S.A. Leyla-1 kardeşim Rabbim bebeğimi görmeyi nasip etmedi bebeğimin kalp atışları durdu. uzun süredir siteye giremedim bu aralar hep üzüntü ile sınadı Rabbim bizi. 2 ay içerisinde eşimin dayısını, dedesini, kayınvalidemi ve bu arada bebeğimide kaybettik farkına varmadan ne olur duanızda bizide eksik etmeyiin Allah razı olsun
[/I]hanife hanımm ben bir cevap almak istiyorum çok ısrar ettim farkındayım bilgisizliğimi bağışlayın ama lütfen beni aydınlatın bu konuda
:A
Selamünaleyküm hanife abla sitenize yeni üye oldum sizlerden öğreneceğim çok şey var. Tefriciye zincirinize katılmayı arzu ediyorum. yakın zamanda bende bir sıkıntım olması üzerine Tefriciye okudum arkadaşlarımında yardımıyla 4444'ü tamamladık. Bende şimdi sizlere yardım etmek istiyorum. Fakat bir sorum olacak Tefriciyeyi okumayı her an çok arzu ediyorum. Bu konuda en başından beri bir kafa karışıklığım oldu. Benim düşüncelerime göre abdest alınıp o şekilde okunabilir. Fakat bir büyüğüm temiz olduğun sürece her an okuyabilirsin illaki abdestli olman gerekmez salavat olduğu için dedi. Yinede içime virt girdi. abdest almadan okuyamadım. Şu an iş yerindeyim sizden ricam bu konuda beni aydınlatmanız. Dileği olan arkadaşlarımın dualarını tamamlamalarına yardım etmek isterim. Eğer bir sakıncası yoksa hemen başlamak istiyorum yardımınıza muhtacım. Birde sitede yeni olduğum için bana cevap verdiğinizde bunu nerden takip edeceğim bilmiyorum.
Allah'ın rahmeti üzerinize olsun
Görüşmek dileğiyle.
Amin ecmain ...
Allah dertlerinizi unutturcak başka dertler vermesin inşallah...
Sayın mavci; sizden yadım talep etmek istiyorum mesajıma cevap alamadım. Cevap alabilirsem hemen başlamak istiyorum Hanife hanım yazdım ama vakit kaybetmek istemiyorum.
Sorum şu;
Selamünaleyküm hanife abla sitenize yeni üye oldum sizlerden öğreneceğim çok şey var. Tefriciye zincirinize katılmayı arzu ediyorum. yakın zamanda bende bir sıkıntım olması üzerine Tefriciye okudum arkadaşlarımında yardımıyla 4444'ü tamamladık. Bende şimdi sizlere yardım etmek istiyorum. Fakat bir sorum olacak Tefriciyeyi okumayı her an çok arzu ediyorum. Bu konuda en başından beri bir kafa karışıklığım oldu. Benim düşüncelerime göre abdest alınıp o şekilde okunabilir. Fakat bir büyüğüm temiz olduğun sürece her an okuyabilirsin illaki abdestli olman gerekmez salavat olduğu için dedi. Yinede içime virt girdi. abdest almadan okuyamadım. Şu an iş yerindeyim sizden ricam bu konuda beni aydınlatmanız. Dileği olan arkadaşlarımın dualarını tamamlamalarına yardım etmek isterim. Eğer bir sakıncası yoksa hemen başlamak istiyorum yardımınıza muhtacım. Birde sitede yeni olduğum için bana cevap verdiğinizde bunu nerden takip edeceğim bilmiyorum.
Allah'ın rahmeti üzerinize olsun
Görüşmek dileğiyle.
sevgiler,
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Üyeliğin hayırlı ve daim olsun inş.Kardeşim Tefriciye salavat bildiğiniz gibi.Okumak için abdestli olmanız gerekmiyor.Ben yemek yaparken,yatarken,hastanede sıra beklerken,yolda yürürken ,her halukarda okuyorum.Kafanız karışmasın,zikirlerimizi her durumda yapabiliriz.Abdestsizyapamadığımız şeyler belli.Bayanların muayyen durumlarıda zikre engel değil,hatta tavsiye ediliyor,çünkü bu durumda namaz kılamıyor,Kuranı Kerimi okuyamıyoruz,zikirlerle boş kalmamış oluyoruz. Kardeşim,inş. hayırlı paylaşımlarla birbirimizi tamamlarız. Hoş geldin Safalar getirdin.
Selam Ve Dua ile
[/I]hanife hanımm ben bir cevap almak istiyorum çok ısrar ettim farkındayım bilgisizliğimi bağışlayın ama lütfen beni aydınlatın bu konuda
:A
Selamun Aleykum Mavci Kardeşim,
Konu hakkında danışmak için baktım yoktunuz. Yanlışım yoktur inş.
Selam ve Dua ile
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Üyeliğin hayırlı ve daim olsun inş.Kardeşim Tefriciye salavat bildiğiniz gibi.Okumak için abdestli olmanız gerekmiyor.Ben yemek yaparken,yatarken,hastanede sıra beklerken,yolda yürürken ,her halukarda okuyorum.Kafanız karışmasın,zikirlerimizi her durumda yapabiliriz.Abdestsizyapamadığımız şeyler belli.Bayanların muayyen durumlarıda zikre engel değil,hatta tavsiye ediliyor,çünkü bu durumda namaz kılamıyor,Kuranı Kerimi okuyamıyoruz,zikirlerle boş kalmamış oluyoruz.
Kardeşim,inş. hayırlı paylaşımlarla birbirimizi tamamlarız. Hoş geldin Safalar getirdin.
Selam Ve Dua ile
Kardeşim inş. verdiğim cevap sizi tatmin etmiştir,eeeeeeeee kaç tefriciye yazıyorum size
Ve Aleykumselam değerli ablam...
Verdiğiniz bilgiler doğrudur inşalalh...
Selat- Tefriciye ve buna benzer dualar her zaman ve her durumda okunabilir...
Kuranı Kerim ayetleride birer duadır. Ancak her dua Kuranı Kerim ayeti olmadığı için bir birinden ayırmak gerekir.
Kuranı Kerime abdestsiz dokunmak caiz değildir.
Ancak Kuranı Kerim ayetleri de baş açık ve abdestsiz, dokunmadan bakarak veya ezberden okunabilir.
Bütün dualar vahiy değildir.
Mesela bazı dualar İslam alimlerinin dualarıdır.
Bu dualarda abdestsiz ve başı açık okunabilindiği gibi bunlara abdestsiz dokunmak da caizdir.
Alıntı...
Amin ecmainHoşgeldiniz Kardeşim...
Üyeliğiniz hayırlı ve daim olur inşallah...
Hanife ablamız gerekli cevabı yazmış...
Rabbim kabul etsin inşallah...
Benim içinde 100 adet okundu yazarsanız çok sevinirim.
Allah kabul etsin.selametle kalın.
Allah razı olsun çok mutlu oldum yazmanıza beni aydınlatmanıza
Günde yüz adet diyelim fazlasıda olabilir :a44:B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
kabul etsin a41Selamun Aleyküm.30 tane daha okudum.Allah kabul etsin.
kabul etsin a41