selamün aleyküm arkadaşlar.saat şuan 01.55 ve ben düşüncelere daldım.kulluğumu yeterince yerine getirebiliyor muyum diye.bana yardımcı olursunuz inşallah.allaha emanet olun.hayırlı geceler.:a05::a05:
Aleyküm selam kardeşim, maşaAllah böyle tefekküre dalman çok güzel. Bizim en çok yapmamız gereken ama en az yaptığımız şeylerden biridir tefekkür. Bu evreni, evrende işleyen muazzam kanunları, evrendeki bu düzenle Rabbimizin bize ne anlatmak istediğini düşünmemiz gerekiyor. Çünkü Allah bizden bunu istiyor. Yani Kur'an'da, Rabbimizin kendisini tarif ettiği gibi, Allah'ı tanımamız gerekiyor. Yani Kur'an'da Allah, kendisine Hakîm diyor; hikmetli yaratan, her şeyin anlamlı olması, atom çekirdeklerine kadar her şeyde muazzam bir intizam olması ve her şeyin bir vazifesinin olması; her şeyin hikmetli yaratıldığını gösteriyor değil mi? Ve biz de bu düzene, saat gibi işleyen varlıklara baktığımızda, "Bu kainatı yaratan, ancak Kur'an'da kendisini Hakîm olarak anlatan ALLAH'tır." diyoruz. Çünkü bu evrende Allah'ın Hakîm esmasının tecellisi var.(Hakîm, Hâkim'le karıştırılmasın. Hâkim hükmeden demektir. Hakîm, sonsuz hikmet sahibi...) Aynı şekilde Allah, Kur'an'da kendisini Alîm olarak tanıtıyor. Yani sonsuz ilim sahibi... İşte kainattaki eserlere baktığımızda muazzam bir ilmin tecelli ettiğini görüyoruz. Gözü yapmak demek, gözün bütün işlevsel özelliklerini bilmek aynı zamanda görmeyi bilmek, aynı zamanda gözün gördüğü her şeyi bilmek, güzeli bilmek, intizamı bilmek demektir. Yani her yönüyle bu evreni muazzam bir ilim kaplamış. (Bugün en dahi mühendisler bile insandaki görme kalitesinin yanına yaklaşamadılar.)
İşte bütün bunları böyle tefekkür etmemiz lazım kardeşim. Kardeşim Risale-i Nur, bu konuda harikadır. İnsana acayip bir tefekkür dünyası açıyor. Başka alemlere götürüyor insanı... Rabbini tanımaya başlıyor insan... Risale-i Nur bölümüne bir uğrayabilirsin. Hadi hayırlı geceler...