Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Benden uzak olsun öyle anne-baba! (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...Hayırlı Cumalar...

Bağ ve bahçenizdeki ağaçlara aşı yapıyor, ilmin ve tekniğin gereklerine göre varlığa müdahale hakkımızı kullanarak daha iyi semere almaya çalışıyoruz. Odundan, taştan, ağaçtan, topraktan daha aşağı olmayan çocuklarımıza bu kadar olsun, kendi esaslarımız çerçevesinde ihtimam göstermemiz gerekmez mi?

mavci

Yönetici

Onlar, alâkasızlığın bodurlaştırması ve bozma gayretlerinin azgınlaştırması gibi iki dezavantaja karşılık, ebeveynin vereceği iyi şeyler gibi tek avantaja sahip bulunuyorlar.
Evet, olumlu müdahale olmazsa kokuşurlar, başkalarının elinde de fesada uğrarlar.
Her iki hâlde de bize rağmen bir çizgi takip ederler.
Hususiyle günümüzde anne-baba bütünüyle dünya işlerine daldıklarından evlâtlarını tamamen ihmal etmişlerdir.
Hatta bu asır ölçüsünde çocukların ihmal edildiği ikinci bir asır göstermek mümkün değildir.

mavci

Yönetici

Yine İmamiye menşeli bir hadiste, Allah Resûlü (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle ferman ediyor:
"Ahir zamanda babalarından ötürü evlâtların vay hâline!"
Bu söz üzerine sahabe şaşkınlık içinde sorar:

- Müşrik babalardan ötürü mü onlara kıyıldı da heder oldular?

- Hayır mümin babaları onlara kıydı.

- Nasıl oldu ya Resûlallah?

- Babaları onlara ferâiz-i dini, yani dinin temel rükünlerini öğretmediler.

mavci

Yönetici
...

...

"Yoo yoo siz ücreti ve lezzeti peşin olanı çok seviyor, ahiret (veya neticeyi) umursamıyor (görmezlikten geliyor)sunuz." (Kıyâme, 75/20)

Allah Resûlü (sallallahu aleyhi ve sellem) sözlerini şöyle devam ettiriyor:
"Ben onlardan berîyim, onlar da benden berî olsunlar."

Yani, "Evlâdını ihmal eden, çocuğunun heder olup gitmesine göz yuman, dahası bir neslin mahvolması karşısında titremeyen anne-babalardan ben uzağım; onlar da benden uzak olsunlar."

mavci

Yönetici
...

...

Allah Resûlü (sallallahu aleyhi ve sellem) sözlerini şöyle devam ettiriyor:
"Ben onlardan berîyim, onlar da benden berî olsunlar."

Yani, "Evlâdını ihmal eden, çocuğunun heder olup gitmesine göz yuman, dahası bir neslin mahvolması karşısında titremeyen anne-babalardan ben uzağım; onlar da benden uzak olsunlar."

Ruhen ölmemiş bütün babalar zannediyorum bu sert uyarı ve tembih karşısında ürperir ve tir tir titrerler; titremelidirler de.
Böyle önemli ve hayâtî bir sorumluluk kendisine anlatıldığında Halife Ömer bin Abdülaziz bayılıyor ve yirmi dört saat kendine gelemiyordu.
Hatta vefat edecek diye oturup başında Kur'ân okuyorlardı. Kendine geldiğinde de hıçkırarak Allah'tan korktuğunu söylüyordu.

mavci

Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

aile511jf%5B1%5D.jpg

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...Hayırlı Cumalar...

Esselamünaleykum...Hayırlı Cumalar...

ÖZETLE

1- Her şey olmaya müsait ve müstait dünyaya getirdiğimiz çocuklarımızı, kendi ruh ve mânâ köklerimize göre şekillendirmezsek ayrı bir kalıbın insanı olarak yetişmeleri kaçınılmazdır.

2- Çocuklarımız, alâkasızlığın bodurlaştırması ve bozma gayretlerinin azgınlaştırması gibi iki dezavantaja karşılık, ebeveynin vereceği iyi şeyler gibi tek avantaja sahip bulunuyorlar.

3- Günümüzde anne-baba bütünüyle dünya işlerine daldıklarından evlâtlarını tamamen ihmal etmişlerdir. Hatta bu ölçüde çocukların ihmal edildiği ikinci bir asır göstermek mümkün değildir.

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
ÖZETLE

1- Her şey olmaya müsait ve müstait dünyaya getirdiğimiz çocuklarımızı, kendi ruh ve mânâ köklerimize göre şekillendirmezsek ayrı bir kalıbın insanı olarak yetişmeleri kaçınılmazdır.

2- Çocuklarımız, alâkasızlığın bodurlaştırması ve bozma gayretlerinin azgınlaştırması gibi iki dezavantaja karşılık, ebeveynin vereceği iyi şeyler gibi tek avantaja sahip bulunuyorlar.

3- Günümüzde anne-baba bütünüyle dünya işlerine daldıklarından evlâtlarını tamamen ihmal etmişlerdir. Hatta bu ölçüde çocukların ihmal edildiği ikinci bir asır göstermek mümkün değildir.
ALLAH RAZI OLSUN...ALLAHA EMANET OL.

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

ÖZETLE

ALLAH RAZI OLSUN...ALLAHA EMANET OL.

Allah CC. cümlemizden razı olsun...
Allaha emanet olunuz...

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
mavci abi RABBİM razı olsun sizden,çok güzel bir ikaz bizim gibilere,her ne kadar şükür bizler herşeyin farkındayız,ya farkında olmayanlar,dünya hırsı gözlerini kör edenler, evlatlarının sadece yeme içme giyme ihtiyacını karşılayanlar,kendi ruhlarının boşlugunu bile dolduramazlarken evlatlarınınkine nasıl merhem olurlar ki,rabbim ihtiyacı olanları bu hadis-i okumayı ve nasiplenmeyi nasip etsin inşallah...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleykum mavci
günümüzde ne yazık kı yaygın olan bır vakka
bır de o kadar sınır oluyorum kı
vıcdanlarının rahatlığına
terk edılmış cocuklar
ve parayla susturulmaya çalışıyyorlar
cokca görüyorum
ağlayan anneler
cok da acıklı yazmak ıstemıyorum
üzülmesın kımse burda
rabbım cezasız bırakmaz dıyorum
merhamet etmeyene merhamet edılmez dıyorum
ve bıraz melhem olabılıyorsam ne mutlu bana
yazmak geldı ıcımden
konu cok onemlı cunku
allaha emanet ol mavcı
daım mutlu kal

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

mavci abi RABBİM razı olsun sizden,çok güzel bir ikaz bizim gibilere,her ne kadar şükür bizler herşeyin farkındayız,ya farkında olmayanlar,dünya hırsı gözlerini kör edenler, evlatlarının sadece yeme içme giyme ihtiyacını karşılayanlar,kendi ruhlarının boşlugunu bile dolduramazlarken evlatlarınınkine nasıl merhem olurlar ki,rabbim ihtiyacı olanları bu hadis-i okumayı ve nasiplenmeyi nasip etsin inşallah...

Allah CC. cümlemizden razı olsun kardeşim...
İnşallah bu nasihatlardan ders alırız ve hayatımızda güzel ve hayırlı olanı uygulamaya çalışırız...
Dualarınıza gönülden amin kardeşim...
Allaha emanet olunuz...

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

selamunaleykum mavci
günümüzde ne yazık kı yaygın olan bır vakka
bır de o kadar sınır oluyorum kı
vıcdanlarının rahatlığına
terk edılmış cocuklar
ve parayla susturulmaya çalışıyyorlar
cokca görüyorum
ağlayan anneler
cok da acıklı yazmak ıstemıyorum
üzülmesın kımse burda
rabbım cezasız bırakmaz dıyorum
merhamet etmeyene merhamet edılmez dıyorum
ve bıraz melhem olabılıyorsam ne mutlu bana
yazmak geldı ıcımden
konu cok onemlı cunku
allaha emanet ol mavcı
daım mutlu kal

Allah CC. razı olsun Gülnisa Hocam...
Sizler daha çok karşılaşıyorsunuz mesleğiniz gereği...
Mutlaka ve mutlaka elimizden geldiği kadar bizler ve özellikle sizler bu konuda herkesi uyarmamız gerekir...
Dostumuz olur, arkadaşımız olur, velimiz olur....
Gerekli uyarıyı-anlayabileceği şekilde- yapmamız gerekir...

Tabi ki merhamet etmeyene merhamet edilmez...

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir...
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir...

Allah CC. yar ve yardımcımız olsun...

Emine Emel

Kayıtlı Kullanıcı
"Evlâdını ihmal eden, çocuğunun heder olup gitmesine göz yuman, dahası bir neslin mahvolması karşısında titremeyen anne-babalardan ben uzağım; onlar da benden uzak olsunlar."

kardeşim allah razı olsun

mavci

Yönetici

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt