Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİR YUDUM ÇAYLA GELEN YOLCULUK.. (1 Kullanıcı)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Yudumluyorken karşı balkondaki dede çayını
Beni de aldı götürdü geçmiş güzel zamana
Dedecim o kadar düşünceli yudumluyor ki çayını
Onu seyrederken beni de düşünceli bi hal aldı
Ve gözlerim derinlere daldı
Ninecim bak dedemin çayı bitti tazelesene
Yoksa tazelemeyecekmisin çayı ve bu güzel yolculuğu
Haydi nine doldur dedeye bir bardak daha da bu güzel yolculuk devam etsin biraz daha nolur
Nine adeta duyuyor sesimi ve tazeliyor hem çayı hem de bizleri
Dede hala derin ve düşünceli yudumluyor çayını
Hani dişleri de yok ya adeta gargara yaparak içiyor çayını
Ama o kadar mı tatlı,o kadar mı masum içilir bir çay be dede
Acaba ben de senin gibi bir bardak çayla geçmişe gidebilirmiyim
Acaba ben de senin gibi düşünebilirmiyim kalbini kırdığım insan bırakmışmıydım geride
Ve onların helalliğini alabilmişmiydim acaba
Sağolasın dedecim senin vesilenle hafif ama tesirli bir rüzgar esti gönül dünyamda
Maşallah dede Rabbim iştahını artırsın,sıhhat versin inşallah
Sen de sağolasın ninecim dedeye çay ikram ettin beni de bu güzel rüyadan uyandırmadın
Dede çayını içmeye devam ediyor bense bu güzel rüyadayım
Daha önceleri çok çay içtim,içeni de gördüm
Ama bu kadar etkilenmemiştim hiç birinde
Dedem dedem canım dedem gönlün ne geniş senin
dün gece de balkondaydın yine
Ve biz gençlere de sordun yavrularım ikram edeyim içermisiniz dedin
Sağol be dede ikramın fazlasıyla kabul gördü,elinize,yüreğinize sağlık
Ama sen neden hep burdasın tek başına,saatlerce,gece 2 lere kadar hergün hergün
Kim bıraktı seni böyle bir balkon köşesine
Belki sen orda çok rahatsın ama benim içim acıdı seni böyle görünce
Yokmuydu senin evladın,uğruna ömrünü heba ettiğin evlatların hani nerdeler
Geceni gündüzüne kattığın,yemeyip yedirdiğin yavruların yokmuydu
Vardı vardı ama onlar zamanın fitnesine kapılıp seni unuttular bu balkonda
Seni böyle derin düşüncelere sevkettiler acımasızca
Düşünmeye başladım acaba bendemi böyle anne-babamı bir balkonda bırakıp kaybolacağım
Hiç düşünmeden bir çırpıda onlara bunu yapacakmıyım acaba
Rabbim sen muhafaza et beni-bizi böyle olmaktan(amin)
Ben bu ruh halindeyken dede de gitti içeriye
Ama bende o kadar büyük şeyler uyandırdı ki..

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİR YUDUM ÇAYLA GELEN YOLCULUK..

B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜM B)B)B)
SABAH-I ŞERİFİN HAYIRLI OLSUN, YURDUMUN GÜZEL İNSANI...
ALLAH RAZI OLSUN...DUANA AMİN DİYORUM... RABBİME EMANET OLASIN...B)B)B)B)B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm receb kardeşim bu senin yaşadığın bi olaymı yoksa alıntımı.gönlüne yüreğine sağlık allah razı olsun öyle güzel anlattınki bende adeta yaşar oldum o anı kafamda canlandırdım.halbuki dedeler ve babalar hep oğullarıyla beraber sohbeti çok severlermiş.ama yazıkki oğullar böyle düşünmüyo.rabbim unutmamayı ve unutulmamayı nasip etsin.selametle.

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

S.A RECEB KARDEŞ ALLAH SENDEN DE DEDEDE RAZI VE HOŞNUT OLSUN SİZLER OLMASAYDINIZ BİZLERDE BU YAZIYI OKURKEN GEÇMİŞE GİTMEYİ ÜSTÜ KÜLLENMİŞ KUSUR VE HATALARIMIZI GÖRMEZDEN GELECEKTİK EMEĞİNE SAĞLIK RECEBİM DUYGULARINI OKADAR GÖNÜLDEN TARİF ETTİNKİ İÇ GÜZELLİĞİN YAZILARINA YANSIDI KARDEŞİM A.E.O

A

Arzu_76

Selamunaleyküm

Sevgili kardeşim paylaşımın içim çok teşekkürler canabı hak razı olsun senden

Anne ve babalarımızın hakkını ödememiz çok zor.

Allahım sen bizi onlara layık evlat eyle

AMİN

Dua ile

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.kardeşim sanırım nöbetin verdiği yorgunluk ve hassasiyetle gördüğün bi sahne sana bu hisleri verdi ve yazdın...yağmurlar yağdı rüzgarlar esti gönlünde...duana AMİN İNŞALLAH diyorum..selametle ALLAHA emanet ol kardeşimB)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...
Hayırlı günler..... B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

serkan25 yazdı:
B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜM B)B)B)
SABAH-I ŞERİFİN HAYIRLI OLSUN, YURDUMUN GÜZEL İNSANI...
ALLAH RAZI OLSUN...DUANA AMİN DİYORUM... RABBİME EMANET OLASIN...B)B)B)B)B)
ve aleykümselam abim Allah(c.c.)razı olsun teşekkür ederim yorumunuz için..sizler de Allaha(c.c.)emanet olun abi..selamun aleykümB)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.İNSAN EN DEĞER VERDİĞİ ŞEYLERİ ANCAK KAYBEDİNCE ANLAMAK GİBİ BİR HASTALIĞA MUZDARİP MAALESEF.ÇOK ELİMİZİN ALTINDA VE HER AN BULMAYA HAZIR İNSANLARI ANCAK KAYBEDİNCE ANLAMAK ÇOK ACI BİR BEDEL OLSA GEREK.RABBİM KIYMET BİLMEYİ VE KIYMETİ BİLİNMEYİ NASİP ETSİN CÜMLEMİZE.A.E.O.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
selamun aleyküm receb kardeşim bu senin yaşadığın bi olaymı yoksa alıntımı.gönlüne yüreğine sağlık allah razı olsun öyle güzel anlattınki bende adeta yaşar oldum o anı kafamda canlandırdım.halbuki dedeler ve babalar hep oğullarıyla beraber sohbeti çok severlermiş.ama yazıkki oğullar böyle düşünmüyo.rabbim unutmamayı ve unutulmamayı nasip etsin.selametle.
ve aleykümselam ablacım..evet izinde iken yaşadığım ve de baya bi hüzünlendiğim bir olaydı..:(:(:(bizim bulunduğumuz binanın karşısında bi dede vardı ve durumunu anlatmaya çalıştım..evet ''ONLAR'' hiç haketmiyorlar yalnızlığı,hiç haketmiyorlar vefasızlığı..ama çoğu kez aynı muameleyi görüyorlar evlatlardan..Allah(c.c.)razı olsun ablacım beğenmenize sevindim..inşaAllah bir şeyler çağrıştırır ve anne babaların kıymeti bilinir..hayırlı bir evlat olabilme duasıyla Allaha(c.c.)emanet olun ablacım..

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
S.A RECEB KARDEŞ ALLAH SENDEN DE DEDEDE RAZI VE HOŞNUT OLSUN SİZLER OLMASAYDINIZ BİZLERDE BU YAZIYI OKURKEN GEÇMİŞE GİTMEYİ ÜSTÜ KÜLLENMİŞ KUSUR VE HATALARIMIZI GÖRMEZDEN GELECEKTİK EMEĞİNE SAĞLIK RECEBİM DUYGULARINI OKADAR GÖNÜLDEN TARİF ETTİNKİ İÇ GÜZELLİĞİN YAZILARINA YANSIDI KARDEŞİM A.E.O
ve aleykümselam abim;
Rabbim cümlemizden razı olur inşaAllah..beğendiğinize sevindim teşekkür ederim güzel yorumunuz için..evet bizler suçluyuz insanlık olarak..bizi bu günlere getiren,türlü türlü sıkıntılara göğüs gererek bizleri muhafaza eden anne-babalarımızı bir çırpıda bir köşeye atıyoruz..adeta onlara olan teşekkür borcumuzu bu şekilde ediyoruz..nankörcesine onları arayıp sormadan rahatça?? yaşıyoruz..böyle olmamalı,olmamalıyız..halbuki onları baş tacı etmemiz için o kadar sebebimiz var ki..onların kıymetini bilme duası ile abim Allaha(c.c.)emanet olun..

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Arzu_76 yazdı:
Selamunaleyküm

Sevgili kardeşim paylaşımın içim çok teşekkürler canabı hak razı olsun senden

Anne ve babalarımızın hakkını ödememiz çok zor.

Allahım sen bizi onlara layık evlat eyle

AMİN

Dua ile
ve aleykümselam ablacım;
inşaAllah Rabbimin razı olduğu kullardan olabiliriz..muhakkak anne ve babalarımızın hakları üzerimizde çok büyük..ne yapsak,ne kadar uğraşsak onların hakkını ödeyemeyiz..hangi dünya nimeti onların emeğinin karşılığı olabilir ki..ne kuru bir hediye,ne bir elbise onların değerini ifade edebilir..onların rızasını onlara ve vatana hayırlı bir evlat olarak kazanabiliriz düşüncesindeyim..Rabbim anne ve babalarının kıymetini onları kaybetmeden bilenlerden eylesin bizleri inşaAllah..yorumunuz için teşekkür ederim..Allaha(c.c.)emanet olun..

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

AFRA_NUR yazdı:
s.a.kardeşim sanırım nöbetin verdiği yorgunluk ve hassasiyetle gördüğün bi sahne sana bu hisleri verdi ve yazdın...yağmurlar yağdı rüzgarlar esti gönlünde...duana AMİN İNŞALLAH diyorum..selametle ALLAHA emanet ol kardeşimB)
ve aleykümselam ablacım;
izinde iken gördüğüm bi dedenin halinden dolayı bunlar geldi kalbime ve ben de faideli olur düşüncesi ile paylaşmak istedim..sanırım 2-3 hafta oldu ama ancak yazabildim buraya nöbet vesile ile:)gerçekten güzel ve rahmetli bir yağmur yağdı gönlümde ve bütün zerrelerim ıslandı adeta bu yağmurla..Anne-babalarımızın kıymetini anlayıp onlara hakettiği şekilde davranabiliriz inşaAllah..eğer onları kaybetmişsek bile üzülmeye,ye'se düşmeye gerek yok..inşaAllah işleyeceğimiz güzel amellerle onları da hissedar eder ve onlara olan teşekkürümüzü bu şekilde ederiz ablacım..yorumunuz için teşekkür ederim..sizler de Allaha(c.c.)emanet olun,selamun aleykümB)B)

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM RECEB KARDEŞİM
ÇOK GÜZEL Bİ ANI NE KADAR GÜZEL. YAŞLI İNSANLARIN HAYALLERİNE DUYGULARINA ORTAK OLABİLMEK ONLARI ANLIYABİLMEK. BU DEVİRDE AMA KİMSE GÖREMİYO BUNLARI ONLARI KENDİ KADERLERİNE BIRAKIYOLAR. SANKİ KİMSE YAŞLANMICAK, HERKES AYNI YAŞTA KALICAKMIŞ GİBİ. AMA ÇOĞUMUZ RABBİM ÖMÜR VERİRSE O YAŞLARA GELİCEZ AYNI DUYGUYU BİZLERDE TADICAZ. TABİKİ SADECE O YAŞA GELİNCE ANLICAZ ONLARI. KAPIMIZA BİRİSİN GELİP ZİLE BASMASINI KÜÇÜKTE OLSA Bİ TEBESSÜM Bİ HOŞGÖRÜ Bİ HATIR SORACAK KİŞİ YOKMU DİYE DÖRT GÖZLE BÜTÜN KALBİMİZLE O KAPI ZİLİNİN SESİNİ DUYMAYI BEKLİCEZ. EVLATLARIMIZIN ONLARDAN DAHA KIYMETLİ TORUNLARIMIZIN SENELİK İZİNLERİNDE YANIMIZA GELECEK DİYE BEKLERKEN ONLARIN BAŞKA Bİ TATİL YÖRESİNDE OLDUĞUNU DUYDUĞUMUZDA KIRILAN KALBİN PARAMPARÇA OLMASINI GÖRÜCEZ.:(:(:(:(:(:(
RABBİM İNŞALLAH GÖSTERMEZ BUNLARI BİZLERE TABİKİ ŞİMDİDEN TEDBİRİNİ ALMAZSAK.
RABBİM HEPİZE HAYIRLI EVLATLAR NASİP ETSİN. AMİNNNNNNNNN....:(:(:(:(:(:(

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

SELAMUNALEYKÜM...ALLAH C.C. RAZI OLSUN...ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI ALLAH C.C. HAYIRLI EVLAT OLMAYI NASİP ETSİN CÜMLEMİZE...ALLAH C.C. EMANET OLUN...SELAMETLE...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm kardeşim. Allah razı olsun gönül dünyanızda geçenleri bizlerle paylaştığınız için.. yaşlılara her baktığımda çoğunlukla böyle düşüncelere dalıyorum ben de.. herşeyleriyle geçmişi anımsatıyorlar.. uzaklaşılan ve gitgide yabancı görülmeye yüz tutmuş
birçok değeri, onların ağzından çıkıveren tek bir kelime hatırlatabiliyor bazen. ya da tek bir hareketleri, bakışları, konuşmaları... kimi zaman yalnızlıkları burkuyor içimizi.kimbilir belki hala o eski güzel günlerde kaldıkları için yalnızdırlar.. zira çağa ayak uydurup yozlaşsalardı, çevrelerinde sahteden birçok dostları olabilirdi..riyakarlık görmelerindense belki de böylesi daha iyidir onlar için, çünkü evlatları bile terk etmiştir onları. türkiyede üniversite okuduğum zamanlarda bölümümüze iğne vurulmaya gelen bir teyzeyle konuştuklarımı hatırladım bunu okuyunca, aynen şöyle demişti : ''böylesi daha iyi kızım''... paylaşımınız çok duygulandırdı Recep kardeşim, gönlünüze, emeğinize sağlık.. Bizlerin de inşallah korumakta olduğumuz değerleri, ileriki yaşlarda da korumamız, geçmişi birilerine hatırlatmamız duasıyla inşallah..Allah razı olsun. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.

nesrin_77

Kayıtlı Kullanıcı

Selam aleyküm. Allah ( cc ) razı olsun. O kadar duygulandım ki okurken. Cenabı hak cümlemize hayırlı evlad olmayı nasip etsin inşallah. Ana baba rızasını, hakkını almak nasip olsun cümlemize İnşallah. Allah' a ( cc ) ısmarladık.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Selamün aleyküm..Allah(c.c) razı olsun inşallah...
Hayırlı günler..... B)
ve aleykümselam resul kardeşim..ha şöyle ara ara gir siteye özletme kendini fazla:)AMİN İNŞAALLAH RABBİMİN RAZI OLDUĞU KULLARDAN OLABİLİRİZ KARDEŞİM..ALLAHA(c.c.)EMANET OL,SELAMUN ALEYKÜMB)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.İNSAN EN DEĞER VERDİĞİ ŞEYLERİ ANCAK KAYBEDİNCE ANLAMAK GİBİ BİR HASTALIĞA MUZDARİP MAALESEF.ÇOK ELİMİZİN ALTINDA VE HER AN BULMAYA HAZIR İNSANLARI ANCAK KAYBEDİNCE ANLAMAK ÇOK ACI BİR BEDEL OLSA GEREK.RABBİM KIYMET BİLMEYİ VE KIYMETİ BİLİNMEYİ NASİP ETSİN CÜMLEMİZE.A.E.O.
ve aleykümselam ablacım amin ecmain inşaAllah..evet malesef insanlık olarak hepimiz bu hastalığa mübtelayız..unutmak adeta bir meziyet olmuş..dostluklar,aile ilişkileri zamanla kötüye gider olmuş..mevcut bulunan muhabbetlerin ekserisi de çıkara dayalı ilişki haline gelmiş..ve unutulan bir başka ve önemli değer de anne-babalar..onlar yaşlanınca adeta bir köşeye atılır olmuş,hor görülür olmuş..vakt-i zamanında onların yaptığı fedakarlıklar bir çırpıda unutulur olmuş..halbuki ne hakkımız var ve ne haddimize onları böyle acımasızca unutmak,ya da unutuyor görünmek..üzülerek söylüyorum ki günümüzde aile bağlarının çoğu kopuk ve insanlar ailesinden,anne-babasından kaçar olmuş..ne demeli Rabbim bizleri ailesinin kıymetini bilen,anne-babasının hakettiği değeri onları kaybetmeden bilen bahtiyar kullarından eylesin inşaAllah..Allaha(c.c.)emanet olun ablacım,selamun aleyküm

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum kardeşim

Rahman razı olsun cok güzeldi emegine saglık selametle;)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt