Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir afrika yolculuğuna çikalimmi (1 Kullanıcı)

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
selamün aleyküm değerli kardeşlerim.abimin anlatimiyla sizlere kurban bayrami için afrikada bir tur attirmak istiyorum.beklentilerini yaşayişlarini.bizlere mesajlarini bulacaksiniz bu yazi dizisinde.ağlamak serbest

evet yolculuğumuza burkina faso ile başliyoruz.sizler ismini belkide hiç dumadiniz tanimiyorsunuz ama onlar bizi iyi taniyorlar.
ozaman gezimize başliyalim.
uzun aktarmali bir yolculuğun sonunda burkina faso ya indik .ilk işimiz dağitacağimiz kurbanliklari almak oldu.1000 tane kurban aldik ve yerleşim yerlerine doğru yola çiktik.gideceğimiz ilk yerleşim yerinde bizi insanlarin beklediklerini haber aldik ve yola koyulduk.biz heralde kurbanliklari dağitmak için 20-30 kişi bizi karşilayacak beraber dağitim yapacağiz saniyorduk.gideceğimiz yere yaklaştikça bir kararti gördük dahada yaklaşinca bunlarin tüm şehir halki olduğunu anladik inanamadik.orasinin halki ilk defa beyaz bir müslüman görüyormuş.aracimiz o topluluğun içinde güzlükle ilerlemeye başladi.önümüzde sorumlu olan insanlar bize yol açiyor ağirda olsa ilerliyorduk.neyse sonunda merkez bölgeye geldik bizi saygiyla karşiladilar.sonra yetkililerden biri dedi.halkimiz ilk defa beyaz bir müslüman görüyor ve sizinle musafa yapmak istiyorlar.tamam dedik.başladik musafa yapmaya.aman allahim insanlar öyle bir siraya girdi ki siranin sonu görükmüyor hatta çöl içlerine kadar uzaniyor. Onlari sirada tutmaya çalişan görevliler tam bir hengame.hele çocuklar elimize değip koşuyorlar.yani beyaz bir insanin sadece eline değmek bile onlar için gurur verici bir olay..hepsi birbirine benziyor.bazisi iki defa siraya girip musafa yapiyor sonra arkadaşlarinin arasina gidip gururla dolaşiyor.yalniz bir tanesini tanidim dedim sen ikinciye musafa yapiyorsun dimi dedim gerçi şaka yollu takilmiştim.adam başladi ağlamaya.ya susuturamiyorumda.sonra anlatti evet ben ikinciye geldim ben birinci musafayi yaptiktan sonra eve hanimima söylemek için gittim.hanimim hasta.hanimimda benim içinde musafa yaparmisin dedi onun için geldim.o sicağin altinda belki saatlerce musafa yapmak için beklemişti.ona sarildim kucaklaştim sonra gözlerinin içi gülerek ordan ayrildi
sonra bizi namaz için camiye davet ettiler günlerden cuma idi.hep beraber cuma namazini kilmak için namazın kilinacaği alana gittik
devami yarin

_YUSUF_

Yönetici
Aleykümselam Bülent abi
Allah'u teala razı olsun; bekliyoruz inşaAllah

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Camiye geldik.açık bir alan.hoca bir sandalyenin üzerine çıkarak hutbe verecek tüm halk o açık alnda kadınlı erkekli toplanmış bir durumda.hatta dışarıdan namazı seyretmeye gelmiş hiristiyan misyonerler bile var.hoca hutbesini vermeye başladı tabii dilini biz bilmediğimiz için öylece oturuyoruz.sonra sohbetinin içinde Osmanlı abdül Hamit kelimelerinin geçtiğini duyduk.ortalıkta bir toz bulutu kalktı.insanlar bağırıyor.dövünüyor.ağlaşıyor anlayamadık sonra tercümana sorduk ne oldu neler anlattı.bakalım Burkinafasolu Halit hoca bizim için neler söylemiş
- Kardeşlerim Burkina fasoya hoş geldiniz.ellerimiz sizin beyaz ellerinizle buluştu bugün bizim için ne mübarek bir gündür bunlar sizin elinizle bize ikram edilen yüce nimetler.sultan Abdülhamit han döneminden.fatih sultan Mehmet han döneminden buyana hep ikram ediyorsunuz.o Fatih sultan Mehmet ki Allah resulünün İstanbul muhakkak feth olunacaktır.onu feth eden komutan ne güzel komutan,onu feth eden ordu ne güzel ordudur müjdesine nail olmuş şerefli bir sultandır.İşte şimdide karşımızda yeni Mehmetleri görüyoruz..sizler Fatih sultan mehmetin yolundan gidiyorsunuz.gönüller feth ediyorsunuz.Doğuyu batıyı feth ettiniz.ve bugünde Burkina fasoya geldiniz.Allah sizlerden razı olsun.Bu ümmetin peygamberi Muhammed (SAV) sizden razı olsun.bizler sizlerden memnunuz..Allah şanınızı yüceltsin.Allah sizlere yardım etsin.Nusreti sizinle olsun sizlere bol bol rızıklar versin.habibi Ekrem efendimiz sizinle beraber olsun.
- Değerli kardeşlerim bu makamda söz söylemek kolay değil.ben bu makamda konuşmaktan acizim.hepinizin bildiği gibi bu bölge karanlık bir bölgeydi.nasıl karanlıktı.Çünkü burada iman nuru yoktu.Ancak böyle değerli kardeşlerimizin İslami çabaları sayesindedir ki. Ülkemiz aydınlandı.İslamla audınlandı.Nurla aydınlandı.İşte bunlar Hz.peygamber efendimizin nimetinin devamıdır.bu nimetlerin karşısında nasıl teşekkür edebilirsiniz.Kalpler Allah’a yönelmiştir.Hepimiz Allah’tan hayırlı son nefesler istiyoruz.iman üzere peygamber efendimize sevgi üzere vefat etmek istiyoruz.
- Değerli kardeşlerim.bu bölgede 20 bin insan yaşıyor.burada yaşıyan Müslümanların oranı %40.Ancak bu bölgfede misyonerlik faaliyetleri çok yoğun bir şekilde yaşanmaktadır.kiliseler yetim haneler ve okullar inşa edilmekte kuyular kazınmaktadır.İslam alemi ise bizi adeta unutmuştur.Ancak sizler büyük bir fetihle geldiniz..işte bizler burada sizlerden rica ediyoruz.Lütfen: bu yaptıklarınız.ilk ve son olmasın.bir çok bölgenin mescidi yok.çocuklarımızın okulu yok.Yüzlerce yavrumuz okul bekliyor.biz Cenabı Allah’a tevekkül ediyoruz.Ondan sonrada sizin bu İslami adımlara devam etmenizi bekliyoruz..İnşaAllah sizler bu hizmete devam edeceksiniz. Çok uzaklardan büyük yorgunluklar çekerek bize geldiniz.ben burada yaşayan Müslümanlar adına sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum.Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun..diyerek hutbesini tamamlıyor
- Evet arkadaşlar güzelim türkiyemizde doğmak için bir bedel ödemedik.fakat bu güzel vatanda yaşamanın bir bedeli olmalı sözü nekadar anlamlı değimli

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümselam kardeşim
Allah razı olsun okurken çok duygulandım , emeğine sağlık...
inşaallah takip edeceğim bu güzel yazıyı..
O kadar çok insan var ki parasını nerede harcayacağını bilmeyen, servetinin hesabı olmayan..
Ama birde bakın oradaki kardeşlerimizin sıkıntılarına, müslüman müslümanın kardeşidir ve ona her sıkıntısında el uzatmak görevidir..
Zengin olupta müslümanım diyenlere Rabbim kalp yumuşaklığı ve yardım hissini versin inşaallah..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah değerli abimiz
Rahman c.c. ebeden razı olsun inşallah...
Duyguları anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor
Rabbim c.c. O'nun c.c. rızası için hizmet eden bütün değerli kardeşlerimizden ebeden razı olsun.....
Rabbim çok güzel mükafatlar nasib etsin inşallah
selametle kalınız...
selam ve duayla
yazılarınızın devamını beklemekteyiz inşallah
Rahman c.c. emanetsinizB)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
bu bölgfede misyonerlik faaliyetleri çok yoğun bir şekilde yaşanmaktadır.kiliseler yetim haneler ve okullar inşa edilmekte kuyular kazınmaktadır.

________selamun aleykum kardeşim ..

.. ne güzel yazı dizisi.. okurken duygulandık ...ne iyi ettiniz paylaşmakla
devamını inşaALLAH bekliyoruz...ayrıntıları atlamayınız .. yazı uzun olsun önemli degil biz okuruz...

rabbim sizden , abinizden ve dava arkadaşlarından razı olsun .. rahmetinini ,yardımlarını eksik etmesin üzerlerinden inşaALLAH ...

SELAM VE DUA İLE ....________

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Ve aleykümselam kardeşim
Allah razı olsun okurken çok duygulandım , emeğine sağlık...
inşaallah takip edeceğim bu güzel yazıyı..
O kadar çok insan var ki parasını nerede harcayacağını bilmeyen, servetinin hesabı olmayan..
Ama birde bakın oradaki kardeşlerimizin sıkıntılarına, müslüman müslümanın kardeşidir ve ona her sıkıntısında el uzatmak görevidir..
Zengin olupta müslümanım diyenlere Rabbim kalp yumuşaklığı ve yardım hissini versin inşaallah..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile...

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah değerli abimiz
Rahman c.c. ebeden razı olsun inşallah...
Duyguları anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor
Rabbim c.c. O'nun c.c. rızası için hizmet eden bütün değerli kardeşlerimizden ebeden razı olsun.....
Rabbim çok güzel mükafatlar nasib etsin inşallah
selametle kalınız...
selam ve duayla
yazılarınızın devamını beklemekteyiz inşallah
Rahman c.c. emanetsinizB)

bu bölgfede misyonerlik faaliyetleri çok yoğun bir şekilde yaşanmaktadır.kiliseler yetim haneler ve okullar inşa edilmekte kuyular kazınmaktadır.

________selamun aleykum kardeşim ..

.. ne güzel yazı dizisi.. okurken duygulandık ...ne iyi ettiniz paylaşmakla
devamını inşaALLAH bekliyoruz...ayrıntıları atlamayınız .. yazı uzun olsun önemli degil biz okuruz...

rabbim sizden , abinizden ve dava arkadaşlarından razı olsun .. rahmetinini ,yardımlarını eksik etmesin üzerlerinden inşaALLAH ...

SELAM VE DUA İLE ....________

VE ALEYKÜM SELAM.ARKADAŞLAR KUSURA BAKMAYIN YAZIYI KENDİM YAZIYORUM BİR YERDEN KOPYALAMIYORUM.YAZIM HATALARI OLSADA HOŞ GÖRÜNÜZE SIĞINIYORUM.HIZLI YAMAYA ÇALIŞMAMDAN KAYNAKLANIYOR.
ANCAK BUNA RAĞMEN BEĞENMENİZ BENİ DUYGULANDIRDI ALLAH RAZI OLSUN İNŞAALLAH.SELAM VE DUA iLE

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim...
Emeginize saglik. Allah c.c razi olsun....
Bende çok begendim. Inşallah devamini sabirsizlikla bekliyoruz...
Ve bizlerle paylaştiginiz için teşekkürler...
Selam ve dua ile..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam abi.
gerçekten bi an kendimi Afrika da hissettim.
kelimelerinizi öyle güzel seçmiş ve yerleştirmişsiniz ki çok güzel bir anlatım olmuş ve devamını da bekleriz inşallah
.Rabbim inş bize de bir gün oradakilere yardmcı olmayı ilim öğretmeyi nasip eder
beyazlardan yardımeli bekleyen bu siyahi insanlar!
inş bir gün size de ulaşacağız.
%40 değil,%100 ünüz müslüman olacak inş.
Rabbim bize o günleri gösterir inş.
ÇOK GÜZELDİ ABİ.Rabbim senden razı olsn

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
ve aleyküm selam abi.
gerçekten bi an kendimi afrika da hissettim.
kelimelerinizi öyle güzel seçmiş ve yerleştirmişsiniz ki çok güzel bir anlatım olmuş ve devamını da bekleriz inşallah
.rabbim inş bize de bir gün oradakilere yardmcı olmayı ilim öğretmeyi nasip eder
beyazlardan yardımeli bekleyen bu siyahi insanlar!
inş bir gün size de ulaşacağız.
%40 değil,%100 ünüz müslüman olacak inş.
rabbim bize o günleri gösterir inş.
çok güzeldi abi.rabbim senden razı olsn
allah razi olsun kardeşim.duyarliliğiniz için teşekkür ederim.ne mutlu o insana ki bir aliş veriş bir akrabalik baği olmadiği halde din kardeşinin derdiyle dertlenebiliyor.selam ve dua ile

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
selamün aleyküm kardeşim...
Emeginize saglik. Allah c.c razi olsun....
Bende çok begendim. Inşallah devamini sabirsizlikla bekliyoruz...
Ve bizlerle paylaştiginiz için teşekkürler...
Selam ve dua ile..
VE ALEYKÜM SELAM GÜLÜMSE KARDEŞİM ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN İNŞAALLAH.İNŞAALLAH AKLIMDA KALDIĞI KADARIYLA AKTARMAYA ÇALIŞACAĞIM.DUYARLILIĞINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN .SELAM VE DUA iLE

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com

Evet burkina fasolu Halit hoca yıllardır bizi bekliyormuş.yıllardır hep beyaz Müslüman kardeşlerimiz Osmanlı torunları elbette gelecek.hep bir umut varmış.hatta halk bu kafayı yedi gözüyle ona bakar olmuş.oda o anda haklı olmanın gururuyla ben size dememişmiydim.osmanlı torunları bir gün gelecek beyaz Müslüman kardeşlerimizin eli bize uzanacak. Diyerek haklı olmanın gururunu taşıyordu..Her namazımda size dua ettim arafata çıktım dua ettim..sizler dualarımın kabulusünüz diyordu..buyrun dedi namazı siz kıldırın.
Bizdedik nasıl olur biz sizin arkanızda kılarız dedik
Gözlerimizi yaşartan şu anlamlı cevabı verdi.
Osmanlılar hep bize öncülük etti yardım etti .Bize bir Osmanlı torununun arkasında namaz kılmak sadece gurur verir.sizler buna fazlasıyla layıksınız..yıllar geçmesine rağmen hala Osmanlıya duyulan saygı ne gurur verici bir unsur.
Orada kurbanlık dağıtımımızı yaptıktan sonra yolumuza devam ediyoruz..yolda giderken bir cami görüyoruz.bari burada konaklıyalımda namazımızı kılalım.gördüğümüz camiler içinde en güzeli bu korunaklı yapılmış .içine toz girmesin diye aralıklı aralıklı 2 sıra duvar örülmüş bir cami.kuveytli bir Müslüman yaptırmış.camiye giricez fakat kapısı kilitli.bari dışında kılalım diyoruz.küçük bir kız çocuğu bize dereden su getiriyor.oraya yakın tek su kaynağından ordaki insanlar bu sudan içiyormuş bakıyoruz ki su pek ağıza alınacak kadar temiz değil.Ve bu insanlar bu suyu 12 km uzaktan taşıyorlar.düşünün 30 kg ağırlığında bir su testisi ve o sıcakta her gün 12 gidiş 12 geliş 24 km yol yürüyorlar.o suda malum. sadece abdestimizin farzlarını eda edip namazımızı kılıyoruz.tam yola çıkıyoruz ki güzel bir okul görüyoruz .İçinde bir örnek.güzel giyimli çocuklar dolaşıyor.gezelim görelim şu okulu diyoruz..temiz.bir yer.fakat sonra bakıyoruz ki içerisi kiliseye benziyor.heralde diyoruz buradaki hristiyanlar için yaptırılmış bir okul.sonra öğreniyoruz ki misyonerlerin bir okulu.hatta kilise.o beldenin cami hocasını buluyoruz soruyoruz bu ne iştir.hoca anlatıyor.Orda ki öğrencilerin hepsi Müslüman ailelerin çocukları. biz burada açlık çekiyoruz su yok giyecek yemek yok.eğitim kitap yok ailelerde mecburiyetten çocuklarını bu okula gönderiyor.yaşamlarını devam ettire bilmek için .fakat onlar çocuklarımızın beynini yıkıyorlar hiristiyan olan bir çok evladımız var.eğer sizler buralara yardımlarınızı keserseniz korkarım İslamiyet ülkemizde yok olacak.yetişen çocuklarımız bu güzel sunumlar karşısında hristiyanlığa eğilimli oluyor.sonra hocanın öğrencilerini görüyoruz.40-50 kadar öğrenci .Her şeye rağmen o hristiyan okuluna çocuklarını göndermemiş ailelerin çocukları.bir tane elif ba kitabı hoca sayfalarını koparmış çocuklar beşerli onarlı guruplar halinde bir halka olmuşlar o elif ba kitapçığının yapraklarından ders almaya çalışıyorlar.her gurupta bir yaprak var çocukların o kitap yaprağına ellemesi yasak.çünkü eskimesin ki.daha sonra gelen çocuklarda ders alabilsin.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
biz burada açlık çekiyoruz su yok giyecek yemek yok.eğitim kitap yok ailelerde mecburiyetten çocuklarını bu okula gönderiyor.yaşamlarını devam ettire bilmek için .fakat onlar çocuklarımızın beynini yıkıyorlar hiristiyan olan bir çok evladımız var.eğer sizler buralara yardımlarınızı keserseniz korkarım İslamiyet ülkemizde yok olacak..............

Her şeye rağmen o hristiyan okuluna çocuklarını göndermemiş ailelerin çocukları.bir tane elif ba kitabı hoca sayfalarını koparmış çocuklar beşerli onarlı guruplar halinde bir halka olmuşlar o elif ba kitapçığının yapraklarından ders almaya çalışıyorlar.her gurupta bir yaprak var çocukların o kitap yaprağına ellemesi yasak.çünkü eskimesin ki.daha sonra gelen çocuklarda ders alabilsin..

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Hemen bir ilan veriyoruz orada bir okul kurmak için maaşla hoca alınacaktır diye.maaş 100 dolar.bakan maaşı orda nerdeyse tam 260 kişi baş vuruyor..Maaş güzel nede olsa.Diyoruz bir sınavdan geçirelimde hocaları öğle belirleyelim.inanırmısınız o 260 hoca içinden fatihayı güzel okuyan bir tane bile çıkmıyor.içlerinde iş yapçak gibilerini ayırıyoruz..Onlara önce orda bıraktığımız kardeşimiz ders veriyor onlarda sonra dağılarak kendi köylerine beldelerine gidip ordaki çocuklara öğretiyorlar.
Evet buraya arap şehleri camiler yaptırmışlar ama buradaki insanların kitaba ilme ihtiyaçları var.İslamiyeti yansıtacak hocalara ihtiyaçları var.içinde namaz kılınmadıktan sonra cami yaptırmanın ne anlamı var.hemem Türkiyeye haber verip buradaki insanlar için kitap yardımı yapılmasını öneriyoruz..gerçekten çok büyük oranda kitap eksikliği var.İnsanlar okuyup ilim öğrenmedikten sonra islamiyeti nasıl tanıyacaklar.
Sonra Mali Etyopya dolaşmaya başlıyoruz.Maliye daha önce yardım yapmış idik.her beldede belirlenen ilk yüz aileye birer kurban bırakıyoruz..orda aileler geniş büyük ailelerden oluşuyor..dağıtımı yaptıktan sonra kadının biri gelip bir tane daha kurban alabilirmiyim diye ricada bulunuyor.sana verdik ya diyoruz. oda benim ihtiyacım var tamam ama benim bir komşum var geçen sene geldiğinizdede o kurban almamıştı onunda çocukları var bana verdiğiniz kurbanı ona verdim.biz hiç olmasa geçen sene et yiyebildik ama onlar yiyememişti.
Birdem gözlerimden yaşlar dökülüyor.peygamber efendimizin komşusu aç iken yatan bizden değildir hadisi şerifi aklıma geliyor.o kadında aç ama aç kalacağını bile bile payını komşusuna verecek kadar duyarlı
Yolumuza devam ediyoruz..bir köy var o köyde fazla takılmadık o köye daha önceki sene uğramıştık.dedik ki şu kurbanlıkları bırakalım daha sonraki köyde bekliyenleri fazla bekletmiyelim dönüşte uğrarız.neyse varacağımız yere vardık kurbanlıkları bıraktık geri dönüyoruz.o takılmadığımız köydeki insanlar yola dökülmüş o sıcakta bizim dönüşümüzü bekliyorlar.Olur ya dönüşümüzdede uğramayız. Bzi kaçırmamak için saatlerce beklemişler.Dediler biz bir okul yapacağız buyurun yapım işini siz başlatın.okul dediysek birkaç günde oluyor bir okul.toprağı ıslatıp balçık haline getiriyorlar tabi bu işlen uzakta olan bir su kaynağının orda oluyor.bu balçığı kalıplara koyup kurutup onlarla duvar örüyorlar.tamam dedik.sonra bir Baktık ki aralarında para toplamışlar zaten yok herkes üç beş bir şeyler vermiş bize bir dana almışlar.bunu size hediye etmek istiyoruz .siz bizim için çok şey yapıyorsunuz.lütfen kabul buyurun.Yok alamayız zaten onlara bir şeyler vermek için .dolaşıyoruz.kaldı ki alsak taşımamız muhafaza etmemiz mümkün değil.alın alamayız derken sonunda ikna ettik.yine o bölgede bulunan fakir insanlara dağıtımı için karar aldık.kendi adımıza kesmiş olduk o sığırıda.Okulun temelini attık.bakalım bu sene öğrencileriyle göreceğiz inşaAllah.Ordaki insanların hiçbir geliri yok.sadece süpürge otu dediğimiz bir bitkinin tohumlarını öğütüp yiyorlar..kaldı ki giyecek elbise almaya dahi paraları yok.bazı çocuklar 10 yaşına kadar hiç elbise giymemiş.o halde olmalarına rağmen bizlere kurbanlık hediye etmek istemeleri ne asil bir davranış.belki kendi ihtiyaçlarından vaz geçip ne zorluklar ile o kurbanlığı almışlardı

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
devamını bekliyoruz bülent abim çok güzeldi Rabbim yardımcıları olsun...

anlatmışsın galiba okumaya devam:)

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...
inşaALLAH devamını gelir çok güzel olmuşşş...
RABBİM razı olsun...
selametle kalın...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim
Eline emeğine sağlık, içim acıyarak bazanda gözlerim dolu dolu okuyorum yazınızı..
Rabbim yardımcıları olsun, bir onların hayatına bakalım birde parasının hesabını bilmeyenleri ve nereye nasıl harcayacağını bilmeyenlere...
Onlar ki bir elbiseye , bir lokma ekmeğe muhtaçlar..
Peki ya elbisleri gardropa sığmayanlar belki bir gömleği ayda bir defa giymeye sıra gelmeyenler..Buzdolabı yiyecek dolu olanlar..hiçmi akıllarına gelmiyor acaba bu insanlar...
Müslüman komşusu açken kendi tok olarak uyumaz..
selam ve dua ile...

Devamını bekliyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt