Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben yazdım (Dul Kadın)ümmü eyzen (4 Kullanıcı)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşlerim bu kıssayıda ilham gelmişken yazayım dedim ben çok beğendim kendi yazdığımı umarım sizlerde beğenirsiniz

DUL KADIN

Günlerden bir gün devrin en güzel yılarında asrı çile yıllarında yaşayan dul bir kadın vardı.. mal varlığı pek iyi olmayan ilk kocasından sadece kerpıçten iki göz bir ev kaldığı ikinci eşinden ise bir yun hasır bir deri halı üç tencere bir su kabı 4 kaşık iki elbisesi vardı kimi zaman aç kimi zaman yokluk çekmiş zayıf yorgun bir kadındı ümmü eyzen aciz vede zayıf olması güzelliğinin peşinde koşan bir kaç erkek ümmü eyzene huzursuzluk verirdi.. kabilenin halkı ümmü eyzene kötü gözle bakmaya başlamışlardı ümmü eyzen iki evlilik geçirmiş ikisindede kocaları hastalıktan vefat etmişti kavmin kadınları zeyzen kötü kadın diyerek bir dedi kodu çıkarmışlardı ümmü eyzen açlıktan susuzluktan hasta olmuş yataklara düşmüştü açlığından Allah rızası için oruç tutuyor rahmana ibadet ediyordu.. evine kapalı bir yaşam sürüyordu dışarıdan pek haberdar değildi.. islamiyet o toraklara yeyi yeni gelmiş daha cahiliye dönemi devam etmişti... ümmü eyzen hakkında söylenelerden haberdar değildi ikinci kocasının medineye hicreti sırasında müslüman olması ümmü eyzeninde islama girmesine vesile olmuştu o sadece islamı kabul etmiş bir salih kadındı kimsenin ne malında nede pulunda gözü vardı.. islamiyeti kabul ettiğini duyan bir kaç müşrik kadın ümmü eyzene sen kötü kadınsın iki koca değiştirdin demiş halka yaymışlardı... bir gün ümmü eyzen namaz kılmak için gece kalkmıştı açtı ayakta duracak hali yoktu bir asayla ayağa kalkabiliyordu o sırada secdede ağlayarak rahmana yalvarıyordu ümmü eyzen güç kuvvet istiyordu 6 gün aç kalmış Allah için oruç tutuyordu... o sırada kapı yıkılacak şekilde çalınıyordu ümmü eyzen ibadetini bitirerek kapıyı açmadan kimsiniz dedi ben ibni cabbar ey eyzen sen kötü kadın olmuşsun senin bu topraklarda yaşaman bizim kadınlarımızı kız çoçuklarımızı kötü etkiliyor ya bu toprakları terk et yada idamına karar verilim dedi.. ümmü eyzen yıkılmıştı neler söylüyorsunuz siz demeden ibni cabbar gitmişti ümmü eyzen Allahım bana yardım et neler söylüyorlar bunlar, Allahım sen benim imanımı koru dedi ertesi sabahı ümmü eyzenin dedesi ibni macid ya torunum eyzen nasılsın der eyzen Allah razı olsun dedem buyur içeri geç der.. ibn macid yaa eyzen senin için kötü kadın diyorlar bu doğrumu ya dedem macid sen buna Allaha inandığın gibi inanıyormusun dedi ibn macid mırıldanarak yok ama senin için öyle diyorlar sen neden denene bakıyorsun ya dedem macid onlar Allahı inkar edenler onların gözünde Allahım yok ki (haşa) onlar tapınaklarına yönelip yaptıklarından medet umuyorlar ya dedem macid bunu sende biliyorsun dedi kısık vede öksürüklü bir sesle ibni macid noldu sana böyle ya eyzen torunum azından kanlar geliyor dedi ocağa gitti baktı ocak soğuktan tunç kesilmiş aylarca yanmadığını anladı... ya torunum eyzen sen açmıydın aylarca dedi ümmü eyzen hayır ya dedem macid aylarca aç değildim dedi ibni macid ama ocak tunç kesilmiş soğuktan bana doğruyu söyle ya torunum ümmü eyzen açsın değilmi? ümmü eyzen ben belki dünya sofrasını kuramadım ama Rahmanın sofrasında oruç açtım hep der. ibni macid torununa dayanamaz onu o halde bırakmaz gotürmek ister ama ümmü eyzen gitmek istemedi kocasının ocağını terk etmek istemedi dedesinin verdiği yiyecekleride kabul etmedi hurma ve su harici.. ya torunum eyzen bu nereye kadar böyle gidecek hasta olmuşsun yataklara düşmüşsün açlıktan eriyorsun iyice zayıflamışsın ya torunum eyzen inad etme gel ümmü eyzen ya dedem macid ben başımı Allah'a inanarak bağladım ben dünyalık birşey istemem ben sofraların en büyüğüne orucumu tutarak yaptım zaten ya dedem sen beni düşünme diyordu... sonra bir gün yine ümmü eyzen oruçlu iken kuran okurken kabilenin müşrik kadınları ümmü eyzene geldiler.. ya eyzen dul eyzen kötü kadın eyzen terket bu toprakları yoksa ölümün kocamın elinden olacak erkek çocuğumdan olacak dediler ve bir kaç kerede bağırarak gittiler... ümmü eyzen ağlıyor göz yaşlarını kuranla paylaşıyordu anlı aktı biliyordu içi aydınlıktı o müşrik kadınlar gibi giyinmiyordu... bir gün medineye gitmeye hz. Fatmayla hasbihal etmeyi çok istiyordu dualarında onada yer veriyordu onu hiç görmeden özlüyordu onu çok seviyordu rüyalarında onu görür onuda zikrederdi.. ümmü eyzen bilmiyordu ona oynanacak oyunu bilmiyordu dışarı çıktığında öldürüleceğini mediye gitme arzusunu dedesine ibni macid te bildirmeye gidiyordu utanarak vede Allahtan korkarak gidiyordu yüzünü gözünü kapatmış gidiyordu asasıyla dedesi yolunda.. sonra bir müşrik kadın ona şunu dedi ya eyzen senin bu halinne kötülüğünü kirli kadınlığını başına bağladığın bu bez parcasıylamı kapatıyorsun sen kötü kadınsın demişlerdi ümmü eyzen bu söylenen her söze şahidim Allah şahidim Allah oruçluyum oruçluyum diyordu sonra ibni cabbar ümmü eyzen ni gördü asasıyla gidiyordu ümmü eyzene arkadan yaklaşarak asasını çekti ümmü eyzen korkmuş yere yığılmıştı ibn cabbar gülüyordu sonra sen kötü kadınsın ibret olmalısın diyordu vede asasıyla ümmü eyzenin sırtına vuruyordu ümmü eyzen ya Allah ya Allah ya Fatma ya Fatma diye inliyor çığlık atıyordu ümmü eyzenin efrafı çocuk vede kadınlarda doldu müşrik kadınlar vur öldür onu ibni cabbar diye bağırıyorlardı sonra çocuklar taşlar atarak ümmü eyzene vuruyorlardı daha fazla dayanamadı ümmü eyzen ruhunu orda Allaha teslim etti.. kadınlar yaşa ibni cabbar yaşa diyordu sonra dedesi torununu görünce noluyor orda dedi vede torununu yerde üzerinde taşlar ölü gördü yerde kalabalığı dağıttı üzerinden taşları attı torununa sarılarak ağladı devamı sonra inşAllah

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ben yazdım (Dul Kadın)ümmü eyzen

ALLAH RAZI OLSU ABİM.EMEĞİNE SAĞLIK BÜTÜN ARKADAŞLARA SÖYLEDİM SİZİNDE BİLMENİZİ İSTERİM KUBANM BAYRAMINDA YUVADAN GÖNÜLLÜ AİLE OLARAK 1 ÇOCUK ALIN GERÇEKTEN SADECE SEVGİYE İHTİYAÇLARI VAR...SEVGİ AİLE ŞEFKATI BİLİRSİNİZKİ Bİ YETİMİN ÖKSÜZÜN BAŞINI OKŞAMAK DAHİ ÇOK SEVAP BU NU YAPABİLİRSEK NE MUTLU BİZE ÇOCUK YUVALARINDA FAZLA PROSEDUR İSTENMİYO ZATEN MİSAFİR AİLEDE LÜTFEN OKUMAYAN ARKADAŞLARA YAPABİLİRLERSE SİZDE SÖYLEYİN ABİM OLURMU

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim Allah razı olsun eline sağlık. Ya yeni bir güneş doğuyor arkadaşlar farkındamısınz. Önce sitede sonra gazete, sonra radyo tv derken ooo muhammedi nerelerde göreceğiz acaba. Bizi tanımaz zaten o zamanda. ;):)

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNİZE SAĞLIK SİZİN YAZDIKLARINIZ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN
RABBİM KİMSESİZLERİN DE YARDIMCISI OLSUN

zeliha66

Kayıtlı Kullanıcı

B)çok güzel birkıssa allah ümmetin kadınlarına böyle iffetli can teslim etmeyi nasip etsin inşaallah seninde kalemine salık yenilerini bekliyoruz selam ve dua ile allaha emanet olB)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
kardeşim Allah razı olsun eline sağlık. Ya yeni bir güneş doğuyor arkadaşlar farkındamısınz. Önce sitede sonra gazete, sonra radyo tv derken ooo muhammedi nerelerde göreceğiz acaba. Bizi tanımaz zaten o zamanda. ;):)

şimdi öyle duygulandım ki bilemezsiniz belkide ben o yazıyı yazarken o anı yaşadım eğerki yaşamasaydım bu kadar beğenileceğini ummazdım vede şunu bildirmek istiyorum ben hiç bir Din kardeşimi unutmam unutamam ne ben onlarsız nede onlar bensiz olmaz o zaman dünya çekilmez el ele omuz omuza hep beraber bir seste oda ALLAHU EKBER sesinde olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed kutsal yazdı:
mustafa_xtar yazdı:

şimdi öyle duygulandım ki bilemezsiniz belkide ben o yazıyı yazarken o anı yaşadım eğerki yaşamasaydım bu kadar beğenileceğini ummazdım vede şunu bildirmek istiyorum ben hiç bir Din kardeşimi unutmam unutamam ne ben onlarsız nede onlar bensiz olmaz o zaman dünya çekilmez el ele omuz omuza hep beraber bir seste oda ALLAHU EKBER sesinde olsun

Amin kardeşim. Allah razı olsun. ;)

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.ALLAH RAZI OLSUN ALLAH DEVAMINI GETİRSİN İNŞALLAH

bezmi safa KARDEŞİM KONUYU BEN TAM ANLAMADIM Bİ AÇIKLARMISIN KARDEŞİM HANGİ YUTRTAN ALICAZ ÇOCUĞU VE NEKADAR SÜRE BİLGİLENDİRİRİSEN SEVİNİRİM KARDEŞİM

A.E.O.

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

eline yüreğine sağlık kardeşim.devamını bekliyoruz inşallah.B)B)B)

ALLAH CC. KENDİ RIZASI İÇİN SARF EDİLEN EMEKLERİ ZAYİ ETMEZ.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

tebessumd yazdı:
eline yüreğine sağlık kardeşim.devamını bekliyoruz inşallah.B)B)B)

ALLAH CC. KENDİ RIZASI İÇİN SARF EDİLEN EMEKLERİ ZAYİ ETMEZ.

Allah hepimizden razı olur İnşAllah kardeşB)B)B)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

fidan yazdı:
S.A.ALLAH RAZI OLSUN ALLAH DEVAMINI GETİRSİN İNŞALLAH

bezmi safa KARDEŞİM KONUYU BEN TAM ANLAMADIM Bİ AÇIKLARMISIN KARDEŞİM HANGİ YUTRTAN ALICAZ ÇOCUĞU VE NEKADAR SÜRE BİLGİLENDİRİRİSEN SEVİNİRİM KARDEŞİM

A.E.O.

aleykümselam ecmain olsun kardeş inşAllah

fevzisultansu

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GÜZEL İNŞALLAH DEVAMINI BEKLİYORUZ.ALLAH SENİ VE SENİN GİBİ İNSANLARI DAİM KILSIN.(AMİN) SELAMETLE

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

fevzisultansu yazdı:
ÇOK GÜZEL İNŞALLAH DEVAMINI BEKLİYORUZ.ALLAH SENİ VE SENİN GİBİ İNSANLARI DAİM KILSIN.(AMİN) SELAMETLE

(amin amin amin) Allah sizin gibi insanlardanda razı olsun inşAllah.. duygularınızı paylaştığınız için şükranlar selametle

imported_bar_an

Kayıtlı Kullanıcı

müslümanlar bu dünyada eza çeksede mükafatlar ebedi kalacakları cennet olacaktır emeğine yüreğine sağlık arkadaşım...B)B)B)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

bar_an yazdı:
müslümanlar bu dünyada eza çeksede mükafatlar ebedi kalacakları cennet olacaktır emeğine yüreğine sağlık arkadaşım...B)B)B)

evet kardeşim doğru söylüyorsun... yorumunu bildirdiğin için sağol Allah razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt