Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben Tekrar Geldim ve Sizlerden Tekrar Dua Etmenizi İstiyorum :( (4 Kullanıcı)

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar...

Ben Kürşat. Uzun Zamandır Giremiyordum..
Başımdan Bir Sürü İş Geçti. Dersler ve Okul Derken Baya Bir Zamandır Giremiyorum Siteye..

Fakat Her Zaman Aklımdaydınız ve Her Zaman da Dua Ettim Sizlere...

Arkadaşlar Ne Olur Bana Dua Edin.

Benim Üzerimdeki Nazardan Korunmak ve Kurtulmak İçin Dualarınızı Bekliyorum....

Allah'a Emanet Olun.
Selametle.

........

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Ulu Rabbımiz seni çok seviyorum ... ''Nazardan sana sığınıyorum,beni koru '' ...
Demeniz yeterlidir...''Kalpten samimi şekilde söylenmesi uygun olur...''

Selamlar...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcınız olsun

tez zamanda sizi felaha ulaştırsın inşaAllah

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam kardeşim. Nazar ayetini okuyun..
ALLAH Celle Celalühü yar ve yardımcınız olsun.. Gönlünüze ferahlık versin...

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam kardeşim. Nazar ayetini okuyun..
ALLAH Celle Celalühü yar ve yardımcınız olsun..

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar Hepinizden Allah Razı Olsun Allah Sizlerin de Sıkıntısını Gidersin.

Dualarınızı Bekliyorum.

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah AMİN...

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Nisa Suresi 99-100 her gün okuyun kendinize..üzerinizdeki tüm kötü etkilerin çıkıp gitmesi niyetine..vazgeçmeden devam edin..ben çok faydasını gördüm..Rabbim sıkıntılarınızı gidersin..

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[h=1]NAZAR İÇİN TEMİME[/h] TEMİME: Nazar değmesin diye takılan nazarlık, muska ve tılsım gibi şeylerdir.
İslam toplumu içerisine giren bu hastalık çığırından çıkarak önem teşkil edecek şekilde yerleşmiş ve insanların bilmeden şirk’e düşmelerine neden olmuştur. İnsanlar nazar değmemesi, belaların def olması ve kendisine isabet edecek musibetlere karşı geleceğini düşünerek kendisine temime gibi sığıntılar aramaktadır.Temime’nin çocuklara,hayvanlara, evlere, arabalara vs. eşyaya gelebilecek zararlara karşı kalkan olacağına inanılmaktadır. Bu nedenle nazarın isabetinden ve etkisinden korunmak üzere bazı tedbirlere başvurulmaktadır.
Korunma tedbirleri olarak çocuklara, at, dana, inek,ev, dükkan, otomobil vb. gibi eşyaya nazar boncuğu, at nalı, üzerlik otundan yapılan kolyeler takılmakta özellikle çocuklara kurt, ayı, kartal, leylek gibi hayvanların diş, tırnak ve kemiklerinden yapılan nazarlıklar takılmaktadır. Böylece nazarın isabetinden korunulacağına inanılmaktadır. Nazar isabetinden kurtulmak için nazar muskaları takılmakta, kurşun veya mum döktürülmekte, nefesi keskin hocalara okutulmaktadır.Bazı yörelerimizde de "tuz çatılmakta", "un yakılmakta" , "üzerlik otu" yakılarak dumanı ile tütsülenilmektedir ve hurafedir.
Hadisi şerifte Peygamberimiz (s.a.v.) : “(Nazar değmesin diye) Kim bir temime takarsa Allah o kimsenin muradını tamam etmesin. Temime takan bir kimseye Allah bir menfaat vermesin.” buyurmuştur. [1]
Nazar ve etkileri inkar edilmez bir gerçektir.Bu hususta aşağıda geçen ayet ve hadisler konuyu açıklamak açısından yeterli olacaktır.
وَاِنْ يَكَادُ الَّذينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِاَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ اِنَّهُ لَمَجْنُونٌ
"... İnkar edenler Kur'ân'ı dinlediklerinde, neredeyse seni gözleriyle yıkıp devireceklerdi" [2]
Hz. Aişe (R.A.)'nin naklettiği bir hadis-i şerifte de Hz. Peygamber (s.a.v.) "Nazardan Allah'a sığının, çünkü nazar (göz değmesi) haktır."[3] buyurmuştur.
Resulullah (S.A.V)'ın nazar değmesine karşı, "Ayetü'l Kürsr ' ile ihlâs ve Muavvizeteyn (yani Felak ve Nas) Sûrelerini okumuş ve ashabına da bunları okumalarını tavsiye etmiştir. [4]
قُلْ لَنْ يُصيبَنَا اِلاَّ مَا كَتَبَ اللّهُ لَنَا هُوَ مَوْلينَا وَعَلَى اللّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
De ki: "Allah bizim hakkımızda ne takdir etmiş, ne yazmışsa başımıza ancak o gelir. Mevlâmız, sahibimiz o’dur. Onun için müminler yalnız Allah’a dayanıp güvensinler."[5]
Tevekkül etmek öyle bir imandır ki; onu elde eden bir mü’min her türlü davranışında, başına gelebilecek her türlü musibette ve her türlü acı karşısında Rabbine güvenir, ondan sabır diler ve bilir ki, Rabbi dilemedikçe ona hiçbir kimse zarar veremez ve yine o dilemedikçe hiçbir kimse de ona fayda veremez. Tevekkül etmeyi hayatına tam olarak yerleştiren bir mü’min ancak Rabbinden korkar, ancak ona sığınır ve bütün isteklerini ancak ona arz eder. Tevekkül bu dünyadaki bütün acıların, sıkıntıların ve korkuların yegane ilacıdır. Bir dalın yaprağının dalından düşmesi, bir yağmur tanesinin düştüğü yer, bütün canlıları oluşturan trilyonlarca hücreler ve hücreleri oluşturan atomların her türlü hareketi ancak o’nun dilemesiyledir.
O halde bu kadar kudret ve azamet sahibi olan yüce Rabbimizin dilemesi olmadan hiçbir güç zarar veremez. Kaldı ki, onlarında hücrelerini Allah (c.c.) yaratmaktadır.
Şayet bir musibet isabet ediyorsa, ya yaptığımız bir hata nedeniyle yada imtihan gereğidir.
Nazar isabet eden bir insan şifasını ancak Kur’an ve sünnet eczanesinde aramalıdır. Bunun dışındaki ilaçlar faydası olmadığı gibi şirk’e sokup, helak eder.
NAZARDAN KORUNMAK
1- Muavezeteyn (felak ve nas) sureleri okunabilir. Zira Peygamberimiz iki kul euzüyü okuyup buyurdu ki: (Bu iki sure ile [belalardan, nazardan] korunun! Hiç kimse, bu iki sure ile korunduğu gibi, başka şeyle korunamaz.)[6]

2- Fatiha, Âyet-el kürsi ,Kâfirun, İhlas, Felak ve Nas sureleri] 7şer defa okunup hastaya üflenirse, büyü, nazar ve her dert için iyi gelir. Bir hadisi şerifte de, (Fatiha ile Âyet-el kürsiyi okuyana, o gün nazar değmez) buyuruldu. [7]
3- İslam bilginleri Kalem suresinin 51 ve 52. ayetlerinin okunması gerektiğine dair rivayetleride bildirmektedirler. Bu konuda ayrıca İmam Nevevi’nin Ezkar isimli eserine de bakılırsa yeterince bilgi edinilebilir.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
1-
Resûl-i Ekrem Efendimiz, torunları Hasan ve Hüseyin (r.a.)'e, nazar değmesin diye duâ okurlarmış. Bu duâ:

"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh."

"Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah'a sığınırım."

--------------------------------------------------------------------------------
2-
Peygamber efendimiz nazar için ( Allahümme barik fihi ve la tedarruhü ) okurdu. (İbni Sünni)

"Allâh'im, bunu mübârek eyle. Ona zarar dokunmasina izin verme."

--------------------------------------------------------------------------------
3-
Büyük velîlerden Hasan Basrî Hazretleri göz değmesine karşı (Kalem Sûresinin 51-52. ayetleri olan) şu âyetleri okurdu:

"Ve in yekadullezîne keferû leyuzlikûneke biebsarihim lemmâ semiu'z-zikre ve yekulûne innehu le mecnûnun ve ma huve illâ zikrun lil âlemîn."

"Gerçekten o küfredenler Kur'an-ı işittikleri zaman az kaldı seni gözleriyle yıkacaklardı. "O, mutlaka bir mecnundur" diyorlar. Oysa Kur'an bütün alemler için büyük bir uyarıcıdır.." (Kalem Sûresi, 51-52)

4-
Nazar değen kimse şifa için:

Fatiha Suresi,
Ayetü'l-Kürsî,
Felâk Suresi,
Nâs Suresi, okumalıdır.

5-
Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâallahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallallahü teâlâ aleyhi ve selleme.

6-
Sabah-akşam, Besmele ile 3 defa "Bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim" okuyan, büyü, nazar ve zulümden korunur."

7-
Fatiha, Âyet-el kürsi ve ( Kâfirun, İhlas, Felak, Nas sureleri ) 7şer defa okunup üflenirse, büyü, nazar ve her dert için iyi gelir. Tuza okunup, suda eritilerek içmek de olur. Bir hadisi şerifte de, (Fatiha ile Âyet-el kürsiyi okuyana, o gün nazar değmez) buyuruldu.

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Sağolun Arkadaşlarım Allah Razı Olsun Sizlerden.

Dün Gece Hepinize Dua Ettim..

Sizlerde Bu Arkadaşınızı Dualarınıza Dahil Ederseniz Sevinirim Allah Yüz Bin Kere Razı Olsun Sizlerden

.....

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Aleyküm Selam kardeşim hoş geldin aramıza tekrar Allah yar ve yardımcın olsun olsun içinde buldunduğun sıkıntılardan çıkkamzlardan nazalardan korunmak yaşamına bir düzen bir yön hayırlı bir vesile nasip etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.
Allah bütün kötülüklerden nazarlardan belalardan gelmeden esirgeyip korusun inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam kardeşim hoş geldin aramıza tekrar Allah yar ve yardımcın olsun olsun içinde buldunduğun sıkıntılardan çıkkamzlardan nazalardan korunmak yaşamına bir düzen bir yön hayırlı bir vesile nasip etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.
Allah bütün kötülüklerden nazarlardan belalardan gelmeden esirgeyip korusun inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun..

Allah razı olsun abla çok teşekkür ederim.
Rabbim seninde sıkıntılarını giderecek ferah kapılarını üzerine açsın.
Rabbim seni ve tüm arkadaşlarımızı kötülüklerden korusun. Amin

Kaan Erdem

Yönetici
Hos geldiniz kardesim,Mevlam tez zamanda sikintilarinizi gidersin.Sabir ve Sukur insaALLAH.Selametle kaliniz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt