Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bir sor bakalım kendine sen kimsin (1 Kullanıcı)

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
1-kimsin sen hiç sordun mu kendine neden bu hayattasın eyer cevabın güzel yaşayıp eglenip ölmek ise merak etme sen öldün bile
2-kimsim sen bir daha sor kendine eyer cevabın ben kulum allah beni bu dünyaya yolladı ve sınayacak sonra tekrar yanına alacak diyorsan dur bir dakika orda
şimdi bir soru daha sana dedin ki allah beni sınayacak allah ı bildigine göre namazı da bilirsin elbet bildin dimi nedir namaz niye kılınır bunlarıda bilirsin elbete tabiyki allah a teslim oldun namazını kıldın öyle degil mi allah korusun allah ı bilmeseydin namazını kılarken aklına dünya işleri gelebilirdi zaten her iş allah a döndürülecek o yüzden sen bunları hiç düşünmedin öyle degil mi neyse şimdi namazımız tamam inşallah bir gün olsun onu nefsimize zor gelerek yapmadık sabahları yatagımızdan zor bela kalkmadık yav dur sonra kılarım şu işi de bir halledeyim demedik namaz surelerin de gecen ayetler ne diyorsa onu yaptık haram yemedik allah tan başkasına tapmadık heleki bazen para olmaz sa ben yaşayamam demedik zina nedir zaten bilmeyiz içki kumar bunlar kuran ayetlerinin en başın da bunları yapmamız imkansız herkesi allah için sevdik birine muhtaç olacagız diye ona yalakalık yapmadık yada tapmadık dünya malı bizimdir deyip onunla hava atmadık herkes kardeşimizdir diye kötülük yapanın bile hatasını kimseye söylemedik üstünü kapattık arkasından konuşup onun giybetini yapmadık fakirdir çirkindir sagırdır dilsizdir delidir diye kimseyi küçümsemedik nerde bir gariban görsek kardeşimizdir dedik elinden tuttuk yedirdik gücümüz yettigi kadar aşımızdan ona verdik kibirlenmedik büyüklenmedik hiç umutsuzluga kapılmadık isyan etmedik manehreme bakmadık allah yolun da olmayanı uyardık sacı acıksa kapa dedik içki içene içme dedik umursamazlık yapmadık aç kaldık açıkta kaldık ama hep sabrettik öyle degil mi çünkü biz o en baştaki ikinci soruya cevap verdik bizi allah yarattı dedik bizi sınayacak ve tekrar yanına alacak herşey onundur ona dönecek dedik çünkü bizler allahın kullarıyız müslümanız dedik

evet şimdi bir daha sor kendine sen kimsin

bakara 28. Siz cansız (henüz yok) iken sizi dirilten (dünyaya getiren) Allah'ı nasıl inkar ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda ona döndürüleceksiniz.

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
galiba hiç kimse kendine bu soruları sormaya cesaret edemiyor

vedat007

Kayıtlı Kullanıcı
arkadasım diline ve eline salık cok dogru birsey yazmısın buraya saygılar

kucuk kul

Kayıtlı Kullanıcı
saolun gerçekten çok doğru bir soru bn namaz kılıyorum ama nefsim bazen gerçekten kılmak istemediğinden bnide zorluyor ve bnde onun yüzünden namazkılamıyorum aslında nefsimize bi yerde dur deyip ona bir ders vermeliyiz hatta inadına namaz kılmalıyızki Allaha inancımız sona ermesin (Allah korusun )elhamdülillah müslümanız

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt