Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİLENDEN Bildirimler...; (3 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. ..; KUL 'unu kendi için değil ... gene ...KUL 'u için yaratmıştır... Bu büyük bir ardır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
KEHF Suresi...;

60. Hani Mûsâ, beraberindeki gence şöyle demişti: “İki denizin birleştiği yere varıncaya kadar
durmayacağım, ya da uzun zaman gideceğim.”
61. Onlar iki denizin birleştiği yere varınca, balıklarını unuttular. Balık denizde yolunu tutup kayıp gitti.
62. Oradan uzaklaştıklarında Mûsâ beraberindeki gence, “Öğle yemeğimizi getir, bu yolculuğumuzdan
dolayı çok yorgun düştük” dedi.
63. Genç, “Gördün mü! Kayaya sığındığımız sırada balığı unutmuşum. –Doğrusu onu sana söylememi
bana ancak şeytan unutturdu- Balık şaşılacak bir şekilde denizde yolunu tutup gitmişti” dedi.
64. Mûsâ: “İşte aradığımız bu idi” dedi. Bunun üzerine tekrar izlerini takip ederek gerisingeri döndüler.
65. Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan
bir ilim öğretmiştik.

66. Mûsâ ona, “Sana öğretilen bilgilerden bana, doğruya iletici bir bilgi öğretmen için sana tabi olayım
mı?” dedi.

67. Adam, şöyle dedi: “Doğrusu sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin.”
68. “İç yüzünü kavrayamadığın bir şeye nasıl sabredebilirsin?”

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem üstadım ne demek istediğinizi gayet güzel anlıyorum bilhassa 67. ayeti siyah puntalarla yazışınızın kerametini de anlıyorum.Merak etmeyiniz biz arifiz bize tarif gerekmez.

Selam ve Saygılarımla.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allah C.C. ..; KUL 'unu kendi için değil ... gene ...KUL 'u için yaratmıştır... Bu büyük bir ardır...

Allah razi olsun..
Bu cevap bana iyi geldi, nedeni aklimdan cennet ile ilgili bir soru gecti...bilmedigimden o olmaz, bu olmaz derken...
Bu cevap oturdu ama ne soruyu, ne cevabi anlatmam olmaz
Dogrudur söylenen ama o anladiginiz anlamda degil, benim sordugum soru anlaminda dogru ve ben çok sevindim, duami degistirecegim
Rabbim tesekkurler, size de sayin yakais

yakais

Yasaklı Kullanıcı
BİLENDEN Bildirimler 2...;

''Allah C.C. 'nu karşınızda görmek...Allah C.C. 'nun kıblesine dönmekle olur...''

yakais

Yasaklı Kullanıcı
BİLENDEN Bildirimler 3 ...;

Allah C.C. görmek ; Allah C.C. 'nu tefekkür etmekle olur...Allah C.C. ; Allah C.C. nu tefekkür edeni çok sever...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
KEHF Suresi...;

60. Hani Mûsâ, beraberindeki gence şöyle demişti: “İki denizin birleştiği yere varıncaya kadar
durmayacağım, ya da uzun zaman gideceğim.”
61. Onlar iki denizin birleştiği yere varınca, balıklarını unuttular. Balık denizde yolunu tutup kayıp gitti.
62. Oradan uzaklaştıklarında Mûsâ beraberindeki gence, “Öğle yemeğimizi getir, bu yolculuğumuzdan
dolayı çok yorgun düştük” dedi.
63. Genç, “Gördün mü! Kayaya sığındığımız sırada balığı unutmuşum. –Doğrusu onu sana söylememi
bana ancak şeytan unutturdu- Balık şaşılacak bir şekilde denizde yolunu tutup gitmişti” dedi.
64. Mûsâ: “İşte aradığımız bu idi” dedi. Bunun üzerine tekrar izlerini takip ederek gerisingeri döndüler.
65. Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan
bir ilim öğretmiştik.

66. Mûsâ ona, “Sana öğretilen bilgilerden bana, doğruya iletici bir bilgi öğretmen için sana tabi olayım
mı?” dedi.

67. Adam, şöyle dedi: “Doğrusu sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin.”
68. “İç yüzünü kavrayamadığın bir şeye nasıl sabredebilirsin?”

Yukarıdaki ayeti örnek yazışımızın maksadı...;

''Allah C.C. ..; KUL 'unu kendi için değil ... gene ...KUL 'u için yaratmıştır... Bu büyük bir ardır...'' bildiriminde ifade edilenin...

Ey İnsanlar Allah C.C. KUL unu... yani Ayette geçtiği şekli ile Hızır A.S. veya benzeri Kullarını ... kendisi için değil Kullarına öğretsin için KUL u için yaratmıştır...

Bu Kulu Peygamber A.S. dahi olabilir... Onun veya onlar için yaratmıştır...

Yoksa sizin yazdığınız ayetin doğruluğuna muhalefet değildir...Hatta o ayeti doğrulama Rabbul Alemin olmasının işaretidir...

Siyah punto kasti yapılan bir hareket değildir...Burada Musa A.S. 'ın dahi sabrının yetmeyeceği hususların olabileceğini işaret içindir..Aslında La Mallah sırrına işarette vardır ...O yüzden ...
Genede takdiri size bırakıyorum...Bizim birilerini üzmek haddimize mi ?...
Eğer öyle anlaşıldı ise af ola...

Hatta Bildirimleri yazmayı bırakabilirim...Çünkü benle şahsımla alakalı herhangi bir plan vs...yoktur...Sadece Bilen Kur'an-ı Kerimi Meal edenler istifade edebilir buyurdukları içindir... yoksa arka plan için değildir ...

Ayrıca BİLEN dediğimizin dede arka planı veya beklenti yoktur... sadece Mutlu olma arzusu o kadar...
Eleştiri bizi mutlu eder.... yalnız ...eleştirdim küseyim olmaz...Eleştirir ve doğruya götürürsün ...
Doğruya götürenin elini öperiz...

Yakais e değer verilmesi yakais i üzer ..Biz kimiz ki değerli olalım...Nefse mahkum zavallı ...

Buyurun yazma deyin bakın nasıl söz dinleriz...

Bu konu halledilmeden Bildirimlere devam etmek içimizden gelmiyor...ara veriyorum...Sakın darılmayın...
İnşallah kişisel olarak ... kendimi düzelttiğimi kabul edersem devam ederim....

Selamlar...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Yukarıdaki ayeti örnek yazışımızın maksadı...;

''Allah C.C. ..; KUL 'unu kendi için değil ... gene ...KUL 'u için yaratmıştır... Bu büyük bir ardır...'' bildiriminde ifade edilenin...

Ey İnsanlar Allah C.C. KUL unu... yani Ayette geçtiği şekli ile Hızır A.S. veya benzeri Kullarını ... kendisi için değil Kullarına öğretsin için KUL u için yaratmıştır...

Bu Kulu Peygamber A.S. dahi olabilir... Onun veya onlar için yaratmıştır...

Yoksa sizin yazdığınız ayetin doğruluğuna muhalefet değildir...Hatta o ayeti doğrulama Rabbul Alemin olmasının işaretidir...

Siyah punto kasti yapılan bir hareket değildir...Burada Musa A.S. 'ın dahi sabrının yetmeyeceği hususların olabileceğini işaret içindir..Aslında La Mallah sırrına işarette vardır ...O yüzden ...
Genede takdiri size bırakıyorum...Bizim birilerini üzmek haddimize mi ?...
Eğer öyle anlaşıldı ise af ola...

Hatta Bildirimleri yazmayı bırakabilirim...Çünkü benle şahsımla alakalı herhangi bir plan vs...yoktur...Sadece Bilen Kur'an-ı Kerimi Meal edenler istifade edebilir buyurdukları içindir... yoksa arka plan için değildir ...

Ayrıca BİLEN dediğimizin dede arka planı veya beklenti yoktur... sadece Mutlu olma arzusu o kadar...
Eleştiri bizi mutlu eder.... yalnız ...eleştirdim küseyim olmaz...Eleştirir ve doğruya götürürsün ...
Doğruya götürenin elini öperiz...

Yakais e değer verilmesi yakais i üzer ..Biz kimiz ki değerli olalım...Nefse mahkum zavallı ...

Buyurun yazma deyin bakın nasıl söz dinleriz...

Bu konu halledilmeden Bildirimlere devam etmek içimizden gelmiyor...ara veriyorum...Sakın darılmayın...
İnşallah kişisel olarak ... kendimi düzelttiğimi kabul edersem devam ederim....

Selamlar...

Selamun Aleykum

Muhterem üstadım siz zaten çok düzgün bir zât sınız ve düzelecek bir yanınızda yoktur,lütfen yazmaya da devam ediniz.Zaman zaman aramızda görüş ve anlayış farkları olabilir bu da gayet doğaldır.Zaten siz veyahut ben birbirimizin fikirlerine her konuda tamam desek bence bu bir riya olurki böyle bir şeyden sizi kesinlikle tenzih ederim.Eğer bildirimlerinizde yazdığınız konulara açıklık getirirseniz bence daha hoş olur.Sayın Üstadım bu günahkar bendeniz inanki ömrünü :Yüce kitabımızâ ve onun mealine adamış bir kul um ve yıllarca da meal tahsil ettim.Bazı ayetler vardırki bunu herkez anlayabilir Âl-i İmrân suresinin 7.âyetinde Yüce Rabbimiz c.c âyetleri iki kısıma ayırmıştır,:Muhkem âyetler ve Müteşâbih ayetler.Muhkem olan ayetleri anlamak için üstün bir zekâ gerekmez gayet açık ve seçiktir ,Müteşâbih olan ayetlere gelince Bu âyetlerin tevilini yalnız Allah c.c bilir bu kelime birebir ayetten alınmıştır ve benim fikrim değildir.Dikkat buyurunuz yalnız Allah'dan c.c başka Resuller den meleklerden hiç kimse yok Yalnız Allah c.c .Yine âyette İlimde yüksek paye ye erişenler de ona inandık hepsi Rabbimizden dir derler buyuruluyor.Ve kesinlikle tevil edilmesini yasak ediyor,Çünkü bu sırra hiç bir yaradılmışın erişmesi mümkün değildir.
Bu sebeptendirki biz Sadece ayetlerde bildirilen lerin dışına çıkmayı ve tevil etmeyi kendi şahsımızda uygun görmüyoruz,sizi incitmek gibi hiçbir kastımız yoktur,ayrıca sizi incitmekten de Allah'a c.c sığınırız.Zâtı âliniz bir yazınızda eğer kur'an 'a çelişen bir şey olursa bildiriniz hemen düzeltelim buyurmuştunuz bizde o sebepten O ayeti yazdık.

Elbette Allah c.c insanı insana hizmet ettirmektedir bu da ayette belirtilmiştir sizi birbirinizin işlerini görmek için dercelerle yarattık mealinde de âyet vardır.Ancak asıl yaratılış sebebi kesinlikle kulluk içindir,bunu siz en az bana da öğretecek kadar iyi biliyorsunuz bundan da eminim.Eğer siz böyle bir açıklama getirdik ten sonra o bldirimi yazsa idiniz buna hiçbir itirazımız olmazdı,

Çok Muhterem üstadım sizi incittiysek tekrar özür diliyoruz bizi bağışlayınız,en çok affeden Allah'a c.c en yakın olan kuldur,lütfen yazmaya devam ediniz,bizi hoş görünüz.

Sonsuz selam ve saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sayın Nemire ...
Yazınız için teşekkürler...
Bir an... size ,örnek için yazmışım der gibi ifadeniz bizi tabi ki üzdü...
Konu şimdi anlaşıldı...
O zaman Bildirime yeniden dönelim isterim...

Yalnız siz değerli site üyelerine yani Allah C.C. na ulaşmak isteyen güzel insanlara bir hususu başa dönerek sunmak isterim...O da şu...

Fatih veya Fetih kelimelerinin önemine dikkat çekmek isterim...
Fatih ...Arapçada açan...demektir...

Yani? ...
Yani dikkat sayın üyelerimiz Fatih... Açan ...demektir...
Hani Allah C.C. na ulaşmak için fırsat arıyorduk değil mi ?
Buyurun size Can simidi...Fatih...Fetih vs...
Haydi biraz ileri gidelim mi?

Birde... Fatih...Fetih ...Şehitlerden olursa ...
İşte NUR üstü NUR...
Katmerli KADAYIF...
Anlayana ...Hediye olsun isterim...
Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sayın üyelerinin önemli bir dikkati de kaçırmamalarını rica ederim...
Sayın Nemire ne yazdılar...Lütfen dikkat...
Kur'an-ı Kerimi Arapca okuma ve MEAL...
Meal şart efendim bizde söylemesi...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar benden söylemesi...
Hiç aracısız Allah C.C. na ulaşmak mı istiyorsunuz...?
O zaman lütfen İDRAK duyularınızı açarak...bizi takip ediniz...
Kıvılcımın ne zaman NUR a döneceği belli olmaz ...
Bizden söylemesi...
Bu kadar açık yazıdan sonra halen Allah C.C. ile aranıza aracı arıyorsanız ...
Size hiç bir söyleyeceğimiz kalmamış demektir...
Şimdilik bu kadar yeter...
Konumuza dönelim isterim...
Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sayın Nemire ...
Yazınız için teşekkürler...
Bir an... size ,örnek için yazmışım der gibi ifadeniz bizi tabi ki üzdü...
Konu şimdi anlaşıldı...
O zaman Bildirime yeniden dönelim isterim...

Yalnız siz değerli site üyelerine yani Allah C.C. na ulaşmak isteyen güzel insanlara bir hususu başa dönerek sunmak isterim...O da şu...

Fatih veya Fetih kelimelerinin önemine dikkat çekmek isterim...
Fatih ...Arapçada açan...demektir...

Yani? ...
Yani dikkat sayın üyelerimiz Fatih... Açan ...demektir...
Hani Allah C.C. na ulaşmak için fırsat arıyorduk değil mi ?
Buyurun size Can simidi...Fatih...Fetih vs...
Haydi biraz ileri gidelim mi?

Birde... Fatih...Fetih ...Şehitlerden olursa ...
İşte NUR üstü NUR...
Katmerli KADAYIF...
Anlayana ...Hediye olsun isterim...

Haydi bir adım daha hep beraber ileri...
Fatih...Fetih...Şehit...Haydi birde Seyid ...
Ey gönlümün NURU neredesin...?
Allah C.C. nun ...
Selamı tabi ki.... Muhammed Mustafa A.S. Efendimize olsun...

Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. dilerse Mevlana ...Nur üstü NUR zahir oldu demek...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem üstadım bütün yazdıklarınıza katılıyorum,Sağ olunuz var olunuz.

Selam ve saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
BİLENDEN Bildirimler 4...;
Ne kadar ibadet ederse etsin insan...
Ona Allah C.C. nun sevgisi gerek...
Allah C.C. nun sevgisi olmaz ise... heyhat .... ona ; Teneşir gerek...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
BİLENDEN Bildirimler 4 ...;

Ne kadar ibadet ederse etsin insan...
Ona Allah C.C. nun sevgisi gerek...
Allah C.C. nun sevgisi olmaz ise.... ona ; Teneşir gerek...

Sevgisi içinde sevdiklerini yapmak, sevdiklerini sevmek gerek
Rabbim neyi seversin?
Sevdiklerini sevsem yeter mi dersin?
Yunus ne dersin? Yaratandan dolayi yaratilani sevmek kabul mu Ha ne dersin?
Bre asik yüru anca gidersin!
Yüzümü döndüm Rabbime söyle daha ne istersin?
Ha şöyle iyi edersin
Ya Rab sana dönen yüzümüzü kara çikarma...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem üstadım doğru söze ne denirki aynen buyurduğunuz gibi hatta bu konuda ben sizin kadar hoş görülüde olamıyorum Allah c.c sevgisi olmayana teneşir bile fazladır ona cehennem gerek.

Selam ve saygılarımla.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Dikkat ediniz, ibadet eden diyor yani inanan , inandigini yasadigini zanneden ama sevgiden yoksun...Olabilir mi? Oluyor işte
Yaradanin kuluna sevgi ile bakmasini bilmeyen? olur mu? oluyor iste
Bazen derim niye begenmezsiniz o insani , Rabbim begenmis yaratmis , al dersini o kadar...
Beni de begenmezler ne o zikirler? ne o kapanmalar??? tarikattan falan misin?
Yok yahu sadece Rabbimin emrindeyim
Lebbeyk allahumme lebbeyk, innel hamde ...Buyur Allahim buyur emrindeyim buyur... Haddi astim affedin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt