hacımurat23
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 7 Eyl 2009
- Mesajlar
- 56
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 30
Sabah kahvaltısını mutlaka yapmalısınız.Günlük su tüketiminiz 8-10 bardak olmalı.Öğün atlamamalı lokmalarınızı iyice çiğnemelisiniz bu hem hazmı kolaylaştırır hem de doyduğunuzu hissetmeniz için gerekli süreyi geçirerek gereğinden fazla yemenizi önler. Meyvaları kabuklu ve bekletmeden yemeli tabi ki temizliğine dikkat etmeli iyice yıkalalısınız. Posalı gıda alımınızı artırmalısınız(sebze,salata, meyve, baklagiller vb. ) Sebzeleri önce ayıklamalı, sonra yıkamalı, daha sonra doğrayıp, bekletmeden pişirmelisiniz böylece besin değerlerinin kaybını önlenmiş olacaksınız. Beyaz ekmek yerine bir posa olan kepek içeren kepekli ekmekleri tercih etmelisiniz. Hazır meyva suları veya meşrubatı olabildiğince az tüketmeli. Yemeklerde hayvansal yağlar yerine bitkisel yağları sıvı yağlar tercih edilmeli özellikle zeytinyağı ,fındık yağı...
Abur-cubur dan uzak durulmalıdır. Alkol tüketiminden kesinlikle uzak durulmalı. Kilo alımına neden olunmasının yanında toksik yan etkileri ve sinir sistemine olan yan etkileri bunun için yeterli nedenlerdir. Alkolün sebep olduğu kazalarda unutulmamalı. Tuzu diyetimizde olabildiğince azaltılmalıdır. Hamur işlerinden ve tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edilmeli. Yemeklerin kızartma yerine ızgara, fırında, haşlamayı tercih etmelisiniz.
Abur-cubur dan uzak durulmalıdır. Alkol tüketiminden kesinlikle uzak durulmalı. Kilo alımına neden olunmasının yanında toksik yan etkileri ve sinir sistemine olan yan etkileri bunun için yeterli nedenlerdir. Alkolün sebep olduğu kazalarda unutulmamalı. Tuzu diyetimizde olabildiğince azaltılmalıdır. Hamur işlerinden ve tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edilmeli. Yemeklerin kızartma yerine ızgara, fırında, haşlamayı tercih etmelisiniz.