Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir tarafta aileniz...bir tarafta sevdiğiniz...hangisini tercih ederdiniz?.. (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Vakti zamanında yaşadım bu olayı ama tercih yapmadım ailemin onayını alana kadar bekledim sağolsunlar onlarda biraz olmaz falan dediler ama kıyamadılar bana ama şu bir gerçek ki aile aile aile eş bile terk edip gider ama ana baba burdn tavsiyem aile onayını alana kadar sabırla beklemek....

Selamun aleyküm ablacığım...ben de tercih yapmak istemiyorum fakat zor durumda kalıyorum...beklemeye geçeceğiz bakalım...

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Dinimiz sevmeyi buyurur kötü duyguları huyları değil.
En büyük aşk Allah aşkıdır ..

Alınan sevgi Allah katından alınıp tüm insanlara yansıtılmaktadır. İşte uğruna bir ömür bağışlanan, yanıp yakılan bu eşsiz sevgili Allah’ tır. Bu sevginin kemale erişi ise, aşığın aşkta yok oluşudur. İşte gerçek yokluk noktası ilahi vuslattır. Mevlana ; “Bizim Peygamberlerimizin yolu aşk yoludur. Biz aşk çocuklarıyız” der.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm ablacığım...ben de tercih yapmak istemiyorum fakat zor durumda kalıyorum...beklemeye geçeceğiz bakalım...

Aleyküm Selam

Sizde mi arada kalanlardansınız? :a33: şimdi üzüldüm ama sabredin bekleyin inşaAllah hakkınızda hayırlısı olur zor bir dönemdesiniz çok dikkatli olun...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
büyüklerimizin sözlerini kulakardı etmeyelim bu zaamanlarda malum hem tecrübe hemde bakış açısı olarak bizlerden ileride oldukları kesin bizim göremediğimiz noktaları onlar görebilir:))hangi anne baba bile bile evladının mutsuzluğunu isterki

Ne yapıp yapmalı, onların rızalarını almaya çalışmalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Rabbin rızası, ana-babanın rızasında, gazabı da, ana-babanın gazabındadır.) [Buhari]
Üzmekten çok korkmalı. İsra suresinin 23. âyet-i kerimesinde ana-babaya iyi davranmak, onlara yumuşak ve tatlı söylemek emredilmektedir.

Salih ana babanın rızalarını almadan onları üzerek evlenmenin tehlikesini bu âyet ve hadis-i şeriflerden iyi anlamalıdır

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Evet çok kırgınım..
Hocam bana bigün '' İyi insanlar bu dünyada çok üzülürler. Ahirette mutlu oluyorlar'' demişti o sebepten isyan etmemeye calısıyorum sabretmeliyim diyorum..
Allah hepimizin yardımcısı olsun.. İnşAllah herşey istedigimiz gibi olur hayırlısıyla..Amin kardeşim...

Amin. Amin. AMİN! İNŞAALLAH DEDİĞİN GİBİ OLUR KARDEŞİM EN BÜYÜK TEMENNİMİZ...Rabbim sabır ihsan eylesin...(Amin!)
hayırlı ve bereketli günler...

su_sıla

Kayıtlı Kullanıcı
Önce can sonra canan tabiki ailem ailem ailem .darda kaldıgımda sıgındıgım liman baba ocagı onun icin aile rızası şart .

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam tabiki aile diyorum o sevdiğin kişşiyi bulabilirsin yani başka insanlarida sevebilirsin fakat ailen eline bi defa geçiyo başka geçmiyo ailemizi kaybedersek bir daha elimize gecmez fakat sevdiğimizi kaybedersek öyle insanlar çok

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ım böyle bi duruma getirmesin kimseyi ama bence böyle bi durum karşısında istihare namazı kılınmalı önce,sonra seçim yapbiliriz zaten kolaylıkla.tabi istihare namazı sevdiğin için kılınmalı.Sevdiğim benim için hayırlımı değilmi diye.sonuç herşeyi gösterir.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
bana göre cevap net kesin =her zaman aile..
bir eşi öyle yada böyle bulursunuz,ama ana babayı kazanmak çok zor,bu konuda tercih durumuna düşmek biraz önemsiz diye düşünüyorum...RABBİM yinede öyle bir imtihanla karşılaştırmasın hiçkimseyi ama tabiki RABBİM hakkımızda her daim hayırlısını nasip ediyor.....selam ve dua ile

dunyayalan

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeslerim iste ben boyle bir durumun icindeyim anliyacaginiz cok zor bir durum allah kimseyi boyle duruma dusurmesin cunku ben cok iyi anliyorum
sevdigim insan beni istemeye geldi elinden geleni yapti ama ailem istemiyor cunku kendileri dogulu o yuzden arastirmayip illede yok ben ne yapim ? iki tarafi guzelikle halletip bu isin sonunu tatliya baglamam gerekiyor dua ederseniz cok sevinirim hayirli gunler

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeslerim iste ben boyle bir durumun icindeyim anliyacaginiz cok zor bir durum allah kimseyi boyle duruma dusurmesin cunku ben cok iyi anliyorum
sevdigim insan beni istemeye geldi elinden geleni yapti ama ailem istemiyor cunku kendileri dogulu o yuzden arastirmayip illede yok ben ne yapim ? iki tarafi guzelikle halletip bu isin sonunu tatliya baglamam gerekiyor dua ederseniz cok sevinirim hayirli gunler

Ve aleyküm selam kardeşim...ama senin yaşın daha çok küçük...yine de evlenmek istiyorum diyorsan dualarımız seninle inşaALLAH en azından ben şahsım adına söylüyorum...hayırlı günler...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Bana yardımcı olmaya çalışan herkesten Allah razı olsun...hepiniz yardımcı olmak için çabalamışsınız...ayrı ayrı yazamıyorum...çok teşekkür ederim...seçim yapmak durumunda kalan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun ( Amin!)
Selam ve dua ile kalın...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ım böyle bi duruma getirmesin kimseyi ama bence böyle bi durum karşısında istihare namazı kılınmalı önce,sonra seçim yapbiliriz zaten kolaylıkla.tabi istihare namazı sevdiğin için kılınmalı.Sevdiğim benim için hayırlımı değilmi diye.sonuç herşeyi gösterir.

Amin...
İstihareye yatınca karışık renkler görüyorum...karıştırıyorum hayırlı bir renkmi hayırsız bir renkmi diye...:a03::a33:

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Bende dün gece yattım ama baska sekilde bi istihareydi.Sevdigimi gördüm baska bisey hatırlamıyorum hayırlı mı degil mi bir daha yatacagım..

bu link de anlatmıstım isteyen bakabilir :
http://forum.islamiyet.gen.tr/dua-k...lim-birbirimize-edelim-allah-rizasi-icin.html

Allah yardımcın olsun kardeşim...hayırlı olup olmadığını hissedinceye kadar devam etmek gerekiyor...7 gün üst üsteydi galiba yanlış hatırlamıyorsam...Rabbim hayırlı eylesin hakkımızda...(Amin!)
dua ile...

CESMAR_

Kayıtlı Kullanıcı
Aile

Aile

Aynı soru karşısında bende 2 yıl önce karşı karşıya kaldım ailemin ısrarlarına rağmen sevdiğim tarafa geçtim ama ne yazıkki benim düşündüğüm mutlu son olmadı biz söz yapılmadan ayrıldık üzüntümde yanımda sadece ailem vardı aşkın kör ettiği gözlerimiz hiçbirşeyi görmüyor ama aileler herşeyi görüyor ve anlıyor.umarım en kısa zamanda doğru kararı verirsin.:a33:

dunyayalan

Kayıtlı Kullanıcı
ya benim niyetim helen duugn degil zaten once kucuk bir soz ki herkes bilsin yani boyle bos bos durmak olmuyor ama allah razi olsun

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
ya benim niyetim helen duugn degil zaten once kucuk bir soz ki herkes bilsin yani boyle bos bos durmak olmuyor ama allah razi olsun

anladım canım...Rabbim hakkında hayırlısını nasip eylesin...sen yaşına göre olgun bir kızsın anlaşılan haksızlık ettim kusura bakma...selam ve dua ile kal inşaALLAH...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt