Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

...besmele... (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
bismi_lah.jpg

BİR AKSAM ÜSTÜ YÜREĞİN DARALIRSA;
GÖZLERİNDEN TÖVBE`LER TAŞARSA;
AVUÇLARIN DUALAR`LA DOLARSA;
BİR BESMELE ÇEK GÖNÜL`DEN

bismi_lah.jpg

KATRAN KARASI GECELER SENİ BOĞARSA;
VÜCUDUNU SOĞUK TERLER BASARSA;
İCİNDE ARD ARDA TOPLAR PATLARSA;
BİR BESMELE ÇEK SESSİZCE

bismi_lah.jpg

SIR VERECEK BİR DOST BULAMAZSAN;
GÜNAHLARINDAN AYRILAMAZSAN;
BOĞUK BOĞUK HEP AĞLARSAN;
BİR BESMELE ÇEK YÜREKTEN

bismi_lah.jpg

GÖNÜL DOST`LARINI BİRGÜN BULURSAN;
O YÜCE İLAHİYATA KAVUŞURSAN;
ŞÜKR DUA`LARINI HEP OKURSAN;
BİR BESMELE ÇEK UNUTMADAN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
bismi_lah.jpg

HUZURU NEŞEYİ İSLAMDA BULURSAN;

BAŞLADIGIN HER İŞTE ONU ANARSAN;
KALBİNİ TÜM İNSANLARA AÇARSAN;
BİR BESMELE ÇEK HER SEFERİNDE

bismi_lah.jpg

NEFSİNLE ŞEYTANA CİHAD AÇARSAN;
HER HAYIRLI İŞE KOŞARSAN;
MUHAMMED AŞK`IYLA TUTUŞUP YANARSAN;
BİR BESMELE ÇEK KALBTEN

bismi_lah.jpg

GENÇLİGİNİ BİTİRİP ÖMRÜNÜN SONUNA VARIRSAN;
VE NEFES ALMAKTAN YORULURSAN;
O KERİM ALLAH`IN HUZURUNA CIKARSAN
BİR BESMELE ÇEK İLK SÖZ OLARAKTAN

bismi_lah.jpg

emimur

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm ALLAHım razı olsun sizden herşeye ALLAHın adıyla başlamak her işi hayırlı eder kolaylaştırır ALLAHa emanet olun.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm ALLAHım razı olsun sizden herşeye ALLAHın adıyla başlamak her işi hayırlı eder kolaylaştırır ALLAHa emanet olun.

ALEYKÜMSELAM İlk yazılan, Besmeledir. Âdem aleyhisselama ilk gelen, Besmeledir. Müminler, Besmele yardımı ile, Sırâttan geçer. Cennet davetiyesinin imzası Besmeledir. Peygamberimiz, (Hoca çocuğa, Besmele okur, çocuk da söyleyince, Allahü teâlâ, çocuğun ve anasının ve babasının ve hocasının Cehenneme girmemesi için senet yazdırır). buyurdu. Abdüllah ibni Mes'ûd (Cehennemde azap yapan 19 melekten kurtulmak isteyen, Besmele okusun! Besmele, ondokuz harftir). Buyuyor.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Cennet Irmaklarinin Besmeleden ÇiktiĞina Daİr

Cennet Irmaklarinin Besmeleden ÇiktiĞina Daİr

Resulü Ekrem buyurdu:

miraca çıkarıldığım gece bütün cennetler bana arz olundu ben orada dört tane ırmak gördüm rengi,kokusu hiçbir vasfı bozulmayan sudan ırmaklar,tadına halel gelmeyen sütten ırmaklar
Cebrail bu ırmaklar nereden çıkar ve nereye akar
dedim
nokta.gif
Cebrail Bu rmaklar havz-ı kevsere akar,nereden çıktğını bilmiyorum

Rabbine dua et,asıl kaynağı sana göstersin"dedi
bunun üzerine Resulü Ekrem ,rabbine niyazda,bulundu
bir melek gelip selam verdive dediki"Ya Muhhamed gözlerini kapat"
bende gözlerimi kapattım melek bana

"gözlerini aç" dedi
nokta.gif
gözlerimi açttığımda bir ağacın yanında idim orada beyaz inciden yapılmış bir kubbe gördüm kapısı kırmızı altından idi eğer dünyanın içinde bulunan cinler ve insanların hepsi
o kubbe üzerine konulsa,büyük bir dağ üzerine konan kuşun misli veya denize atılan bir taşın büyüklüğü kadar ancak olurlardı o dört tane ırmağın o kubbenin altından aktığını gördüm oradan ayrılacaktımki melek bana

"niçin kubbenin içine girmiyorsun?dedi"nasıl girebilirim?kapısı kilitlidir"dedim melek bana"anahtarı senin elindir"dedi
nokta.gif
"anahtarı nedir?dedim onun anahtarı"BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHIYM"dir dedi kapıy a doğru yaklaştım"BİSMİLLAHİRRAHMANİRAHIYM"DEDİM Kilit açıldı,içeriye girdim,bu ırmakların,kubbenin dört köşesinden çıktığını gördüm

oradan dışarıya çıktığımda melek bana"EY MUHAMMED?gördünmü?dedi"gördüm"dedim"ikinci defa bak" dedi baktımki "bismillahirrahmanirrahıym"kubbenin dört köşesine yazılmış su ırmağı besmelenin mim"inden, süt ırmağı lafza-ı celalin he"sinden,şarap ırmağı rahmanın mim"inden bal ırmağı rahıymin mim"den çıkıyor o zaman anladımki bu dört ırmağın asıl menbası besmeledir ALLAH TEALA buyurdu
"ey Muhammed,ümmütinden kim beni bu isimler ile zikreder ve samimi bir kalp ile Bismillahirrahmanirrahıym derse, ona bu ırmaklardan içireceğim" efendimiz devamlı şöyle buyurdu"ve ALLAH TEALA,o kulunu kendi tarafı ilahiyyesinden en büyük ecirle mükafatlandıracaktır"

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
NEFSİNLE ŞEYTANA CİHAD AÇARSAN;
HER HAYIRLI İŞE KOŞARSAN;
MUHAMMED AŞK`IYLA TUTUŞUP YANARSAN;
BİR BESMELE ÇEK KALBTEN

allah razı olsun dua ile

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
BİSMİLLAHİRRAHMNİRRAHIYM.selamün aleyküm.herkes size hafize anne diyor benimde bugün içimden o kadar çok geldiki.saygısızlık olmasın diye ( yaşınızı bilmiyorum çünkü)demedim.ama o kadar içten paylaşımlarda bulunuyorsunuz ki.o kadar güzel yazılar yazıp o kadar içten cevap veriyorsunuz ki herkese.annesiniz ve burdaki insanlarıda annelik güdüsüyle sarıp sarmalayıp düzgün bir yolda ilerlemesini sağlıyorsunuz ve bunun için çabalıyorsunuz.ALLAH razı olsun sizden hem bu güzel paylaşım hemde sıcacık yüreğiniz için.ALLAH emanet olunn.iyi bayramlar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt