Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Benim Hikayem (Kul Hakkı) (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm arkadaşlar. Sizinle dün başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. Biraz hikaye formatında ama.

Dün sabah otobüsüme bindim işime gitmek için her zamanki gibi. Sonra arabaya bi teyze bindi ve akbili olan varmı dedi.(İstanbul da olanlar veya gelenler bilir, akbil otobüslerde metrolarda bilet jeton yerine geçiyor. Ankaradaki akıllı kart gibi bişey.). Bende oturuyordum. (Genelde boş yer bulunca otururum. Yaşlı bayan, çocuku birileri gelince kalkarım yani oturarak onlara yer ayırmış olurum) Teyze hala bekliyordu. Kimseden ses çıkmayınca kendimi o teyzenin yerine koydum. Ve arkamda insanlar bekliyor arabaya binmek için ben ise akbil arıyorum millet heran bağırabilir, hadisene kardeşim seni mi bekleyecek diyebirdi. Hemen oturduğum yerden kalktım teyzeye akbilimi verdim bas teyz dedim. Teyze geldi; teşekkür ederim iki tane bastım dedi. Ve parasını verdi. Bende utanarak parayı saymadan cebime koydum. Hani millet içinden geçirir belki 2.5 ytl alınırmı filan diye…..
Sonra giderken kendimle sohbet etmeye başladım. Ne demişler yolda da para bulsan say. Aldığın parayı say eksik çıkar fazla çıkar sözleri aklıma geldi. Ve dedimki acaba teyze ne kadar verdi. Fazla verdiyse inip gidecek ve onu bi daha göremeyecektim beklide. Hakkı bana geçecekti. Araya kul hakkı sohbeti de girince içime iyice bir kurt düştü. Elimi parayı koyduğum cebime soktum. Paraları çıkarmayacaktım ama büyüklüğüne göre kaç para verdiğini tahmin edecektim. 4 tane demir para vardı. iki tane 1 ytl, yani 2 ytl. Bide 50 kuruş olması lazım onun içinde 2 tane 25 kuruş gerekir. Baktım paralar büyük hemen bi hızla parayı cebimden çıkardım baktım 3 ytl var bana vermesi gereken 2.5 ytl.
Parayı hemen cebime koydum ve düşündüm. Bu cebimde para varmıydı. Hayır yoktu. Yanlış mı saydım acaba tekrar çıkardım parayı hayrı doğru 3 ytl var. Evet teyze 50 kuruş fazla vermişti hemen 50 kuruşu çıkardım teyze 50 kuruş fazla vermişsin dedim ve teyzenin eline sıkıştırdım parayı. O da olsun oğlum ne önemi var diyordu ben kaçarcasına arkaya doğru giderken.
Ben hem bi insanı zor durumda kalmaktan kurtarmanın ve kul hakkını almamanın sevinciyle otobüsle işyerime gelmiştim çoktan.

Evet arkadaşlar hikaye böyleydi. Burada ne kendimi övmek nede alkış almaktır amacım. Sadece zamanında bi kaç hareketimizle kul hakkından kurtulabileceğimize çok büyük bi örnekti bu sadece.
Devamlı hakkını helal et cümlesini kullanalım. Dilimizi alıştıralım. Arkadaşınızdan ayrılırken Allah senden razı olsun, hakkını helal et ve Allaha emanet ol kelimelerini mutlaka kullanalım ve selamla ayrılalım yani selam vererek.
Aldığımız paralara dikkat edelim. Marketten manavdan pazardan her yerden bankadan. Paramızı sayalım. İnsanlar yoğun onlarca kişiyle uğraşıyorlar ve o kafa dalgınlığıyla olduğundan fazla para verebiliyorlar.

Ve ve ve en önemlisi kul hakkı. O dehşet gününde peygamberlerin bile nefsi nefsi diyeceği günde kul hakkı meselesi ne zor olur demi. Evet evet zor olur ve olacak buna emin olun. Sanmayın ki ben hakkımı helal ettim ben çok merhametliyim kimseden hak talep etmem. Yalan yalan yalan. Gözlerin yerinden fırlayacağı o günde etrafınıza bakacaksınız kimde en ufak bi hakkım var alayım. Annem almam babam almam eşim almam kankam almam değil…..
Kimse fark etmez herkes nefsinin derdinde olacak. Baban senden isteyecek sen babandan. Annen senden isteyecek sen annenden. Eşin senden isteyecek sen eşinden. Evet öyle yalan değil. Uydurma değil. Sallama değil. Biz o günde defterler açılınca günahımız sevabımızdan çok gelince Allahın rahmetinden başka ne kurtarabilecek bizi. Lütfen dikkat edelim. (Arkadaşlar bu sözler önce kendi nefisme hakkınızı helal edin)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Benim Hikayem (Kul Hakkı)

Allah razı olsun sizden. paylaştığınız için sağolun.gerçekten bazen farketmiyoruz ama dediğiniz gibi herkesin kendi derdine düşeceği günden korkarım.hakkınızı helal edin.cumanız mübarek olsun.

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABİ HER İYİLİĞİN BİR MUKAFATI VARDIR MÜKAFATI OLMASA DAHİ RABBİMİN RIZASI HERŞEYDEN ÜSTÜN

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN MUSTAFA BEY MAŞALLAH SİZE BU DEVİR DE BÖYLE GENÇLER VALLA GURUR DUYDUM İYİKİ VARSINIZ.MAŞALLAH O EBEVEYNLERİNİZE SİZİN GİBİ EVLAT YETİRŞTİRMİŞLER.RABBİM TUTTUGUNUZ YOLDA SİZLERİ DAİM KILSIN İNŞ.HER İKİ CİHANDA DA MÜKAFATINI ALIRSINIZ İNŞ.SİZE BİNLER MİLYONLAR YAZMAK İSTERDİM AMA İNANIN KELİMELER YETRSİZ KALIYOR.O KADAR GÜZEL BİR ŞEY Kİ BU ANLATAMAM.İNSANIN UMUDU ARTIYOR HAYATA DAHA Bİ SARILIYOR SAGOLUNYA.VALLA İÇİME HUZUR DOLDU.

miyase

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SELAM

RE: SELAM

SELAM MUSTAFA ELLERİNE SAĞLIK GÖNLÜNÜN GÜZELLİĞİNİ YANSITMIŞSIN SİZİN GİBİLER OLMASA DARDA KALANLARIN VAY HALİNE RABBİM YAPTIĞIN İYİLİKTEN RAZI OLSUN RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN ALLAHA EMANET OL SELAMETLE MİYASE

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

miyase yazdı:
SELAM MUSTAFA ELLERİNE SAĞLIK GÖNLÜNÜN GÜZELLİĞİNİ YANSITMIŞSIN SİZİN GİBİLER OLMASA DARDA KALANLARIN VAY HALİNE RABBİM YAPTIĞIN İYİLİKTEN RAZI OLSUN RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN ALLAHA EMANET OL SELAMETLE MİYASE

ve aleykümselam miyase hanım. O sizin gönlünüzün güzelliği. Siz ne görürseniz o dur. Bizim yaptığımız sadece insanlık mı derler o işte. İnsanlıkta imadan gelir aslında. Rabbul Alemin tüm kullarını muhatap alıyor ama asıl hedef inananlar.
Onun için aslında yaptığımız önemli bişey değil.

Ecmain oldun sevgiler selamlar.
Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN MUSTAFA BEY MAŞALLAH SİZE BU DEVİR DE BÖYLE GENÇLER VALLA GURUR DUYDUM İYİKİ VARSINIZ.MAŞALLAH O EBEVEYNLERİNİZE SİZİN GİBİ EVLAT YETİRŞTİRMİŞLER.RABBİM TUTTUGUNUZ YOLDA SİZLERİ DAİM KILSIN İNŞ.HER İKİ CİHANDA DA MÜKAFATINI ALIRSINIZ İNŞ.SİZE BİNLER MİLYONLAR YAZMAK İSTERDİM AMA İNANIN KELİMELER YETRSİZ KALIYOR.O KADAR GÜZEL BİR ŞEY Kİ BU ANLATAMAM.İNSANIN UMUDU ARTIYOR HAYATA DAHA Bİ SARILIYOR SAGOLUNYA.VALLA İÇİME HUZUR DOLDU.

Her zaman söylediğim bişey var onu imza olarak yazacam inş.
ve Allah razı olsun bizim yaptığımız o kadar önemli bişey değil aslında. Sadece solmaya yüz tutmuş insanlı örneği. Hani derlerye insanlık kalmamış işte öyle. Yaşlı bi kadına yer vermeyen geçten ne beklenir Allah aşkına. Tabiki bilemeyiz ne olduğunu ama büyüklere saygı küçüklere sevgi değilmi bizim temel taşlarımızdan biri. Bende onda boş olan koltuğa oturur ve yaşlı biri geldiği zaman yeri hazırmış gibi sanki yer ayırtmış gibi yer veririm.

Ve o lafları hak edecek o kadar çok insan varki bize sıra gelmez. Muhammed kardeşi, m_muaz kardeşim, zerda ablam, miyase, nuresma, zerrin kardeş, güler bacım, semanur, siz, burdaki herkes bunların hepsi.

ve burdaki mükafatımı aldım zaten akşam eve giderken tanıdık birine razt geldik ve bedavaya gittik.

Allah sizlerden razı olsun. Allaha emanet olun.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ABİM. ALLAH RAZI OLSUN. KUL HAKKI GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ. BAZEN FARKINDA BİLE OLMUYORUZ DEĞİLMİ.. ALLAH (C.C.) NE DİYOR. "BANA KUL HAKKIYLA GELMEYİN" DİYOR.
ALLAH A EMANET OLUN..

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeş,öncelikle hassasiyetinizi kaybetmemenizi ümit ediyorum Allah'tan.ben de yaşadığım bi olayı paylaşmak istiyorum.market alışverişlerinden sonra elimde poşetler olduğu için paraüstü sayamam pek.bi gün yine saymadan atacakken parayı bi sayayım dedim,iyiki saymışım,kasiyer hiç saymamış olcak ki,fazlaca bi miktar vermiş.markete gidip fazla olan miktarı iade ettim.kasiyer teşekkür etti,(aslında gerçekten teşekkür edilecek bişey yapılmıyor,yapılması gereken yapılıyor),bi kez daha gitiğimde markete yine aynı kasiyer vardı ve yine teşekkür etti,1 kuruş elsik çıksa işten çıkarılıyoruz dedi,ben hiç paraüstü saymazdım,Allah'a çok şükür hissettirdi de saydım.Allah kul hakkı yemekten ve hakkımızın yenmesinden korusun.Amin.Allah'a emanet olun

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

Her zaman söylediğim bişey var onu imza olarak yazacam inş.
ve Allah razı olsun bizim yaptığımız o kadar önemli bişey değil aslında. Sadece solmaya yüz tutmuş insanlı örneği. Hani derlerye insanlık kalmamış işte öyle. Yaşlı bi kadına yer vermeyen geçten ne beklenir Allah aşkına. Tabiki bilemeyiz ne olduğunu ama büyüklere saygı küçüklere sevgi değilmi bizim temel taşlarımızdan biri. Bende onda boş olan koltuğa oturur ve yaşlı biri geldiği zaman yeri hazırmış gibi sanki yer ayırtmış gibi yer veririm.

Ve o lafları hak edecek o kadar çok insan varki bize sıra gelmez. Muhammed kardeşi, m_muaz kardeşim, zerda ablam, miyase, nuresma, zerrin kardeş, güler bacım, semanur, siz, burdaki herkes bunların hepsi. ve burdaki mükafatımı aldım zaten akşam eve giderken tanıdık birine razt geldik ve bedavaya gittik.Allah sizlerden razı olsun. Allaha emanet olun.

ALLAH RAZI OLSUN.MAŞŞALH SİZE VALLA BEN SİZİ TAKDİR EDİYORUM RABBİM DAİM ETSİN İNŞ.MÜKAFATINIZDA GÜZELMİŞ HANİ.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
adaşım benim ne güzel birşey yaptığın.ama düşününce olması gereken hareketde bu değilmi.maalesef yaşadığımız toplumda olması gerekn yapılmadığı için bu takdire şayan bir hareket oluyor.bu örnekler çoğaldıkça artık bunun tersi yapıldığında insanlar şaşıracak.ama parayı verip hızla uzaklaşmak mütevazilik örneği
selam ve muhabbetle

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

şimdi okudum kardeşim allah razı olsun.cok güzel unutma seni bir gözetleyen var.allah a emanet ol.B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
şimdi okudum kardeşim allah razı olsun.cok güzel unutma seni bir gözetleyen var.allah a emanet ol.B)

Ecmain kardeşim Allah razı olsun hatırlatman için
Allaha emanet olun

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

Allah göklerin ve yerin Nur' udur. O' nun Nur' u içinde ışık bulunan bir kandil yuvasına benzer. O ışık bir cam içindedir , cam ise sanki inci gibi parlayan bir yıldızdır, bu ne doğuda ne batıda bulunan bereketli zeytin ağacından yakılır. Ateş değmese bile neredeyse yağın kendisi aydınlatacak! NUR ÜSTÜNE NUR ' dur. Allah dilediğini Nur'una kavuşturur . Allah insanlara örnekler verir . O her şeyi bilir." NUR-35

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
Allah razı olsun sizden. paylaştığınız için sağolun.gerçekten bazen farketmiyoruz ama dediğiniz gibi herkesin kendi derdine düşeceği günden korkarım.hakkınızı helal edin.cumanız mübarek olsun.

Helal olsun ne demek sizde helal edin. Allah sizden razı olsun.
Allaha emanet olun.Sizinde cumanız mübarek olsun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

MUSTAFA oğlum iki cihanserveri peygamber efendimiz s.a.s.komşu komşuya mirasçı olacak zannettim insan insan hakkı gerçekten zor ödenen birşey Allah teala kul borcuyla gelme ben her günahını affederim ama kul borcu hariç demiş :(:(birbirimizin hakkında birşeyler söylüyoruz onu kaybettiğimiz zaman hakkını helal et derken bensenin için böyle söylemiştim hakkında kötü düşünmüştüm diyemiyoruz bu dünya kime kalmış neyi paylaşamıyoruz anca onu bunun günahını yükleniyoruz rabbim bizleri affetsin amin

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN BİZLEREL BÖLE GÜZEL BİR OLAYI PAYLAŞTIĞIN İÇİN BELKİ İNSANLIĞI UNUTANLAR BİR NEBZE OLSUN HATIRLARLAR EMEĞİNE GÖNLÜNE SAĞLIK

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
MUSTAFA oğlum iki cihanserveri peygamber efendimiz s.a.s.komşu komşuya mirasçı olacak zannettim insan insan hakkı gerçekten zor ödenen birşey Allah teala kul borcuyla gelme ben her günahını affederim ama kul borcu hariç demiş :(:(birbirimizin hakkında birşeyler söylüyoruz onu kaybettiğimiz zaman hakkını helal et derken bensenin için böyle söylemiştim hakkında kötü düşünmüştüm diyemiyoruz bu dünya kime kalmış neyi paylaşamıyoruz anca onu bunun günahını yükleniyoruz rabbim bizleri affetsin amin

Ablacım annecim halacım teyzecim siz bunların hepsisiniz ne diye hitap edeyim bilmiyorum ki. Allah sizden razı olsun gerçekten çok hoşuma gitti hitabınız.
Sizi aramızda görmekten gerçekten çok mutluyum ablacım iyiki varsınız Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

anamaya yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN BİZLEREL BÖLE GÜZEL BİR OLAYI PAYLAŞTIĞIN İÇİN BELKİ İNSANLIĞI UNUTANLAR BİR NEBZE OLSUN HATIRLARLAR EMEĞİNE GÖNLÜNE SAĞLIK

Ecmain olsun kardeşim. Bu hepimizin yapması gereken olay aslında ben ordan kul hakkına gelmek istemitim.
Allahıma emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
Allah göklerin ve yerin Nur' udur. O' nun Nur' u içinde ışık bulunan bir kandil yuvasına benzer. O ışık bir cam içindedir , cam ise sanki inci gibi parlayan bir yıldızdır, bu ne doğuda ne batıda bulunan bereketli zeytin ağacından yakılır. Ateş değmese bile neredeyse yağın kendisi aydınlatacak! NUR ÜSTÜNE NUR ' dur. Allah dilediğini Nur'una kavuşturur . Allah insanlara örnekler verir . O her şeyi bilir." NUR-35

Allah razı olsun kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt