Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bende öğrenmek Istiyorum (1 Kullanıcı)

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
EWT HAKLISIN AMA ZATEN NURCULAR..
TARIKAT DEĞİL.
ONLAR ELLERINE TENEKE ALMIŞLAR DUSMUSLER DUNYA SOKAKALARINA ALLAHA HIDAYET VERSIN İNŞ.

BENDE BUNU ANLAMIYORUM İŞTE BİRBİRLERİNİ KÖTÜLEMELERİNİ HANGİ MÜSLÜMANA YAKIŞIR BUNLAR YETTİNİZ ARTIK HAA HERGÜN BAŞKA BİR SAÇMALIK BİRBİRLERİNİ BEĞENMEMELER AŞALAMALAR HEPİMİZ NE YAPIYORSAK ALLAH İÇİN YAPMIYOMUYUZ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE GİTTİĞİMİZ YOLUN SONU AYNI YERE VARMICAKMI HERKESİN YAPTIĞI KENDİNE ALLAH HEPİMİZİ SEVİYOR SEVMİŞKİ YARATMIŞ DERECELERİMİZ FARKLI.NE GEÇİYO KÖTÜLEMEKLE ELİNİZE. ALLAH AKIL FİKİR VERSİN BUNLARI OKUYAN BİZLEREDE SABIR VERSİN.

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Hepsini Birden Deneyeceğimi Sanmiyorum. Gideceğim Tarikat Ishak Kardeşimin Tarikatinin Aynisi Değil Ayni Fikirlere Sahipler Dedim. Sonuçta Hepsinin Yolu Yüce Rabbim. Içinde Bazilari çikip Kötü şeyler Yapiyolar Diye Hepsini Bir Keseye Koyamayiz. Ben Oraya Giden Akrabalarimdan Biliyorum Hepsinde çok Değişimler Oldu. Demekki Kötü Bir Yer Değilmiş.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili nilgün kardeşim farkındaysan hep kullanmış olduğum kelimeler normal ben tartışma ortamı değil müzakereden yanayım ama herkes kendi fikrini doğru olarak görüp başkasınınkinide yanlış olarak düşündüğü zaman iş çığırından çıkıyor. Allah cümlemizden razı olur inşallah.Yalnız tarikata gireceksen illede ishak kardeşin mensubu bulunduğu tarikata girmeni değil hepsine girip değerlendirmeni tavsiye ederim belki hepsinden ayrı bir tat alırsın.

cehaletin alameti rezalet..!

bakın tekrar ediyorum ben kimseye gel benim tarikatıma gir demiyorum...illede bir tarikata girde demiyorum...ama böyle saçmalıklarada dayanamıyorum...

tarikat dediğiniz şey yemek değilki hepsinin tadına bakasın...öyle saçmalıkmı olur..kapı kapı dolaşılırmı...hiç duymadınız mı? "bir kapıda olan her kapıdadır, her kapıda olan hiç bir kapıda değildir..." sanırım imam'ı rabbaninin sözüydü...

illede bir tarikat'a girmek isterseniz...mevla devam sebat ihsan etsin deriz...
hangi tarikat'a gireceğinize siz karar verirsiniz..gönül işidir bu iş..gönlünüz nereye yatarsa oradan ders alırsınız...
tasavvuf sevgi meselesidir...gel illede beni sev veya şu adamı sev denirmi..?

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Niye beni onun yanına çıkarmıyorlar çok mu kibirli? peygamberimizin yanında en zengin insanlar varken ve onları dine davet ederken bile giden kişiye peygamber sadece yüzünü buruşturdu diye ayet inmedimi ? o kendini peygamberden büyükmü görüyor ?
Namazıma gelince 5 vakit kılarım ve hanefi mezhebine şeklen uyan bir biçimde kılarım

o zatlarda kibir olmaz, ama karşılarına çıkan her deliye vakit ayıracak kadar boş adam değiller. meşguliyetleri var, zahir ve batın amelleri var...öyle önüne gelen karşılarına çıkıp onları meşgul edemez..buna müsaade etmezler..

zaten bir mezhebe tabiyim deseydin şaşardım...şeklen niye hanefi mezhebine uyuyorsun..direk kur'ana uysana..!

saçma olan ne? tarikata girmeye gerek yok isteyen girer istemeyen girmez diyen sen değilmiydin

bak benim söyledikleri mi saptırmaktan vazgeç..

ben tarikat'a girmeye gerek yok demedim..sadece tarikat'a gir diye davet yapılmaz dedim..bu ikisi başka başka şeyler...

saçmalık olan; şu senin "bütün tarikatları dolaş hepsinin tadına bak" demen..

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Mübin Kardeşim Neden Bu Kadar Komplekslisin Anlamadim. Sana Deli Diyen Olmadiki. Hem Diyosun Herkes Kendi Fikrini Söylüyor, Hemde Fikrini Söyleyen Birisine Argo Konuşacağim Diyosun. Senin Diğer şafi Bir Kardeşime Yaptiğin Yorumuda Okudum Ve Hiç Gerçekçi Değilsin. Aksine Ortaliği Kariştirmaya çalişan Sikişinca Kötü Konuşan Birisin. O Yüzden Uzatmayalim Fazla.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
İsteyen tarikata girer istemeyen girmez diye benmi yazdım ? ben yazdım ama bu tarikat'a gerek yok demek değildir...
Menzile gidersem ilk işim seni şikayet etmek olur herhalde.istediğin yere şikayet et..ben nakşiyim dedim. menzile bağlıyım demedim Demek beni deli yerine koyuyorsun adminler bunu okuyupda gerekeni yapmazsanız adminler burda olsa çoktan kovulmuştun ben kelimelerimi kısas olarak argo kullandığımda farklı davranışda bulunmayın. Ben hacı olursam aynı kabedeki imamın hareketlerine uygun olarak kılacağım kıl onlarda mezhepsiz senin gibi kendilerine vahhabi diyorlar inşallah
Kuran'da bize şu an kıldığımız şekle uygun tarif ediyor zaten nerede tarif ediyor...bir tane ayet göstersene..sadece bir tane ayet namazın kılınış şekli ile ilgili bir ayet...allah'ın savaşta ikindi namazını tarif etmesini sakın delil diye getirme..o istisna bir durumdur..orada dikkat et ashab ikindiyi ikişer rekat kılarlar...bunun konumuzla alakası yok...

Asıl saçma olacak olan benim sadece bir tarikata gir demem olurdu tabiki eğer bir tarikat arayışı içinde olan birine bunu demem yakışır.Eğer senin inancında 4 hak mezhep varsa ki ben senin böyle düşündüğüne gerçekten inanmıyorum. sence hangisine gir deseydim?

bu son paragrafından hiç bişey anlamadım
mezhep, tarikat, katmış karıştırmışsın...

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
"Demek beni deli yerine koyuyorsun adminler bunu okuyupda gerekeni yapmazsanız ben kelimelerimi kısas olarak argo kullandığımda farklı davranışda bulunmayın"
YUKARIDAKİ CÜMLE YANILMIYORSAM SİZE AİT. KONUNUN GİDİŞATINIDA BEN YAPMADIM SİZ HEM HERKESİN FİKRİ DİYOSUNUZ HEMDE YOK MENZİLE GİDİP SENİ ŞİKAYET EDECEM, ÇARPARMI,GİBİSİNDEN İNSANLARI TAHRİK EDİCİ SÖZLER SÖYLÜYORSUNUZ. İSHAK KARDEŞİMİN YAZDIĞI YORUMUN İÇİNDEN KENDİ ANLATMAK İSTEDİĞİNİZ GİBİ KESİT YAPIYOSUNUZ. BELKİ BU YORUMDAN SONRA BANADA DELİ DERSİNİZ.

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Lütfen Kardeşim Yanliş Anlamayin Ben Kimsenin Tarafinda Değilim Ishak Kardeşimlede Sizinlede Bu Forum Haricinde Hiç Yazişmadim. Ne Menfaatim Olabilirki De Taraf Tutayim. Ben Islami Konuda çok Bilgi Sahibi Değilim Yeni Yeni Bişeyler öğrenmeye çalişiyorum. O Yüzden Gitmek Istediğimi Söyledim Siz Dalga Geçer Gibi Sadece Onun Gittiği Tarikata Değil Hepsini Tadin Dediniz. Neyse Bn Size Argo Konuştunuz Demedim Tekrar Okuyun Isterseniz Argo Konuşurum Diyosunuz Dedim. Sizce Sebep Ne Olursa Olsun Değermi Argo Konuşup Hem Günaha Hem Birbirinizi Kirmaya. Neyse Size Karşida Bir Saygisizlik Yapmak Istemem. A.e.o

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Mübin Kardeşim Neden Bu Kadar Komplekslisin Anlamadim. Sana Deli Diyen Olmadiki. Hem Diyosun Herkes Kendi Fikrini Söylüyor, Hemde Fikrini Söyleyen Birisine Argo Konuşacağim Diyosun. Senin Diğer şafi Bir Kardeşime Yaptiğin Yorumuda Okudum Ve Hiç Gerçekçi Değilsin. Aksine Ortaliği Kariştirmaya çalişan Sikişinca Kötü Konuşan Birisin. O Yüzden Uzatmayalim Fazla.

TEKRAR OKU İSTERSEN ARGO KONUŞTUN DEMEDİMMM. KONUŞACAĞIM DİYOSUNUZ DEDİM.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
sen namazları bu ayetlere göremi kılıyon...ama bu ayetlerin hiçbirinde rukunun tarifi yok, secdenin tarifi yok...ve sanırım sen namazlarını yan yatarak kılıyon...saçmalıyorsun
bu konudada sana artık cevap vermek istemiyorum...senin ilim saydığın şey kopyala yapıştırdan ibaret...

mevla nasib ederde hacca gidersek..vahhabilerin ardında namaz kılmamaya gayret ederiz..şayet kılarsak onuda yeniden kılar iade ederiz..

bu hususta ehli sünnet'in görüşü şudur.
bid'at ehli de olsa her müslüman'ın arkasında namaz kılınır..vahhabi bir imam'a uymakla biz mezhebimizin dışına çıkmış olmayız....yine hanefi yiz..amma ihtiyatlı olmak için bid'at ehli imamların ardında kıldığımız namazları vakti çıkmadan yeniden kılarız...

artık soru sorma cevap vermek istemiyorum...

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Burada Konuyu Kapatip Artik Yazmiyorum Lütfen Kimseyle Laf Düellasina Girmemem. Hepinize Hayirli Akşamlar.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Sana soru sormuyorum çünkü dar pencereden bakıyorsun halbuki kitap her durum için yazılmış isterse adam bağlanmış olsun içinden dua ederse bu namaz sayılır ve yatarakda kılar oturarakda kılar idam sehpasındada kılar sana tavsiyem pencereni büyüt öyle oku kitabını soru sormak istediğinde bana sor bilgisayarı açıpda görürsem cevaplarım

tamam anladım...:evet:K

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Tarikat Nedir?

Tarikat Nedir?

Selamün Aleyküm Kardeşlerim. Ilk önce Yanliş Birşey Yazarsam Ne Olur Affedin çünkü Bu Konuda Fikir Sahibi Değilim. Benim çevremdede Bazi Tarikatlara Katilan Insanlar Var Ben Anlamiyorum Bunlarin Hepsi Farkli Nahşibenti, Nurcu, şafi Vb. Bunlari Birbirinden Ayiran Nedir. Bir Forumdada şahit Oldum Ishak Yakup Kardeşim Farkli Mücahit58 Kardeşim Farkli şeyleri Savunuyorlr. Biri ölmüşleri Kullanarak Dua Edilmez Diğeri Edilir Gibi. Bende Böyle Topluluklara Katilmak Istiyorum Ama Yanliş Bir şeyler öğrenmekten Korkuyorum Açikcasi. Aslinda Hepsinin Yolu Allah Yolu Ama Neden Düşünceler Ve Bildikleri şeyler Değişik. Yanlişim Varsa özür Dilerim Tartişilacak Bir Konu Olsun Istemiyorum. Sadece Gerçeği öğrenmek Istiyorum. Allah Razi Olsun. Selametle

Selamun Aleyküm Kardeşim. Öncelikle yukarıda yazının bir bölümündeki Şafi kelimesini tarikat olarak biliyorsun ama o tıpki Hanefi, Hanbeli gibi bir Mezhebin ismidir. Sana tavsiyem Allah yolunda yürü yeter. Allahü Teala İnsana akıl vermiş kullanmayı da bize bırakmış. Selametle kal Saygılarımla.

Tarikat nedir?

--------------------------------------------------------------------------------

Tarikat, tasavvufun sistemleşmiş şeklidir. Tarîkatlar, hakikatlerin yollarıdır. (1)
Tarîkatlar, şeriatın birer delili, ab-ı hayat dağıtan bir kevser kaynağıdırlar. (2) Asırlardır nice ehl-i iman, bu menba’dan içmiş, bu muazzam hazineden istifade etmiştir.

Tarîkat, Resulullah’ın miracının gölgesinde kalb ayağıyla ruhanî bir seyr ü sülûktur. (3)

Tarîkat, hakîkate giden bir yol olmakla beraber, tek yol değildir. Bütün hak tarikatlar, esaslarını Kur’ândan almışlardır.
Tarîkatı kabul etmek istemeyen bazı kimselerin, “Hz. Peygamber devrinde tarikat mı vardı?” şeklindeki soruları, bir cerbezeden ibarettir.

Zira, tarîkatın bütün esasları, zaten Resulullah’ın tatbikatına dayanmaktadır. Yani, uygulama vardır, fakat adı tarikat değildir. Tarikatın belli bir sistem içinde ortaya çıkması , hicri 3. asra dayanır. Cüneyd-i Bağdadî, Bayezid-i Bistami gibi zatlar, tarîkatın ilk önderlerindendir. Daha sonraki dönemlerde gelen Şah-ı Nakşibend, Abdülkadir-i Geylanî, Mevlâna Celaleddin-i Rûmi, İmam-ı Rabbani gibi zatlar ise, tarîkatın en meşhur kahramanlarıdırlar.

Kaynaklar:
1. Nursi, Sözler, s 464
2. Bkz. Nursi, Mektubat, s. 444-445
3. Bkz. Nursî, Mektubat, s. 443

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
günümüzde "tarikat " adı altında kimler yok ki?
yukarda Abdülkadir Geylani, Mevlana ,Şahı Nakşibend gibi Ulul azim ismler verilmiş,
ne var ki onlarla hiç bir alakası olmadığı halde bu zatların isimlerini "brend" olarak kullananlar var.
bunları anlayıp bilmekte, aldanmamak için sadece ve sadece Allah Resulunün Sünneti ve Allah Resulunun Hz. Muhammed (sav) in Sünnetini anlatan Ehli Sünnet alimleri (KENDİLERİNDEN KATKI BULUNMAKSIZIN) yardımcı olacaktır.!

bana buna itiraz edeni gösterin.
mesela ALLAH RESULU "EHLİ KİTABA MUHALEFET EDİNİZ" BUYURDULAR. BUNUN AKSİNE İSE "ZAMAN "HARİKASI" (!) DİYE ANILAN Said Nursi, Fethullah Gülen EHLİ KİTABLA MÜSLÜMANLARI İTTİFAKA ÇAĞIRMIŞLAR. BUNLAR SAPTIRDILAR YAHU!

nısanurlu

Kayıtlı Kullanıcı
banada yardım edın bende katılıyım

nısanurlu

Kayıtlı Kullanıcı
allah rızası ıcın banada yardım edın bende nur talebesı olmak ıstıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt