Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bende öğrenmek Istiyorum (2 Kullanıcı)

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşlerim. Ilk önce Yanliş Birşey Yazarsam Ne Olur Affedin çünkü Bu Konuda Fikir Sahibi Değilim. Benim çevremdede Bazi Tarikatlara Katilan Insanlar Var Ben Anlamiyorum Bunlarin Hepsi Farkli Nahşibenti, Nurcu, şafi Vb. Bunlari Birbirinden Ayiran Nedir. Bir Forumdada şahit Oldum Ishak Yakup Kardeşim Farkli Mücahit58 Kardeşim Farkli şeyleri Savunuyorlr. Biri ölmüşleri Kullanarak Dua Edilmez Diğeri Edilir Gibi. Bende Böyle Topluluklara Katilmak Istiyorum Ama Yanliş Bir şeyler öğrenmekten Korkuyorum Açikcasi. Aslinda Hepsinin Yolu Allah Yolu Ama Neden Düşünceler Ve Bildikleri şeyler Değişik. Yanlişim Varsa özür Dilerim Tartişilacak Bir Konu Olsun Istemiyorum. Sadece Gerçeği öğrenmek Istiyorum. Allah Razi Olsun. Selametle

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşlerim. Ilk önce Yanliş Birşey Yazarsam Ne Olur Affedin çünkü Bu Konuda Fikir Sahibi Değilim. Benim çevremdede Bazi Tarikatlara Katilan Insanlar Var Ben Anlamiyorum Bunlarin Hepsi Farkli Nahşibenti, Nurcu, şafi Vb. Bunlari Birbirinden Ayiran Nedir. Bir Forumdada şahit Oldum Ishak Yakup Kardeşim Farkli Mücahit58 Kardeşim Farkli şeyleri Savunuyorlr. Biri ölmüşleri Kullanarak Dua Edilmez Diğeri Edilir Gibi. Bende Böyle Topluluklara Katilmak Istiyorum Ama Yanliş Bir şeyler öğrenmekten Korkuyorum Açikcasi. Aslinda Hepsinin Yolu Allah Yolu Ama Neden Düşünceler Ve Bildikleri şeyler Değişik. Yanlişim Varsa özür Dilerim Tartişilacak Bir Konu Olsun Istemiyorum. Sadece Gerçeği öğrenmek Istiyorum. Allah Razi Olsun. Selametle

Ve alaykum selam verahmetullahi vebereketuh
Bir cemaatta,bir toplulukta bulunma isteğiniz çok güzel katılmanızı bulunmanızı çok isterim.Ben size şuna ve yahut buna katılın diye bir şey önermeyeceğim yalnızca nereye katılmanız gerektiğini siz bulacaksınız.Nasıl bulacam diye soru sorarsanız?Gittiğiniz yeri gözlemlersiniz söyledikleri Kur'an ve Sunnete uyuyor ve de söyledikleriyle de amel ediyorsa sizi oraya gitmenizi tavsiye ederim.Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun.

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Ve alaykum selam verahmetullahi vebereketuh
Bir cemaatta,bir toplulukta bulunma isteğiniz çok güzel katılmanızı bulunmanızı çok isterim.Ben size şuna ve yahut buna katılın diye bir şey önermeyeceğim yalnızca nereye katılmanız gerektiğini siz bulacaksınız.Nasıl bulacam diye soru sorarsanız?Gittiğiniz yeri gözlemlersiniz söyledikleri Kur'an ve Sunnete uyuyor ve de söyledikleriyle de amel ediyorsa sizi oraya gitmenizi tavsiye ederim.Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun.

İSTİKBAL KARDEŞİM ÇOK SAĞOL ÖNERİLERİN İÇİN AMA İSLAMİYET TARİHİ KONUSUNDA YANİ 2 GÜN ÖNCEDE TARTIŞILAN KONU GİBİ SAVAŞLARDAN KAÇ KİŞİ KATILDIĞINDAN YOKSA PEYGAMBERLER ÜZERİNDEN DUA EDİLİRMİ YOKSA EDİLMEZMİ ÇÜNKÜ BUNLAR ZIT DÜŞÜNCELER AMA HER İKİSİNEDE UYAN HADİSLERLE ARKADAŞLAR BİRBİRİNE YANIT VERİYORDU KAFAM KARIŞTI BENİMDE. AZ ÇOK KURAN OKUMAYI, DİNİ BİLGİLERİ,İBADET ETMEYE ÇALIŞIYORUM AMA YANLIŞ ŞEYLER ÖĞRENMEKTE İSTEMİYORUM. DEDİĞİNİZ GİBİ KATILACAM ARAŞTIRACAM HANGİ KİTAPLARI OKUMAM GEREKİYOR BİLMİYORUM AMA BULUP OKUYACAM VE BENDE ONLAR GİBİ HUZUR İÇİNDE CANDAN BİR ŞEKİLDE RABBİMİ ANMAK İSTİYORUM. ONLARA MİSAFR OLDUM BİRGÜN HAYRANLIKLA SEYRETTİM ONLARI. TABİ BİDE EŞİMİ GÖNDEREBİLSEM DAHA ÇOK MUTLU OLACAĞIM. ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM .

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Nedenn Bana Cevap Vermiyorsunuz. Yoksa Açiklanmayacak Sorumu Sordum. Allah Razi Olsun.

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı
sa

sa

sen tarıkat bılır mısın kardes...

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Hayir Bilmem O Yüzden Soruyorumya.

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
..................................................

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı
SA

SA

aleykümselam kardeşim bende senin gibi böyle topluluklara katılıp imanımı dahada güçlendirmek istedim ilim öğrenmek istedim sonra nur cemaatine girdim çok güzel anlatıyorlar bazı şeyleri fakat beni kurban bayramından önceki toplantı biraz rahatsız etti mesela kurbanlarınızı bize bağışlayın işte afrikaya falan yolluycaz dediler bende onlara iyide zaten bir taneye ancak gücümüz yetiyor dedim benimde evde 2 çocuğum var onlarda görsün istiyorum dedim onlarda bana işte komşulardan kesenleri gösterin dedi bu bana çok saçma geldi yani ben kendi çocuğuma bu gibi allahın emirlerini evimde gösteremedikten sonra bi anlamı yok bence konuşma uzundu ben kısaca anlatmaya çalıştım ha bide 2 3 toplantıdan sonra hemen para yardımı istiyorlar allah rızası için deniyo ama o kadar sık söyleniyoki artık rahatsız oluyorsun vermek zorunda kalıyosun işte evlerdeki okuyan öğrencilere falan filan neyse umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir bence en güzeli evimde sakin huzurlu ibadet etmek

EWT HAKLISIN AMA ZATEN NURCULAR..
TARIKAT DEĞİL.
ONLAR ELLERINE TENEKE ALMIŞLAR DUSMUSLER DUNYA SOKAKALARINA ALLAHA HIDAYET VERSIN İNŞ.

selimsi

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
belkide yüzyılın en büyük sorunlarından birisi budur.
öcelikle açıklanması zor bir soru degil. fakat bir çok insan bu konuda müşkilde bu yüzden sana açıklayıcı bir cevap vermek zor oluyor. bu konu düşündügünden daha uzun. ama islamiyet içinde ki en kolay sorulardan birisi.
şimdi öncelikle tarikat ile cemaat arasında ciddi bir fark vardir.
nurcular yada süleymancılar die anılan kesim birer cemaattir. nakşilik ise tarikattır. birbirinden ayrı. öncelikle kesinlikle bir cemaat yada tarikatta bulunman gerekir bu kesin.
çünki peygamber asm. ın '' birlik olun yoksa gücünüz kırılır kuvvetinizde gider'' die hadisi var. ve kur'an da sayısız ayet birlik ve cemaat üzerinbedir. ayrıca zaten müslümanlık kavramıda testekleyen birbirinin derdi ile ilgilenenvs. hükümlerle dolu ki en nihayetinde bizde burada bir cemaatiz. yani bak sen yazıyorsun bizde cevap yazıyoruz bir cemaatiz. sorularını yaz elimden geldigince yardımcı olayım.
yüce ALLAH herkeze yardım etsin inş. amin.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı

aleyküm selam;

nurcular bir cemaattir, tarikatla pek alakaları yoktur...
şafilik, bir mezheptir...
süleymancılar,aslında nakşibendi tarikatında bir koldur..süleyman hilmi tunahan hz.leri nakşibendi üstadlarındandır...

tarihe bakın islam alimlerinin hayatlarını okuyun kim hangi yolda ilerlemiş ona göre kararınızı verin...

ben acizane nakşibendi'yim..

fakat bizde kimseye; gel bizim cemaate katıl, gel bizim cemaatten ders al veya illa bi tarikat'a gir denmez. bu bizde yasaktır..bizde şeriat'a davet vardır, tarikat gönül işidir tairikat'a davet olmaz...

benim mücahit58 ile olan müzakereme gilince;

mücahit kardeşim çok iyi niyetli, lakin savunduğu fikirler ehli sünnet alimlerinin fikirleri ile ters düşmekte..biz ona doğrusunu izah etmeye çalıştık..savunduğumuz konularda kimin haklı olduğuna siz karar vereceksiniz konu hakkında ehli sünnet alimlerinin kitaplarını okuyun..ve kararınızı verin..

son olarak..
her hangi bir cemaat'e katılmak için şartlanmayın size şu aşamada şeriat üzere olmanızı tavsiye ederim..ileride nasibiniz hangi cemaatteyse mevla sizi oraya iletir...bu iş nasib meselesidir...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Yol Odur Ki Hakka Vara.
Hakka Varan Yol Nedir?
Peygamber Efendimizin Sünnetinden Ve Allahin Kitabindan Ne Bahaneyle Olursa Olsun Zerre Kadar Ayrilmayan Yoldur.
Adamlarin Bu Yoldan Ayrildiğini Görsen Kaç.
Zamanimiz Misyonerler/ Müslüman KilliKli Deceller Ve Mümin Olarak Sabahlayip Kafir Olarak Akşamlayanlar Zamanidir.NE YAZIK Kİ NURCULAR ÇOĞU ZAMAN "NAKŞİBENDİLİĞİ" KULLANMAKTADIRLAR. HALBUKİ BİR ALAKALARI YOKTUR.
Imani Kaybetmek Için Küfrü Söyleyen Adami Kalben Tasdik Yeterlidir.

şu önemli Kişinin örnek Aldiği Kimse Hem Yüzde Yüz Islami Yaşamali, Hem De Başkalarina Yaşatmalidir. Allaha Yaklaştirmali.
Allaha Yaklaşmada ölçü Ibadettir. önce Farzlar. Sonra Sünnetler .
Ve Sonra Nafileler.

"ilahi Ente Maksudi Ve Rizaike Ve Likaike Matlubi/ Allahim Benim Maksudum Sensin, Senin Rizan Ve Sana Kavuşmam Ise Matlubumdur/arzumdur."

AHMED ERRİFAİDEN NASİHAT:"Eğer birisinin havada uçtuğunu görürsen, onun gerek sözlerini gerekse fiillerini Allah’ın hüküm terazisinde tartıp uygunluğunu görmedikçe, kendisine itibar etme. Kim ki, İzzet ve Celal sahibi Allah ile teşerrüf ederse, izzet sahibi olur. Kim de, Allah’tan başkası ile izzet sahibi olmaya kalkışırsa zillet bulur."

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Hepinizden Allah Razi Olsun. Bende En Doğruyu Ehli Sünnet Olan Alimlerin Kitaplarini Okuyarak Karar Vereceğim. Bilgilerinizi Aktardiğiniz Için Teşekkür Ederim. A.e.o.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Nilgün kardeş
Tarikatlere girmene gerek yok sen kitaptakileri uygula yeter Allah başka bir şey bizden beklemiyor zaten bulunduğunuz yerde tek başınıza değilsinizdir
benim bulunduğum çevrede yaşayan akrabalarımız var kendilerini yakın akrabalarından bile gizlemeye çalışıyor ama hoca efendisinin yanından ayrılmıyor halbuki kitapta kimlerle evlenilip evlenilmeyeceği açıkça yazılıyor buna rağmen onu mümin kardeş belleyip akrabasını mümin kardeş bellemiyor bu da benim en zoruma giden olaylardan biri tarikat meselelerinde.Allah bizden bölünüp parçalanmamızı istemiyor tarikatler ise her ne kadar islama hizmet için olsada parçalanmamızı sağlıyabiliyor nitekim kimimiz alevileri kimimiz sünnileri vb. beğenmiyor
daha öncede bunu yazmış olduğum yerler var bana kim söyliyebilir hak mezhepler kim tarafından hak diye belirlenmiş yada hak mezhep değil dediklerimiz kim tarafından hak olmadığı kabul edilmiş

heeeyttt

açılın arkadaş hızını alamadı...geliyor

sen ne diyon aslanım;
mezhepler'in hak olduğu nereden belli,tarikatlar bölücülük, sünni, alevi bu yazdıkların senin ilmini aşan mevzular...
boyunun yetmediği yerlere burnunu sokma...eğer müslüman olarak kalmak istiyorsan bilgin olmadığı işlerde kendi fikrini beyan etme...

daha mezhep nedir, tarikat nedir, alevi sünni nedir bilmiyorsun...buna rağmen allame-i cihan kesilmişsin....

ağır ol biraz, yavaşla, hız kes...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
ishak yakup
Sana ahlak dersini kim verdiyse iyi verememiş yada sen iyi alamamışsın eğer senin gibi ders alacaksam almam daha iyi
sen yazılanlara cevap yerine laf yetiştiriyorsun

ben sana ders al demiyorum...

sadece bilmediğin konularda konuşma diyorum, sukut et diyorum, fikir beyan etme diyorum

kime cevap vereyim ;

sen bişey sormamışsın ki cavap vereyim...
iskenderciler laf anlamıyor ki cevap vereyim...

başka kimi kast ediyorsun...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
O zaman soruyorum Kuran'da tarikata girmek diye bir ayet varmı?

yok

peki şimdi de ben soruyorum;

*kur'anda sabah namazının 2, öğle namazının 4, ikindinin 4, akşam'ın 3, yatsının 4, rekat olduğuna dair bir ayet varmı..?

*Peki Kur’anda kırk koyunda bir koyun, şu kadar devede şu kadar, şu kadarparaya şu kadar dirhem zekat düştüğüne rastladın mı?

*Hac suresinde(Eski evi [Kabe’yi] tavaf etsinler) âyetini okumadınız mı? Peki orada Kabe’yi yedi defa tavaf edin diye bir ifadeye rastladınız mı?

şunu iyi anlayın ki; din yanlızca kur'an değildir...bu son yüzyılda artaya çıkmış olan dindışı bir fikirdir...

islam dini'nin delili (edille-i şer'iyye dörtdür)

*kur'an
*sünnet(hadis'i şerif)
*kıyas-ı fukaha(fıkıh alimlerinin görüşleri ki: onlarda kur'an ve sünnetten çıkan hükümlerdir)
*icma ümmet..(selefi salihin yani geçmiş büyüklerin islamdaki uygulamaları)

bütün ehli sünnet alimlerinin ortak görüşü budur...islam dini bu dört temel esas üzerine bina edilmiştir...yanlız kur'an diyen kafir olur...mezhepleri kabül etmeyen ehli bidat olur..ehli sünnet dışına çıkar...

sorduğun gibi tarikat'a dair bir ayet olsaydı ;

o zaman tarikata girmeyen günahkar olurdu, inkar eden kafir olurdu...

tarikat'ın varlığı..kıyas'ı fukaha ve icma ümmet ile sabittir...

tarikat'a isteyen girer isteyen girmez

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
yaa sen ne tuhaf adamsın
ben bunu daha öncede söylemiştim...aklın sıra beni faka mı bastırdın...[

QUOTE=ishakyakup;583922]aleyküm selam;
ben acizane nakşibendi'yim..

fakat bizde kimseye; gel bizim cemaate katıl, gel bizim cemaatten ders al veya illa bi tarikat'a gir denmez. bu bizde yasaktır..bizde şeriat'a davet vardır, tarikat gönül işidir tairikat'a davet olmaz...

son olarak..
her hangi bir cemaat'e katılmak için şartlanmayın size şu aşamada şeriat üzere olmanızı tavsiye ederim..ileride nasibiniz hangi cemaatteyse mevla sizi oraya iletir...bu iş nasib meselesidir...
[/QUOTE]

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Ben Böyle Bir Tartişma Olmasini Istemiyorum Lütfen. Ishak Kardeşim Dediğini çok Net şekilde Anladim Dediğin Gibi Hem Ehli Sünnet Olan Alimlerin Kitaplarini Okuyacağim Hemde Sizin Bulunduğunuz Mensubla Ayni Düşüncelerde Olan Bir Tarikata Katilacağim. Ve Ben Böyle Topluluklarin Insanlar Açisindan Bişeyler öğrenmek Isteyenler Açsindan çok Faydali Olduğuna Inaniyorum. Sonuçta Hepsi Allah Yolunda Insanlar. Mübin Kardeşim Senin Fikirlerine Saygi Duyuyorum. Allah Razi Olsun.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
ishak yakup kardeşim benim niyetimde bir menzire gitmek var zaten ama fırsat bulamadım ama tarikata girmek için değil oradaki hoca efendiyle konuşmak istiyorum

orası menzir değil "menzil"

seni abdülbaki efendinin yanına çıkarmazlar...hem çıksan ne yapıcan onadamı sorucan kur'anda tarikat varmı..mezhep varmı..onu köşeye sıkıştırmayı mı planlıyon..:K:K

ben sana en başta yazığım mesajı yeniden okumanı tavsiye ederim..

"boyundan büyük işlere burnunu sokma"

sana bi şey sormak istiyorum..

sen namaz kılıyormusun...rukulu secdeli namaz, hani rek'at rek'at kılınan varya ondan..kılıyormusun..?

cevap vermeye bilirsin...sadece merak ettim..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt