Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bilgisayar Mühendisliği Mezunu (1 Kullanıcı)

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyacak olanlar soruyorlar, iş bulabilir miyiz diye. Benim düşüncem, okulu okuyun, okumayın, iş sizde bitiyor. Şöyleki; benimle birlikte mezun olan birçok arkadaşımın, bırakın okul dışında kendini geliştirmeye çabalamayı, okuldaki derslere bile çaba göstermediklerini açık açık gördüm. C ile "Hello World" yazarken bile "Google'lamak" yoluna başvuran arkadaşlara, kim, nasıl yaklaşık 10 yıl önce Japonya'da denenmeye başlayan 3G altyapısı emanet edecekti? Bilgisayar Mühendisliği okuyup da bilgisayarın içindeki donanımdan bihaber olanlardan bahsetmiyorum bile..

Bilgi çağı dedik durduk. Playstation çıkar çıkmaz almaktan, iPhone kullanmaktan, facebook u, msn messenger ı açıp, ekrana bakmaktan öte ne yapıyor bilişimci gençlik? Çok ufak bir kitle dışında, kim ben en iyisi şunları da öğreneyim diyor? Kaç tane şirkette yükselmiş arkadaş gerçekten "bilgi" sahibi diye şu anki yerinde? Yazık saatlerini bilgisayar başından kalkmayıpta, oyundan başka bişeye ayırmayan çocukarını "Çocuğum bilgisayarı su gibi biliyor" diyen annelere babalara...

Lütfen, rica ediyorum artık, "mezun olunca parası iyi" diyerek üniversite seçmeyi bırakın. "Şu bölümü okursam köşe olurum" tarzı düşüncelerden kurtulun. Çaba sarfetmeyeceğiniz, kendinizi geliştirmeyeceğiniz bölümleri kazanmak olmasın hedefiniz..
ÖSS değil hayat. Sınava girip kazandınız diye kimse diplomanızla birlikte yüksek gelirli bir iş, efendim lüks bir ev, bir araba vermez size. Geçin artık bu hayalleri.

Kimse kusura bakmasın, çaba göstermeden değil bilgisayar mühendisliği, ne okursanız okuyun bi faydası olmaz. Toplum gerçeği dediğiniz şeye üzülüyorsunuz fakat içerikte geçen "toplum" biziz, farkında değilsiniz. Kimsenin bize bişey yaptığı yok, biz kendi kendimize yapıyoruz hepsini.

Girip bir bakın internete, neden Hindistanlı yazılımcılar heryerde, bir kavramaya çalışın. Başvurmayacaksanız bile iş ilanlarını inceleyin daha mezun olmadan, ne gibi kriterler var, gündemde olan ya da gündemden düşmeyeceği görülen teknikleri, araçları, programlama dillerini, sistemleri inceleyin, yeniliklere açık olun, gelişime açık olun. Karar verin herşeyden önemlisi.

Önce kendinize dürüst olun ve gerçekten kendinize güvenir hale gelmeye çalışın. Zaten sonrasında "İstediğim işi ben seçemiyorsam, ne işim vardı da bu bölümü okudum" şeklinde ahkam kesmenize bile gerek kalmadan, istediğiniz işi yapıyor olursunuz, rahat olun.

Herkes program yazıyor, herkes websitesi yapıyor, herkes bilgisayar konusunda uzman zaten. Zamanı geldiğinde, bakın bakalım nasıl da o topluluğun içinde öne çıkıyorsunuz, nasılda "onlar" sizi değil de, siz "onları" seçiyorsunuz, görün.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt