Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir tarafta aileniz...bir tarafta sevdiğiniz...hangisini tercih ederdiniz?.. (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Önce aile gelir..Onların rızası olmayan evlilikten de hayr geleceğini pek sanmıyorum.. Duygularla değilde mantıken ve büyüklerin tecrübelerinden faydalınarak yapılan evliliklerin daha faydalı olacağı kanaatindeyim..
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin..

Amin! ecmain...
Allah razı olsun abimiz...yazdıklarınız
gözden geçirilecektir inşaALLAH...hayırlı ve bereketli günler...

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Arkadaşlar birde şu yönde düşünsek olmazmi?
Tamam ailemiz ilk başta istemez, ama seviyoruz o zaman ikisinded de vazgeçmeyelim, ailemizi ikna etmeye bakalim, mutlaka ikna olacaklardir, çünkü hangi aile evladinin mutsuz bir evlilik yapip bir ömür mutsuz olmasini isterki bence kimse..
Benim teyzemin oglununda başina böyle birşey geldi, teyzem olmaz dedi, kiz buldular almadi, begenmedim almam diye diretti, seviyorum benim bir ömür mutsuz olmami istemiyorsaniz beni o kizla evledirin diye diretti , teyzemler ilk zamanlar olmaz dedi ama nafile baktilar karari kesin seviyorda tamam dediler evlendirdiler...
şimdi çok mutluluk allah bozmasin...
şimdi beraber yaşiyorlar kaynan gelin...
Ne güzel...
Bilmem bence biraz mücadele etsinler, ailesini ikna etmeye çaliştirsinlar, karşi tarafin iyi tarafini göstersinler...
Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum belkide başimda böyle bir olay oldugu içinmi?
Selam ve dua ile...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim gerçekden zor bir durum birtarafta anne babanız diğer tarafta sevdiğiniz,allah kolaylık versin ama ayarlamasını siz yapacaksınız iki taraftalada konuşup halletmelisiniz arada kalan sizsiniz ama anne baba herşeyde önemlii özellikle evlenince insanlar dahada iyi anlıyorlar aileden kopduğunuz zaman rüzgar sizi heryöne savuracakdır.üstelik birde sizi 9 ay karnında taşımış yemeyip giymeyip size fedakarlık yapan insanların ahını alacaksınız.yaptınığınız herşeyi ileride veladınızdan göreceksnizi değermi 3 günlük dünya için sabaha çıkacağımızın garantisi yok yada anne babanıza birşey olduğu zaman sürekli vicdan azabı duyacaksınız eşinizde sizi seviyorsa ailenize katlanmak zorunda sizin yaşadığınız birebir ortamın içinde değilim ama bana yorum yapmak belkide kolay geliyor kardeşim hakkını helal et ama üzmememk gerekdiğini düşünüyorum güzellikle halledebilirsini evlilikde erkegin rolü çok önemli çünkü eşi ve annesini arasındaki ilişkiyi ayarında önemli role sahip çünkü ikisinide o tanıyor.hakkını helal et kardeşim eğer moralini bozmuşsam selam ve dua ile

Ve aleyküm selam ...
Allah razı olsun kardeşim değerli yorumunuz ve önerileriniz için...gözden geçirilecektir inşaALLAH...estağfirullah kardeşim ne moralimi bozması aksine yorumunuz sevindirdi beni...hakkım varsa helali hoş olsun...selam ve dua ile...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Tamam ailemiz ilk başta istemez, ama seviyoruz o zaman ikisinded de vazgeçmeyelim, ailemizi ikna etmeye bakalim, mutlaka ikna olacaklardir, çünkü hangi aile evladinin mutsuz bir evlilik yapip bir ömür mutsuz olmasini isterki bence kimse..
Benim teyzemin oglununda başina böyle birşey geldi, teyzem olmaz dedi, kiz buldular almadi, begenmedim almam diye diretti, seviyorum benim bir ömür mutsuz olmami istemiyorsaniz beni o kizla evledirin diye diretti , teyzemler ilk zamanlar olmaz dedi ama nafile baktilar karari kesin seviyorda tamam dediler evlendirdiler...
Ne güzel...
Bilmem bence biraz mücadele etsinler, ailesini ikna etmeye çaliştirsinlar, karşi tarafin iyi tarafini göstersinler...
Selam ve dua ile...

Ve aleyküm selam kardeşim...hay o sözleri yazan ellerine sağlık...farklı bir bakış açısı sunmuşsun bizlere...gerçekten bu durumla karşı karşıya kaldığımız zaman birinden birini tercih etmek zor olsa gerek...selam ve dua ile...

MONA_ROZA

Kayıtlı Kullanıcı
bence de ailem
bekarım ama öyle bi durumda kalsam ailemi tercih ederdim
zor olur belki ama ailemin rızası olmayan bir evlilik doğru olmaz bence..

MONA_ROZA

Kayıtlı Kullanıcı
aile ikna olursa, yani ikna edebilirseniz o çok daha iyi olur tabi

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Bende bu duruma düştüm..Eğer kalpte ki sevgi gerçekse Allah'ın rızasıyla anne babanın rızası alınır diye düşünüyordum ama yanılmış olmalıyım büyük konuştum diye kendime kızıyorum. Ama beni yanlış anlamalarından dolayı ailesi beni istemedi. İçimde kalan koskoca bir yara. Allah kimseye vermesin bu acıyı.. Benim üzüntüm bana mutluluk olarak döner inşallah..

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Ne güzel...
Selam ve dua ile...

İşallah benimde öyle olur diye dua ediyorum:(

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
bence de ailem
bekarım ama öyle bi durumda kalsam ailemi tercih ederdim
zor olur belki ama ailemin rızası olmayan bir evlilik doğru olmaz bence..

Allah razı olsun kardeşim Rabbim size de hayırlı bir eş nasip eylesin...( Amin! )haklısınız ailenin rızası olmayan bir evlilik doğru olmaz...hayırlı günler...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Bende bu duruma düştüm..Eğer kalpte ki sevgi gerçekse Allah'ın rızasıyla anne babanın rızası alınır diye düşünüyordum ama yanılmış olmalıyım büyük konuştum diye kendime kızıyorum. Ama beni yanlış anlamalarından dolayı ailesi beni istemedi. İçimde kalan koskoca bir yara. Allah kimseye vermesin bu acıyı.. Benim üzüntüm bana mutluluk olarak döner inşallah..

Görünen o ki sizin durum da pek iç açıcı değil kardeşim...Allah sabır ihsan eylesin...neden yanlış anladılar? biraz özel bir konu oldu ama cevap verip vermemekte serbestsiniz...

YEGAN

Kayıtlı Kullanıcı
bence yarin bi eşi daha bulunur ama ana babanın eşi asla bulunmaz tercih etmek gerekirse düşünmeden anne baba seçilmeli yar gider unutulur yeniden sevilir yeri dolar ama ana bab gittimi kim geçebilir yerine bence ailani hiiç bişeye dişme onların rızası olmadan hiç bişeyin yolunda gitmez

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Görünen o ki sizin durum da pek iç açıcı değil kardeşim...Allah sabır ihsan eylesin...neden yanlış anladılar? biraz özel bir konu oldu ama cevap verip vermemekte serbestsiniz...

Malesef degil.. Amin hepimize sabır versin Rabbimiz.. Bayagı uzun olaylar ama benim ailesin karşı saygısızlıgım terbiyesizligim söz konusu değil..Olay taze oldugu icin de baskı durumu söz konusu..Benim bir kaç davranışımı bakış açıları farklı olduğu için yanlış karşıladılar.. Allah büyük napacagımı bilmiyorum gercekten..Cok üzülüyorum Allah'a dua ediyorum başka da yapabilecegim bisey yok malesef..

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Vakti zamanında yaşadım bu olayı ama tercih yapmadım ailemin onayını alana kadar bekledim sağolsunlar onlarda biraz olmaz falan dediler ama kıyamadılar bana ama şu bir gerçek ki aile aile aile eş bile terk edip gider ama ana baba burdn tavsiyem aile onayını alana kadar sabırla beklemek....

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
bence yarin bi eşi daha bulunur ama ana babanın eşi asla bulunmaz tercih etmek gerekirse düşünmeden anne baba seçilmeli yar gider unutulur yeniden sevilir yeri dolar ama ana bab gittimi kim geçebilir yerine bence ailani hiiç bişeye dişme onların rızası olmadan hiç bişeyin yolunda gitmez

Ananın babanın yeri tabii ki tutulmaz.Ama herkesin yeri ayrıdır.Kalbimizde sevgi coksa cok sevdigimiz insan olur ama duygusal olarak öyle herkesi sevemeyiz.Bilmiyorum ben sevgilerin yıkılmamasından, yapıcı olmaktan yanayım.Allah hoşgörü merhamet versin herkese..

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Vakti zamanında yaşadım bu olayı ama tercih yapmadım ailemin onayını alana kadar bekledim sağolsunlar onlarda biraz olmaz falan dediler ama kıyamadılar bana ama şu bir gerçek ki aile aile aile eş bile terk edip gider ama ana baba burdn tavsiyem aile onayını alana kadar sabırla beklemek....

Sabrından dolayı kutlarım seni.Allah herkese aynı sabrı versin..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Malesef degil.. Amin hepimize sabır versin Rabbimiz.. Bayagı uzun olaylar ama benim ailesin karşı saygısızlıgım terbiyesizligim söz konusu değil..Olay taze oldugu icin de baskı durumu söz konusu..Benim bir kaç davranışımı bakış açıları farklı olduğu için yanlış karşıladılar.. Allah büyük napacagımı bilmiyorum gercekten..Cok üzülüyorum Allah'a dua ediyorum başka da yapabilecegim bisey yok malesef..

Allah yardımcınız olsun kardeşim...sabırla bekleyin inşaALLAH sabır herşeyin ilacıdır...ne yaşandı bilmiyorum ama kalbinizin kırık olduğu ayan beyan ortada...ben de aynı şekilde dua etmekten başka çaremiz yok ne yazıkki...herkese hayırlı eşler nasip eylesin Allah...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı

Peygamber efendimiz (s.a.v.) buluğ çağına ermiş kişileri evlendirmekte acele ediniz buyurmuşlar...karşı çıkmasalarda ne ailemizi kaybetsek ne de sevdiğimiz , eşimiz olacak insanı...:(
Söylediklerinde çok haklısın kardeşim...ama :(...

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcınız olsun kardeşim...sabırla bekleyin inşaALLAH sabır herşeyin ilacıdır...ne yaşandı bilmiyorum ama kalbinizin kırık olduğu ayan beyan ortada...ben de aynı şekilde dua etmekten başka çaremiz yok ne yazıkki...herkese hayırlı eşler nasip eylesin Allah...

Evet çok kırgınım..
Hocam bana bigün '' İyi insanlar bu dünyada çok üzülürler. Ahirette mutlu oluyorlar'' demişti o sebepten isyan etmemeye calısıyorum sabretmeliyim diyorum..
Allah hepimizin yardımcısı olsun.. İnşAllah herşey istedigimiz gibi olur hayırlısıyla..Amin kardeşim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt