Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir çocuğun dilinden “çocuk yetiştirmenin 13 altin kurali” (1 Kullanıcı)

İLK VAHİY

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevbequran.com

show_image.php

Londra’da bir hastanede çocuk psikiyatrisi servisinde yatmakta olan ”Kevin Hickey” adlı 15 yaşındaki çocuk doktorlara göre anne ve babasının kendisini doğru yetiştirmemeleri sonucu bunalıma düşerek hastaneye yatmıştı.

Yapılan zeka ve kültür testlerinde son derece aklı başında bir çocuk olduğunu ortaya koymuştu. Kevin bir gün yatağında eline kağıdı kalemi aldı.Ve Anne ve babasını düşünerek bütün anne ve babalara hitaben 13 altın öğüt yazdı.

Şimdi bu altın öğütler, İngiltere ‘de bütün doktorların bir numaralı rehberidir.

1-Beni şımartmayın.Her istediğimi elde edemeyeceğimi biliyorum .ancak; sizi deniyorum.

2-Bana tatlı sert davranmaktan çekinmeyin. Bunu tercih ederim.Benim daha güvenli hissetmemi sağlar.

3- Benim kötü huylar edinmemi engelleyin. Bunların erkenden ortaya çıkmasında ve önlenmesinde size güveniyorum.

4-Benim yanlışlarımı ,başkalarının önünde söylemeyin.Benimle yalnız konuşursanız söylediklerinizi daha iyi anlarım.

5-Sizden nefret ettiğimi söylediğimde sakın üzülmeyin. Aslında sizden değil beni, engelleme gücünüzden nefret ediyorum.

6-Hatalarimin sonucunu yasama firsatini bana verin; her defasinda beni siz kurtarmayin. Bazen acı veren yolla öğrenirim.

7-Benim küçük hastalıklarımı büyütmeyin. Bunları yenecek güçteyim.

8-Düşüncesizce yapamayacağınız şeylerin sözünü vermeyin. Bu sözleri yerine getiremediğinizde çok kırıldığımı ve üzüldüğümü bilin.

9-Kendimi ara sıra iyi anlatamadığımı biliyorum. Bunun için zaman tanıyın.

10-Dürüstlüğümü fazla zorlamayın. Kolayca korkup yalan söyleyebilirim.

11-Tutarsız davranmayın, bu size olan güvenimi sarsar.

12- Benden özür dilemeyecek kadar gururlu olmayın. Bazen içten bir özür, beni size yaklaştırabilir.

13- Unutmayın ki; büyümek için sizin anlayışınıza ve sevginize muhtacım. Ama bunu söylemem gerekmez öyle değil mi?..

Yazar: Hanimlar.com

medihaa

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten çok yerinde sözler..

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm sayın kardeşimiz;

Konu ile alakalı yazacak çok fazla söz var fakat derleyerek yazacaklarımızda kafi gelecektir.Öncelikle başlık ve dikkat çekilecek nokta ağır kaçmış,ahlak ve kültürel çöküş içindeki batıya bu altın öğütler belki biraz faydalı olabilir.Hatta denilen gibi rehber dahi edinebilirler.

Lakin müslümanın rehberi bellidir,müslüman bir anne ve babanın çoçuk yetiştirme ve terbiyesindeki izleyeceği yollar kaynaklar ve deliller ile ortadadır.

Müslüman ailelerinin ne Kevın'ın nede onlar gibilerinin öğütlerine,tavsiyelerine ihtiyacı yoktur.Olan varsa zaten bir sıkıntı,problem olduğu gözükür.Cümlemiz vazifesini bilen sorumluluklarının farkında ve uygulayan ve sürekli öğrenme aşamasında olan şuurlu kullardan olmalıyız.

Müslüman, emri altında bulunanlardan mesuldür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki;

(Hepiniz, bir sürünün çobanı gibisiniz. Çoban sürüsünü koruduğu gibi, siz de evinizde ve emriniz altında olanları Cehennemden korumalısınız! Onlara Müslümanlığı öğretmezseniz, mesul olursunuz.) [Müslim]

Son alarak üstümüze düşen vazifeleri yerine getirdiğimiz sürece inşaALLAH ana babaya sevgi,saygı,kıymet ve hürmet gösteren evlat yada evlatlar bu ölçü doğrultusunda yetiştirilen evlada da bu şuurla gaflette olmayan anne ve babanın sevgi,saygı,kıymet ve hem bu dünyasını hemde ahiretini düşünen olarak olması kaçınılmaz olacaktır.

Herşey imtihandır,neyle ve nasıl imtihan edileceğimizide bilemeyiz,sabreden ve şükredenlerden olmak dua'sı ve ümidiyle.Selametle kalınız kardeşim.Hayırlı ve bereketli günler,cumalar olsun.

Not;Konuyu eleştirdim,paylaşımınız için t.ederiz.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
İslam rehber alınarak ,peygamber efendimiz gibi bir ebeveyn olma uğraşında bulunarak yetiştirilecek bir çocuk saglıklı bir nesil olarak nitelendirilebilir.
Çocukların ve gençlerin çöküşe girmesinde ki ana neden , dinsizlik .. bir insana ne kadar islam ahlakını empoze edersen ,sevdirirsen hatalarında da adımlarında da daha emin ilerler.
Yazıdaki tavsiyeler sadece bir bölümü ..Çocuk yetiştirmek bunlarla sınırlı değil malesef.
Yazı için teşekkürler.

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı
Konuyu eleştiren arkadaşlar;

Yazarmısınız?

Yukarıdaki hangi maddeyi din açısından sakıncalı buldunuz?

Veya hangisi bir çocuğun büyüklerinden isteyebileceği şeyler değildir?

Arkadaşlar, doğruyu kim söylerse söylesin doğrudur..İster bir İngiliz olsun, ister

bir Alman..Önemli olan sözün doğruluğudur...

Bir çok yabancı bilim ve ilim adamlarının o kadar güzel ve manidar güzel sözleri varki hepsinide takdirle okumuyormuyuz?

Bu sözleri söyleyenler İngiliz, Fransız veya şu dindendir diye hepsine birden tu..kaka mı diyelim?

Söyleyene değil söyletene bakmak lazım..

Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim...Gerçektende güzel bir paylaşım...

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
çocuğun yaşinda olark konuşuyorum yazi öncelikle çok doğru
artik o psikoloji içindemiyim bilmiyorum
yazi için teşşkürler

Werda

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc razi olsun kardesim, güzel paylasim ilgimi çekti.
Hem psikoloji okumus ve hala okuyor olan biri olarak hemde 15 yasimi hatirlayarak sunu söyleyebilirim ki: 15yasinda her çocuk böyle düsünür, belki yazmaz, paylasmaz, belki hissettirme bile hissettirmez ama kafasinda böyle bir takim düsünceler hatta ögütler vardir.
Allah cc bu davada da Yardimcimiz olsun, zaten O'ndan baska bize hiç kimse yardim edemez...

Selam, Dua ve hep Dua ile ins...

çiğdem1978

Kayıtlı Kullanıcı
SEL.ALY. BENİMDE 2 TANE OĞLUM VAR GERÇEKTEN ÇOCUK YETİŞTİRMEK ÇOK ZOR TUTARSIZ DAVRANIŞLARDAN KAÇINMAK LAZIM.Rabbim evlatlarımızı hayırlı eylesin

Kaan Erdem

Yönetici
Bizleri eleştiren kardeşimiz;

Yazdıklarımızın neresinde hakikat dışı söylem buldunuz?Bunları bize yazabilirmisiniz.Anlaşılamamasına yürekten ve samimiyetimizlede üzüldüğümüzü belirtmek isteriz.

Burada verilen mesajımız hakikatlerin çoğunda eksik bilgi ve bihaber yaşayan kardeşlerimize hatırda kalacak gerçekleri iletmek ve ikaz etmekdir.

Bu arada şunuda belirtmek isterim bu altın öğütlerin ve rehber olacak durumun bir çocuğun hissiyatlarından fışkırmış gibi lanse edilmiş olarak anlatılması sanırım kimseyi rahatsız etmemiş.O zaman durum gerçekten çok vahim.

Bilgilerinize kardeşimiz.

Konuyu eleştiren arkadaşlar;

Yazarmısınız?

Yukarıdaki hangi maddeyi din açısından sakıncalı buldunuz?

Veya hangisi bir çocuğun büyüklerinden isteyebileceği şeyler değildir?

Arkadaşlar, doğruyu kim söylerse söylesin doğrudur..İster bir İngiliz olsun, ister

bir Alman..Önemli olan sözün doğruluğudur...

Bir çok yabancı bilim ve ilim adamlarının o kadar güzel ve manidar güzel sözleri varki hepsinide takdirle okumuyormuyuz?

Bu sözleri söyleyenler İngiliz, Fransız veya şu dindendir diye hepsine birden tu..kaka mı diyelim?

Söyleyene değil söyletene bakmak lazım..

Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim...Gerçektende güzel bir paylaşım...

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı
Bizleri eleştiren kardeşimiz;

Yazdıklarımızın neresinde hakikat dışı söylem buldunuz?Bunları bize yazabilirmisiniz.Anlaşılamamasına yürekten ve samimiyetimizlede üzüldüğümüzü belirtmek isteriz.

.

Takıldığım cümleniz şu;
Müslüman ailelerinin ne Kevın'ın nede onlar gibilerinin öğütlerine,tavsiyelerine ihtiyacı yoktur.Olan varsa zaten bir sıkıntı,problem olduğu gözükür.

Doğru ve güzel sözü kim söylerse söylesin; bunu kabul ediniz. Varsın isterse bu sözü söyleyen sözünü tutmasın. Çünkü Cenâb-ı Hak, Kur’ân-ı Kerîm’de; “Onlar ki doğru sözü dinlerler ve sözün güzeline uyarlar; Allah’ın doğru yola götürdükleri kişiler kendileridir.” buyurmuştur.

Muhammed bakır hz.

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm muhterem kardeşim,

Aslında şüphesiz aynı istikametteyiz,her ikimizinde yada bu doğrultuda yapılacak izahların doğruluğu kesindir.

Müslüman ailelerinin ne Kevın'ın nede onlar gibilerinin öğütlerine,tavsiyelerine ihtiyacı yoktur.Olan varsa zaten bir sıkıntı,problem olduğu gözükür.

Benim tereddütüm delil ve kaynak eksikliği ile bilgilerde zayıf olanlarımıza hayırlı bir ikaz da bulunmaktır.Bunlardan rehber edinileceğine bize hak olana tabi olmalıyızın vurgulamasıdır kardeşim.İzahlarımda bunlardan ibarettir.

Şu an senin son yazdıklarında tersi inkarda hata etmiş oluruz,herkes aynı algılamayı yapamayabilir,batılı hak görebilir.Konu hakkında anlaşılabilir olduğumu ümid ediyorum,Selametle kalınız kardeşim.

Takıldığım cümleniz şu;

Doğru ve güzel sözü kim söylerse söylesin; bunu kabul ediniz. Varsın isterse bu sözü söyleyen sözünü tutmasın. Çünkü Cenâb-ı Hak, Kur’ân-ı Kerîm’de; “Onlar ki doğru sözü dinlerler ve sözün güzeline uyarlar; Allah’ın doğru yola götürdükleri kişiler kendileridir.” buyurmuştur.

Muhammed bakır hz.

Werda

Kayıtlı Kullanıcı
Bu arada şunuda belirtmek isterim bu altın öğütlerin ve rehber olacak durumun bir çocuğun hissiyatlarından fışkırmış gibi lanse edilmiş olarak anlatılması sanırım kimseyi rahatsız etmemiş.O zaman durum gerçekten çok vahim.

Selamun aleykum kardesim. Yazdiklarinizi öncesinde ve sonrasinda okudum söylediklerinize harfiyen katiliyorum, bana hitap etmiyordunuz ama alinti yaptigim kisimda neyi kastettiginizi anlayamadim, izah edebilirmisiniz?

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam kardeşim;

Çocuk, ana baba elinde bir emanettir. Çocukların temiz kalpleri kıymetli bir cevher olup, mum gibi, her şekli alabilir. Küçük iken, hiçbir şekle girmemiştir. Temiz bir toprak gibidir.

Temiz toprağa hangi tohum ekilirse, onun mahsulü alınır. Onun için Ağaç yaşken eğilir demişlerdir. Bunun gibi çocuk da neye meylettirilirse, oraya yönelir. Eğer hayrı âdet eder, öğrenirse hayır üzerine büyür.

Çocuklara iman, Kur'an ve Allahü teâlânın emirleri öğretilir ve yapmaya alıştırılırsa, din ve dünya saadetine ererler. Bu saadete ana-baba ve hocaları da ortak olur. Eğer bunlar öğretilmez ve alıştırılmaz ise, bedbaht olurlar. Yapacakları her kötülüğün günahı, ana-baba ve hocasına da verilir.

Kısacası Kitabımız,emir ve yasaklarımız,hakikatlerimiz ve bu konuya dair herşeyimiz bellidir.Bu bakış açısı ile yazdım,anlaşılabilmek duası ve ümidi ile.

Selametle kalınız.
Selamun aleykum kardesim. Yazdiklarinizi öncesinde ve sonrasinda okudum söylediklerinize harfiyen katiliyorum, bana hitap etmiyordunuz ama alinti yaptigim kisimda neyi kastettiginizi anlayamadim, izah edebilirmisiniz?

Werda

Kayıtlı Kullanıcı
:) anlasildik insAllah

Kimi Allah'i bilir de ilmini alir, kimi ilim alir ve Allah'a yönelir... Bellki ki siz birinci ben ikinciyim... Ama insAllah ikinci olanlar birincilere yetisir :) Allah râzi olsun...

Selam dua ve hep dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici
Haddimiz ve hakkımız değildir,o sizin gönlünüzün güzelliği ve görmek istediğiniz yerden görmenizdir.

ALLAH celle celaluh hakkımızda hayırlısını versin,gaflete dalmış ve çıkamayan hidayete eremeyen kulların sürüsünden bizleri inşaALLAH muhafaza buyursun.

Selam ve yürekten samimi dua'larımla selametle kalınız kardeşim.

:) anlasildik insAllah

Kimi Allah'i bilir de ilmini alir, kimi ilim alir ve Allah'a yönelir... Bellki ki siz birinci ben ikinciyim... Ama insAllah ikinci olanlar birincilere yetisir :) Allah râzi olsun...

Selam dua ve hep dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt