Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Garip Olay... Youmlarinizi ve Tavsiyelerinizi Bekliyoruz (4 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleykum kardeslerim...

Cok sevdigim bir dostumun basina ususen bir bela var: Ask ! Ama oyle bir ask ki neredeyse imkansiz. Onun deyisine gore, imanli ve dinimizdeki onemli bir sahsiyetin soyundan geliyor sevdigi... Ama gercekten imanli ve herkesin tanidigi biri... Ona nasil yardim olacagimi bilemedigim icin yaziyorum sizlere...
Cogu kiz onun dis gorusune ozeniyor ama benim arkadasim iman ve onun "Allah" kelamina takmis durumda. Utangac ve gercekten cok seviyor. Dualar ediyor "Nasip et Ya Rabbim" diye.. Ve mesaj niteliginde mujdeci ruyalar goruyor...
Ve benden kendisine dua etmemi istiyor. Bende "Hayirlisi.." diyorum ama... ici rahat degil.

Sizce ne yapmaliyim ve onun durumu hakkinda ne dusunuyorsunuz?
O benim icin cok degerli, kirmayacak bir seyler soylemem gerek.

Feimanillah.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk, istemeden yaşanan bir olay, ne aşık olunan, ne aşık olanın isteği olmadan
Olunca ne olur? kimsenin isteği değil, Rabbimin isteği olur
Eğer yazmışsa kimse bozamaz, yazmamışsa, kimse yapamaz...
Birde hayırlısı diye bir dua var, hayırlısı ne? biz bilirmiyiz?
Bilirim canı yanar, (aslında nefsin canı yanar sahiplenmek ister) yoksa bu hali pek ala güzel , mutlu gecirebilir
Sevmek , güzeldir, istekler olmasa
Eğer senin yaşlarında ise, bu ilk aşk normal, olgunluga gecmeden ... ne desem? çok erken , çok denecek var da kendini bilmeden ne denebilir?
Acele etmeden beklemeli, Rabbim bir yol gösterir, eğer evlilige giden yol olursa onun için iyi... Ya olmazsa?
Yine sabır ile Rabbimin ona yazacağı insanı beklemeli, yani hayırlısını istemeli...
15 yaşlarında aşık olmuştum ama iyi biri değildi, Rabbim bana daha iyisini verir diye Rabbimden istedim, Tabi unutmak zor ama..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Yok kardesim o kardesim benden biraz buyuk..
Sevdigi insanda bayagi takvali biri, ne bileyim.. Hayirlisi...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk, istemeden yaşanan bir olay, ne aşık olunan, ne aşık olanın isteği olmadan
Olunca ne olur? kimsenin isteği değil, Rabbimin isteği olur
Eğer yazmışsa kimse bozamaz, yazmamışsa, kimse yapamaz...
Birde hayırlısı diye bir dua var, hayırlısı ne? biz bilirmiyiz?
Bilirim canı yanar, (aslında nefsin canı yanar sahiplenmek ister) yoksa bu hali pek ala güzel , mutlu gecirebilir
Sevmek , güzeldir, istekler olmasa
Eğer senin yaşlarında ise, bu ilk aşk normal, olgunluga gecmeden ... ne desem? çok erken , çok denecek var da kendini bilmeden ne denebilir?
Acele etmeden beklemeli, Rabbim bir yol gösterir, eğer evlilige giden yol olursa onun için iyi... Ya olmazsa?
Yine sabır ile Rabbimin ona yazacağı insanı beklemeli, yani hayırlısını istemeli...
15 yaşlarında aşık olmuştum ama iyi biri değildi, Rabbim bana daha iyisini verir diye Rabbimden istedim, Tabi unutmak zor ama..

halbuki rabbim kul için çalıştığı vardır " buyuruyor. Kimine aşk verecek kimine vermeyecek, rabbimin her şeyi adaletli değil mi?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Haklisiniz, hayirlisi insaAllah..:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt