Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİR YUDUM ÇAYLA GELEN YOLCULUK.. (2 Kullanıcı)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİR YUDUM ÇAYLA GELEN YOLCULUK..

M DENIZ yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM RECEB KARDEŞİM
ÇOK GÜZEL Bİ ANI NE KADAR GÜZEL. YAŞLI İNSANLARIN HAYALLERİNE DUYGULARINA ORTAK OLABİLMEK ONLARI ANLIYABİLMEK. BU DEVİRDE AMA KİMSE GÖREMİYO BUNLARI ONLARI KENDİ KADERLERİNE BIRAKIYOLAR. SANKİ KİMSE YAŞLANMICAK, HERKES AYNI YAŞTA KALICAKMIŞ GİBİ. AMA ÇOĞUMUZ RABBİM ÖMÜR VERİRSE O YAŞLARA GELİCEZ AYNI DUYGUYU BİZLERDE TADICAZ. TABİKİ SADECE O YAŞA GELİNCE ANLICAZ ONLARI. KAPIMIZA BİRİSİN GELİP ZİLE BASMASINI KÜÇÜKTE OLSA Bİ TEBESSÜM Bİ HOŞGÖRÜ Bİ HATIR SORACAK KİŞİ YOKMU DİYE DÖRT GÖZLE BÜTÜN KALBİMİZLE O KAPI ZİLİNİN SESİNİ DUYMAYI BEKLİCEZ. EVLATLARIMIZIN ONLARDAN DAHA KIYMETLİ TORUNLARIMIZIN SENELİK İZİNLERİNDE YANIMIZA GELECEK DİYE BEKLERKEN ONLARIN BAŞKA Bİ TATİL YÖRESİNDE OLDUĞUNU DUYDUĞUMUZDA KIRILAN KALBİN PARAMPARÇA OLMASINI GÖRÜCEZ.:(:(:(:(:(:(
RABBİM İNŞALLAH GÖSTERMEZ BUNLARI BİZLERE TABİKİ ŞİMDİDEN TEDBİRİNİ ALMAZSAK.
RABBİM HEPİZE HAYIRLI EVLATLAR NASİP ETSİN. AMİNNNNNNNNN....:(:(:(:(:(:(
ve aleykümselam abim benim;
teşekkür ederim abim bu güzel yorumun için..evet abim çok güzel demişsin insanlık olarak hepimiz adeta bu densizliği yapar olduk..gelişen teknoloji ile beraber bütün dostluklar,akraba ilişkileri ve sağlam aile bağları zedelenir oldu..sözlerim yanlış anlaşılmasın teknoloji karşıtı değilim lakin hayatımızın ve değerlerimizin önüne geçmesinden ötürü çok rahatsızım..eskilerden anlatıyorlar ya hani eskiden şöyle güzeldi,böyle güzeldi hayat..kirlilik yoktu o zamanlarda..insanlar kuyu kazma yarışında değillerdi..ve herkes birbirini seviyor ve sayıyordu..hal hatır soruluyordu günün her anı..ama bi de günümüze bakınca eskilerin tam karşıtı bi hal almışız adeta..ne sevmesini biliyoruz adam gibi,ne de büyüklerimizi saymasını biliyoruz..zaman kötüleşmiş,insanlar basit aletlerin esiri olarak dört duvar arasına kendilerini hapsetmişler adeta..bununla beraber ne o eski sağlam aile bağı kaldı,ne de hakiki dostluklar..büyükler unutuldu,sevmek,saymak yerini sövmeye bıraktı..uzun sözün kısası abim hani demişsin ya o zili bir heyecan,bir merakla bekleyenler var diye..gerçekten de öyle abi yaşlanınca(Rabbim izin verirse)biz de bekliyceğiz ''o zili''..
-hanım bi bak kim geldi acaba?uğruna gecelerimizi gündüzlerimizi feda ettiğimiz kızımız mı geldi?yoksa okulunu okuması için uğruna çift vardiye çalıştığım oğlum mu?bak hele kim gelmiş hanım?heveslenme bey kapıcı gelmiş bi isteğimiz varmı yok mu sormak için..neden gelsinler ki evlatlarımız..parkta,mesire alanlarında piknik yapmak varken neden gelsinler ki yanımıza..sen gitmişmiydin zamanında anne-babanı ziyarete bey..yok hanım gitmedim..peki bey ne hakkımız var ki biz gitmediysek onlar gelsin diye bekliyoruz..haklısın hanım haklısın hem de çok haklısın..keşke diyorum keşke zamanında bizde anne-babamızı ziyaret etseydik,hallerini hatırlarını hakkıyla sorabilseydik..onları kaybetmeden kıymetlerini bilebilse idik..ama ne bileyim hanım insan çok özlüyormuş evlatlarını ve bekliyormuş her zilde evlatlarım gelir diye bir ümitle..
keşke dememek,ümitleri tüketmemek,varlıklarında kıymetlerini bilmek duasıyla..Allaha(c.c.)emanet ol abim,hayırlı işler;)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

nihal-zehra yazdı:
SELAMUNALEYKÜM...ALLAH C.C. RAZI OLSUN...ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI ALLAH C.C. HAYIRLI EVLAT OLMAYI NASİP ETSİN CÜMLEMİZE...ALLAH C.C. EMANET OLUN...SELAMETLE...
ve aleykümselam amin ecmain inşaAllah Rabbimin razı olduğu kullardan olabiliriz..beğendiğinize sevindim..güzel duanıza can-ı gönülden amin diyorum..sizlerde Allaha(c.c.)emanet olun.selamun aleyküm

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm kardeşim. Allah razı olsun gönül dünyanızda geçenleri bizlerle paylaştığınız için.. yaşlılara her baktığımda çoğunlukla böyle düşüncelere dalıyorum ben de.. herşeyleriyle geçmişi anımsatıyorlar.. uzaklaşılan ve gitgide yabancı görülmeye yüz tutmuş
birçok değeri, onların ağzından çıkıveren tek bir kelime hatırlatabiliyor bazen. ya da tek bir hareketleri, bakışları, konuşmaları... kimi zaman yalnızlıkları burkuyor içimizi.kimbilir belki hala o eski güzel günlerde kaldıkları için yalnızdırlar.. zira çağa ayak uydurup yozlaşsalardı, çevrelerinde sahteden birçok dostları olabilirdi..riyakarlık görmelerindense belki de böylesi daha iyidir onlar için, çünkü evlatları bile terk etmiştir onları. türkiyede üniversite okuduğum zamanlarda bölümümüze iğne vurulmaya gelen bir teyzeyle konuştuklarımı hatırladım bunu okuyunca, aynen şöyle demişti : ''böylesi daha iyi kızım''... paylaşımınız çok duygulandırdı Recep kardeşim, gönlünüze, emeğinize sağlık.. Bizlerin de inşallah korumakta olduğumuz değerleri, ileriki yaşlarda da korumamız, geçmişi birilerine hatırlatmamız duasıyla inşallah..Allah razı olsun. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.

ve aleykümselam aliye kardeşim;
amin ecmain inşaAllah Rabbimin razı olduğu kullardan olabiliriz..Allah(c.c.)razı olsun güzel yorumunuz için teşekkür ederim,beğendiğinize sevindim..evet ya değil mi yaşlı insanlar her haliyle,konuşmasıyla,susmasıyla,kimi zaman sert çıkışları ile:) bize adeta geçmişi anlatıyorlar ve gözümüzde canlandırıyorlar o güzel zamanları..ama malesef üzülerek söylüyorum ki günümüz de bu mübarek insanların kıymeti anlaşılmaz oldu..kimi zaman hakir görüldüler,kimi zaman ağır sözlerle tenkid edildiler ama bunların hangisini hakediyorlar elbette hiçbirisini..utanılması gereken bir durum yaşlı insanların hor görülmesi ve bir kenara itilmesi..zira onlar olmasaydı belalar başımıza sel gibi gelmeyecekmi idi..bunları düşünmeli ne kadar yaşlı tanıyorsak onlara sevgi ve saygılarımızı kusursuzca yansıtmalıyız..geçmişi özlüyoruz ya hani..işte bizlere bir fırsat değil mi bu?gördüğümüz dedeleri,nineleri küçük göreceğimize en önemli bir servetmişçesine sahip çıkmalıyız onlara..ve geçmişi bir nebze de olsa onların vesilesi ile yaşamalıyız..onları kaderleri ve kederleri ile başbaşa bırakmadan yanlarında olmalı ve ömürlerinin son demlerini güzellikler içersinde geçirmesi için az çok demeden gayret etmeliyiz..ne güzel ve ne büyük bir fırsat ya rabbim..bir yaşlının hayır duasını alarak güne başlasak,hayır duasını alarak günümüzü noktalasak ne güzel olur değil mi?empati yaparak yarın birgün bizimde yaşalanacağımızı düşünürsek muvaffak oluruz inşaAllah..kim ister ki ömrünün son anlarını kuytu bir balkon köşesinde,huzursuz bir huzurevinde..ömrümüzün hangi safhasında olursa olsun kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak karşımızdaki insanlara da aynı şekilde davranmamız gerekmez mi?hakedenlere hakettiği değeri vermek dini ve vicdani bir sorumluluk olarak karşımıza çıkıyor..inşaAllah o mübarek insanlar hakettiği değerleri bulurlar her daim..kainattaki herşeyden,açıktan-gizliden haberdar olan Rabbime emanet olun,selamun aleyküm

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

nesrin_77 yazdı:
Selam aleyküm. Allah ( cc ) razı olsun. O kadar duygulandım ki okurken. Cenabı hak cümlemize hayırlı evlad olmayı nasip etsin inşallah. Ana baba rızasını, hakkını almak nasip olsun cümlemize İnşallah. Allah' a ( cc ) ısmarladık.
ve aleykümselam amin ecmain inşaAllah..güzel dualarınıza can-ı gönülden amin diyorum..Rabbim hepimize hayırlı evlat olabilmek nasib etsin..ve anne-babasının kıymetini onları kayetmeden anlayanlardan etsin inşaAllah..Allaha(c.c.)emanet olun,hayırlı akşamlar..selamun aleyküm

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
selamun aleykum kardeşim

Rahman razı olsun cok güzeldi emegine saglık selametle;)
ve aleykümselam abim..amin ecmain inşaAllah Rabbimin razı olduğu kullardan olabiliriz..beğendiğinize sevindim abim..Rabbim anne-babalarımızın kıymetini bilmek nasib etsin bizlere inşaAllah..Allaha(c.c.)emanet olun selamun aleyküm..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm Recep kardeşim.. ne kadar içten, ne kadar güzel bir paylaşım..Yüreğinize sağlık..Allah razı olsun inşaAllah..Rabbim onların kıymetlerini bilen, hayırlı evlatlardan eylesin bizleri inşaAllah.. Allah'a emanet olun kardeşim..Selametle kalın inş..

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

nigdeli yazdı:
selamun aleyküm Recep kardeşim.. ne kadar içten, ne kadar güzel bir paylaşım..Yüreğinize sağlık..Allah razı olsun inşaAllah..Rabbim onların kıymetlerini bilen, hayırlı evlatlardan eylesin bizleri inşaAllah.. Allah'a emanet olun kardeşim..Selametle kalın inş..
ve aleykümselam niğdeli kardeşim;
Amin ecmain inşaAllah Rabbimin razı olduğu kullardan olabiliriz..beğendiğinize sevindim..güzel dularınıza can-ı gönülden amin diyorum..Rabbim sağlıklarında kıymetlerini bilmek nasib etsin bizlere..zira onları kaybettikten sonra ''ah keşke''lerin bir çaresi olmuyor..ilerde kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak bizler de aynen davranmalıyız büyüklerimize ve anne-babalarımıza..yorumunuz için teşekkür ederim..Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm kardeşim
Paylaşımınız güzeldi.Rabbim razı olsun.Ne kadar güzel davnanırsak bizde aynen karşılığını ömrümüz varsa göreceğiz..Çünkü bizde onlar gibi nine, dede olacağız.Rabbim kalbimizden merhamet duygusunu almaz inşaallah selam ve dua ile...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm kardeşim
Paylaşımınız güzeldi.Rabbim razı olsun.Ne kadar güzel davnanırsak bizde aynen karşılığını ömrümüz varsa göreceğiz..Çünkü bizde onlar gibi nine, dede olacağız.Rabbim kalbimizden merhamet duygusunu almaz inşaallah selam ve dua ile...
ve aleykümselam zynp_rukiye kardeşim;
Amin inşaAllah Rabbimin razı olduğu kullardan olabiliriz bizler de..beğendiğinize sevindim..güzel duanıza can-ı gönülden amin diyorum..muhakkak öyle değilmi..bizler nasıl davranıyorsak büyüklerimize,anne-babamıza muhakkak (Rabbim nasip ederse)bizim evlatlarımız da bize öyle davranacaklar..bu yüzden kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranmalı,hal hatır sormayı,ziyaretleri çok görmemeliyiz..zaten o yaşına gelen insan hayatta herşeyi görmüş,geçirmiştir..bu yaşta hayattan bekledeği tek şey sevgi ve saygıdır..onun haricinde ne dünya malı isterler ne de başka bişey sadece ve sadece evlat,torun sevgisidir bekledikleri..bu yüzden bu sevgiyi çok görmeyelim ve kaybetmeden kıymet bilelim inşaAllah..Ramazan-ı şerifinizi tebrik eder,hayırlara vesile olmasını dilerim..Allaha(c.c.)emanet olun,selamun aleyküm..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

ESSLAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU.

DEĞERLİ RECEB_İ KAMER;ANILARIMIZDAN DERS ÇIKARMAK KENDİMİZE..GÜZEL Bİ YAKLAŞIM VE PAYLAŞIMDI..ALLAH(CC)RAZI OLSUN..
O DEDE GİBİ HUZUR EVLERİNDE ÖYLE ÇOK VAR Kİ..
AYNI DURUŞ,AYNI ÇAY İÇME,AYNI DALIP GİTMELER..
YAŞLANDIMI İNSAN,YAŞINA YAŞ EKLENDİKÇE DURUP DÜŞÜNÜYOR;GEÇMİŞİ , ANILARI..

BEN HİÇ HUZUR EVİNE GİTMEDİM AMA DIŞARDAN GÖRDÜĞÜM KADARIYLA VE ETRAFIMDA GÖRDÜĞÜM KADARIYLA BU SÖYLEDİKLERİM..

DEDELERİ,NİNELERİ İBRET OLARAK GÖRÜP,KENDİ HAYATINA ÇEKİ_DÜZEN VERİP,GERİDE KIRIK KALP BIRAKMAYANLARDAN OLALIM İNŞALLAH..

BU ARADA BENİMDE DEDEM(BABAMIN BABASI) MEMLEKETTE..BABANNEMLE..AMCAMIN BİRİ DE YAKINLARINDA..
KÖY HAYATINDA..İSTANBULDAKİ EVLATLARI SÜREKLİ ÇAĞIRIYORLAR,"ARTIK BİZİMLE KAL",DİYORLAR AMA DEDECİĞİM "BEN BURALARA ALIŞIĞIM,BİŞEYLERLE UĞRAŞMADAN YAPAMAM"DEYİP DOĞDUĞU YERLERİ BIRAKMIYOR..GÖNÜL İSTER Kİ DEDELERİMİZ HEP BİZİMLE KALSIN,AMA ONLAR BU ŞEHİRLER DE SIKIŞIP KALMAK İSTEMİYORLAR.
SIKIŞIP KALANLAR DA,DÜŞÜNCE OKYANUSUNDA ÇIRPINIP DURUYORLAR..

(TARIK AKAN'IN Bİ FİLMİ VARDI;1-2 KEZ İZLEDİM.HANIMI VE OĞLUYLA İSTANBUL'A GELİYOR,YAŞLI BABASINI DA GETİRİYOR TABİ..ŞEHİRDEKİ YAŞAMLA MÜCADELE EDİYORLAR,BUARADA DEDE MEMLEKETİNE GİTMEK İSTİYOR..DERKEN DEDE Bİ SABAH ÖLÜYOR..)

RABBİM BİZLERİ, MEMELEKETİMİZDEN,RAHAT NEFES ALABİLDİĞİMİZ YERDEN,KENDİSİNE İBADETTE GÜÇLÜK ÇEKMEYECEĞİMİZ YERLERDEN AYIRMASIN..ÜMMET_İ MUHAMMEDİ DE İNŞALLAH..

SELAM VE DUALARIMLA.
.B)B)B)B)B)B)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

firdes yazdı:
ESSLAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU.

DEĞERLİ RECEB_İ KAMER;ANILARIMIZDAN DERS ÇIKARMAK KENDİMİZE..GÜZEL Bİ YAKLAŞIM VE PAYLAŞIMDI..ALLAH(CC)RAZI OLSUN..
O DEDE GİBİ HUZUR EVLERİNDE ÖYLE ÇOK VAR Kİ..
AYNI DURUŞ,AYNI ÇAY İÇME,AYNI DALIP GİTMELER..
YAŞLANDIMI İNSAN,YAŞINA YAŞ EKLENDİKÇE DURUP DÜŞÜNÜYOR;GEÇMİŞİ , ANILARI..

BEN HİÇ HUZUR EVİNE GİTMEDİM AMA DIŞARDAN GÖRDÜĞÜM KADARIYLA VE ETRAFIMDA GÖRDÜĞÜM KADARIYLA BU SÖYLEDİKLERİM..

DEDELERİ,NİNELERİ İBRET OLARAK GÖRÜP,KENDİ HAYATINA ÇEKİ_DÜZEN VERİP,GERİDE KIRIK KALP BIRAKMAYANLARDAN OLALIM İNŞALLAH..

BU ARADA BENİMDE DEDEM(BABAMIN BABASI) MEMLEKETTE..BABANNEMLE..AMCAMIN BİRİ DE YAKINLARINDA..
KÖY HAYATINDA..İSTANBULDAKİ EVLATLARI SÜREKLİ ÇAĞIRIYORLAR,"ARTIK BİZİMLE KAL",DİYORLAR AMA DEDECİĞİM "BEN BURALARA ALIŞIĞIM,BİŞEYLERLE UĞRAŞMADAN YAPAMAM"DEYİP DOĞDUĞU YERLERİ BIRAKMIYOR..GÖNÜL İSTER Kİ DEDELERİMİZ HEP BİZİMLE KALSIN,AMA ONLAR BU ŞEHİRLER DE SIKIŞIP KALMAK İSTEMİYORLAR.
SIKIŞIP KALANLAR DA,DÜŞÜNCE OKYANUSUNDA ÇIRPINIP DURUYORLAR..

(TARIK AKAN'IN Bİ FİLMİ VARDI;1-2 KEZ İZLEDİM.HANIMI VE OĞLUYLA İSTANBUL'A GELİYOR,YAŞLI BABASINI DA GETİRİYOR TABİ..ŞEHİRDEKİ YAŞAMLA MÜCADELE EDİYORLAR,BUARADA DEDE MEMLEKETİNE GİTMEK İSTİYOR..DERKEN DEDE Bİ SABAH ÖLÜYOR..)

RABBİM BİZLERİ, MEMELEKETİMİZDEN,RAHAT NEFES ALABİLDİĞİMİZ YERDEN,KENDİSİNE İBADETTE GÜÇLÜK ÇEKMEYECEĞİMİZ YERLERDEN AYIRMASIN..ÜMMET_İ MUHAMMEDİ DE İNŞALLAH..

SELAM VE DUALARIMLA.
.B)B)B)B)B)B)B)

ve aleykümselam ablam;
Rabbim razı olsun teşekkür ederim güzel yorumunuz için..dualarınıza can-ı gönülden amin diyorum..çok haklısınız büyükler şehir hayatının kirliliğinden bu şekilde uzak kalıyorlar..onların küçük ama masum ve sevimli bir dünyalarıdır köy hayatı..ama onlar orada mutlu deyipte onları orda bir başlarına unutursak ayıpların en büyüğünü işlemiş oluruz..gerçekten de öyle değilmi yaşlı insanlar..her haliyle geçmişi hatırlatıyor ve gözümüzde canlandırıyorlar o güzelim ve ulaşılması zor olan günleri..ama bizler zamanın akibetine uğrayarak bu güzellikleri göremiyor,teknolojinin esiri oluyoruz..kıymetlerini bilme duası ile..Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm
B)B)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

aminenur yazdı:
emeginize saglık ALLAH razıolsun
Allah(c.c.)razı olsun,teşekkür ederim..amin inşaAllah Rabbimin razı olduğu kullardan olabiliriz..Allaha(c.c.)emanet olun,selamun aleyküm

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim anne-babasının kıymetini onları kaybetmeden anlayanlardan etsin bizleri inşaAllah..

beyzanurekin

Kayıtlı Kullanıcı
yureğinize sağlık çokguzel bi konu seçmişşınız...Allah razı olsun...sizden bi isteğim olcak şırnakta şehit düşen askerlerimiz için yasini şerif dağıtıyom almak isterseniz benim konu başlıklarıma tıklayın yasını şerif kampanyasına 26/10/2007 tarihine kadar ekleğebilirsiniz...bende bu kampanyayı sabırla beklıyom umarım duyarlı arkadaşlar olurda kampanya tavan yapar...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
yureğinize sağlık çokguzel bi konu seçmişşınız...Allah razı olsun...sizden bi isteğim olcak şırnakta şehit düşen askerlerimiz için yasini şerif dağıtıyom almak isterseniz benim konu başlıklarıma tıklayın yasını şerif kampanyasına 26/10/2007 tarihine kadar ekleğebilirsiniz...bende bu kampanyayı sabırla beklıyom umarım duyarlı arkadaşlar olurda kampanya tavan yapar...

selamun aleyküm hakkınızı helal ediniz kardeşim siteye pek fazla giremiyordum mesajınızı yeni gördüm..umarım açılan formunuza gereken hassasiyet gösterilmiştir..sağolasınız,Rabbimiz rahmet eylesin şehitlerimize..ailelerine sabırlar ihsan eylesin inşAllah..Rabbime emanet olunuz,selamun aleyküm

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt