Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Erkeğin Eş Adayından Ricası.. (6 Kullanıcı)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili müstakbel eş adayım…

Biliyorum diğer gelin adayları gibi çok şey isteyeceksin benden…
Ama dur dinle beni senden bir ricam var..
Ne olur …İsteme benden Madde olan her şeyi yani isteme lüzumsuz olan fuzuli eşya ve gereçleri..
Çünkü biz eşya için madde için evlenmeyeceğiz, ruhlarımız bir bedende huzur bulsun, bir yuva sıcaklığında beraber ısınalım, dinimizin emrettiklerini yuvamızdan tüm insanlığa ulaştıralım diye evleneceğiz.
Yani biz eşyaya değil eşya bize hizmet etsin diye evleneceğiz.

Bir daha söylüyorum unutma diye..

İsteme benden kilo kilo altını,yeni çıkan takımı,her yönlü makinayı..!

İste benden manevi huzuru elimden geldiğince vereyim , iste benden güzel sözler dize dize yazayım, iste benden en yanık türküleri okuyayım ,ve iste benden en anlamlı buseyi tüm sıcaklığımla hissettireyim sana..

Ne oldu?...tüm bunları istemiyor musun?..

Hâla madde diyorsun öylemi..?

Peki o halde günah benden gitti..!

Ha bak şunu söylemeden de geçemeyeceğim:
“Artık benden ne tatlı bir söz, ne bir yanık türkü, nede sıcak bir buse bekle; çünkü ben artık borçlarımızla uğraşacağım belki daha fazla mesaiye kalacağım “

Ha bu arada…

Senide eskisi gibi düşünemeyebilirim çünkü ilk sırada zihnimi meşgul eden ödemem gereken bir yığın borcumuz olacak ve geceleri senin uyumanıda seyredemeyeceğim malum borçlarımı düşünüp bir oraya bir buraya kıvranıp uyumayı bekleyeceğim…

Ve yine biliyorum senin bana olan sitemlerinde başlayacak…

“Niye bana hiç iltifat etmiyorsun?
Niye bana ilgi göstermiyorsun?
Niye bana bu kadar soğuksun?”

Şu anda bana sarf ettiğin bu sitemleri hatırlar mısın bilmem ama sana evlilik teklif ettiğimde zannedersem almıştım cevabını hemde çok basit bir cevap olmuştu:”MADDE”

Evet, sevgili eş adayım böyle bir evlilik mi?
Yoksa maddesiz ama maneviyatı bol olan bir evlilik mi?

Cevabını sabırsızlıkla bekliyorum…

Alıntı...

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm güzel bir paylaşım olmuş.zaten evlilik bir bedeb tek yürek olabilmektir.bunu başarabilene helal olsun.zor bir kavram evlilik.kolay değil.tamamen karşıdaki insana göre şekilleniyorsun o da sana göre şekilleniyor.peygamber efendimizin de sünneti.işe islam yolunda yuva kurmak gözüyle bakılırsa ne mutlu.
bende evlenirken eşimden madde talep etmedim.gelip geçici olan hiç birşey de bu saatten sonra da talep etmem.fakat kalıcı olan maneviyat kısmı her zaman talebimdir.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
selamu aleyküm cok güzel bir paylaşım

_YUSUF_

Yönetici
Sevgili Fani_Dünya kardeşim
Üye olduğunuzdan beri mesajlarınızı takip ediyorum
Sizin bu konudaki sosyal eğilimin yanlışlığının üzerine gitmenizdeki ısrarlı tutumunuzu haklı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.
Yanlız şu varki kadınların fıtratında bu tür olgular herzaman vardı herzamanda olacak bize düşen aile olgusu için kontrol altında tutabilmek.
Allah'u tealanın rızasını herzaman gözetmek hanımlarımızı mutlu edelim derken ahiretimizi karatmamak.Burda de bize düşen sabır ilacını kana kana içmektir.
Selamele kardeşim

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
cok güzel bir paylaşım olmuş fani dünya kardeşim.ALLAH razı olsun

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Sizin bu konudaki sosyal eğilimin yanlışlığının üzerine gitmenizdeki ısrarlı tutumunuzu haklı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.
Yanlız şu varki kadınların fıtratında bu tür olgular herzaman vardı herzamanda olacak bize düşen aile olgusu için kontrol altında tutabilmek.
Allah'u tealanın rızasını herzaman gözetmek hanımlarımızı mutlu edelim derken ahiretimizi karatmamak.Burda de bize düşen sabır ilacını kana kana içmektir.
Selamele kardeşim

yorumların için teşekkür ettim kardeşim:G

aklıma gelmişken bir evli hocamız sürekli şunu derdi" ah ah bir kadını idare etmek bir devleti idare etmekten daha zor bee" :a01:::D::D

vesselam...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ne diyosun fani dünya kardeşim:):):)biz okadar da zormuyuz

turojan

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel bir paylaşım gerçeekten :)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Selamele kardeşim
katılıyorum her ne kadar bır kadın ben madde istemem talep etmem desede malesef istiyor belkı istemıyenler cok cok istisnadır..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
konu için teşekkürler :)

Selamele kardeşim

Teşekkürler abi :D

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili müstakbel eş adayım…

Biliyorum diğer gelin adayları gibi çok şey isteyeceksin benden…
Ama dur dinle beni senden bir ricam var..
Ne olur …İsteme benden Madde olan her şeyi yani isteme lüzumsuz olan fuzuli eşya ve gereçleri..
Çünkü biz eşya için madde için evlenmeyeceğiz, ruhlarımız bir bedende huzur bulsun, bir yuva sıcaklığında beraber ısınalım, dinimizin emrettiklerini yuvamızdan tüm insanlığa ulaştıralım diye evleneceğiz.
Yani biz eşyaya değil eşya bize hizmet etsin diye evleneceğiz.

Bir daha söylüyorum unutma diye..

İsteme benden kilo kilo altını,yeni çıkan takımı,her yönlü makinayı..!

İste benden manevi huzuru elimden geldiğince vereyim , iste benden güzel sözler dize dize yazayım, iste benden en yanık türküleri okuyayım ,ve iste benden en anlamlı buseyi tüm sıcaklığımla hissettireyim sana..

Ne oldu?...tüm bunları istemiyor musun?..

Hâla madde diyorsun öylemi..?

Peki o halde günah benden gitti..!

Ha bak şunu söylemeden de geçemeyeceğim:
“Artık benden ne tatlı bir söz, ne bir yanık türkü, nede sıcak bir buse bekle; çünkü ben artık borçlarımızla uğraşacağım belki daha fazla mesaiye kalacağım “

Ha bu arada…

Senide eskisi gibi düşünemeyebilirim çünkü ilk sırada zihnimi meşgul eden ödemem gereken bir yığın borcumuz olacak ve geceleri senin uyumanıda seyredemeyeceğim malum borçlarımı düşünüp bir oraya bir buraya kıvranıp uyumayı bekleyeceğim…

Ve yine biliyorum senin bana olan sitemlerinde başlayacak…

“Niye bana hiç iltifat etmiyorsun?
Niye bana ilgi göstermiyorsun?
Niye bana bu kadar soğuksun?”

Şu anda bana sarf ettiğin bu sitemleri hatırlar mısın bilmem ama sana evlilik teklif ettiğimde zannedersem almıştım cevabını hemde çok basit bir cevap olmuştu:”MADDE”

Evet, sevgili eş adayım böyle bir evlilik mi?
Yoksa maddesiz ama maneviyatı bol olan bir evlilik mi?

Cevabını sabırsızlıkla bekliyorum…

Alıntı...

güzelmiş.)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Cok dogru bir paylasim..
Ne diyeyim dikkat kizlaaar:)

suda

Kayıtlı Kullanıcı
bencede çok güzel eşyayı çok abartmamak lazım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt