250 gram bal yapabilmek için 500 arının 2 milyona yakın çiçek*ten birer
zerrecik nektar almaları gerektiği düşünülürse balın değeri açıkça ortaya çıkar.
Uzmanlar bal ve limon suyu karışımının nezle için tüm sentetik
ilaçlardan daha yararlı olduklarını bildiriyor. Soğuk algınlığı, grip, öksürük, gibi
kış mevsiminin kaçınılmaz hastalıkları için de bal tedavisi öneriliyor.
İngiliz hekimleri raporlarında çayın da balla tatlandırılabileceğini, ev
kadınlarının yaptıkları kek ve pastalarda şeker yerine bal kullanmalarını tavsiye
ediyorlar. Bunun deneyini de yapmışlar. Kek tarifinden bir ölçü şeker yerine iki
ölçü bal kullanılması öneriliyor. Dünyanın en iyi cins ballarının da Amerika’da,
Meksika’da ve Türkiye’de çıktığı ayrıca belirtiliyor.
Alıntı
zerrecik nektar almaları gerektiği düşünülürse balın değeri açıkça ortaya çıkar.
Uzmanlar bal ve limon suyu karışımının nezle için tüm sentetik
ilaçlardan daha yararlı olduklarını bildiriyor. Soğuk algınlığı, grip, öksürük, gibi
kış mevsiminin kaçınılmaz hastalıkları için de bal tedavisi öneriliyor.
İngiliz hekimleri raporlarında çayın da balla tatlandırılabileceğini, ev
kadınlarının yaptıkları kek ve pastalarda şeker yerine bal kullanmalarını tavsiye
ediyorlar. Bunun deneyini de yapmışlar. Kek tarifinden bir ölçü şeker yerine iki
ölçü bal kullanılması öneriliyor. Dünyanın en iyi cins ballarının da Amerika’da,
Meksika’da ve Türkiye’de çıktığı ayrıca belirtiliyor.
Alıntı