şeyleri sorguluyorum ancak biz bir hiçtik ve öldükten sonrada hiç olma ihtimalimiz nedir?

Aleykum selam kardeş

hiçlikden geldik hiçliğe gidicez diyen birinin afedersin ama salak olması lazım. Ben bunu dini yönden söylemiyorum ben sana yüzlerce ayet hadis akli ilim yazarım. Beşeri ilim yönünden yani fizik yönünden bu mantığın hiçbir tutar tarafı yoktur. Fizik herşeyin bir başlangıcı ve sonunun olduğu düşünür ve başlayan bir şeyin mutlaka kaynağı vardır ama mutlaka vardır. Bunlar temel fizik kurallarıdır. Fizikde hiçliğe gitmek diye birşey yoktur. Çünkü madde kainatda bir yer kaplar ve kendi kendine gelmez. yada kendine kendine yok olup hiçliğe gitmez. Bu sebeple bu sözü söyleyen kişi otu fazla kaçırıp kafayı bulmuş, kafası havadayken bu sözü söylemiş kardeş. bu sözün hiçbir akli ve dini bir mantığı yoktur ve söze itibar dahi edilmez.

Dini yönden konuşalım Allah c.c. herşeyi kün emriyle (ol) yaratabilme gücü olmasına rağmen kainatı 6 günde adem a.s belli evrelerden geçirerek yaratmıştır. Allah c.c. ilminde hiçlik diye birşey yoktur. Zira herşey Vacibul Vücud olan Allah c.c. a muhtaçtır. Buna rağmen kainat hiçlikden (bir anda) değil belli evrelerden geçirelerek yaratılmıştır.

- Kuran-i Kerim i inceledim biraz, bazı ayetler niçin sanki peygamber efendimizin sözüymüş gibi yazılmış.

Kardeş Kuranda, Peygamber efendimizin sav. a tek harf bile yoktur. Şimdi sen inceledim dertsin ama kuran için ayrı ilim lazımdır. bunuda seninde benimde ilmim yetmez. Müçtehid olmak gerek. Bu sebeple ben inceledim bir iki yerde birşey gördüm demek şeytanın vesvesesidir. Kaldıki bütün tarih kitapları (yerli ve yabancı) yazarki peygamber Efendimiz s.a.v okuma yazma bilmezdi. Böyle olmasıda ayrı bir hikmettir. Onun dervrinde s.a.v bu senin sözündür diyen azdır zira o devirde herkes biliyordu Muhammedin s.a.v okuma yazma bilmediğini. Bunu sonradan çıkardılar özellikle yahudiler.

- Yani ''Onlar Allah'a inanmadılar'' gibi neden ''Onlar bana inanmadılar'' demiyor?
- Kuranı 14 asırdır Allah koruyor, elbet biri çıkıp değiştirmeye kalmadımı? Kalktıysa veya kalkmaya çalışırsa başına ne gelebilir?

Kuranı özellikle yahudiler değiştirmeye çalışmadımı sanıyorsun. Hatta yaptılarda fakat, kuranın yazılış biçimi çok özeldir arapça bilenler ne demek istediğimi anlarlar. Bir harfin yerini değiştirdiğinde (yada eklediğinde) cümlenin manası değişiyor. Buda kuranın mucizesi ve ALlah c.c. kıyamete kadar korumam altında diye emrettiğine işarettir.

- bide ''peygamberlerin hep ortadoğuya inmesi'' bunu nasıl açıklayabiliriz? ayrıca 124.000 paygamber olduğı söylenir, diğer bir rivayet 224.000 ancak Kuran-i Kerim'de 28 tane yazıyormuş. Şimdi araştırmaya kalkarsam ateistlerin vesveselerini dinlemek zorunda kalıcam en iyisi sizlere sormak.

kuranda hepsi yazmaz çeşitli hadisler vardır 124.000 yada 224.000 olduğuna dair. İnsanlık ortadoğuda başladı kardeş. Bütük kutsal mekanlar ortadoğudadır. Bütün ticaret ortadoğuda geçmektedir. Zengin kaynaklar ortadoğudadır. Ayrıca özellike kabe ile ilgili matematikde mucizevi işaretler vardır. yani hiçbirşey boşuna değildir. Sadece bunlar bile Allah c.c. varlığına bir delildir.

Eyvallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt