Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Benim Cemaatim En Büyük (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
CEMAATLER KARDEŞ Mİ YOKSA DÜŞMAN MI

Allah için sevilen bir velinin irşadı ne kadar büyük olursa olsun, hiçbir veli hiçbir peygamberden üstün değildir. Fazilet olarak bütün veliler Ashab-ı Kiramdan sonra gelir. İlim, irşad ve edebiyle sevilen bir velinin hangi makamda olduğunu bilmek, kimseye şart ve lazım değildir.

Bütün veliler ve mürşidler birbirlerinin kardeşleridir. Öyleyse, Allah için hepsinin sevilmesi ve hayırla anılması gerekir. Dengesiz bir sevgi sarhoşluğu ile mürşidimi öveceğim ve herkese sevdireceğim diye başka mürşidleri küçümsemek, arkalarından çekiştirmek ve edeb dışı davranışlara girmek kesinlikle doğru değildir.
Gerçek veliler, talebelerinden kendileri için övgü değil, Allah için edeb beklerler. Bir arifin belirtiği gibi; Gerçek mürid, mürşidi ile övünen kimse değildir. Asıl mürid, mürşidinin onunla övündüğü kimsedir.

Kâmil mürşidler, dini ve büyükleri kullanarak dünyalık kazanmaya çalışan kimselerden de nefret ederler. Neye muhtaç olduğumuzu ve kimden ne istediğimiz iyi bilmeliyiz. Allahu Tealâ, Yüce Rasulüne: Habibim! Benden ne istersen iste?buyurunca, Efendimiz (A.S.): Allahım senden sevgini, seni sevenlerin sevgisini, beni senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini istiyorum dileğinde bulunmuştur. (Tirmizî, Ahmed)

Cemaatlere laf atan benim cemaatimden başka cemaat yok diyen insanlar ya fitne sokucu yada cahildirler. Tasavvufu bilenler cemaatin cemaatten üstün olmadığını üstünlüğün takvada olduğunu bilmelidir.
Zaten cemaatin büyük olup olmamasının o kişiye ne yararı var ondan faydalanmadıktan sonra. Bu tür insanlar bilinçsizce ve cahilce diğer cemaatlere laf atarlar.

Bunlarda aslında tvlere çok kanmamızdan kaynaklanıyor ve okumamamızdan yani cahilliğimizden. Mahmut Efendii Cemaati, Menzil Cemaati, Hocaefendi cemaati, Süleyman Efendi Cemaati ve diğerleri kardeştir. Birbirlerinin düşmanları değil.

Cemaatleri birbirlerine düşman göstererek fitne çıkarıp bölmeye çalışıyorlar. Fakat bu mübarekler ömürleri boyunca fitneleri ve hurefeleri yok etmek için uğraşmışlar.
ve şimdide onlardan gelen silsileler yoluyla bu nurlu yollar kıyamete kadar devam edecek inş. onlar bizim güneşimiz gecemizi aydınlatan ayımız, yönümüzü bulmaya yarayan pusulamız, yolumuzu gösteren rehberlerimizdir.

Çevremizde ve tvlerde duyduğumuz olaylar hakkında hemen hüküm vermeyelim araştırmaya ve okumaya çalışalım. Zaten izlenebilecek ve güvenebilecek 3-5 kanal var. Diğerleri fitne peşindeler. Daha bir trafik kazasındaki ölü sayısından haberi olmayanlar (biri 5 ölü diyor, diğer 3 ölü, diğeri 8 ölü diyor) nasıl bu yollardan haberdar olacaklar.

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Benim Cemaatim En Büyük

s.a kardeşim,inşaAllah bu yazıyı herkes okur,önyargılarda bulunup da şucu şöyle yapmış bucu böyle yapmış diye bu işlerle uğraşmak yerine"ben iyilik adına ne yapabilirm" demeli insan ve bunun için çaba göstermeli daima.Allah yar ve yardımcınız olsun .Allah'a emanet olunB)B)B)B)B)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

İşte bu yüzden ben cami cemaatinden başka hiçbir cemaate katılmıyorum

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

zaten bütün cemaatler camilerde toplansalar bi sorun kalmaycak.inşaAllah birlik ve beraberliği sağlayan cemaatler oluruz.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
İşte bu yüzden ben cami cemaatinden başka hiçbir cemaate katılmıyorum

Allah razı olsun kardeşim burda amaç bi cemaate katılıp katılmamaya teşvik değil sadece değerlendirme yapmak için bilgi.

Kaldı ki cami cemaatinde yokmu sanki ayrımcılık. bizim orda imam dernek başkanıyla kavgalı dernek başkanıda imamla.

Başka bir işimiz yokmuş gibi hizmet edenlere bi kılıf bulup kötülüyoruz. Nedense kendimize bakmıyoruz. acaba ben ne katabilirim demiyoruz.

Sağolasın kardeşim.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

DEĞERLİ KARDEŞİM BU O KADAR BÜYÜK BİR YARAKİ NE ANLATILABİLİYOR NEDE DÜZELTİLEBİLİYOR İLK ÖNCE ŞUNU DÜŞÜNELİM SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ BENİM ÜMMETİMİN ALİMLERİ BENİ İSRAİL PEYGAMBERLERİ GİBİDİR BU HADİSTEN YOLA ÇIKARAK DEMEKKİ İSİM DAHİ ZİKİR ETMEDEN BİR ALİM BENİ İSRAİL PEYGAMBERİ GİBİYSE BİZLERE NE OLUYORKİ ŞU BU DAHA ÜSTÜN DİYEBİLİYORUZ UNUTMAYALİMKİ ÜSTÜNLÜK SOY SOP MAL İLE DEĞİL SADECE TAKVA İLE OLABİLİR BU NEDNELERDEN DOLAYI BİRBİRLERİNİ KIRANLAR BİRBİRLERİ HAKKINDA KONUŞANLAR KAYIP EDENLERDİR BİZLER AHİRETTE ZARAR EDENLERDEN OLMAK İSTEMİYORSAK ASLA VE ASLA BU DAVRANIŞ İÇİNDE OLMAMALIYIZ VE HİÇ BİR ALİME HİÇ BİR ALLAH DOSTUNA DİL UZATMAMALIYIZ O MÜBAREK ZATLARIN TÜMÜDE İSLAMA HİZMET ETMİŞ ÖMÜRLERİNİ ALLAH İÇİN HARCAMIŞ ZATLAR BİZİM KONUŞMAMIZLA NE MAKAMLARI EKSİLİR NEDE ARTAR DEĞERİ DÜŞEN BİZLER OLURUZ HEPSİNİ SEVİP SAYMALI HÜRMET ETMELİ VE HAYIR DUALARIMIZDA ONLARI EKSİK ETMEMELİYİZ RABBİM BU DAYA ZERRE DAHİ OLSA EMEĞİ GEÇENLERDEN RAZI OLSUN KENDİLERİNE HAYIRLI İMANLI UZUN ÖMÜRLER İHSAN EYLESİN BİZLERİDE ŞEFAATLERİNDEN VE HİMMETLERİNDEN MAHRUM EYLEMESİN DUA İLE KURBAN

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
s.a kardeşim,inşaAllah bu yazıyı herkes okur,önyargılarda bulunup da şucu şöyle yapmış bucu böyle yapmış diye bu işlerle uğraşmak yerine"ben iyilik adına ne yapabilirm" demeli insan ve bunun için çaba göstermeli daima.Allah yar ve yardımcınız olsun .Allah'a emanet olunB)B)B)B)B)

ve aleykümselam Allah razı olsun kardeşim.

Cemaatler kardeştir bi ayrılık yoktur. Onları ayrı gibi gören biziz.

Tabiki gerçek cemaatler.

yok Uzay cemaati biz uzaydan yönetiliyoruz. Uzay kitabı geldi. Ya bikere gerçekten akıl varsa insan da onu duyar duymaz inanmaz.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
zaten bütün cemaatler camilerde toplansalar bi sorun kalmaycak.inşaAllah birlik ve beraberliği sağlayan cemaatler oluruz.

kardeşlerim cemaatlerin hepsi bir zaten. Hiçbir Allah dostu diğeri hakkında kötü bişey söylemiyor. Söylese zaten o makama erişmemiş demektir.

Camilerde her cemaatten insan var.

Cemaatler bize ayrıymış gibi gösteriliyor. Dikkatli olalım. Müslüman uyanık olmalı bişeye hemen kanmamalı. Ben burda yazıyorum ama inanmayın hemen belki yanlış söylüyorum araştırın. Araştırmak okumak en güzel öğrenme metodudur.

Söylermisiniz bana bu dostlardan kimler zarar gördü. Kimlere kötülük yaptılar. Cemaatlerin içinde kötü fikirli, içeriyi dışarıya kötü lanse ettirmek için girmiş zındıklar ve fitneciler olabilir. Siz onlara bakmayın daha doğrusu bi kişiye bakmayın. genelini baz alın ve hocasından Aliminden fikir alın.

iyi düşündüklerinizi şüphelerinizi aktarın. İçlerinde cahil insanlar olabilir. Onların laflarına kanmayın. Kişi nasıl görüyorsa kendisi o şekildedir.

Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah için olan sevgi samimiyet ister. Samimi olan kimse, sevdiğini razı etmeye gayret eder. Allahu Tealânın bütün müjdeleri ihlâs ve samimiyete bağlıdır. Kudsi hadiste yüce Rabbimiz:
Benim rızam için birbirlerini sevenler nerede? Hiçbir gölgenin bulunmadığı bu mahşer gününde onları kendi rahmet gölgemde gölgelendireceğim.(Müslim) buyurarak bu büyük iltifatı ihlasa bağlamıştır.

Ayrıca bu sevgiye sevinmek ve onu korumak gerekir. Büyük arif İmam-ı Rabbani (K.S.) bu sevginin kıymetini şöyle belirtir: Allah dostlarını sevmeyi en büyük nimetlerden birisi saymalıdır. Cenab-ı Haktan bu sevgide samimiyet ve istikamet üzere olmayı istemelidir. Bu büyüklere bağlılık sebebiyle hasıl olan az şey de çok kabul edilmelidir. Zira o az değildir. (Mektubat)

Bu ganimet dünya servetlerine benzemez. Allah için yapılan dostluklar zayi olmaz, ölümle son bulmaz. Kıyamette geçerli tek sermaye, Allah için olan işler, sevgiler ve sevgililerdir. Yüce Rabbimiz, bütün sevenlere şu uyarıyı yapmıştır: O gün (Allah için birbirini seven) muttakîlerin dışında bütün dostlar birbirinin azılı düşmanı olur. (Zuhruf/67).

Öyleyse yarın düşmanlığa dönüşmeyen dostluğun peşine düşmelidir. Allah dostlarıyla ömrünü geçirenler asla pişman olmayacak ve bu dostluk ölümle son bulmayacaktır. Hz. Peygamber (A.S.)ın: Kişi sevdikleri ile beraberdir (Buharî, Müslim) hadisi, ahirette mutlaka gerçekleşecektir.

Ancak bu hadiste sevenlere bir müjde olduğu kadar, bir tavsiye ve bir uyarı da vardır. Müjdeyi Ebû Zer el-Gıfarî (R.A.) anlatıyor: Hz. Peygambere:
Yâ Rasulallah! Hayırlı bir topluluğu sevdiği halde, onlar gibi amel etmeye güç yetiremeyen kimse hakkında ne buyurursunuz? diye sordum. Rasulullah Efendimiz (A.S.):

Ey Ebû Zer! Sen sevdiklerinle beraber olacaksın. buyurdu. Ben de:

Şüphesiz ben Allah ve Rasulünü seviyorum dedim. Efendimiz (A.S.):

Muhakkak ki sen, sevdiklerinle berabersin buyurdu. (Buharî, Darimî)

Allah dostlarını samimi olarak seven fakat onlar gibi güzel amel edemeyip hasretini çeken kimseye işte bu müjde yeter.

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

s. a kardeşim,camiler müslümanların ibadethanesi olduğu için öyle söyledim.müslümanların birlik içinde çalışması gerektiğini söylemeye çalşıtım.cemaatte rahmet vardır,biz de Allah rızası için çalışan ve Allah'ın rahmetine eren cemaatler oluruz inşaAllah.Allah yar ve yardımcınız olsun.Allah'a emanet olun

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

şuan kişilere göre değişmekte bu olay kimine göre kardeş kimine göre düşman
Halbuki herkes kendi çıkaronı düşünmezse ne güzeldir cemeat.B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:

Allah razı olsun kardeşim ne güzeldir cemaat.
bizde ona parmak basmak istiyoruz. Düşman görenler cahillerdir. Altının değerini en iyi sarraf anlar. Onun için araştıralım ve öğrenelim. Peşin hükümlü olmayalım. Bir iki kişinin sözüne kanıp uzak durmayalım.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
VEYS yazdı:

Allah razı olsun kardeşim ne güzeldir cemaat.
bizde ona parmak istiyoruz. Düşman görenler cahillerdir. Altının değerini en iyi sarraf anlar. Onun için araştıralım ve öğrenelim. Peşin hükümlü olmayalım. Bir iki kişinin sözüne kanıp uzak durmayalım.

kesinlikle

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
s. a kardeşim,camiler müslümanların ibadethanesi olduğu için öyle söyledim.müslümanların birlik içinde çalışması gerektiğini söylemeye çalşıtım.cemaatte rahmet vardır,biz de Allah rızası için çalışan ve Allah'ın rahmetine eren cemaatler oluruz inşaAllah.Allah yar ve yardımcınız olsun.Allah'a emanet olun

ve aleykümselam kardeşim. Tabiki müslümanlar bir olmalı. Birlik olmak lazım. Tesbihin taneleri gibidirler cemaatler. Ayrı ayrı gözükselerde taneler hepsinin amaçları zikirdir.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim razı olsun kardeşim. düşündüğüm bi konuydu. bazı cemaatlerde öyle insanlar var ki önderi gördüğü kişiyi peygamberden üstün tutuyormuş gibi davranıyorlar. Allah ve Rasulü yeter bize.diğerleri aracıdır.bizler Rabbin rızasını önde tutmalıyız.Allah riya ve şirkin her türlüsünden korusun bizleri.selamun aleykum

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun canım kardeşim .B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
Rabbim razı olsun kardeşim. düşündüğüm bi konuydu. bazı cemaatlerde öyle insanlar var ki önderi gördüğü kişiyi peygamberden üstün tutuyormuş gibi davranıyorlar. Allah ve Rasulü yeter bize.diğerleri aracıdır.bizler Rabbin rızasını önde tutmalıyız.Allah riya ve şirkin her türlüsünden korusun bizleri.selamun aleykum

amin kardeşim sizden de razı olsun. Zaten ilk cümlede hiiçbir velini peygamberden ve sahabeden yüksek olamayacağını yazıyor. O tür insanlar bulunduğu ortamın havasını alamamış, işi kavrayamamış, işlerinin sadece önderlerini büyük görüp büyük gösterme sandıkları cahil kişilerdir.

Hiç bir veli hadi dışarı çıkın ve benim büyüklüğümü anlatın demez. Ama o cahil kişi ona görev verilmiş gibi beenm hocam şöyledir böyledir, falan yerde şu kerameti görüldü, benim hocamdan başka Allah dostu yok gibi laflar eder.

Bu ona fayda getirmez aksine zarar verir. Büyüklük Rabbin katındadır. Onlar bizlere pusula, yolumuzu bulmamızı sağlayan rehber, onlar güneş, gecelerimizi aydınlatan aylarımızdır.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah için sevilen bir velinin irşadı ne kadar büyük olursa olsun, hiçbir veli hiçbir peygamberden üstün değildir. Fazilet olarak bütün veliler Ashab-ı Kiramdan sonra gelir. İlim, irşad ve edebiyle sevilen bir velinin hangi makamda olduğunu bilmek, kimseye şart ve lazım değildir.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Ayrıca bu sevgiye sevinmek ve onu korumak gerekir. Büyük arif İmam-ı Rabbani (K.S.) bu sevginin kıymetini şöyle belirtir: Allah dostlarını sevmeyi en büyük nimetlerden birisi saymalıdır. Cenab-ı Haktan bu sevgide samimiyet ve istikamet üzere olmayı istemelidir. Bu büyüklere bağlılık sebebiyle hasıl olan az şey de çok kabul edilmelidir. Zira o az değildir. (Mektubat)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt