Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

...Birbirinizin Gizli Yönlerini Araştirmayin ...(Hucurat -12) (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir konu
Bu yazıyı görünce hemen hoca efendinin kırık testiden bir yazısı aklıma geldi
Diyorki;

Ona-buna eksiklik-bozukluk atfedenler kendileirni ifade etmek için herkesi hor görürler. Bunlar gönüllerine göre kendilerini ifade edemedikleri için hep alemin kusurları ile meşgul olurlar.

Peygamberimiz O bozuk, bu bozuk, şu da bozuk diyerek bozuk olan asıl kendisidir manasında şöyle buyurmuştur. İnsanlar helak oldu diyen asıl kendi helak olmuştur. Kişinin vicdanı ve kalbi duru ise her şeyi duru görür.
Mizaç bakımından herkeste kusur bulan, arayan birkaç hafta Cebrail a.s. buluştursanız ondada kusur bulur ve ayağını nasıl kaydırabilirim düşüncesiyle şer yollar araştırır.

Aslında bozukluk bu tip insanların karakterlerindedir. Bunların ahlak anlayışı geçimsizliktir. Bu tip hiç kimseyle geçinemeyenlerin bütün derdi; kendini ifade etmek ve her fırsatta nefsini öne çıkarmaktır. Bunlar sürekli kendilerinden bahsedilmesini, hep kendilerine değer verilmesini ve her zaman önde görülmeyi isterler.

Allah razı olsun
Allaha emanet olasın

Rabbul alemin senden de razı olsun kardeşim..katkın için teşekkür ederim..
çok anlamlıydı gerçekten. Fii emanillahi Teala..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Başta Niğdeli kardeşime ve yazılarıyla fikirleri ile konuya iştirak eden tüm arkadaşların ellerine ve yüreklerine sağlık. Çok güzel bir yazıydı. Malesef etrafımız bu tip insanlarla kaynıyor. Haksız yere zülme uğruyoruz, acı çekiyoruz, yok yere gönlümüz kırılıyor. Hatta yuvalar dağılıyor. Bu durumda biz haksızlığa zülme ve dedikoduya mağruz kalan insanlar bu tip insanlardan nasıl korunmalıyız? Hangi duaları okumalı, hangi zikirleri çekmeliyiz? Onlar ahirette cehenneme gidecek gitmesine ama şu an güllük gülistanlık yaşıyorlar! Biz bu dünyada onların yüzünden cehennem azabıyla yaşıyoruz, her günümüz elem, sıkıntı ve sinir harbi eşliğinde geçiyor :A:A:gulegule

selamun aleyküm yasemin ablam..Allah razı olsun..
eklediğim dua çok hoşuma gitti benim ablam. siz de bunu okuyun inşaAllah..Rabbim yardımcınız olsun..sabrınızı, sabrımızı artırsın inşaAllah..selametle kalın..:gulegule

Bismillahirrahmanirrahim

Ey zulümden şikâyetçi olanların halinden haberdar olan; ey onların başlarına gelenlerden haberdar olabilmek için tanıkların tanıklıklarına ihtiyacı olmayan; ey yardımı mazlumlara yakın olan ve ey desteği zalimlerden uzak olan (yüce Allah); verdiğin nimetlerin şımarıklığıyla ve yaptıklarından dolayı kendisini hemencecik cezalandırmamana aldanarak o kişinin bana yaptığı haksızlığı, hakareti gördün, bildin.

Allah’ım, kuvvetinle bana zulmedeni ve düşmanımı bana zulmetmekten alıkoy; kudretinle onun bana karşı düşmanlığının keskinliğini kır; (benimle uğraşmaya zaman bulmayacak şekilde) onu meşgul et ve onu düşmanlarına karşı âciz, güçsüz kıl.

Allah’ım, bana zulmetmeyi düşmanıma kolaylaştırma; ona karşı bana güzel yardımını esirgeme; onun gibi davranmaktan beni koru ve beni onun düştüğü duruma düşürme.

Allah’ım, düşmanıma olan öfkemin şifası, ona duyduğum kinin yatıştırıcısı olarak ona karşı bana peşin bir imdatta bulun.

Allah’ım, düşmanım tarafından uğradığım zulme karşılık affını, gördüğüm kötü muameleye karşılık da rahmetini halime şamil kıl. Çünkü, gazabının dışında, hoşlanılmayacak her şey küçüktür; öfkenin yanında, başa gelecek her musibet aynıdır.

Allah’ım, zulme uğramamı bana sevdirmediğin gibi, zulmetmekten de koru beni. Allah’ım, senden başka kimseye şikâyette bulunmam. Senin dışında hiçbir hükümdardan yardım istemem. Pâk ve münezzehsin sen! duamı icabetle buluştur; şikâyetimi durumumda değişiklik yaparak ortadan kaldır.

Allah’ım, adaletinden ümidimi yitirmekle beni imtihan etme. Hasmımı da bana zulmetmeyi sürdürmeye ve hakkımı elimden almaya teşvik olacak şekilde cezalandırmandan emin kılmakla sınama. Onu en kısa zamanda zalimlere vaad ettiğin cezayla tanıştır. Beni, zorda kalanlara söz verdiğin imdadınla buluştur.

Allah’ım, beni yararıma ve zararıma olan hükmü kabul etmeye muvaffak et. Beni, bana verdiğine de, benden aldığına da razı kıl. Bana en doğru olanı göster ve (hiçbir tehlikesi olmayan) en salim işe ata.

Allah’ım, şayet bana zulmeden adamdan hakkımı ve intikamımı almayı, hasımların bir araya getirilip aralarında kesin hüküm verileceği güne (kıyamete) ertelemeyi benim için seçmiş isen, samimi bir azim ve sürekli bir sabırla bana yardım et; kötü arzulardan, tamah ehlinin ihtirasından beni uzak tut; (ahirette) benim için biriktirdiğin sevabı, düşmanım için hazırladığın azabı gönlümde canlandır; bunu hükmettiğinle yetinmeme, seçtiğine güvenmeme sebep kıl.
Âmin, ya Rabbe’l-âlemin. Hiç kuşkusuz sen, büyük lütuf sahibisin ve sen her şeye kadirsin

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selaMUN ALEYKÜM KARDEŞİM....
RABBİMİZ RAZI OLSUN İNŞAALLAH...
ÇOK İSTİFADELİ BİR PAYLASIM OLMUŞ
RABBİMİZ SEVABINA YAZSIN İNŞAALLAH..

ve aleyküm selam kardeşim..
amin, ecmain. istifadeli olmuştur inşaAllah..
Mevla Teala cümlemizin sevabını yazsın inşaAllah..
selam ve dua ile B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Bazen de bir kimseye kafayı takıyoruz. Gözümüzde birden cani kesiliveriyor o kimse. "Birinin hatasından başkası sorumlu olmaz" hakikatini fütursuzca çiğneyebiliyoruz. İçimizde öfke, kızgınlık hissettiğimiz kimsenin arkadaşları, akrabaları da nasibini alıveriyor hemen. Bir çok hastam binlerce kere aynı şeyden yakındı durdu yıllarca: 'kocamla-hanımımla ne zaman kavga etsek, o zaman kocam-hanımım birden aileme karşı da düşman kesiliveriyor. Hatta onlara da küsüyor' Birisinin hatasından başkasını da sorumlu tutmak bir zulümdür. Çok zulümler işleniyor bu gezegende.

selamun aleykum rabia kardeşim.gıybeti ister istemez yapıyoruz:(inşallah yapmamaya azmu cezmu kast edelim.dua ile

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Bazen de bir kimseye kafayı takıyoruz. Gözümüzde birden cani kesiliveriyor o kimse. "Birinin hatasından başkası sorumlu olmaz" hakikatini fütursuzca çiğneyebiliyoruz. İçimizde öfke, kızgınlık hissettiğimiz kimsenin arkadaşları, akrabaları da nasibini alıveriyor hemen. Bir çok hastam binlerce kere aynı şeyden yakındı durdu yıllarca: 'kocamla-hanımımla ne zaman kavga etsek, o zaman kocam-hanımım birden aileme karşı da düşman kesiliveriyor. Hatta onlara da küsüyor' Birisinin hatasından başkasını da sorumlu tutmak bir zulümdür. Çok zulümler işleniyor bu gezegende.

selamun aleykum rabia kardeşim.gıybeti ister istemez yapıyoruz:(inşallah yapmamaya azmu cezmu kast edelim.dua ile

Ve aleyküm selam Nevin ablacım.
İnşaAllah ablam, Rabbimiz c.c bizleri uzak eylesin..
Selam ve dua ile..Allah'a emanet olun..

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm kardeşim;

Hayırlı ikazları ve mesajları ile etkili bir paylaşımdı,ALLAH celle celaluh anlayan,uygulayan ve halis niyetle buna kalbini,gönlünü,hayatını koyanlardan eylesin.

Mevla razı olsun kardeşim,bu vesile ilede hakkınızı helal ediniz inşaALLAH,hayırlı bereketli günler olsun,selametle kalınız.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim;

Hayırlı ikazları ve mesajları ile etkili bir paylaşımdı,ALLAH celle celaluh anlayan,uygulayan ve halis niyetle buna kalbini,gönlünü,hayatını koyanlardan eylesin.

Mevla razı olsun kardeşim,bu vesile ilede hakkınızı helal ediniz inşaALLAH,hayırlı bereketli günler olsun,selametle kalınız.

Ve aleyna aleyküm Selam abi

Amin, Allahü Teala cümlemizden razı ve hoşnud olsun inşaAllah..

Benim bir hakkım olduğunu sanmıyorum, var ise helal olsun. Siz de hakkınızı helal ediniz..

Selametle kalınız. Hayırlı günler dilerim..

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle celaluh razı olsun değerli kardeşim,hakkım olduğunu bende siz gibi sanmıyorum lakin helal olsun inşaALLAH,ALLAH celle celaluh razı olsun,selam ve yürekten samimi dua'larımla,ALLAH celle celaluh'a emanet olunuz,selametle kalınız....Hayırlı ve bereketli günleriniz olsun...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
"Birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın ve arkanızdan birbirinizi çekiştirmeye kalkışmayın." Hucurat 12

"Sabah akşam Rabbinin ismini an ve herşeyden kendini çekerek yalnızca O'na yönel." Müzzemmil 8

"Boş söz işittikleri zaman ondan yüz çevirirler. Ve: "Bizim yaptılarımız bize, sizin yaptılarınız size. Üzerinize selam olsun! Biz cahilleri istemeyiz" derler." Kasas: 55

Onlar boş ve anlamsız şeylerden yüz çevirirler.

İnsanlar insanların gizlerini araştırıyor. Çünkü insanlar insanların gizlerini ciddi ciddi merak ediyor. Başka merak edilecek bir şey yokmuşçasına. Varlıkla yokluk arasında gidip gelen kainatta, varlığın kendisinin insan için önemli bir sorun olduğu kainatta insanlar insanların ne yaşadıklarını öğrenme telaşına düşüyorlar. İnsanların gizlerini bilenler bundan büyük bir gurur duyuyor. Yalnızca ben biliyorum diyerek. Sonra bunu çevresindekilere satıyor kibirle. Fısıltılarla ve sessiz olmaya çalışarak.

Gizler gizlice yayılıyor. İnsan gizi bilmeyenler büyük bir eksiklik hissedebiliyor. Gizleri bilenlerden öğrenen bilmeyenler, birden sevinç histerisi nöbetine tutuluyorlar. Sanki hayatın hakikatini elde etmişçesine. Sanki kendilerine sonsuz bir hayat müjdelenmişte onun esrimesini yaşıyor gibi. İki insanın arasında yaşananlar sadece onların gizi olarak kalamayabiliyor bu gezegende. Birisinin gizini araştırmak bir zulümdür. Çok zulüm işleniyor bu gezegende.

İnsanlar birbirinin yaşamlarına fütursuzca giriyorlar. Sınır tanımadan. Kimi zaman buna hakları olduğunu bile zannederek. Her sınır tanımama bir zulümdür. Çok zulüm işleniyor bu gezegende.

İnsanlar insanları konuşuyor. Tam o anda kainatın bir köşesinde bir yıldız yaratılıyor. Kara deliklerde bir yıldızın hayatı söndürülüyor. Gökte ay tebessüm ediyor. Yaratıcının sonsuz isimleri kainatın her köşesinde tecelli ederken; tecelli eden isimleri müşahede etme görevini bırakabiliyor insan. Kardeşinin etini yemeye benzer bir eyleme tercih ediliyor vazifeler.

İnsanlar insanları çekiştiriyor. İnsan kardeşlerinin etini yeme eylemi gibi alçakça davranışlara giriveriyoruz birden. Yaptığımız gıybetten dolayı sıkıntıya düşen ruhumuz ve vicdanımızın sesini kısmak için yine şeytan çıkıyor ortaya. Şeytanca bir düşünce geliyor aklımıza. Yaptığımızın gıybet olmadığını telkin ediyor bize. Belki de sık olanlardan biri: 'biz gıybet yapmıyoruz. Amacımız gıybet etmekte değil. O kişi ile ilgili, onun iyiliği için ne yapabilirizi konuşuyoruz' oluyor. Mektubatta ise böyle demiyor.

Gıybetin kendi hevesimize göre tanımından bizi çıkarıp Rab katındaki tanımını veriyor. : 'Gıybet odur ki: Gıybet edilen adam hazır olsa idi ve işitse idi, kerahet edip darılacaktı. Eğer doğru dese, zâten gıybettir. Eğer yalan dese; hem gıybet, hem iftiradır. İki katlı çirkin bir günahtır.'

İnsanlar insanların dedikodusunu yaparak insanlar insanların manevi kişiliklerini öldürüyor. Bir insanın kişiliğini öldürmek bir zulümdür. Çok zulümler işleniyor bu gezegende.
Halbuki insan çekiştirilecek bir nefsi içinde taşıyor. Burnumuzun dibini göremiyoruz. İçimizdeki şeytanımızın şeytanlıklarını göremeden haince oklarla saldırıyoruz bir mümin kardeşimizin meleksi özelliklerine. İncinen yalnızca meleksi özellikleri olmuyor elbet. Meleksi özellikleri her daim müşahede eden melekleri de incitmiş oluyoruz. Ya da şeytansı bir özelliğini tam da fırsat bilip; sanki bu fırsatı kolluyormuş gibi diğer tüm meleksi özelliklerini mahkum ediverebiliyoruz.

Tenkitçilik hastalığı sarmış dört yanımızı. Kibirli ve mağrur nefisler bir şey beğenmiyor. Onun busu var. Ötekinin şusu. Başka birinin başka bir kusuru. Arkadaşlık edecek, dostluk kurulacak, Allah adına birlikte bir şey yaşanılacak kimseler yok gibi algılatmış nefis. Her olay, her durum bir de bakıyorsunuz mağrur bir nefsin büyüteci altında inceleniveriyor. Takdir etme, beğenme, taktir ettiğini, beğendiğini iman kardeşine, arkadaşına, dostuna, akrabasına, hatta ve hatta eşine söyleme yanlışlıkla yalakalık olarak algılatılmış, benimsetilmiş şeytan tarafından.

Taktir etme, beğenme ve bunu söyleyebilme diye bir haslet 14. Asırda peygamberde bırakılmış sanki. Takdir edebilmenin bir sünnet olduğu şimdinin iman kardeşliğinin bir gereği olduğu bile bilinmiyor.
MUSTAFA ULUSOY

selamunaleykum kardeşim emeğıne sağlık
cok onelı bır paylaşım
yüreğıne sağlık
o kadar cok şey soylemek ısterım kı fakat vaktım kısıtlı ne yazık kı
hataları göstermek halbukı gızlemek varken
bilmeden yargılamak halbu ki hoş görü varken
oysa ki
kardeşlik dostluk nedır bır düşünmek gerekır
bılmek ıcın yeterlı mıdır
değıldır tabıı
bılıp de ıcrat etmedıkten sınra bılgının hıçbır anlamı yoktur