Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Benim Hikayem (Kul Hakkı) (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Benim Hikayem (Kul Hakkı)

mustafa_xtar yazdı:
hafize yazdı:
MUSTAFA oğlum iki cihanserveri peygamber efendimiz s.a.s.komşu komşuya mirasçı olacak zannettim insan insan hakkı gerçekten zor ödenen birşey Allah teala kul borcuyla gelme ben her günahını affederim ama kul borcu hariç demiş :(:(birbirimizin hakkında birşeyler söylüyoruz onu kaybettiğimiz zaman hakkını helal et derken bensenin için böyle söylemiştim hakkında kötü düşünmüştüm diyemiyoruz bu dünya kime kalmış neyi paylaşamıyoruz anca onu bunun günahını yükleniyoruz rabbim bizleri affetsin amin

Ablacım annecim halacım teyzecim siz bunların hepsisiniz ne diye hitap edeyim bilmiyorum ki. Allah sizden razı olsun gerçekten çok hoşuma gitti hitabınız.
Sizi aramızda görmekten gerçekten çok mutluyum ablacım iyiki varsınız Allaha emanet olun
siz bana nasıl hitap etmek istiyorsanız onu soyleyin ben memnun olurumS.A:D:D:D

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
s.a
adaşım benim ne güzel birşey yaptığın.ama düşününce olması gereken hareketde bu değilmi.maalesef yaşadığımız toplumda olması gerekn yapılmadığı için bu takdire şayan bir hareket oluyor.bu örnekler çoğaldıkça artık bunun tersi yapıldığında insanlar şaşıracak.ama parayı verip hızla uzaklaşmak mütevazilik örneği
selam ve muhabbetle

ve aleykümselam rahmetullahi ve berakatuhu adaşım Allah razı olsun.
Evet kardeşim onun için yapılan hareketin üzerinde durmak istemedim sadece kul hakkını konuşmak istedim. Çünkü bu tür hareketler hayatımızda sıradan bir hareket olarak görülmemeli. Bir insanın hele hele müslümanın yapması gereken hareketler bunlar.

maalesef yaşadığımız toplumda olması gerekn yapılmadığı için bu takdire şayan bir hareket oluyor.bu örnekler çoğaldıkça artık bunun tersi yapıldığında insanlar şaşıracak.

Allah razı olsun kardeşim ne güzel demişsin. Yapılması gereken hareketler yapılmayınca, sonrada yapıldığını görünce insanın gözüne bi hoş geliyor demi, insan seviniyor. Yani namaz kılan birini gördüğümüzde duyduğumuz sevinç gibi bunları çoğaltmak mümkün kapanmak, oruç tutmak filan filan. Bunlar olması gereken şeyler ama yapılmayınca da yapanı görünce insan bi hazine bulmuş gibi oluyor.

Allah razı olsun kardeşim iki kelam etmişsin ama bizim yazdığımız bütün herşeyi kapsamış ve anafikrini çıkarmış
Allaha emanet olun

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.
MUSTAFA ABİ ALLAH SENDEN RAZI OLSUN BU BAŞINDAN GEÇEN OLAYI BİZLERLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN NE GÜZEL SÖYLEDİN HAKKINIZI HELAL EDİN, ALLAH RAZI OLSUN, ALLAH A EMANET OLUN BU SÖLERİ GÜNLÜK HAYATIMIZA SOKMALIYIZ GÜNAYDIN İYİ AKŞAMLAR GİBİ. HAK ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVRAM RABBİM NE İLE GELİRSENİZ GELİN KUL HAKKIYLA GELMEYİN DİYOR BENİM MESLEĞİM MUHASEBECİLİK VE DİĞER MESLEKLEREE GÖRE KUL HAKKINA DAHA ÇOK GİRME DURUMUMUZ OLABİLİYOR BEN BUNA ELİMDEN GELDİĞİNCE DİKKAT EDİYORUM FAKAT NE YAZIKKİ İŞ YERLERİNDE KURALLARI PATRONLAR VERİYOR VE BİZ İSTESEKDE İSTEMESEKDE ONLARA UYMAK ZORUNDA KALIYORUZ RABBİM AFFETSİN İNŞ. :(:( ALLLAH RAZI OLSUN BİZE BU KONUYU BİR KERE DAHA AHTIURLATTIĞIN İÇİN A.E.O. SELAMETLEB)

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

EVET İŞTE BU GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR İNSANLIK BENDE KUL HAKKINA ÇOK ÖENM VERENLERDENİM SEN ANLATIRKEN SANKİ KENDİ DÜŞÜNCELERİMİ DİNLEDİM DEDİMKİ İÇİMDEN İŞTE BENDE BU DURUMDA OLSAYDIM AYNI ŞEYİ YAPARDIM YALNIZ KAFAM BİŞEY TAKILIYO BEN BU SABAH Bİ PAST GİTTİM SABAH KAHVALTISI İÇİN BİŞİLER ALMAYA BEN ASLINDA FAKINDAYIM FAZLA VERDİĞİMİ ZATEN ÇOK AZ Bİ MİKTAR YANİ PARA ÜSTÜNÜ BİLE BEKLENMEYECEK KADAR AZ Bİ MİKTAR O ARA TAMAM KARDEŞ DEDİ AMA PARAYI SAYMADI BİLE DOĞRU DÜZGÜN FARKETMEDİ SANIRIM BENDE SÖELMEDİM FAZLAYDI DİE AMA ÇIKARKEN HELAL OLSUN DEDİM İÇİMDEN YA SONRA DÜŞÜNDÜM ACABA SÖLESEMİYDİM YA BENİM YÜZÜMDEN KUL HAKKINA GİRERSE ADAM BEN FARKINDAYDIM ÇÜNKÜ SONRA RAHATSIZ OLDUM AMA İÇİMDEN HELAL DE ETTİM BÖLE DURUMLARDA NAPMAMIZ GEREKİYOR SİZCE BU DOĞRUMU OLDU YANLIŞMI?

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

goNuL_ yazdı:
EVET İŞTE BU GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR İNSANLIK BENDE KUL HAKKINA ÇOK ÖENM VERENLERDENİM SEN ANLATIRKEN SANKİ KENDİ DÜŞÜNCELERİMİ DİNLEDİM DEDİMKİ İÇİMDEN İŞTE BENDE BU DURUMDA OLSAYDIM AYNI ŞEYİ YAPARDIM YALNIZ KAFAM BİŞEY TAKILIYO BEN BU SABAH Bİ PAST GİTTİM SABAH KAHVALTISI İÇİN BİŞİLER ALMAYA BEN ASLINDA FAKINDAYIM FAZLA VERDİĞİMİ ZATEN ÇOK AZ Bİ MİKTAR YANİ PARA ÜSTÜNÜ BİLE BEKLENMEYECEK KADAR AZ Bİ MİKTAR O ARA TAMAM KARDEŞ DEDİ AMA PARAYI SAYMADI BİLE DOĞRU DÜZGÜN FARKETMEDİ SANIRIM BENDE SÖELMEDİM FAZLAYDI DİE AMA ÇIKARKEN HELAL OLSUN DEDİM İÇİMDEN YA SONRA DÜŞÜNDÜM ACABA SÖLESEMİYDİM YA BENİM YÜZÜMDEN KUL HAKKINA GİRERSE ADAM BEN FARKINDAYDIM ÇÜNKÜ SONRA RAHATSIZ OLDUM AMA İÇİMDEN HELAL DE ETTİM BÖLE DURUMLARDA NAPMAMIZ GEREKİYOR SİZCE BU DOĞRUMU OLDU YANLIŞMI?

Allah razı olsun teşekkür ederim.

Benim nacizane görüşüm üzerimizde hakları olanlara haklarımızı helal edelim. Çünkü affetmek helallik vermek büyüklüktür. Siz hakkınızı helal etmişseniz o kişiye hak geçmez inş. Burda bizimde karşımızdaki insanında dikkatli olması lazım. Sabahları biliyoruz ki pastaneler çok yoğun çalışıyor. Bazı paraları ellerine alınca ne kadar olduğunu tahmin ediyorlar alışmışlar artık. ve saymaya gerek duymuyorlar. Tabi açık verdikleri zaman da olur onların ama bizimde dikkatli olmamız lazım.

Biz ufak tefek haklarımızı helal edelim. İnanın ki bizim hak talep etmemizden daha fazla ecir alırız.

Allah sizden razı olsun Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

serap bozkurt yazdı:
S.A.
MUSTAFA ABİ ALLAH SENDEN RAZI OLSUN BU BAŞINDAN GEÇEN OLAYI BİZLERLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN NE GÜZEL SÖYLEDİN HAKKINIZI HELAL EDİN, ALLAH RAZI OLSUN, ALLAH A EMANET OLUN BU SÖLERİ GÜNLÜK HAYATIMIZA SOKMALIYIZ GÜNAYDIN İYİ AKŞAMLAR GİBİ. HAK ÇOK ÖNEMLİ BİR KAVRAM RABBİM NE İLE GELİRSENİZ GELİN KUL HAKKIYLA GELMEYİN DİYOR BENİM MESLEĞİM MUHASEBECİLİK VE DİĞER MESLEKLEREE GÖRE KUL HAKKINA DAHA ÇOK GİRME DURUMUMUZ OLABİLİYOR BEN BUNA ELİMDEN GELDİĞİNCE DİKKAT EDİYORUM FAKAT NE YAZIKKİ İŞ YERLERİNDE KURALLARI PATRONLAR VERİYOR VE BİZ İSTESEKDE İSTEMESEKDE ONLARA UYMAK ZORUNDA KALIYORUZ RABBİM AFFETSİN İNŞ. :(:( ALLLAH RAZI OLSUN BİZE BU KONUYU BİR KERE DAHA AHTIURLATTIĞIN İÇİN A.E.O. SELAMETLEB)

Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizi görüyor ne yaptığımızı biliyor.
İşlerimizde niyetlerimizi sağlam yapalım niyetimiz sağlam olsun inşallah.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

zerrin yazdı:
S.A. ABİM. ALLAH RAZI OLSUN. KUL HAKKI GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ. BAZEN FARKINDA BİLE OLMUYORUZ DEĞİLMİ.. ALLAH (C.C.) NE DİYOR. "BANA KUL HAKKIYLA GELMEYİN" DİYOR.
ALLAH A EMANET OLUN..

ve aleykümsela kardeşim. ecmain olsun bizede dua edin. evet kardeşim kul hakkıyla karşısına çıkmamızı istemiyo Rabbimiz.
Allaha emanet olun

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM RABBİM TÜM ÜMMETİ MUHAMMET KULARINI KUL HAKKINA GİRMEKTEN KORUSUN İNŞALLAH SELAM VE DUA İLE ALLAHA EMANET OLUN

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Kod:
goNuL_ yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM RABBİM TÜM ÜMMETİ MUHAMMET KULARINI KUL HAKKINA GİRMEKTEN KORUSUN İNŞALLAH SELAM VE DUA İLE ALLAHA EMANET OLUN

amin kardeşim ecmain. Sizde Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
selamün aleyküm kardeş,öncelikle hassasiyetinizi kaybetmemenizi ümit ediyorum Allah'tan.ben de yaşadığım bi olayı paylaşmak istiyorum.market alışverişlerinden sonra elimde poşetler olduğu için paraüstü sayamam pek.bi gün yine saymadan atacakken parayı bi sayayım dedim,iyiki saymışım,kasiyer hiç saymamış olcak ki,fazlaca bi miktar vermiş.markete gidip fazla olan miktarı iade ettim.kasiyer teşekkür etti,(aslında gerçekten teşekkür edilecek bişey yapılmıyor,yapılması gereken yapılıyor),bi kez daha gitiğimde markete yine aynı kasiyer vardı ve yine teşekkür etti,1 kuruş elsik çıksa işten çıkarılıyoruz dedi,ben hiç paraüstü saymazdım,Allah'a çok şükür hissettirdi de saydım.Allah kul hakkı yemekten ve hakkımızın yenmesinden korusun.Amin.Allah'a emanet olun

ve aleykümselam kardeşim. Amin kardeşim Allah sizden razı olsun.
Biraz dikkat etsek aslında çok şeyle güzel olacak ve düzelecek. Rabbul alemin yar ve yardımcımız olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ABİ HER İYİLİĞİN BİR MUKAFATI VARDIR MÜKAFATI OLMASA DAHİ RABBİMİN RIZASI HERŞEYDEN ÜSTÜN

ecmain olsun kardeşim

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim. Rabbim bizleri doğruluktan alıkoymasın. Güzel davranışlarımızı arttırsın İnşallah.
Selam ve dua ile.

beadgirl

Kayıtlı Kullanıcı

çok haklısın abicim ALLAH razı olsun bnde böyle şeylere dikkat etmeye çalışıyorum kul hakkı gerçekten taşınması ağır bir yük Rabbim cümlemize yardım etsin ALLAH a emanet olun...........

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

konak yazdı:
Allah razı olsun kardeşim. Rabbim bizleri doğruluktan alıkoymasın. Güzel davranışlarımızı arttırsın İnşallah.
Selam ve dua ile.

Amin ecmain kardeşim. Doğruluk en güzel adalettir.
Allaha emanet olun

iman

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BÖYLE İNCE DÜŞÜNMEK Bİ MÜMİN İÇİN EN GÜZEL ŞEY OLSA GEREK

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

iman yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BÖYLE İNCE DÜŞÜNMEK Bİ MÜMİN İÇİN EN GÜZEL ŞEY OLSA GEREK

ecmain kardeşim. Rabbul Alemin sizlerden de razı olsun. Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

beadgirl yazdı:
çok haklısın abicim ALLAH razı olsun bnde böyle şeylere dikkat etmeye çalışıyorum kul hakkı gerçekten taşınması ağır bir yük Rabbim cümlemize yardım etsin ALLAH a emanet olun...........

Allah razı olsun kardeşim. Ufak tedbirler ve dikkatler büyük sorumluluktan kurtarır bizi unutmayalım. Allaha emanet olun

S

SELEHA

ALLAH RAZI OLSUN ARKADAŞIM İNŞALLAH ALLAH BİZE KISMET ETMEZ KUL HAKI YEMEYE TABİ BU YEMEK TEK DEYİL KELİMELERİMİZLENDE KIRMAMAK KIRDIYSAKTA HELALLİK İSTEMEK ARKADAŞIM BİZİMLEN PAYLAŞTIGIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN SENDEN ALLAH,A EMANET OL.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt