Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Sorum Olacak (1 Kullanıcı)

azime16

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 May 2008
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
S.a. Arkadaşlar Bir Sorum Olacak çalişan Bir Bayanim Ben Işyeri Kurallarina Göre Saçim Açik.namaz Kilmaya Başladim Fakat Saçim Açik Olarak Abdest Aliyorum Ve Mescide Iniyorum Sizce Abdestim Ve Namazim Kabul Olur Mu Bunda Bir Kusur Var Midir? Bana Yardimci Olur Musunuz?
 

mynames

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Haz 2007
Mesajlar
51
Tepki puanı
0
Puanları
0
Abdest, mü’minin mânevî silâhıdır. Onunla kendini kötü duygu ve hislerden korur, zihnine hücum eden vesvese ve kötü fikirler abdesti hatırladıkça geri çekilir, te’sirini azaltır. Yeter ki, mü’min abdestli bulunmaya dikkat etsin, aldığı abdest bozulduğu halde abdestli zannıyla aldanmasın.

Abdesti bozan haller:

Abdesti bozan haller onbeşi geçer. Bazılarını burada zikredeceğiz:

1 – Önden ya da arkadan çıkan her türlü necaset abdesti bozar. Yellenmek de buna dahildir. Bozar.

2 – Herhangi bir yara ve çizikten çıkan kan, irin, sarı su da abdesti bozar. Ağızdan çıkan kan tükrükten fazla, yahut tükrüğe eşit ise abdesti bozar, tükrükten azsa bozmaz. Başka taraftan çıkan kan ise, çıktığı yerin ucundan etrafa yayılmamış, henüz çıktığı deliğin üzerinde görünmekle kalmışsa bozmaz.

3 – Ağız dolusu kusmak da abdesti bozar.

4 – Namazda yandaki işitecek kadar sesli yahut kahkaha ile gülmek de abdesti bozar, dolayısıyla namaz da bozulmuş olur. 5 – Oturduğu yerde, yere düşecek derecede uykuya dalıp kendinden geçmek de abdesti bozar.

Abdesti Bozmayanlar:

1 – Saçların tıraş edilmesi, tırnakların kesilip, bıyığın kırpılması abdesti bozmaz. (Kan çıkmadığı takdirde.)

2 – Sesli olarak gülmek. (Namaz dışında iken.)

3 – Ağlayıp gözden gelen yaş. Bu yaşlar bir hastalıktan olmazsa abdesti bozmaz, mevcut bir mikrobun meydana getirdiği hastalıktan dolayı gelirse abdesti bozar.

4 – Oturağını yere iyice yerleştirmiş iken uykuya dalıp devrilmeyeceği derecede hafif uyumak da bozmaz.

Abdestini muhafaza edenlerin abdest âzaları mahşerde ayın ondördü gibi parlayacağı hadîsle sabittir. Abdestli kimse çoğu zaman şerir ve habis varlıkların şerrinden abdesti hürmetine kurtulur, kötülüklerden mahfuz kalır.

Yani bozmaz diye biliyorum. çünkü bende çalışıyorum ve saçlarım açık ama namazımı kılıyorum. Saçı açık olmanın ayrı bir kefede sorgusu olduğunu biliyorum. RABBİM affetsin.
YAnlış bilgi verdiysem arkadaşlarım düzeltsin. A.E.O
 

kula_kul_olmayan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 May 2008
Mesajlar
28
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
Allah razı olsun , ağzınıza sağlık...
daha diyecek bişey bırakmamışsınız...
bende söylediklerinizin hepsine katılıyorum.
ama keşke açık çalışmak zorunda kalmamış olsaydınız~memursunuz sanırım.
Allah kalbimizden geçeni biliyo,içiniz mütmain olsun.
Selam ve dua ile...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt