Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Gece (1 Kullanıcı)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Bir Gece

Bir gece başımı yastığa koydum, beni bir düşüncedir aldı.

Düşündüm; Yaşadığım yerde kaç tane mezarlık var? Benim kabrim hangisinde olacak? Şimdi kabrimin kazılacağı yerde otlar bitmiştir. Eğer bir deprem olur da enkazdan çıkarılamazsak, kabrim evimizin temeline yakın bir yerde olacak. Eğer enkazdan çıkarılabilirsem yine mezarlıklardan birine defnedileceğim büyük ihtimal.

İçine gömülecek olduğum toprağımı hayal etmeye çalıştım. “Ey nefsim bu toprağın üzerinde bir hayli zamandır yaşıyorsun. Bu toprağın bir de altı var.” Derin bir nefes aldım ve kabrimi kazan kazmaları, kürekleri hayal ettim. Teneşirde başlayan bir sorgu sual; ”Ya kulum, Ben, dünyadayken seninleydim, ya sen kiminleydin?”
Cevap hazır ama o an hazır olabilecek mi? ”Ya Rabbi ben de Senin ibadetlerinleydim, zikrinleydim, Seni seven kullarla beraberdim…”

Gece devam ediyordu, ben düşünmeye devam ediyordum. Acaba kabrin karanlığına dayanabilecek miydim?
İçimi bir ürperti aldı. Ya benim bilmediğim günahlarım varsa ve Münker, Nekir beni korkutursa diye aklımdan geçti. Sonra “Ben kulumun zannı üzereyim” kudsi hadisi aklıma geldi. Ve Abdülkadir Geylani hazretlerinin talebeleri için Rabbinden aldığı söz…

Aklıma Al–i İmran suresinin bir ayeti geldi; “Sizden hayra davet eden, iyiliği buyuran ve kötülüğü men eden bir topluluk olsun. İşte kurtulanlar onlardır.” (Al–i İmran,104).

Tarih boyunca müslümanların gösterdiği başarılar birlik ve beraberlik sayesinde olmuştur. Müslümanların başına gelen felaketlerin çoğu birliğin bozulması, müslümanların bölünüp parçalanması yüzünden meydana gelmiştir. Yüce Allah Kuran-ı Kerimde bizi birliğine çağırarak şöyle buyuruyor:

“Hepiniz birden Allahın ipine sımsıkı sarılsın. Sakın ayrılıp bölünmeyin”
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimizde “Müminler parçaları birbirine bağlanmış bir bina gibidir” buyurarak dinimizde birlik ve beraberliğin önemini belirtmiştir.

Birlikten kuvvet doğar ayrılık felakete götürür.
Bizim görevimiz müslümanlar arasında birlik ve beraberliği korumak, bölücülüğe asla meydan vermemektir.

Sevgili peygamberimiz Müslümanların birliğini bozmak isteyenleri şöyle uyarıyor:
“Ayırıcılık yapan bizden değildir.”

Peygamberimizin bu uyarısına dikkat etmeli ve ayrılığa yol açacak her türlü davranışlardan sakınmalıyız.

Biz de yazılarımızla, kardeşlerimizi hakka ve hayra çağırmayı başarabiliyorsak, İnşaAllah biz de kurtulanlardan oluruz. Düşüncemiz bu yönde İnşaAllah.

İbrahim suresi, 27. ayette buyrulur ki: ”Allah, iman edenleri dünya hayatında da, ahirette de değişmeyen sözle sağlam yolda yürütür.”

Bizleri gerçekten çok zor bir gün bekliyor.
Ananın evladından, evladın anasından hak iddia eder korkusuyla kaçacağı bir gün.
Bizler o gün inşallah Rasulullah Efendimizin (sav) Liva’ül–Hamd sancağı altında toplananlardan oluruz.

deleterx2.gif

İyi bir Okçu’nun gücü, yayı ne kadar gerdiği ile değil,
Oku ne zaman atacağı ile ölçülür.

CORE

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakâtühü..

Allah razı olsun. Anlamlı ve düşündürücü bir paylaşım olmuş.

Rabbim kendisine kul, Efendiler Efendisi (s.a.v.) 'e layık ümmet, ashabını örnek alacak yaşayış ile salih ameller işleyen halis niyetli kullarından eyler bizi inşa ALLAH.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Ananın evladından, evladın anasından hak iddia eder korkusuyla kaçacağı bir gün.
Bizler o gün inşallah Rasulullah Efendimizin (sav) Liva’ül–Hamd sancağı altında toplananlardan oluruz.

İnşaALLAH....ALLAHCC RAZI OLSUN..

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim selam ve dua ile.........

Kabirden kalkarken...

Hazret-i Muaz, Nebe suresinin (Hepiniz bölük bölük gelirsiniz) mealindeki 18. ayet-i kerimenin tefsirini, Peygamber efendimize sormuş ve şu cevabı almıştır:
(Kıyamette ümmetimden 12 sınıf aşağıda bildirildiği şekilde haşrolacaktır:
1- Zekât vermeyen; kabrinden karnı yılan ve akreplerle dolu olarak,
2- Namazda gevşeklik gösteren, domuz suretinde,
3- Alış verişte yalan söyleyip aldatan, ağzından kan gelerek,
4- Komşularına eza eden, el ve ayakları kesik olarak,
5- Allahü teâlâdan korkmayıp, gizlice günah işleyen, leşten daha pis kokar hâlde,
6- Yalan söyleyen, yalancı şahitliği yapan, dili kesik olarak,
7- Haklı bir şahitliği yapmayan dilsiz olarak,
8- Zina eden, avret yerinden irin akarak,
9- Haksız yere yetim malı yiyen, karnı ateşle dolu olarak,
10- Alkollü içki içen, yüzleri kızarmış, gözleri yerinden fırlamış, dişleri öküz boynuzu gibi sivrilmiş, dudağı karnına, karnı da uyluğuna sarkmış olarak,
11- Ana babasına asi olan, cüzzamlı, baraslı olarak,
12- İyi işler yapan, namazı cemaatle kılan ve günaha tevbe edip ölen ise, yüzü dolunay gibi haşrolacak, Sıratı şimşek gibi geçecektir.) [Tibyan]

Burada bildirilenler, günah işleyip de tevbe etmeden ölenler içindir. Tevbe edenler veya sevabı günahından daha fazla olan kimseler, o şekilde haşrolmazlar. Yine bir hadis-i şerifte de şöyle bulduruluyor:
(1- Kovuculuk eden, maymun suretinde,
2- Haram yiyen, hınzır şeklinde,
3- Faiz alıp veren, başı üstü sürünerek,
4- Haksız hüküm veren, kör olarak,
5- Ucbeden yani amellerini beğenen, dilsiz ve sağır olarak,
6- İşleri sözlerine uymayan âlim, dilleri göğüslerine sarkık olarak,
7- Kibirli, katrandan elbise giyerek haşrolacaktır.) [Tibyan]

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakâtühü..

Allah razı olsun. Anlamlı ve düşündürücü bir paylaşım olmuş.

Rabbim kendisine kul, Efendiler Efendisi (s.a.v.) 'e layık ümmet, ashabını örnek alacak yaşayış ile salih ameller işleyen halis niyetli kullarından eyler bizi inşa ALLAH.

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Amin kardeşim, Allah razı olsun,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

İnşaALLAH....ALLAHCC RAZI OLSUN..

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah sizden de razı olsun kimkimdir kardeşim,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dualarım ile.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim selam ve dua ile.........

Kabirden kalkarken...

Hazret-i Muaz, Nebe suresinin (Hepiniz bölük bölük gelirsiniz) mealindeki 18. ayet-i kerimenin tefsirini, Peygamber efendimize sormuş ve şu cevabı almıştır:
(Kıyamette ümmetimden 12 sınıf aşağıda bildirildiği şekilde haşrolacaktır:
1- Zekât vermeyen; kabrinden karnı yılan ve akreplerle dolu olarak,
2- Namazda gevşeklik gösteren, domuz suretinde,
3- Alış verişte yalan söyleyip aldatan, ağzından kan gelerek,
4- Komşularına eza eden, el ve ayakları kesik olarak,
5- Allahü teâlâdan korkmayıp, gizlice günah işleyen, leşten daha pis kokar hâlde,
6- Yalan söyleyen, yalancı şahitliği yapan, dili kesik olarak,
7- Haklı bir şahitliği yapmayan dilsiz olarak,
8- Zina eden, avret yerinden irin akarak,
9- Haksız yere yetim malı yiyen, karnı ateşle dolu olarak,
10- Alkollü içki içen, yüzleri kızarmış, gözleri yerinden fırlamış, dişleri öküz boynuzu gibi sivrilmiş, dudağı karnına, karnı da uyluğuna sarkmış olarak,
11- Ana babasına asi olan, cüzzamlı, baraslı olarak,
12- İyi işler yapan, namazı cemaatle kılan ve günaha tevbe edip ölen ise, yüzü dolunay gibi haşrolacak, Sıratı şimşek gibi geçecektir.) [Tibyan]

Burada bildirilenler, günah işleyip de tevbe etmeden ölenler içindir. Tevbe edenler veya sevabı günahından daha fazla olan kimseler, o şekilde haşrolmazlar. Yine bir hadis-i şerifte de şöyle bulduruluyor:
(1- Kovuculuk eden, maymun suretinde,
2- Haram yiyen, hınzır şeklinde,
3- Faiz alıp veren, başı üstü sürünerek,
4- Haksız hüküm veren, kör olarak,
5- Ucbeden yani amellerini beğenen, dilsiz ve sağır olarak,
6- İşleri sözlerine uymayan âlim, dilleri göğüslerine sarkık olarak,
7- Kibirli, katrandan elbise giyerek haşrolacaktır.) [Tibyan]

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah sizden de razı olsun kardeşim,
Değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim kardeşim,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın kıymetli kardeşimiz.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Kapılar açıldığında gördüm gerçeği
Üzerime giyindirildi pişmanlığın gömleği
Dünyada Allah aşkına yanmayan can
Ahirette cehennem ateşine yanacak o zaman

Ne derinmiş gaflet uykusu
Bir türlü bitmedi dünya tutkusu
Heyhat diridir bu mezarlar
Kördür bakıpta göremeyen insanlar

Ufukta görünen her isigi aydinlik sanma
Gündüzü örten her geceyi karanlık sanma
Gözyaşın düşerse seccadene gecen olur aydınlık
Gaflet uykusundan uyanmazsan günün olur karanlık

Bu cani heba eyleme dünya uğruna
Gel bas koy sende Allah yoluna
Açılsın gönül kapın engin deryalara
Dalsın artık susamış gönüller sevdalara

Sırlar gibi derindir her mezar
Ölen insanın mezarını insan kazar
İbretle bakan görür kendi sonunu
Gönlü titreyen seçer Allah yolunu

mehmdd

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşımınız için Teşekkürler Emeğinize sağlık Yüce Mevlam Razı olsun

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm verahmetullahi ve berekatühü"
paylaşımızdan dolayı allah razı olsun.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun Allahım bizleri affetsin inşallah layık bi rkul oluruz inşallah...ayrıca şiirde çok güzel emeğine sağlık selametle

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.bende deminden beri nefsin muhakemesiyle ilgili bir sohbet dinliyordum.dün bir tanıdık göndermişti.Kendimi günah çukuruna saplanmış gibi hissettim.Sohbetin bir yerinde diyordiki Alimlerden biri: gece gusl alması gerekmiş ama hava soğuk gelmiş nefsine.oda nefsine kızmış ve elbiselerimle abdest alacağım demiş ve öylede yapmış,ıslak bir şekilde de yatmış.Ki onlar sıddıklardan bizler neler yapmalıyız...!!!Eyvah aldandıkki ne aldandık??

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun Allahım bizleri affetsin inşallah layık bi rkul oluruz inşallah...ayrıca şiirde çok güzel emeğine sağlık selametle

Amin kardeşim, gözlerinize sağlık,
Allah sizden de razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.bende deminden beri nefsin muhakemesiyle ilgili bir sohbet dinliyordum.dün bir tanıdık göndermişti.Kendimi günah çukuruna saplanmış gibi hissettim.Sohbetin bir yerinde diyordiki Alimlerden biri: gece gusl alması gerekmiş ama hava soğuk gelmiş nefsine.oda nefsine kızmış ve elbiselerimle abdest alacağım demiş ve öylede yapmış,ıslak bir şekilde de yatmış.Ki onlar sıddıklardan bizler neler yapmalıyız...!!!Eyvah aldandıkki ne aldandık??

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Evet kardeşim bizleri gerçekten çok zor bir gün bekliyor.
Yoksa vay halimize kardeşim,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dualarım ile...

therisk

Kayıtlı Kullanıcı
Alıntı :

Teneşirde başlayan bir sorgu sual; ”Ya kulum, Ben, dünyadayken seninleydim, ya sen kiminleydin?”
Cevap hazır ama o an hazır olabilecek mi? ”Ya Rabbi ben de Senin ibadetlerinleydim, zikrinleydim, Seni seven kullarla beraberdim…”

Alıntı :

Evet kardeşim bizleri gerçekten çok zor bir gün bekliyor.

Görüyorum ki, insanlar yaradanına karşı ibadetlerinin hazır olduğunu ve cevabınında bi şekilde hazır, yani söyleme fırsatı olduğunu söylüyor bu yazıda..

Peki Rabbim getir ya kulum o ibadetleri deyince.... " Ben yaptıklarınıza değil, yaparken ki niyetinize, düşüncenize bakarım demiş rabbimiz.."

Namazına bakıyor, Allahu Ekber tekbirinden sonra kaybedilen anahtarlıkta akıl, çözülemeyen sorunlarda.. namazın rukusu secdesi kıyamı tam. ama ya düşüncede ?? Eksik var değil mi ?? olmazsa zaten evliyasındır..

Hacca gidilmiş, dönüşünde insanlara anlatılıyor, şöyle arafatta vakfeye durdum, şöyle kabenin duvarlarına yapışıp ağladım, af diledim diye.. Peki Rabbiniz demez mi ? Ey kulum benim için yaptığın ibadeti kullarıma neden anlatıyorsun ? İbadetin makbulu gizli olandır sen bilmiyor musun ? Benim görmem bilmem yetmiyor muda başkasını şahit tutuyorsun.. ? Yoksa bana güvenmiyormusun ey kulum demez mi ?

Eee. Rabbim başkasıda şevke gelsin onun için anlattım mı diyeceksin ??

O zaman ibadetlerim var diyenin hali nice olur ??? Gelin bırakın ibadetlerinizi.. Gelin sadece Allah'a.. Allah'ım günahlarımdan başka getirebildiğim bi şey yoktur. Sen beni benden daha iyi bilensin ey Rahman ve Bağışlayıcı olan Allah'ım desek..

Şöyle düşünün.. Rabbiniz sizden razı sizde rabbinizden.. Ey kulum seni cennetime değil cehennemime almak istiyorum dese, hayır Rabbim ben cenneti hakettim oraya gireceğim diyebilen mi ?

Rabbim sen razı oldunya benden bu aciz kulun için cehennem mükafattır diyebilen mi ??

Gelin hep birlikte silelim duygularımızdan Cenneti, korkmayalım azaptan cehennemden..

Gelin O'nu isteyelim, O bizi nereye gönderirse razı olalım.. Herşeyimizde Cennet arzusunu, cehennem korkusunu silelim..

O'na bırakalım..

Kim son nefesinden önce ibadetlerine güvenebilir ? Nice insanlar görmedik mi son nefese kadar keramet içinde yüzerken son anda kafir olmadı mı ? Nice papazlar gördük, nice hırsızlar gördük ki son nefeste evliya gitmedi mi huzura ?

Gelin zorlaştırmayalım, kolaylaştıralım, müjdeleyelim...

Gelin www serefcakmak com sitesindeki dersi hergün yapalım, kendimizi tanıyalım, rabbimizi tanıyalım..

Manevi eğitim içerisinde ALLAH'ın gerçekte ne istediğini bilelim..

Bizler Cennete tavanı çökmüş virane, Cehenneme arınma yeri olarak bakmaya çalışıyoruz nice evliyalar gibi.. Aciziz, günahkarız, çaresiz ve zavallıyız O'nun yanında...

Hz. Ebu Bekir gibi dua etmeye çalışıyoruz.. ( Ey rabbim Beni Cehennemine koy ve vücudumu öyle büyüt ki benden başka yaratığın yanmasın.. )

Bu yazmayla okumayla değil, manevi eğitimle olur ancak, gelin günde 10 dakikanızı ayırarak bu eğitimle ALLAH'ı tanıyın..

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce Allah Kuran’da şöyle beyan eder; “Kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse salih amel işlesin ve Rabbine (yaptığı) ibadete hiç kimseyi ortak etmesin!” (Kehf/110).

Hasan Basrî’den rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur:
"Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:
Allah’ın kendisine ilim verdiği kişiye Allah Teâlâ sorar:
- Öğrendiğinle ne yaptın?
-Yâ Rab! Onunla gece gündüz sana ibadet ettim.
- Yalan söylüyorsun!
Melekler de “Yalan söylüyorsun! Bilakis sen onunla ‘Filan adam âlimdir’ dedirtmek istedin. Zaten öyle de denildi!” derler.
Allah’ın, kendisine mal verdiği kişi... Allah Teâlâ ona da sorar:
- Sana nimet verdim. Onu nasıl kullandın?
- Yâ Rab! O mal ile gece-gündüz sadaka verdim.
- Yalan söylüyorsun!
Melekler de “Yalan söyledin! Bilakis sen onunla ‘Filan adam cömerttir’ dedirtmek istiyordun. Nitekim öyle de denildi” derler.
Allah yolunda öldürülen kişi... Allah Teâlâ ona sorar:
- Sen ne yaptın?
- Yâ Rab! Cihad ile emrolundum ve savaşırken de öldürüldüm!
- Yalan söylüyorsun!
Melekler de “Yalan söylüyorsun; zira senin gayen ‘Filan adam kahramandır’ dedirtmekti. Nitekim dünyada iken böyle denildi” derler. (Müslim, İmam Ahmed, Nesâî).

Hadîsi rivâyet eden Ebu Hüreyre şöyle diyor:
"Sonra Hz. Peygamber şöyle buyurdu:
“Ey Ebu Hüreyre! Bunlar kıyamet gününde kendileriyle cehennem ateşinin ilk tutuşturulacağı mahluklardır” (İhya-ı Ulumuddin)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt