Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BEYYİNE SURESİ Okumalarımız Başlamıştır... (3 Kullanıcı)

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
bu linkten okuyabilirsiniz

http://www.kuran.tv/index.php?s=oku&sayfa=598

arapça bilmeyenler sureyi dinleyerek katılabilir.ilgili link aşağıdadır

http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=5203259326313974488

Beyyine Suresi, Okunuşu ve Türkçe Anlamı
البينة
بسم الله الرحمن الرحيمBismillâhirrahmânirrahîm.
Rahmân ve rahîm olan Allah'ın adıyla.

لَمْ يَكُنِ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَالْمُشْرِكِينَ مُنفَكِّينَ حَتَّى تَأْتِيَهُمُ الْبَيِّنَةُ1. Lem yekunillezine keferu min ehlil kitabi velmuşrikiyne munfekkıyne hatta te'tiye humulbeyyineh
1. Apaçık delil kendilerine gelinceye kadar ehl-i kitaptan ve müşriklerden inkârcılar (küfürden) ayrılacak değillerdi.

رَسُولٌ مِّنَ اللَّهِ يَتْلُو صُحُفاً مُّطَهَّرَةً2. Rasulum minallahi yetlu suhufem mutahherah
2. (İşte o apaçık delil,) Allah tarafından gönderilen ve tertemiz sahifeleri okuyan bir elçidir.

فِيهَا كُتُبٌ قَيِّمَةٌ3. Fiha kutubun kayyimeh
3. En doğru hükümler vardır şu sâhifelerde.

وَمَا تَفَرَّقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ إِلَّا مِن بَعْدِ مَا جَاءتْهُمُ الْبَيِّنَةُ4. Ve ma teferrekallezıne utul kitabe illa min ba'di ma caethumul beyyineh
4. Kendilerine kitap verilenler ancak o açık delil (Peygamber) kendilerine geldikten sonra ayrılığa düştüler.

وَمَا أُمِرُوا إِلَّا لِيَعْبُدُوا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ حُنَفَاء وَيُقِيمُوا الصَّلَاةَ وَيُؤْتُوا الزَّكَاةَ وَذَلِكَ دِينُ الْقَيِّمَةِ5. Ve ma umiru illa liya'budullahe muhlisıyne lehud din hunefae ve yukıymussalate ve yu'tuzzekate ve zalike diynulkayyimeh
5. Halbuki onlara ancak, dini yalnız O'na has kılarak ve hanifler olarak Allah'a kulluk etmeleri, namaz kılmaları ve zekât vermeleri emrolunmuştu. Sağlam din de budur.

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَالْمُشْرِكِينَ فِي نَارِ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا أُوْلَئِكَ هُمْ شَرُّ الْبَرِيَّةِ6. İnnelleziyne keferu min ehlilkitabi velmushrikiyne fiy nari cehenneme halidiyne fiyha ulaike hum sherrulberiyyeh
6. Ehl-i kitap ve müşriklerden olan inkârcılar, içinde ebedî olarak kalacakları cehennem ateşindedirler. İşte halkın en şerlileri onlardır.

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُوْلَئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ7. İnnelleziyne amenu ve 'amilussalihati ulaike hüm hayrulberiyyeh
7. İman edip sâlih ameller işleyenlere gelince, halkın en hayırlısı da onlardır.

جَزَاؤُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَداً رَّضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ ذَلِكَ لِمَنْ خَشِيَ رَبَّهُ
8. Cezauhum 'ınde rabbihim cennatu 'adnin tecriy min tahtihel'enharu halidiyne fiyha ebeden radıyallahü 'anhum ve radu 'anhu zalike limen haşiye rabbeh
8. Onların Rableri katındaki mükâfatları, zemininden ırmaklar akan, içinde devamlı olarak kalacakları Adn cennetleridir. Allah kendilerinden hoşnut olmuş, onlar da Allah'tan hoşnut olmuşlardır. Bu söylenenler hep Rabbinden korkan (O'na saygı gösterenler) içindir.

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:​

###“Kim Beyyine sûresini okursa, kıyâmet günü, hayrın, iyiliğin kaynağı ile berâber olur.”

###“Allahü teâlâ, Beyyine sûresini okuyan kişinin kırâatini dinler ve şöyle buyurur: Müjde olsun kulum! İzzetime yemîn olsun ki, gerek dünya ve gerek âhiret hâllerinden hiç birinde seni unutmayacağım ve seni Cennete yerleştireceğim tâ ki hoşnut oluncaya kadar.”

###“Beyyine sûresini münâfıklar okumaz ve kalbinde Allahü teâlânın varlığında şüphesi olan da okuyamaz. Allahü teâlâya yemîn ederim ki, yer ve gök yaratıldğından beri melekler bu sûreyi okuyarlar. Kim bu sûreyi okursa, Alalhü teâlâ onun dînini ve dünyasını muhâfaza eder ve onun için istigfâr edecek melekler gönderir.”

her birimiz için 99 adet BEYYİNE SURESİ okuyalım mı canlar?

neden 99 adet= hanı bazı surelerin adetleri vardır YASİNİ ŞERİF 41ader,RAHMAN SURESİ 90 adet gibi... bu sureye baktım biraz araştırdım ama böyle bi adetle karşılaşmadım.bende ALLAH cc 99 güzel ismi şerfi nin miktarı adedince bi adet belirledim :)

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
niyetimiz; bu sure hakkında söylenen hadişi şeriflere faziletlere nail olmak için
1)_mir_erhan=okuması tamamlandı
2)_ayşenur amine su = okuması tamamlandı
3)_sila1 = okuması tamamlandı
4)_lale&gül = okuması tamamlandı
5)_arzu75
6)_kardelen1711
7)_kördüğüm
8)_leyfunnur
9)_kırıkTesti
10)_dağ çiçeği
11)_ayşe64
12)_gülseyma
13)_gncl
14)_ayşe.a
15)_hayalsu

liste kapanmıştır.canlar 15 kişiyiz.14 arkadaşımız 7 adet okuduğu zaman 14*7=98 , 1 de sıradaki arkadaşımız kendisi için okuduğu zaman 98+1 =99 adeti tamamlamış oluyouz.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
ben de katılırım hem ezberimi tekrar etme imkanı bulurum.

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim izin verirse ben de varım
kaçar tane okuyacağız

canım bilmiyorum bi toplanalım bakalım ona göre paylaşırız.aslında kısa bi süre alışık olmadığımız için uzun gibi gelebilir ama öyle değil aslında.hem bu şekilde ezberlemişte oluruz bu güzel sureyi namaz kılarkende okuruz o zaman.bi toplanalım hele sonra karar veririz

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum bende varım inşallah arapcasını okuyacaz demi kardeşim

evet evet kardeşim arapçasını okuycaz inşALLAH.arrapçasını bulup ekleyemedim.ama nlamını ekleyebildim en azından büyük bi sure olmadığı ayetlerin adetinden anlaşılsın diye.listeye ekliyorum hoş geldin

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
1)_kördüğüm
2)_ayşenur amine su
3)_sila1
4__lale&gül

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
bende okuyabilirim.slmlr

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
1)_kördüğüm
2)_ayşenur amine su
3)_sila1
4)_lale&gül
5)_arzu75

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
1)_kördüğüm
2)_ayşenur amine su
3)_sila1
4)_lale&gül
5)_arzu75
6)_kardelen1711

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
canlar bugunde bekleyelim yarın okumaya başlarız inşALLAH

mir_erhan

Moderator
esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh..
Allah c.c sizlerden razı olsun.vesile için
bende katılabilirmiyim..
ezberimiz de ilerlemiş olur.

Rabbim bizleri nasiplendirsin o sevap ve hayırlardan.

selam ve dua ile

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleykum kardesim,
ALLAH'in izniyle bende varim,
hayirli günler

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
esselamün aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatüh..
Allah c.c sizlerden razı olsun.vesile için
bende katılabilirmiyim..
ezberimiz de ilerlemiş olur.

Rabbim bizleri nasiplendirsin o sevap ve hayırlardan.

selam ve dua ile

elbetteki katılabilirsiniz hoş geldiniz.listeye ekliyorum yarın başlıyoruz inşALLAH

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
1)_kördüğüm
2)_ayşenur amine su
3)_sila1
4)_lale&gül
5)_arzu75
6)_kardelen1711
7)_MİR_ERHAN
8)_leyfunnur

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt