Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Birbirimize TEFRİCİYE Okuyalım... (1 Kullanıcı)

dlkglr

Kayıtlı Kullanıcı
[/I]hanife hanımm ben bir cevap almak istiyorum çok ısrar ettim farkındayım bilgisizliğimi bağışlayın ama lütfen beni aydınlatın bu konuda
:A

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. Leyla-1 kardeşim Rabbim bebeğimi görmeyi nasip etmedi bebeğimin kalp atışları durdu. uzun süredir siteye giremedim bu aralar hep üzüntü ile sınadı Rabbim bizi. 2 ay içerisinde eşimin dayısını, dedesini, kayınvalidemi ve bu arada bebeğimide kaybettik farkına varmadan ne olur duanızda bizide eksik etmeyiin Allah razı olsun

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun...
Rabbim sabırlar versin kardeşim,Mekanları cennet olsun inş.
Yüzünü göremediğin yavrun huzuru mahşerde şefaatcin olsun inş.Kardeşim,imtihan dünyasındayız,herbirimiz farklı şekillerde sınava tabi tutuluyoruz,inş Rabbim sabrını verip,sınavlarımızdan başarıyla çıkmayı nasibetsin.Bizim şer gördüğümüz durumlarda mutlaka bilmediğimiz hayırlar vardır.İnş. Yüce Rabbim hayırlısıyla gönlünün muradını versin.
Selam ve Dua ile

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleyküm hanife abla sitenize yeni üye oldum sizlerden öğreneceğim çok şey var. Tefriciye zincirinize katılmayı arzu ediyorum. yakın zamanda bende bir sıkıntım olması üzerine Tefriciye okudum arkadaşlarımında yardımıyla 4444'ü tamamladık. Bende şimdi sizlere yardım etmek istiyorum. Fakat bir sorum olacak Tefriciyeyi okumayı her an çok arzu ediyorum. Bu konuda en başından beri bir kafa karışıklığım oldu. Benim düşüncelerime göre abdest alınıp o şekilde okunabilir. Fakat bir büyüğüm temiz olduğun sürece her an okuyabilirsin illaki abdestli olman gerekmez salavat olduğu için dedi. Yinede içime virt girdi. abdest almadan okuyamadım. Şu an iş yerindeyim sizden ricam bu konuda beni aydınlatmanız. Dileği olan arkadaşlarımın dualarını tamamlamalarına yardım etmek isterim. Eğer bir sakıncası yoksa hemen başlamak istiyorum yardımınıza muhtacım. Birde sitede yeni olduğum için bana cevap verdiğinizde bunu nerden takip edeceğim bilmiyorum.

Allah'ın rahmeti üzerinize olsun
Görüşmek dileğiyle.

Amin ecmain ...
Allah dertlerinizi unutturcak başka dertler vermesin inşallah...

Sayın mavci; sizden yadım talep etmek istiyorum mesajıma cevap alamadım. Cevap alabilirsem hemen başlamak istiyorum Hanife hanım yazdım ama vakit kaybetmek istemiyorum.

Sorum şu;

Selamünaleyküm hanife abla sitenize yeni üye oldum sizlerden öğreneceğim çok şey var. Tefriciye zincirinize katılmayı arzu ediyorum. yakın zamanda bende bir sıkıntım olması üzerine Tefriciye okudum arkadaşlarımında yardımıyla 4444'ü tamamladık. Bende şimdi sizlere yardım etmek istiyorum. Fakat bir sorum olacak Tefriciyeyi okumayı her an çok arzu ediyorum. Bu konuda en başından beri bir kafa karışıklığım oldu. Benim düşüncelerime göre abdest alınıp o şekilde okunabilir. Fakat bir büyüğüm temiz olduğun sürece her an okuyabilirsin illaki abdestli olman gerekmez salavat olduğu için dedi. Yinede içime virt girdi. abdest almadan okuyamadım. Şu an iş yerindeyim sizden ricam bu konuda beni aydınlatmanız. Dileği olan arkadaşlarımın dualarını tamamlamalarına yardım etmek isterim. Eğer bir sakıncası yoksa hemen başlamak istiyorum yardımınıza muhtacım. Birde sitede yeni olduğum için bana cevap verdiğinizde bunu nerden takip edeceğim bilmiyorum.

Allah'ın rahmeti üzerinize olsun
Görüşmek dileğiyle.

sevgiler,

Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Üyeliğin hayırlı ve daim olsun inş.Kardeşim Tefriciye salavat bildiğiniz gibi.Okumak için abdestli olmanız gerekmiyor.Ben yemek yaparken,yatarken,hastanede sıra beklerken,yolda yürürken ,her halukarda okuyorum.Kafanız karışmasın,zikirlerimizi her durumda yapabiliriz.Abdestsizyapamadığımız şeyler belli.Bayanların muayyen durumlarıda zikre engel değil,hatta tavsiye ediliyor,çünkü bu durumda namaz kılamıyor,Kuranı Kerimi okuyamıyoruz,zikirlerle boş kalmamış oluyoruz. Kardeşim,inş. hayırlı paylaşımlarla birbirimizi tamamlarız. Hoş geldin Safalar getirdin.
Selam Ve Dua ile

Hoşgeldiniz Kardeşim...
Üyeliğiniz hayırlı ve daim olur inşallah...
Hanife ablamız gerekli cevabı yazmış...
Rabbim kabul etsin inşallah...

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
gülümse: ALLAH ım ne verirse hakkımda hayırlısını versin her daim inş. Her iki cihanda yar ve yardımcım olsun. Bana Her iki cihanda eşim olacak insanla yuva kurmamı saglasın rabbim inş.. hayırlı bir iş, huzurlu bir düzen, saglık,mutluluk ve sevdiklerimin gönüllerindeki dualarını hayırlısıyla kabul etsin inşallah...

4444 TEFRİCİYE

............................LİSTE................. ............
hanife deniz..........................2.244(okundu)+200
leyla.....................................100
serap8191..............................200
gülüm.se................................200(okundu )
mavci....................................300
Su-Eda..................................300 okundu+200
mir-erhan..............................300
arzu74.............................100
gülsengül.........................100

okunan; ........................4.044
kalan...............................400

Allah Kabul Etsin.Allah cümlenizden razı olsun,ecrini kat kat versin inş.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Mavci Kardeşim,
Konu hakkında danışmak için baktım yoktunuz. Yanlışım yoktur inş.

Selam ve Dua ile

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamun Aleykum Mavci Kardeşim,
Konu hakkında danışmak için baktım yoktunuz. Yanlışım yoktur inş.

Selam ve Dua ile

Ve Aleykumselam değerli ablam...
Verdiğiniz bilgiler doğrudur inşalalh...

Selat- Tefriciye ve buna benzer dualar her zaman ve her durumda okunabilir...

Kuranı Kerim ayetleride birer duadır. Ancak her dua Kuranı Kerim ayeti olmadığı için bir birinden ayırmak gerekir.
Kuranı Kerime abdestsiz dokunmak caiz değildir.
Ancak Kuranı Kerim ayetleri de baş açık ve abdestsiz, dokunmadan bakarak veya ezberden okunabilir.

Bütün dualar vahiy değildir.
Mesela bazı dualar İslam alimlerinin dualarıdır.
Bu dualarda abdestsiz ve başı açık okunabilindiği gibi bunlara abdestsiz dokunmak da caizdir.

Alıntı...

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim.Bende böyle bildiğim için,o şekilde açıkladım,yanlışsam diye ayetlere hiç değinmedim.
Allah razı olsun kardeşim.Rabbim istikametten ayırmasın,neslinide hayırlı eylesin inş.
Selam ve Dua ile

dlkglr

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Üyeliğin hayırlı ve daim olsun inş.Kardeşim Tefriciye salavat bildiğiniz gibi.Okumak için abdestli olmanız gerekmiyor.Ben yemek yaparken,yatarken,hastanede sıra beklerken,yolda yürürken ,her halukarda okuyorum.Kafanız karışmasın,zikirlerimizi her durumda yapabiliriz.Abdestsizyapamadığımız şeyler belli.Bayanların muayyen durumlarıda zikre engel değil,hatta tavsiye ediliyor,çünkü bu durumda namaz kılamıyor,Kuranı Kerimi okuyamıyoruz,zikirlerle boş kalmamış oluyoruz.
Kardeşim,inş. hayırlı paylaşımlarla birbirimizi tamamlarız. Hoş geldin Safalar getirdin.
Selam Ve Dua ile

Allah binlerce kere razı olsun sizden içimi ferahlattınız Allahın izniyle hayırlı paylaşımlarımızla birbirimizi tamamlayacağız dualarımızla kendimi öyle toparladım ki tahmin bile edemezsiniz Allah nasip kısmet ederse bir gün durumumu sizlerle paylaşırım. Ben her durumda zikirler hariç abdestli olmamız gerektiğini sanıyordum hatta düne kadar saçımız açık olursa abdestimizin bozulacağını zannedip abdest aldıktan sonra bir koşu odama kaçıyordum :) abdestli olsamda olmasamda örtünmeyi tesettürü çok seviyorum Allah inşallah tesetürüde nasip eder.
Çok çok ama çok teşekkür ederim Allah razı olsun öyle heyecanlıyım ki anlatamam
Allah'a emanet olun

dlkglr

Kayıtlı Kullanıcı
B)B)B)B)B) Allah razı olsun sizlerden öğreneceğim çok şey var
Allah'a emanet olun
Selam ve dua ile

Ve Aleykumselam değerli ablam...
Verdiğiniz bilgiler doğrudur inşalalh...

Selat- Tefriciye ve buna benzer dualar her zaman ve her durumda okunabilir...

Kuranı Kerim ayetleride birer duadır. Ancak her dua Kuranı Kerim ayeti olmadığı için bir birinden ayırmak gerekir.
Kuranı Kerime abdestsiz dokunmak caiz değildir.
Ancak Kuranı Kerim ayetleri de baş açık ve abdestsiz, dokunmadan bakarak veya ezberden okunabilir.

Bütün dualar vahiy değildir.
Mesela bazı dualar İslam alimlerinin dualarıdır.
Bu dualarda abdestsiz ve başı açık okunabilindiği gibi bunlara abdestsiz dokunmak da caizdir.

Alıntı...

dlkglr

Kayıtlı Kullanıcı
Amin ecamin
Allah razı olsun inşallah hepimiz için hayırlı olur

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Benim içinde 100 adet okundu yazarsanız çok sevinirim.
Allah kabul etsin.selametle kalın.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok mutlu oldum yazmanıza beni aydınlatmanıza
Günde yüz adet diyelim fazlasıda olabilir :a44:B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Allah cümlemizden razı olsun kardeşim.Hepimizin birbirimizden öğrenecek çok şeyi var.
Allah kabul etsin.100 adet yazıyorum.Rabbim seninde tüm sıkıntılarını giderip selamete erdirsin inş. Efendimiz şefaatcin ,melekler duacın olsun inş.
Selam ve dua ile

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
gülümse: ALLAH ım ne verirse hakkımda hayırlısını versin her daim inş. Her iki cihanda yar ve yardımcım olsun. Bana Her iki cihanda eşim olacak insanla yuva kurmamı saglasın rabbim inş.. hayırlı bir iş, huzurlu bir düzen, saglık,mutluluk ve sevdiklerimin gönüllerindeki dualarını hayırlısıyla kabul etsin inşallah...

4444 TEFRİCİYE

............................LİSTE................. ............
hanife deniz..........................2.544(okundu)
leyla.....................................100
serap8191..............................200
gülüm.se................................200(okundu )
mavci....................................300
Su-Eda..................................300 okundu+200
mir-erhan..............................300
arzu74.............................100
gülsengül.........................100
kardelele...........................100(okundu)
dlkglr................................100

okunan; ........................4.344
kalan...............................100

Allah Kabul Etsin.Allah cümlenizden razı olsun,ecrini kat kat versin inş.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt