Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir soru .. (1 Kullanıcı)

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm
İçim geçmiş biraz uyumuşum rüyamda giyinik olmayan insanlar gördüm bana gusül gerekir mi?:a11:

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bu konuda daha detaylı bilgi verebilecek arkadaşlarımız var ama,

eğer guslü gerektirecek bir durum hasıl olmuşsa elbetteki gusül gerekir...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam kardeşim,

Bir gün fıkıh dersinde hocam bu konuyu bize anlatırken ben bayağı bir sıkılmıştım hocamdan erkek olmama rağmen utanmış başımı yere eğmiştim,hocam halimizi anlayınca '' Evladım sıkılsanızda ,utansanız da bu mevzular hep karşınıza çıkacaktır ve size bu konu hakkında soru sorulduğu zaman insanların suallerine cevap vermelisiniz ki doğru şekilde amel etsinler işte o zamanda böyle utanamazsınız...'' buyurmuştu,

Bir insanın gusul almasını gerektiren husus cünüp olması ile olur,cünüplük ise;
1-Cinsel ilişki ile (Meni gelmese bile),
2-Uykuda veya uyanık şehvet ile kopup meninin gelmesi ile olur,

Uykudan uyanan kişi gördüğü rüyanın etkisi olsun olmasın çamaşırında ıslaklık bulursa ona gusul farz olur.
Eğer bir ıslaklık yoksa birşey gerekmez,halinden şüpheli ise gusul almasında fayda vardır kalbi mutmain olur.
Bunun yanında eğer bir insanda şehvetden dolayı meni gelmeden mezi gelirse o kişiye gusul gerekmez abdest alması farz olur çünkü mezi gelmesi abdesti bozar.
Ve ayrıca genelde zorlama sonucu geldiği görülen medi yada diğer adı ile vedi ise yine gusul gerektirmeyen ama abdest gerektiren bir akıntı çeşididir.

Bu yazdıklarım ilmihal kitablarında daha detaylı olarak mevcut olup her müslümanın evinde muhakkak bir ilmihal kitabı bulundurması gereklidir...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt