Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Soru Sorsam, Yardımcı Olur musunuz? (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

-SEVBAN-

Kayıtlı Kullanıcı
Cihat gerçekten şu zamanda yapılması gereken bir ibadet ama sözde değil kardeşim...

Yapılacak Cihat nefisle ve şeytanla olmalıdır ,onlardan daha büyük düşmanmı varda kalkar Kılıç ile cihat yapmayı sarf eder insanlar ..şartlar olmadan Peygamberimiz bile bunu emretmemişken..

Nefisle ve şeytanla mücadelesini cihat haline getirenlere ,dili ile iyliği emrederek kötülükten sakındırarak cihat edenlere ne mutlu Allah yar ve yardımcıları olsun....vesselam veddua

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı

İslamın hep cihad tarafından bahs ediyorsunuz... madem..

Peki hicret nedir sizde bi şey çağrıştırıyor mu..? namaz yasaksa tesettürde yasaktır ve oradada içki, zina serbest.. o halde size cumadan cihattan evvel hicret farz değil mi..?
neden hicret etmiyorsunuz da, bulunduğunuz yerde bu zilleti yaşamaya devam ediyorsunuz...?

efendimiz sav. kafirlerle cihad etmeden evvel kafirlerin memleketinden hicret etmiştir...
haydi bakalım...
mücahitlik klavye başında kalmasın..

işte ben sana ve snein gibilere anlatamiyorum ki, kufur tek millettir tr neyse burasi da odur...ama siz dininizi oyun ve eglence edinmiş kimseler olarak, hicrette hicret...hicret nedir git once onu sordgun gibi cevapla...turkiye İslam ulkesi mi oraya hicret edelim ve ya arabistan...yoksa burda durmaz islam beldesinize hicret ederdik..subhanallah...

-SEVBAN-

Kayıtlı Kullanıcı
işte ben sana ve snein gibilere anlatamiyorum ki, kufur tek millettir tr neyse burasi da odur...ama siz dininizi oyun ve eglence edinmiş kimseler olarak, hicrette hicret...hicret nedir git once onu sordgun gibi cevapla...turkiye İslam ulkesi mi oraya hicret edelim ve ya arabistan...yoksa burda durmaz islam beldesinize hicret ederdik..subhanallah...

Bak kardeşim senin güttüğün fikri biliorum çevremde de var bu fikirde olan insanlar Cihad derler, Kuran derler Ama Allah Şahid ne Kuarana uyarlar nede cihat edecek kadar cesurlar...Faizi hayatlarına dibine kadar sokmuşlar ama imamları beğenmezler...

Birde dinininzi oyun eğlence diye hitapta bulunup vebale girme bence bu ithamından dolayı seni kınıyorum maalesef

İslam Ülkesine gelince Madem öyle bir ülke yok cihat edin haydi ne bekliyorsunuz sayınızmı az ....?unutma Bedirde 313 kişi vardı.....

Hadi başlayın bakalım Allahın hazır ve nazır bekleyen melekleri size yardım edecekmi o kadar samimisiniz...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

Hicret edilecek memleketin islam ülkesi şart değildir... şartlar kendi memleketinizden daha uygunsa hicret edilebilir...

Hatırlatırım.. mekkeden ilk hicret Hristiyan belde olan habeşistan'adır.. müslümanlar ilk olarak habeşistana hicret ettiler kral necaşi hristiyandır, ama adildir zulm etmez dedi efendimiz.. müslümanları habeşistana gönderdi..

sizde en azından bi arabistana, irana, pakistana gidebilirsiniz..

-SEVBAN-

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim inşallah heva ve hevsine uyma..Allah dan korkun dinizi araştirin...okuyun...ben size daha ne diyeyim

Heva ve hevesine uysaydı bunları yazmazdı Allahtan korkmaksa eğer bunu sorguluyorsan buyur....anlat bakalım Yaşamını ne kadar korkuyosun ALLAHTAN ,Bu yazdıklarımız laf olsun diyemi okumayan kimse yazarmı sence nerden biliosun kardeşim söle....?

Sen bize sorularımıza cevap ver yeter....vesselam

El_Şihab

Kayıtlı Kullanıcı

Haddini bil kardeş.... Kimsenin nasıl yaşadığını bilemezsin, bu senin dediğin kişi hakkında iftira etmene girer... Birazdaha saygılı olalım lütfen... Birbirinizin hakkına girmeyin... Kardeşimizin İslamı yaşama tarzını değerlendirmek senin haddin değil, "EL HÜKMÜ LİLLAH" (Hüküm Ancak Allah'ındır)

-SEVBAN-

Kayıtlı Kullanıcı
Hicret edilecek memleketin islam ülkesi şart değildir... şartlar kendi memleketinizden daha uygunsa hicret edilebilir...

Hatırlatırım.. mekkeden ilk hicret Hristiyan belde olan habeşistan'adır.. müslümanlar ilk olarak habeşistana hicret ettiler kral necaşi hristiyandır, ama adildir zulm etmez dedi efendimiz.. müslümanları habeşistana gönderdi..

Acaba sormak lazım Kardeşim İslam tarihine ne kadar vakıf arkadaş....Allah razı olsun senden

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı

subhanallah ornek verdiginiz ulkelerin hepsinin lideri kafirdir...ama necasi muslumandi..zira hadis var...Allah rasulu demedimi bugun hayirli bir kul oldu cikin kardesinizin namazini kilin..necasiyle bugunki liderleri bir tutmaniz necasiye zulmdur...neyse sizinle hicret konuşacak tarışacak degilim

El_Şihab

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim inşallah heva ve hevsine uyma..Allah dan korkun dinizi araştirin...okuyun...ben size daha ne diyeyim

Hakkımda bilmediğin konulara giripde kalp kırıklıkları yapma...Eline bişey geçmez... Zira Resulallah buyuruyor ki; "Kalp kırmak Kabeyi yıkmak gibidir..."

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamûaleykum...Hayırlı Cumalar...

Esselamûaleykum...Hayırlı Cumalar...

Değerli kardeşlerimiz...
Tartışma ortamı sonuç getirmez...
Sadece aramıza düşmanlık sokar...

Tartışma ile konular yanlış mecralara sürükleniyor...
Tartışma devam ederse konu kapatılacaktır...

-SEVBAN-

Kayıtlı Kullanıcı
subhanallah ornek verdiginiz ulkelerin hepsinin lideri kafirdir...ama necasi muslumandi..zira hadis var...Allah rasulu demedimi bugun hayirli bir kul oldu cikin kardesinizin namazini kilin..necasiyle bugunki liderleri bir tutmaniz necasiye zulmdur...neyse sizinle hicret konuşacak tarışacak degilim

Ama sen sorulara cevap vermiyorsun nasıl olacak soruları cevaplasan diyorum

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Bak kardeşim senin güttüğün fikri biliorum çevremde de var bu fikirde olan insanlar Cihad derler, Kuran derler Ama Allah Şahid ne Kuarana uyarlar nede cihat edecek kadar cesurlar...Faizi hayatlarına dibine kadar sokmuşlar ama imamları beğenmezler...

Birde dinininzi oyun eğlence diye hitapta bulunup vebale girme bence bu ithamından dolayı seni kınıyorum maalesef

İslam Ülkesine gelince Madem öyle bir ülke yok cihat edin haydi ne bekliyorsunuz sayınızmı az ....?unutma Bedirde 313 kişi vardı.....

Hadi başlayın bakalım Allahın hazır ve nazır bekleyen melekleri size yardım edecekmi o kadar samimisiniz...

sizin çevreniz çurukse ben ne edeyim..benim çevrem dedigim kardeşler şuan hapislerde, çogusu şehit oldu...Fazie bulamışlar bize ne..biz kendimizden sorumluyuuz...Ve turkiyede de bir suru tanidgimiz bole kardeşler vardır..neyse Allah için bana bulaşmayin...

Allah in hukmunden başka hukm taniyandan, Sahte ilahlar edinip onlari araci kilarak dua eden, Allah dan baskasina kulluk edeen, bilginlerini rabler edinen, seyhlerine tapanlar, Kafirlerle dostluk edenler, Ataputlarina musluman deyen, kafir oldugunu solemegen herkesden uzagim...

İbrahim'de ve onunla beraber bulunanlarda sizin için güzel bir misal vardır, onlar kavimlerine demişlerdi ki: "Biz sizden ve sizin Allah'tan başka taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah'a inanıncaya kadar sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve nefret belirmiştir." Yalnız İbrahim'in babasına: "Senin için mağfiret dileyeceğim, fakat senin için Allah'tan (gelecek) hiçbir şeyi (önlemeye) gücüm yetmez." demesi hariç. Rabbimiz! Yalnız sana dayandık, sana yöneldik. Dönüşümüz de ancak sanadır. (mumtehine 4)

El_Şihab

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşlerimiz...
Tartışma ortamı sonuç getirmez...
Sadece aramıza düşmanlık sokar...

Tartışma ile konular yanlış mecralara sürükleniyor...
Tartışma devam ederse konu kapatılacaktır...

Sorumun bu hallere geleceğini bilseydim açmazdım değerli kardeşim... Zira tartışmalardan bende hiç haz etmem ve ortamı yatıştırmaya çalışırım. Bu tartışmalar ancak şeytanı mutlu eder...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

muhterem sallamayalım lütfen
hicret edilirken neceşi hristiyandı..
necaşi hicretten yıllar sonra müslüman oldu.. hadis var diyorsun o hadis neceşinin vefatındadır.. vefatı nerde, habeşistan hicreti nerde.. arada en az 5 sene var..

sen bizimle ne hicret nede başka bi şey konuşacak tartışacak durumda değilsin aslında...
uyanmanı temenni ederim..

-SEVBAN-

Kayıtlı Kullanıcı
Hakkımda bilmediğin konulara giripde kalp kırıklıkları yapma...Eline bişey geçmez... Zira Resulallah buyuruyor ki; "Kalp kırmak Kabeyi yıkmak gibidir..."

Sen Kalbini ferah tut kardeşim Kalbini kimsenin kırmasına izin verirmiyiz sandın Ben bu siteye yeni üye oldum Ehli Sünnet benim yolumdur bunun dışında Kurana ve Sünnete aykırı her düşünce karşısında heryerde durduğum gibi Allahın izni ve keremi ile burdada dururum sonuç ne olursa olsun...Bilgi paylaşılacaksa buyurun ama kalkıp insanları eleştirmek hatta kafir ilan etmek ne kadar evladır onu bilemem ....vesselam veddua

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim ben sizin kalbinizi kirmadim...bu devirde bu imamlarin arkasinda cuma namazi kilinmazdedim ve delilleri koyduk...siz her yazilana hay Allah razi olsun şimdi oldu gibilerinden cevap yazinca heva ve hevsinize uymain...Allah dan korkalim dedim bu nasihattir kalp kirmak, hakkiniza girmek, size iftira atmak degildir eger ole algiladiysaniz yalnis anlamişsinizdir..neyde artik size cevap vermiyecegim inşallah...Allah yardimciniz olsun...ben asla musluman kardeşlerin kalplerini kirmayi istemem

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Ama sen sorulara cevap vermiyorsun nasıl olacak soruları cevaplasan diyorum

degerli kardeş hangi sorunuza cevap vermedim necaşi ornegini getirdiniz ve bana İran bilem pakistan gibi ulkelere hicret etmeyi tavsiye ettiniz ...ben de necaşi muslumandı dedim ve bu liderler ise İslam dışıdır dedim...Musluman ulkeleri goruyoruz tr dahil olmakla her gun insanlar tutklaniyor el kaide adi altinda ve siz bana hicret et diyorsunuz...ben de dedim ki tum ulkelerde durum bundan farksizdir...ve inanin yoruldum...İnşallah başka bir sefer devam edelim...Dogru bir tanedir ..O da Lee ilehe illallah Muhammedun rasulullah dir..bundan başka tum dogrulari inkar ediyoru, benden ne istiyorsunuz siz...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı

muhterem sallamayalım lütfen
hicret edilirken neceşi hristiyandı..
necaşi hicretten yıllar sonra müslüman oldu.. hadis var diyorsun o hadis neceşinin vefatındadır.. vefatı nerde, habeşistan hicreti nerde.. arada en az 5 sene var..

sen bizimle ne hicret nede başka bi şey konuşacak tartışacak durumda değilsin aslında...
uyanmanı temenni ederim..

Tamam..."Muhterem"..sen bana adaletine guvendigin bir lider goster necasi gibi biz de hicret edleim..Allah rızaıs için benden uzak olun...rabitcayim demedin mi hadi kardeşim yoluna devam et dedik işte hala cevap yaziyorsunuz....ben senden uzagim degerli insan...

-SEVBAN-

Kayıtlı Kullanıcı
sizin çevreniz çurukse ben ne edeyim..benim çevrem dedigim kardeşler şuan hapislerde, çogusu şehit oldu...Fazie bulamışlar bize ne..biz kendimizden sorumluyuuz...Ve turkiyede de bir suru tanidgimiz bole kardeşler vardır..neyse Allah için bana bulaşmayin...

Evet sende kabul ettin yani çürük olduğunu ben senin fikrindeler demiştim Allah işte söyletiyo :)Sana bulaşmayalım ama sen bizim dini oyuncak olarak yaşadığımızı söyle bizi küçük gör bu evlamıdır....?

Allah in hukmunden başka hukm taniyandan, Sahte ilahlar edinip onlari araci kilarak dua eden, Allah dan baskasina kulluk edeen, bilginlerini rabler edinen, seyhlerine tapanlar, Kafirlerle dostluk edenler, Ataputlarina musluman deyen, kafir oldugunu solemegen herkesden uzagim...

İşte burda tam 12 den vurdun amacını,kimliğini tanıttın bana ne güzelki seninle daha çok karşılaşacaz ....

İbrahim'de ve onunla beraber bulunanlarda sizin için güzel bir misal vardır, onlar kavimlerine demişlerdi ki: "Biz sizden ve sizin Allah'tan başka taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah'a inanıncaya kadar sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve nefret belirmiştir." Yalnız İbrahim'in babasına: "Senin için mağfiret dileyeceğim, fakat senin için Allah'tan (gelecek) hiçbir şeyi (önlemeye) gücüm yetmez." demesi hariç. Rabbimiz! Yalnız sana dayandık, sana yöneldik. Dönüşümüz de ancak sanadır. (mumtehine 4)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt