Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Dileginiz Var mı??? (1 Kullanıcı)

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
Sual: Çocuğu olmayan veya evlenmek isteyen veya herhangi bir dileği olanlar ne yapmalıdır?

CEVAP

Evlenmek isteyen veya çocuğu olmayan kimse sebeplere yapışmalı. İnsan bir işin neticesinin iyi mi kötü mü olacağını bilemez. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeli “Hayırlı ise olsun” demeli.

Kur’an-ı kerim ve duâ şartları gözetilerek okunursa fayda verir. Okuyanın ve hastanın buna inanması gerekir. Kur’an-ı kerimin her harfi şifadır dileklere devadır. Allahü teâlâ (Kur’an-ı kerim müminler için şifa ve rahmettir.) buyuruyor.

Çocuğu olmayan veya evlenmek isteyenler veya herhangi .bir dileği olanlar şunları yapmalıdır:

1- İstiğfar okumalı. (Malım çok ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım) diyen kişiye bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okurdu. Nihâyet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine kıtlıktan fakirlikten çocuğunun olmadığından şikâyette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle: (Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki gökten bol yağmur indirsin; size mal ve oğullar ile yardım etsin sizin için bahçeler ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

Çocuklarını idarede sıkıntı çeken bir sahabiye Peygamber efendimiz (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim.) buyurmuştur. İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli ma kerihallah Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli. Manası şöyledir: (Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay kayyum ve azim olan Allaha istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup O’na sığınırım.) [Azim zatı ve sıfatları kemalde Hay ezelî ve ebedi bir hayatla diri olan Kayyum zatı ile kaim olan yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]

2- Dileğine kavuşmak için iki rekat namaz kılıp sevabını Silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli bunların hürmeti için diye duâ etmeli. Mesela “Ya Rabbi hayırlı bir çocuk nasip eyle” diye duâ edip “Bu duâmı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle” demeli. (Mekatib-i şerife)

Sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gönderip onları vesile ederek yapılan duâ kabul olur. Tecrübe edilmiştir.

3- Ayât-i hırz usulüne uygun okunur ve yanında taşınırsa murat hasıl olur.

4- Adakta bulunmalı. Mesela (Şununla evlenirsem sevabı Seyyidet Nefise hazretlerine olmak üzere Allah için üç Yasin okumak nezrim olsun) denince bu dileğin kabul olduğu tecrübe edilmiştir.

5- Duâ izinli okunmalı! Bir hacetin hasıl olması için duâ okunurken tesir etmesi üstadın izni ile okumalı. Üstad vefat etmişse kitabından öğrenip okumak da izin almak olur. İzin alan izin verenin vekili olur. Vekilin okuması üstad gibi tesirli olur.

6- Bir dileği olan aşağıdaki duayı okumalıdır. Kör bir zat gelip (Ya Resulallah! Allahü teâlâya duâ et gözlerim açılsın) dedi. Peygamber efendimiz de (Kusursuz bir abdest al! Sonra ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duâmı kabul et) duâsını okumasını söyledi. O da abdest alıp duâ etti. Hemen gözleri açıldı.[Tirmizî] Bu duâyı okuyanlar maksatlarına kavuşmuşlardır.

(Fetavai kari-ül-hidaye)de diyor ki:

(Muradı olan mesela bir yere sağ salim gidip gelmek isteyen tehlikeli bir durumdan kurtulmak istiyen bir dileği olan kimse yatacağı zaman abdest almalı. Temiz bir örtü üzerinde oturup üç salevat okumalı. Sonra besmele çekerek on Fatiha ve sonra onbir İhlas okumalı. Sonra üç salevat okumalı. Sonra sağ yanı üzere yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağının altına koyarak yatıp uyumalıdır. Niyet ettiği şeyin nasıl olacağını Allahın izni ile rüyada görür.)

Namaz kılmıyanın haram işliyenin ve kalbi gafil olanın duâsı kabul olmaz. Ehl-i sünnet itikadında olmıyanın okuması faide vermez. Hak teâlâ herşeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak istiyen o şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimiz insana sıhhat şifa vermek için duâ etmeyi sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayı sebep yapmıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt