Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bir soru..bakın lütfen.. (1 Kullanıcı)

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
1430. İbni Abbas radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Rükûda âlemlerin Rabbine tâzim ediniz. Secdede ise dua etmeye çalışınız; çünkü oradaki duanızın kabul olma şansı daha fazladır.”[25]

1431. Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Kulun Rabbine en yakın olduğu hal secde halidir. İşte bu sebeple secdede çok dua etmeye bakın!”[26
[25] Müslim, Salât 207. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 148; Nesâî, Tatbîk 8, 62.

[26] Müslim, Salât 215. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 148; Nesâî, Tatbîk

SORUM ŞU:NAMAZDA SECDEDE İKEN DÜNYA İÇİN DUA EDİLEBİLİRMİ? MESELA HAYIRLI BİR EVLİLİK İÇİN DUA YAPILABİLİR Mİ?
NAMAZ BİTİNCE SECDEDE BÖYLE DUALAR YAPILDIĞINI BİLİYORUM AMA NAMAZ ESNASINDA BÖYLE DUA EDİLEBİLİR Mİ?
BİLEN VARSA LÜTFEN YAZSIN..

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Ben olmayacağını düşünüyorum ama konuyu bilen varsa yardımcı olabilir. Bu hadisi yanlış anlamamak açısından bu önemli..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
1430. İbni Abbas radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Rükûda âlemlerin Rabbine tâzim ediniz. Secdede ise dua etmeye çalışınız; çünkü oradaki duanızın kabul olma şansı daha fazladır.”[25]

1431. Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Kulun Rabbine en yakın olduğu hal secde halidir. İşte bu sebeple secdede çok dua etmeye bakın!”[26
[25] Müslim, Salât 207. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 148; Nesâî, Tatbîk 8, 62.

[26] Müslim, Salât 215. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 148; Nesâî, Tatbîk

SORUM ŞU:NAMAZDA SECDEDE İKEN DÜNYA İÇİN DUA EDİLEBİLİRMİ? MESELA HAYIRLI BİR EVLİLİK İÇİN DUA YAPILABİLİR Mİ?
NAMAZ BİTİNCE SECDEDE BÖYLE DUALAR YAPILDIĞINI BİLİYORUM AMA NAMAZ ESNASINDA BÖYLE DUA EDİLEBİLİR Mİ?
BİLEN VARSA LÜTFEN YAZSIN..

Esselamu aleykum,

Anladığım kadarı ile anlatayım yinede Hak Teala en doğrusunu bilir,
Efendimiz (s.a.v) dünya nimetlerinden ziyade ahiret için bu sözü söylemiştir,ancak bu duaların mahiyeti mal,mülk,zevki sefadan ziyade,
- Allahım Günahlarımı bağışla,
- Allahım ümmeti muhammedi affet,
- Allahım azablarından sana sığınırım,
- Allahım namazımı ,secdemi,rükumu ve dualarımı kabul eyle... denir fakat buda ses ile değil sadece insanın içinden konuşarak,çünkü namazda namaz içinde söylenen sözler haricinden söz söylenmez,namazı bozar,şayet çok istediğin bir ihtiyacın varsa bunun içinde söyleyebilirsin,ancak bunu alışkanlık yapman namazın sıhhatini huşusunu bozar,eğerki secdeye giderken şimdi kendime hayırlı bir eş duası edeyim dersen tabki uygun olmaz,nadirde olsa aklına geldikçe belki yap derim,birde biliyorsunuz ki bir hacetimiz yani isteğimiz olduğunda hususiyetle HACET NAMAZI kılınıp sonunda da şu şu ihtiyacımı gider Rabbim diye dua edilir...

Doğrusunu Rabbim bilir...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Normal namaz kılarken olmaz kardeşim.Namazın farz,vacip,sünnet ve adapları vardır.Sizin secdede okuyacağınız sünnet olan tesbihatta bellidir.Ama namaz haricinde secdeye kapanarak istediğiniz kadar Rabbımıza dua eder ve istediğiniz kadar istekte bulunabilirsiniz.Rabbım bütün hayırlı isteklerinizi kabul eylesin inşaallah.
Selametle kalın kardeşim.

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Anladığım kadarı ile anlatayım yinede Hak Teala en doğrusunu bilir,
Efendimiz (s.a.v) dünya nimetlerinden ziyade ahiret için bu sözü söylemiştir,ancak bu duaların mahiyeti mal,mülk,zevki sefadan ziyade,
- Allahım Günahlarımı bağışla,
- Allahım ümmeti muhammedi affet,
- Allahım azablarından sana sığınırım,
- Allahım namazımı ,secdemi,rükumu ve dualarımı kabul eyle... denir fakat buda ses ile değil sadece insanın içinden konuşarak,çünkü namazda namaz içinde söylenen sözler haricinden söz söylenmez,namazı bozar,şayet çok istediğin bir ihtiyacın varsa bunun içinde söyleyebilirsin,ancak bunu alışkanlık yapman namazın sıhhatini huşusunu bozar,eğerki secdeye giderken şimdi kendime hayırlı bir eş duası edeyim dersen tabki uygun olmaz,nadirde olsa aklına geldikçe belki yap derim,birde biliyorsunuz ki bir hacetimiz yani isteğimiz olduğunda hususiyetle HACET NAMAZI kılınıp sonunda da şu şu ihtiyacımı gider Rabbim diye dua edilir...

Doğrusunu Rabbim bilir...

evet anladım kardeşim.. Allah razı olsun sizden. Hakkınızı helal edin.

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Normal namaz kılarken olmaz kardeşim.Namazın farz,vacip,sünnet ve adapları vardır.Sizin secdede okuyacağınız sünnet olan tesbihatta bellidir.Ama namaz haricinde secdeye kapanarak istediğiniz kadar Rabbımıza dua eder ve istediğiniz kadar istekte bulunabilirsiniz.Rabbım bütün hayırlı isteklerinizi kabul eylesin inşaallah.
Selametle kalın kardeşim.

çok tşk edreim,öğrenmiş oldum bunu da,ne zamandır kafamı meşgul ediyordu. Allah razı olsun hepinizden.

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
bak bak bak!
hadis tefsirleride yapmaya başladın mübarek!
yukarıda anladığım kadarıyla anlatayım diye başlayan cümleleri hangi ilmine dayanarak yazdın anlamadım ama bu sitede senin bu güzel yorumlarınla site fıkhi konuda bayağı aydınlanıyor.
imam hanefira ye laf ettiğimi söylüyorsun.ki haşa iftirandır.
hiçbir zaman o mübareğe laf etmedim.edememde.
ama sen kafana göre fıkıh dersleri vererek en büyük lafı ediyorsun.
yakında müctehidliğede başlarsın sen bu hızla...
tutmayın.çekilin....
ebu erzurumli geliyor...

kardeşim lütfen böyle yapmayın. Kardeşimizin yazdığı şey mantğa da gayet uygun. Zaten bende olmayacağını düşünüyordum ama tam bilmiyorum o yüzden bilenlere danışmak istedim. Ayrıca nedir bu öfkeniz Erzurumlu kardeşe karşı? Biz iman ettik. Elhamdulillah. Bize yakışmaz sert ve kırıcı sözler. Rica ediyorum sadece güzel paylaşımlar için yazı yazın.

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm..
müberra kardeşim sorduğun sorular çok güzel benimde merak ettiklerimdi.
Allah razı olsun senden...

Ayrıca sevgili kardeşlerimizin bilgi paylaşımlarıyla gerçekten de aydınlanıyoruz..
Rabbim devamın nasip etsin inşallah.
Rabbim sizlerden razı olsun

selam ve dua ile..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim lütfen böyle yapmayın. Kardeşimizin yazdığı şey mantğa da gayet uygun. Zaten bende olmayacağını düşünüyordum ama tam bilmiyorum o yüzden bilenlere danışmak istedim. Ayrıca nedir bu öfkeniz Erzurumlu kardeşe karşı? Biz iman ettik. Elhamdulillah. Bize yakışmaz sert ve kırıcı sözler. Rica ediyorum sadece güzel paylaşımlar için yazı yazın.

Kardeşim boş verin siz üzülmeyin ben oraya en doğrusunu RABBİM BİLİR yazdım sizede anlamanız için bilgim olmadan sadece kendi anlayışıma göre dir dedim,ister alır ister almazsınız,yani bu bir fıkıh kaidesidir veya ben hadis çözücüyüm tefsir ederim de demedim, bende namazlarda secdeye giderken hatrıma namazda yaptığım hatalar gelince ALLAHIM BAĞIŞLA BU HATALARIMI derim,sende öyle yapda gönlün namazda dünya işlerine meyletmesin diye dedim,
ama dediğim gibi bir insan lazım bize insanlık öğretecek,bize hayvanlık öğretecek kimseyi aramıyoruz,çünkü mevla bizi hayvandan üstün kıldı...
Esas hakkını sen helal et...

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Helal olsun kardeşim ne demek. Allah razı olsun lütfen bildiklerinizi bizle paylaşmaya devam edin. Unutmayalım herşey Allah rızası için.Yardımlaşmak da öyle. Allah'a emanet olun.

zencefil_1109

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm müberra kardeşim benim de merak ettiğim bir konu hakkında soru sormuşsun sayende bende faydalandım cevaplardan RABBİM razı olsun güzel kardeşim...

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
muberra kardeşim,her önüne gelen kafasına göre fetva versin.
olurmu?olmaz...
o arkadaşın ilmi neki fetva veriyor?
haddini bilmesi kendisi için faydalı olur.
ben alim değilim.
ben fetva veremem.
bizim gibi cahiller fetva verirse doğru olmaz.
ben haddimi biliyorum.
bu kardeşte cahil olduğunun farkına varıp kafasına göre fetva vermesin.
kendisinede yazık eder.
erzurumliyle alıp veremediğim şu:
bana sürekli iftira atıyor.
bende uyuz oldum açıkçası.

Kardeşim sizi de anlıyorum ama sakin olun. Siz önce düşünün bir,bu siteye neden giriyorsunuz. Bişeyler öğrenmek ve bildiğini aktarmak değil mi? o halde o da söz hakkına sahiptir,bırakın yapsın. Zaten kimse en iyisini ben biliyorum diyemez. Allah bilir en iyisini. Ama hiç mi bişey yazmayalım,eminsek yazıyoruz elbet.O da sizde eminim düzgün kişilersiniz,üzülüyoruz bunlar olunca. Lütfen benden size bir çağrı HAKKINIZI HELAL EDİN,BARIŞIN,BEKLİYORUZ SİZİ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt