Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben de "SALİH MİRZABEYOĞLU'na ÖZGÜRLÜK" istiyorum. (1 Kullanıcı)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
http://youtu.be/jjEX5d5fta4

adem-ozkose.jpg
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Darbe Döneminin Yargıtay Üyeleri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

28 Şubat post modern darbesi döneminde terör örgütü İBDA-C'ye üye olduğu gerekçesiyle tutuklanan Anadolu Ahde Vefa Derneği Başkanı Tayyar Tercan, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Sabih Kanadoğlu ile bazı Yargıtay üyeleri hakkında suç...





darbe-doneminin-yargitay-uyeleri-hakkinda-suc-3653294_o.jpg



28 Şubat post modern darbesi döneminde terör örgütü İBDA-C'ye üye olduğu gerekçesiyle tutuklananAnadolu Ahde Vefa Derneği Başkanı Tayyar Tercan, dönemin YargıtayCumhuriyet Savcısı Sabih Kanadoğluile bazı Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.Dernek Başkanı Tayyar Tercan avukatı Müşir Deliduman ile suç duyurusu dilekçesini soruşturmayı yürüten savcıya teslim etti. Adliye çıkışında konuşan avukat Deliduman, müvekkili Tercan'ın 1 günlük evliyken hakkında bazı eylemlere katıldığı iddiasıyla hapse mahküm edildiğini söyledi.Tercan'ın o döneme ilişkin davalarının hala sürdüğünü belirten Deliduman, tarafsızlık ilkesi ihlal edilerek verilen kararların tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Deliduman, Tbmm'yi de 28 Şubatdönemindeki hukuksuzlukların ortadan kaldırması için göreve çağırdı. Tayyar Tercan ise mahkemenin, delil olmadığı halde hakkında hapis cezası verdiğini, Yargıtay'ın da bunu onadığını iddia etti."HALKIN DÜŞMANLARI OLAN DARBECİLER HALKIN DEĞERLERİNE SALDIRDI"Darbenin halkın üzerinde kötü izler bıraktığını belirten Tercan, "En yakın darbe olması nedeniyle 28 Şubatve sonrasının zulümleri toplumun hafızasında canlı kalmıştır. Çünkü halkın düşmanları olan darbeciler halkın değerlerine saldırmış olup, fiili, psikolojik işkence yapmışlardır. Bu işkenceleri kapsamlı, detaylı ve sistematik yapmışlardır." dedi.28 Şubat'ın medya ayağı, sermaye ayağı ve uluslararası ayağı gibi birçok bileşeninin olduğunu aktaran Tercan, yargı ayağının şimdiye kadar teşhir edilmediğini söyledi. "İşte biz de bugün o postal yalayıcı yargıç görünümlüleri halkımıza teşhir ediyoruz." diyen Tercan, yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini ancak darbe döneminde yargılamaların keyfi olarak yapılıp adil olmayan yargılamalarla fahiş cezalar verildiğini belirtti. Tercan, 28 Şubat dönemine ilişkin mağduriyetinin giderilmesini istedi.Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde ise 1996'da İBDA-C davasıyla ilgili arandığını öğrenilen Tercan'ın kendi isteğiyle teslim olduğu ve Emniyet'te çeşitli işkencelere maruz bırakıldığı ileri sürüldü.Dilekçede, Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin, Tercan'ı örgüt üyeliğinden hapse mahkum ettiği ve bu kararınYargıtay tarafından onandığı belirtildi. 9 yıl cezaevinde kalan Tercan'ın, hala devam eden davasında hapisle cezalandırılmak istendiği öne sürüldü.
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
[h=1]Salih Mirzabeyoğlu için 'ANKARA YÜRÜYÜŞÜ'[/h]
Fikrinden dolayı 28 Şubat sürecinin brifingli hakimleri tarafından idama mahkum edilen ve 12 yıldır cezaevinde bulunan mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'na yapılan zulme dikkat çekmek için mücadele eden Fikre Özgürlük Platformu, Bolu'dan Ankara'ya yürüyecek.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]​

resim247546_2.jpg
25 Haziran Pazartesi günü Mirzabeyoğlu'nun hapis yattığı Bolu F Tipi Cezaevi'nin önünde bir araya gelecek olan platform üyeleri, Mirzabeyoğlu'na yapılan haksızlığa dikkat çekmeye çalışacak.

28 Şubat sürecinin brifingli hakimleri tarafından fikirlerinden dolayı idama mahkum edilen Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu, 12 yıldır hapiste. Mirzabeyoğlu'nun 2000 yılında Kartal Cezaevi'nde başlayarak günümüze kadar “Telegram-Zihin Kontrolü” işkencesine tabi tutulduğuna dikkat çekmek için bir dizi etkinlik planlayan Fikre Özgürlük Platformu, İstanbul'dan başlayarak Mirzabeyoğlu'nun tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Cezaevi'ne, oradan da başkent Ankara'ya kadar yürüyecek. Bu hafta Cuma günü Çağlayan Adliyesi önünde başlatılacak olan yürüyüşe katılanlar 25 Haziran Pazartesi günü Mirzabeyoğlu'nun hapis yattığı Bolu F Tipi Cezaevi'nin önünde bir araya gelecek.

AKİT'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Yeni Akit'i ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Fikre Özgürlük Platformu mensubu hanımlar, yaptığı duyarlı yayınlar sebebiyle Akit'e teşekkür etti. Ziyarete gelen platform üyeleri Adalet Hışıroğlu, Ayşe Turan, Canan Ebru Ersöz, Elif Hilal Yaşar, Emel Zor, Esma Turan, Fatma Parmaksız, Hatice Taştan, Hülya Alkan, İpek Fırat, Kadriye Bakır ve Kevser Hışıroğlu, İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu ile görüştü.

“BU DAVA SİYASİDİR VE BOZULMALIDIR”
Zulüm ve haksızlığın dini, dili, ırkı olmadığını düşünen ve insan olma hassasiyetini taşıyan herkesi Bolu'daki buluşmaya ve Ankara'ya yapılan yürüyüşe katılmaya davet eden Esma Turan, işkenceye tabi tutulan Mirzabeyoğlu'nun davasının yanında yer almanın haksızlıklar karşı koymak olduğunu belirterek Mirzabeyoğlu davasının hukukî olmaktan ziyade siyasî bir dava olduğu kanaatinde olduklarını anlattı. Esma Turan, “Diğer darbeler gibi 28 Şubat darbesi de dışarıdan dayatmayla yapılmış, milletin milli ve manevi değerlerini hedef alan bir darbedir. Bugün 28 Şubat da dahil olmak üzere darbelerle hesaplaşmaktan ve ileri demokrasiden bahseden mevcut hükümetle aslına bakılırsa bu süreç hala devam etmektedir, değişen yalnızca işin tonu ve üslûbu olmuştur” dedi.

TECRİT KALDIRILMALI, TELEGRAM İŞKENCESİNE SON VERİLMELİ

Mütefekkir Mirzabeyoğlu'nun Kartal Cezaevi'ne konulduğu 2000 tarihinden beri “Telegram-Zihin Kontrolü” işkencesine tabi tutulduğuna da dikkat çeken Esma Turan, şunları kaydetti:

“Mirzabeyoğlu'nun yaşadığı işkenceye ilişkin birçok eseri vardır. ‘Telegram' ve ‘Ölüm Odası' isimli eserleri sadece iki tanesidir. Gerek Mirzabeyoğlu ve gerekse avukatları zihin kontrolü işkencesini her vesileyle dile getirmesine rağmen bugüne kadar hiçbir devlet ve hükümet yetkilisi işkenceye, çözümüne ilişkin hiçbir teşebbüste bulunmamış, tam tersine kulaklarını tıkayarak duymazlıktan ve görmezlikten gelinmiştir. Zihin kontrolü-Telegram 1940'lardan itibaren özellikle İsrail, ABD ve Rusya'da geliştirilen teknolojinin ürünüdür. Bu mevzu ile alakalı dosyamızda ayrıntılı bilgi bulunmaktadır. Kaldı ki ilgilenenler internet vasıtasıyla bu bilgilere kolaylıkla ulaşabilirler. Salih Mirzabeyoğlu'na F Tipi Cezaevi'nde uygulanan tecrit de ‘Telgram'a uygun ortamı sağlamaktadır. Bundan dolayı, bu durumla alakalı atılacak olan adımların bir an önce hızlandırılması, bir an önce
tecridin kaldırılması gerekmektedir.”

Yeni Akit
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt