Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Beni dinler misiniz? (2 Kullanıcı)

siyah

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar öncelikle hayirli akşamlar
bana dua ederr misiniz? Neden mi?
Arkadaşlar ben hayat tarzimi değiştirdim şöyleki disko ve barlara giderdim-biraktim
makyajsiz tuvalete gitmezdim-örtündüm
örtünmeden önce şeytanla hiç bir sorunum yoktu
ne zaman ki dine eğildim vesveseler musallat oldu .o kadar çok ki anlatamam
namazla ilgili-ibadetle ilgili
takintilarim başladi örnek sürekli el yikamaya başladim şeytan diyor ki örtünmeden önce ne kadar güzeldin şimdi ne kadar çirkin,örtündün ama sanki dört dörtlük müslüman oldun? Neden örtündün gibi
ne zaman bir gün namaz kilmasam vesveselerim azaliyor allah rizasi için söyleyin ne yapmaliyim?

GEVHER

Yönetici
aleyküm selam ..

bu konuda size akıl verme yetisine sahip değilim , ama siz zaten ne yapmanız gerektiğini farketmişsiniz bence..
şeytanın vesveselerinden onu da yaratan ALLAH ' a sığınarak kurtulabiliriz..dua edip, namaz kılıp , Kur'an okuyup Rabbimizden yardım isteyeceğiz. O , kendisine sığındığımızda bizi asla zor durumda yalnız bırakmaz..

Rabbim yardımcınız olsun.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar ben hayat tarzimi değiştirdim şöyleki disko ve barlara giderdim-biraktim
takintilarim başladi örnek sürekli el yikamaya başladim şeytan diyor ki örtünmeden önce ne kadar güzeldin şimdi ne kadar çirkin,örtündün ama sanki dört dörtlük müslüman oldun? Neden örtündün gibi
ne zaman bir gün namaz kilmasam vesveselerim azaliyor allah rizasi için söyleyin ne yapmaliyim?

Elhamdulillah..
Şeytan şuan sen böyle olduğun için kahroluyor beter olsun dahada kahret onu.Bu tür vesveseler olacak bizede oluyor eminim herkese oluyor..Sen aldırmaa dinleme kardeş..Sen rabbine ne kadar yaklaş yeter ki...

Fani hayat geçici.Geçici hayatın eğlencesinden kurtulmuşun ne güzel.Haydi şimdi baki için çalış....Unutma öenmli olan Rabbimiz bizden razı olsun diğer insanlar beyensin beyenmesin umrunda olmasın.

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
bol bol kuran-ı kerim okuyun ...mealiyle beraber tabiki....sizin hakka aşık olmayaihtiyacınız var.öyle bir seveceksiniz ki O'NU KOŞULSUZCA.....HİÇ BİR KARŞILIK BEKLEMEDEN SADECE RIZASI İÇİN SEVECEKSİNİZ....BUNUN İÇİNDE BOL BOL İBADET EDİN...ARKADAŞLARINIZI HAK YOLUNDA OLANLARDAN SEÇİN.SÜREKLİ TEVBE EDİN...NE İÇİN YARATILDIĞIMIZI DÜŞÜNÜN....SONUMUZUN NE OLDUĞUNU AKLINIZA GETİRİN....ALLAHI BOLCA ANIN TESBİH ÇEKİN.....

siyah

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar namazı bir gün düzenli kılıyorsam ertesi gün ne oluyorsa namaz kılamıyorum
şeytan diyor ki namazı bile kılmıyorsun neden örtündün
dinimle ilgili birşeye karar versem o gün moralimi bozan bişey olmuş oluyor , bir bakmışsınız o gün namazı da kılmamışım

siyah

Kayıtlı Kullanıcı
mesela ben bu siteye yeni kayıt oldum
kayıt olduğum gün tanışmak için bişeyler yazmak istedim ama bilgisayardan iyi anlamıyorum ki şu ana kadar bilgisayarla sadece oyun oynamışım onun için bilmeden bayağı konu açmışım
bir baktım beni bir üye arkadaş hemen azarladı neden bu kadar çok konu açtın diye
oysa ben bilmiyorum , hoşgeldin mesajı beklerken güzel bir dini ortama giriyorum derken moralim çok bozuldu KENDİMİ YİNE YALNIZ HİSSETTİM YİNE YALNIZ

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
arkadaşlar namazı bir gün düzenli kılıyorsam ertesi gün ne oluyorsa namaz kılamıyorum
şeytan diyor ki namazı bile kılmıyorsun neden örtündün
dinimle ilgili birşeye karar versem o gün moralimi bozan bişey olmuş oluyor , bir bakmışsınız o gün namazı da kılmamışım

ilk başlardan yoğun baskı altında kaldığını hissedeceksin böyle vesveseler olacaktır...Fakat sen zamanla bunları aşacaksın..Kendine güven karamsar olma...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
canım siyah kardeşim demin baktım siz bana alınmişsiniz cok zulzudum gerceketn hakkını helal et benım hatam uygun bi dille izah edebilridim tabiki haklısın hemde cok.sorunun için uzuldum ama emin ol canım bunaloru namazınla duanlagececeksin bak ne guzel bi adım atmişsin barlara falan giderken kapanmiş barı terklemiş namazına nıyazına yonelmişsin ayrıca kapalılık nurunu artıırı seytanın vesveselerine kapılma canım kapanmak erdemdir bu erdeme nail olmuşsun sen yolumnda emina dımlarla ilerle bak gör ki ALLAH cc sana en guzel huzuru nasip edecektir sukur et namazını kıl kapalılıgını daim.TEKRARA hakkını helal et canım konuyu şimdiş gördugum için su an cevap veruyorum.selametle kal inşaALLAH.

_ahraz_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeşim,önce tebrikler.Senin adına çok sevindim,en doğrusunu yapmişsin Rabbimizin emridir bu.Allah'a sığın kardeşim Rabbime sığınırsan asla yanıltmaz seni,korkma ve sürekli Nas süresini oku.
Nas
1. De ki: "Sığınırım insanların Rabbine,

2. insanların hükümdarına,

3. insanların İlahına;

4. o sinsi vesvesecinin şerrinden,

5. ki, insanların sinelerine vesvese verir durur.

6. Gerek cinlerden, gerekse insanlardan (olsun)."

Âmâk-ı Hayal

Kayıtlı Kullanıcı
Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim...

İbadetlerinize şeytana uymadan devam edin. Bir süre sonra zaten sizden sıkılacak, çünkü musallat olacağı çok insan var. .:)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Selamun Aleyküm kardeşim,önce tebrikler.Senin adına çok sevindim,en doğrusunu yapmişsin Rabbimizin emridir bu.Allah'a sığın kardeşim Rabbime sığınırsan asla yanıltmaz seni,korkma ve sürekli Nas süresini oku.
Nas
1. De ki: "Sığınırım insanların Rabbine,

2. insanların hükümdarına,

3. insanların İlahına;

4. o sinsi vesvesecinin şerrinden,

5. ki, insanların sinelerine vesvese verir durur.

6. Gerek cinlerden, gerekse insanlardan (olsun)."

Bu kimin meali ?

sezersezel

Kayıtlı Kullanıcı
Çok normal kardeşim

Çok normal kardeşim

Ben de dahil çoğu insanın bu tür vesveselerle karşılaştığı malum. Sonuçta sizin iç dünyanız. Vesveselerle beynimizi meşgul etmemekte fayda var. "Keşke eski yaşantıma devam etseydim de bu vesveselerle musallat olmasaydım" diyor olabilirsin. Bence çok normal, zamanla azalacağını düşünüyorum.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
takintilarim başladi örnek sürekli el yikamaya başladim şeytan diyor ki örtünmeden önce ne kadar güzeldin şimdi ne kadar çirkin,örtündün ama sanki dört dörtlük müslüman oldun?

Selamun aleyküm kardeşim...öncelikle seni bu davranışından dolayı tebrik ediyorum ne güzel kapanmışsın ve ibadetlerini yapıyosun...Rabbim bu yolda sabit kılsın ( Amin! ) Sende olan vesveseler herkeste oluyor inan bana ...şeytan kiminle daha çok uğraşır? imanı kuvvetli olan insanlarla değil mi? diğer insanlar zaten sapıtmışlardır onlar şeytanın lehine hareket etmektedirler...şeytanın o insanlarla problemi yoktur...sen o sözlere aldanma kardeşim...güzellik nedir ki ? hele ki yüz güzelliği...bir kezzapla ya da ne bileyim bir sivilceyle biter işi...önemli olan kalbindeki güzellik, iman ...
Bu vesveseler sürekli olacaktır sen şöyle söyle ve bu kötü durumdan Allah'a sığın:
" La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim " sonra abdest al inşALLAH düzelecektir...
Mevla'm yardımcın olsun...
Hayırlı ve bereketli günler...​

kutahyali

Kayıtlı Kullanıcı
siyah rumuzlu kardeşimizin derdine derman olması dileğimle:

Şeytanın mühim bir desisesi(aldatma yolu) de şudur ki: Namaz kılan insanların hatrına namaz kılarken, onların daha önce baktıkları haram görüntüleri ,kötü düşünceleri, , getirir ve o insanın kulağına şu cümleyi üfler: "Bak senin ne kadar kallbin bozulmuşki namaz kılarken bile neler düşünüyorsun eğer senin kalbin bozulmamış olaydı namaz kılarken böyle kötü görüntüleri ve kötü düşünceleri aklına getirmezdin. Böyle namaz kılmaktansa hiç namaz kılmamak daha iyidir" Şeytandan gelen bu vesveseyi hakikat zanneden biçare(çaresiz) insan evet , böyle namaz kılmaktansa hiç namaz kılmamak daha iyidir der ve namazı terk eder. Böylece şeytan da amacına ulaşmış olur.
Hem o kötü düşünceleri ve haram görüntüleri insan namaz kılarken aklına isteyerek getirmiyor.Kalbinden namaz kılarken o görüntüleri getitmemeyi geçirdiği halde o görüntülerin ve düşüncelerin insanın aklına ve hayaline yine de gelmesi o görüntülerin ve düşüncelerin insanın kalbinin sesi olmadığına bilakis şeytandan gelen bir vesvese olduğuna delildir.(Bediüzzaman Hazretlerinin kitabından aklımda kaldığı şekliyle nakletmeye çalıştım)(Sanırım Vesvese Risalesi)

AYRICAshabı Kiram bir gün Peygamber Efendimize"Ya Resullallah namaz kılarken bizim aklımıza kötü kötü şeyler geliyor" dediler
Resullullah Efendimiz "şüphesiz o imandandır" buyurdular
Hırsız boş eve girmeyeceği gibi şeytanda içinde imanın olmadığı bir kalble uğraşmaz.

siyah

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razi olsun kardeşlerim
beni dinleyip öğüt verdiğiniz için allah razi olsun

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com

Öncelikle Allahü teala yardımcınız olsun.Hayırlı ve mübarek eylesin.Cenab-ı Hakkın bu vermiş olduğu tövbe etme fırsatının kıymetini iyi bilin.Örtünmeden önce şeytanla sorunum yoktu diyorsunuz,vardı ama onun istediklerini vermediğimiz için sorun gün yüzüne çıktı.Kurtulmak için kurtulanlarla beraber olmak gerekir.Hangi konuda isterseniz bu müthiş çözümdür,mesela içki içiyorsanız ve içmek istemiyorsanız içmeyenlerle birlikte olacaksınız,veya madde bağımlısııysanız bunu içmekte istemiyorsanız içmeyenlerin yanına gideceksiniz.Çünkü bataklığın etrafında gezerseniz gün gelir bataklık sizi çeker bataklıktan kurtulmanın yolu bataklığı kurutmaktır.Kişinin dini arkadaşının dini gibidir buyrulmuştur.Kişi ahirette sevdikleriyle beraber olur.
takintilarim başladi örnek sürekli el yikamaya başladim,diyorsunuz.Efendim insanın nefsi kafirdir.Olur mu öyle şey dememeli çünkü iman etmediği müddetçe size namaz kıldırmamak için uğraşacaktır.Bu takıntı dediklerinizin vesvese olduğunu anlamışsınız,Evet vesvese bilmediğimiz konudan dolayı başımıza gelir o konuyu öğrenirsek inşaallahü teala kolaylıkla atlatırsınız.Hemen bir ilmihal kitabı almanızı tavsiye ederim.
aşağıdakini de dinlemenizi nefsiniz istemeyecek siz nefsinizi dinlemeyin.

GÖNÜL PINARI

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Mübarek olsun. Allahü teala yardımcınız olsun.

Bir gün Resulullah efendimiz 'aleyhisselam' Eshab-ı Kiram efendilerimize vesveseyi anlatıyorlarmış, o sırada bir yahudi gelmiş dinlemeye başlamış. Yahudi hemen edepsizlik edip, bizde vesvese olmaz, bu yüzden bizim dinimiz daha efdal, şeytan bize vesvese veremez gibi sözler söylemeye başlamış. Resulullah efendimiz 'aleyhisselam' tebessüm buyurmuşlar ve hazreti Aliye hitaben Ya Ali buna sen cevab ver buyurmuşlar. Hazreti Ali 'radıyallahü teala anh' tek cümleyle yahudiyi susturuyor.

-Hırsız boş eve girmez.

Evet ne mutlu iman nimetine kavuşmak. İman varsa yani cevher varsa birileri bunu çalmak isteyecek. Yokken zaten uğraşmıyor. Mektubat arkadaşımız zaten kurtulmanın yolunu size açıklamış. Allahü teala hep iyi kimselerle karşılaştırsın. Namazla ilgili bir tane link tavsiye etmek istiyorum. Çünkü namaz doğru kılınırsa insanı kötülüklerden alıkoyor. İki tanede mail grubu tavsiye etmek istiyorum. İnsan hergün yeni birşeyler öğreniyor.

Kıymetli dualarınızı istirham ederim. Allahü tealaya emanet olunuz.

http://forum.islamiyet.gen.tr/islami-programlar/61408-namaz-kilmayi-ogreniyorum.html

HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.

siyah

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun mektubat ve huyela kardeşler
öğütlerinize uyucam inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt