Ben ''Gerçeğe Davet'' kitabının 48 sayfasını da okudum. Aklıma bir soru takıldı;
Dediler ki: 'Sayılı günlerin dışında, ateş asla bize değmeyecektir.' De ki: Allah katından bir ahid mi aldınız? -ki Allah asla ahdinden dönmez. Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz? ' Evet; kim bir kötülük işler de günahı kendisini kuşatırsa, (artık) onlar, ateşin halkıdırlar; orada süresiz kalacaklardır. İman edip salih amellerde bulunanlar ise cennet halkıdırlar; orada süresiz kalacaklardır. (Bakara Suresi/80-82)
Ebedi cehennem nasıl olur?? Sürekli yanıp diriltileceksin ve hiçbir zaman, dünyada yaşadığın ömür kadar bile geçse hiç çıkmayacaksın hep yanacaksın... Böyle değildir heralde? Soracak bir kapı bulamadım tekrar size başvurdum cevaplarınızı bekliyorum... Hayırlı Cumalar...
Birde sabahın 5'inde aklıma geldi;
(Yabancı kadına şehvetle bakanın gözleri ateşle doldurulup, Cehenneme atılır, onunla toka edenin kolları ensesinden bağlanıp, Cehenneme sokulur, lüzumsuz ve şehvetle konuşan, her kelimesi için, bin yıl Cehennemde kalır.) [R.Nasıhin]
böyle sözleri çok duyardım ateistlerden.. sürekli böyle ayetler bulup atarlardı üzerime.. bunu nasıl aklımda nasıl cevaplandırmalıyım? Allah merhametliyse bu öfkesi yarattığı aciz insan parçasına mı?
Vallahi benim sorularım bitmeyecek
benden kurtulmak istiyor olabilirsiniz ama ben luzümsüz yere sorular sormuyorum. Cevaplarıda güzel olunca insanın sorası geliyor
Daha öğrenecek çok şeyim var çook.. hakkınızı helal edin...