ebrar ceren
Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşlerim, abilerim, ablalarım nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum benim 2 sene boyunca görüştüğüm bir sevdiğim var. ben hamdolsun namazlarımı eda eden bir kardeşinizim ama sevdiğim adam namaz kılmıyor daha doğrusu kılmak istemiyor. cuma namazlarını bile terketmiş biri ayrıca benim haberim olmadan alkol kullanmaya başlamış. ben bunu öğrendiğimde tövbe etmesini yoksa benden vazgeçmesini söyledim benim dindar olduğumu ve böyle şeylere çok hassas olduğumu bildiği halde harama devam etti. çok tartıştık bu konuda günlerce aylarca dil döktüm yine de vazgeçmedi. ona Rabbimizin merhametinden, gazabından, hadislerden bahsediyorum başıma hoca kesildin diye tersliyor onu çok seviyorum dünyada beraber olduğum adamın ahirette de yanımda olmasını istiyordum. arkadaşlarıyla sürekli küfürlü konuşmalar laubali tavırlar. çok düşündüm geceleri uyuyamadığım zamanlar oldu ben ona haramdan vazgeç dedikçe o daha çok kırdı beni. beni böyle seveceksin deyip durdu. ve bugün ben bi karar verdim son kez uyardım onu, ama o haramı tercih etti. yollarımızı ayırdık..
acaba doğru bir karar mı verdim ben salih, içinde ALLAH korkusu olan bir eşim olsun istiyorum. bir tarafım Allahın sevmediği işler yapan bir kulu sen nasıl sevgili diye kalbinde taşıyabilirsin diyor diğer yanım onsuz yapamazsın diyor. o benim ilkimdi sonum olsun isterdim olmadı. bir taraftan elini tuttum gözüne baktım onun ağırlığı da boynumda. rabbim affetsin tövbe ettim artık bir daha hiç bir erkeğe elim değmeyecek diye. inşallah Rabbim beni bu kirli halden temize çıkarır.
sizce doğru mu sevdiğim adamı bu yüzden bırakmam. içim rahat değil ancak ben Rabbimin rızasını kazanmak için yaptım bunu. ona haksızlık etmiş sayılırmıyım?
acaba doğru bir karar mı verdim ben salih, içinde ALLAH korkusu olan bir eşim olsun istiyorum. bir tarafım Allahın sevmediği işler yapan bir kulu sen nasıl sevgili diye kalbinde taşıyabilirsin diyor diğer yanım onsuz yapamazsın diyor. o benim ilkimdi sonum olsun isterdim olmadı. bir taraftan elini tuttum gözüne baktım onun ağırlığı da boynumda. rabbim affetsin tövbe ettim artık bir daha hiç bir erkeğe elim değmeyecek diye. inşallah Rabbim beni bu kirli halden temize çıkarır.
sizce doğru mu sevdiğim adamı bu yüzden bırakmam. içim rahat değil ancak ben Rabbimin rızasını kazanmak için yaptım bunu. ona haksızlık etmiş sayılırmıyım?