Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bende gördüğün köpek ahlakıdır. (3 Kullanıcı)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Osman Hayri, bir ziyafete davet edildi. Davet eden zat onu deniyordu. Davet edenin evine vardığı zaman, kendisine 'Benim vaktim yoktur. Lütfen geri gidiniz' dedi. Bunun üzerine Ebu Osman geri döndü, biraz ilerledikten sonra davet eden ikinci bir defa onu çağırarak 'Hocam, gel!' dedi. Ebu Osman geri dönünce ilk söylediği gibi söyledi. Üçüncü bir defa onu çağırdı ve kendisine 'Vaktin icabı olarak geri dön, git!' dedi. Bunun üzerine Ebu Osman geri döndü... Kapıya vardığı zaman davetçi birinci sözünün benzerini tekrarladı. Bunun üzerine Ebu Osman tekrar döndü. Sonra dördüncü defa geldi ve yine davet sahibi onu geri çevirdi. Birkaç defa tekrar edinceye kadar böyle yaptı. Bütün bunlara rağmen Ebu Osman bozulmadı ve tınmadı. Bu durumu gören davet sahibi, Ebu Osman'ın ayaklarına kapanarak şöyle dedi: 'Hocam! Seni denemek istedim. Senin ahlâkın ne güzelmiş!' Buna karşı Ebu Osman şu cevabı verdi: 'Bende gördüğün bu ahlâk var ya, köpek ahlâkıdır. Çünkü köpeği çağırdığın zaman gelir, kovduğun zaman gider'.

malik80

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm,
Ya rabbi, bizleri gurur,kibir,riya,haset hastaligindan koru.
güzel bir paylasim, ellerine saglik kardesim.

Cenab-i ALLAH YAR ve YARANINIZ olsun.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm,
Ya rabbi, bizleri gurur,kibir,riya,haset hastaligindan koru.
güzel bir paylasim, ellerine saglik kardesim.

Cenab-i ALLAH YAR ve YARANINIZ olsun.

Amin, Allahü teala bu kötü kalp hastalıklarından cümlemizi muhafaza buyursun ve islam ahlakıyka ahlaklanmayı cümlemize nasib etsin inşaallahü teala..

Dualarınızı istirham ederiz efendim.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Garip değil mi? Onlar nasıl insan? Eğer onlar insansa, biz neyiz diyesi geliyor insanın?! Ya da biz nasıl insanız :a40:

mst2005

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun güzel bir paylaşım olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt