Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Berat Kandilimiz mübarek olsun (1 Kullanıcı)

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum mümin kardeşlerim...
cumleten kandilimiz mubarek olsun...
rabbim bu gece yapıcağım bütün ibadetlerimizi kusursuz kabul etsin inşaallah...
rabbime emanet olun .. selam ve dua ile..

hayırlı günler..

Aleyna ve aleyküm selam kardeşim. Rabbim hepimizin ibadetlerini kabul ve makbul buyursun. Amin Selam ve dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Berat Kandili, Kandiliniz Mübarek Olsun

Berat Kandili, Kandiliniz Mübarek Olsun

Cenab-ı Hak buyuruyor:

duhan1_4.jpg

'Apaçık kitaba yemin olsun ki, Biz Kur'an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir...'(Duhan, 44/1-4)
Ayette geçen, 'mübarek gece'den maksat;

Berat gecesidir.

Kur'ânın bu gecede, Yedinci semadan dünya semasına indirildi. Kadir gecesinde ise ilk kez Peygamber Efendimize indirilmeye başlandı.
Bu gecenin, dört adı vardır. "Mübarek gece", "Berae gecesi" "Sakk gecesi", "Rahmet gecesi". Ve denildi ki bununla Kadir Gecesi arasında kırk gün vardır. Berae ve Sakk gecesi denilmesi hakkında da denilmiştir ki, haraç tamamen alındığı zaman beraetlerini (temize çıkmalarını) dile getiren bir sened yazıldığı gibi, Allah Teâlâ da bu gece mümin kullarına beraet yazar. Ve denilmiştir ki bu gecede beş özellik vardır:

Bu gecenin beş özelliği vardır:

1) Bu gecede önemli işlerin seçimi ve ayırımı yapılır.

2) Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olması amacıyla Allah tarafından melekler gönderilir.

3) Bu gece bağışlanma ve af gecesidir.

4) Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür.

5) Bu gecede Peygamberimize şefaat yetkisinin tamamı verilmiştir. Bu yetkinin üçte biri Şaban'ın onüçüncü günü, üçte biri Şaban'ın ondördüncü günü, geri kalan üçte biri de Şaban'ın onbeşinci günü verilmiştir.

Hazreti Âişe (ranha) bu gecenin fazileti hakkında şunları anlatıyor:

Günün birinde Hazreti Peygamber yanıma girdi. Elbisesini çıkardı. Aradan zaman geçmeden tekrar giyindi. Bunun üzerine beni şüphe, kıskançlık sardı. Ortaklarımdan birinin yanına gidecek sandım ve peşini takip ettim. Medine’nin kabristanı olan Bakîu’l-Garkad’da kendisine eriştim. Mü’minlere ve şehidlere istiğfar ve dua ediyordu. Kendi kendime: ‘Anam babam sana feda olsun! Sen Rabb’ının rızası uğrunda, ben ise dünya peşindeyim!’ diyerek döndüm. Soluk soluğa eve girdim. Arkamdan da Resülüllah (sav) girdi.

-Neden böyle hızlı nefes alıyorsun?’ dedi.

Ben,

-Anam babam uğruna feda olsun. Yanıma gelip elbisenizi çıkardıktan sonra tekrar giyindiniz, beni kıskançlık tuttu. Ortaklarımdan birinin yanına gideceğinizi zannettim. Nihayet sizi kabristana giderken gördüm,dedim.

Resul–ü Ekrem,

-Resülüllah sana haksızlık edecek diye mi korkuyorsun?’ dedi.

Ardından Cibril geldi ve şöyle dedi:

-Bu gece Şa’bân’ın on beşinci gecesidir. Cenabı Hak bu gecede Benî Kelb kabilesi koyunlarının sayısı kadar kimseyi cehennemden âzâd eder. Fakat bu gece Allah; müşriklerin, kincilerin, akrabalarıyla münasebeti kesenlerin, hayat ve ihtişamlarına mağrur olanların, ana ve babalarına isyan edenlerin, içki düşkünlerinin yüzlerine bakmaz.

Resul–ü Ekrem, elbisesini çıkardı.

-Bu gece ibadet etmeme müsaade eder misiniz? buyurdu.

-Evet, sana anam babam feda olsun, dedim.

Peygamber namaza kalktı. Secdeye kapanıp uzun müddet kaldı. Endişelendim, elimle yokladım. Elim, ayağının altına dokununca kımıldadı. Ben de sevindim. Secdede şöyle niyaz ettiğini işittim:

Allah’ım! azabından afvına, gazabından rızana sığınıyorum. Sen’den yine Sana iltica ediyorum. Şânın yücedir. Sana yaptığım senayı Senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana lâyık bir surette hamd etmekten âcizim.
Sabah olunca bunları Resul–ü Ekrem’e söyledim. O da,

- Yâ Âişe, bunları öğrendin mi? dedi.

-Evet yâ Resülüllah, dedim.

Resuli Ekrem;

-Bunları hem öğren hem de başkalarına öğret. Zira bunları bana Cibril öğretti ve secdede bunları okumamı ta’lîm buyurdu.’ dedi.”

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor:

"Her kim bu gece yüz rekat namazkılarsa yüce Allah ona yüz melek gönderir. Otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu ona cehennem azabından teminat verir. Otuzu da ondan dünya afetlerini savarlar, O'nu da ondan şeytanın tuzaklarını hilelerini savarlar."

"Yüce Allah bu gece ümmetine öyle rahmet eder ki Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca."

"Yüce Allah bu gece bütün müslümanlara mağfiret buyurur ancak kâhin, sihirbaz, yahut çok kin güden veya içkiye düşkün olan, yahut ana-babasını inciten, veya zinaya ısrarla devam eden müstesna."

Beraat Gecesi, rızıkların taksim edildiği, gelecek sene cereyan edecek vak’aların meleklere bildirildiği gecedir. Bu bakımdan bu gecede hakkında hayırlı şeyler takdir olunup, iyi şeylerin yazılmasını dileyen insan, geceyi ibadetle, dua ile geçirir, meleklere bidirilen takdirin hayırlı olması olması niyazında bulunur

'Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve; 'tevbe eden yok mu! Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen' der. Bu durum, sabaha kadar devam eder'
'Ameller, bu ayda âlemlerin Rabb'ı yüce Allah'a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah'a arzedilmesini isterim'

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm
allah celle celalüh senden razı olsun hafize anne
çok çok güzel bilgiler.
nasiplendik Rabbimiz de sizi nasiplendirsin inşallah
hayırlı cumalar
selam ve dua ile

BatiBey

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c) Razı Olsun Bende Bu Konuyu İle Bilgi Almayi Düşünüyor dum Nasiplendim Tekrar Allah (c.c) Razı Olsun

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm annem emeyine sağlık ALLAH CC razı olsun RABBİM CC mübarek gecenin hürmetine bizleri affetsin inşallah
selamve dua ile

atris

Kayıtlı Kullanıcı
emegınıze saglık ıyısallah oruc tutmak nasıp olur

dursun faki

Kayıtlı Kullanıcı
beraat kandiliniz mübarek olsun

beraat kandiliniz mübarek olsun

selamün aleyküm
tüm site yöneticilerinin ve üye arkadaşlarımızın,islam aleminin berat kandilini tebrik eer hayırlara vesile olmasını temenni ederim
yeni üye oldum, ne yapacağımıda tam olarak bilemiyorum
tanışmak istiyorum yazarsanız memnun olurum
sohbet etmek istiyorum
konu yazmak istiyorum
ama nereden başlayacağımı tam bilemiyorum
yardım bekliyorum
hekkese selam gönderiyorum

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam hoş geldiniz değerli kardeşim,
Üyeliğiniz hayırlara vesile olur inşallah...
Paylaşmak istediğiniz konuları öncelikle kaynaklı ve insanlığa faydalı olması şartıyla,içeriğine göre hangi bölüme uygun geliyorsa o bölümde konu aç linkinden paylaşımda bulnubilirsiniz...
İsterseniz öncesinde biraz gözlem yapıp işleyişle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
Anlaşılması duasıyla yeniden hoşgeldiniz...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu"
hoş geldiniz aramıza canım kardeşim.hayırlı paylaşımlar diliyorum.allah yar ve yardımcınız olsun.beraat kandiliniz mübarek olsun.selametle kalın.

dursun faki

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam hoş geldiniz değerli kardeşim,
Üyeliğiniz hayırlara vesile olur inşallah...
Paylaşmak istediğiniz konuları öncelikle kaynaklı ve insanlığa faydalı olması şartıyla,içeriğine göre hangi bölüme uygun geliyorsa o bölümde konu aç linkinden paylaşımda bulnubilirsiniz...
İsterseniz öncesinde biraz gözlem yapıp işleyişle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
Anlaşılması duasıyla yeniden hoşgeldiniz...

selamün aleyküm
allah razı olsun ani cevabınız beni memnun etti
binlerce selamlar.

dursun faki

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu"
hoş geldiniz aramıza canım kardeşim.hayırlı paylaşımlar diliyorum.allah yar ve yardımcınız olsun.beraat kandiliniz mübarek olsun.selametle kalın.

aleyküm selam
memnun oldum inşaallah arkadaşlığımızın uzun sürmesini temenni edenlerden oluruz.
hoşca kalın

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim seninde mübaret olsun inşallah en hayırlı bir şekilde beraat kandilin geçer

alkinalkin

Kayıtlı Kullanıcı
Hoşgeldin kardeşim bende yeni üyelerdenim
siteyi her ziyaret ettiğimde dahada feyz alıyorum
yaşadıklarımdan ve henüz çok şey katmasamda bu ailenin
bir parçası olmaktan mutluyum.
Cümle islam aleminin beraatine vesile olması dileğiyle
kandiliniz mübarek olsun.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
hoşgeldin kardeş üyeliyinde hayırlı olsun senin kandilinde mübarek olsun

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam
hoş geldiniz üyeliğiniz hayırlı olsun
berat kaniliniz mübarek olsun
selam ve dua ile

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam
aramıza hoşgeldiniz
üyeliğiniz hayırlı ve daim olur inşallah...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt