Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben çok yanlizim biliyomusun ablalar abiler............... (1 Kullanıcı)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun alykum bir zamanlar benimde öyle arkadaşlarım yoktu ama şimdi çok şükür 4-5 tane var.birazdan sohbete gidecez arkadaşlarla

asında isterseniz bulursunuz onlara dinimizi anlatın dinlemezlerse tekrar anlatın olmadı bidaha anlatın elbet sizi dinleyen olacaktır

bizim hocamız sohbet veren hoca 25 yıldır bi arkadaşını sohbetlere falan çağırıyor bu sene 26.sene olacak hala çağırıyor

inşaallah istediğin arkadaşı bulursun

ALLAHA emanet olun

aleyküme selam ekren abi ne güzel inşallah benimde olur..ben anlatıyorum zaten.ama nerden arıcam ki .sen nerden buldun ekrem abi.annemin dindar arkadaşları var ama çocukları dindar değil.işte bende sohbet yapalım diyorum.benim en iyi arkadaşım annem.sadece onunla konuşuyoruz olsun bunada şükür

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah kuluna kafi değil mi?

Zümer 36

Bosver canım ben de kendime durup durup bu ayeti söylüyorum,napim... :)

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm prensesim... :)
Rabbim O'na yakın kullarla karşılaştırsın bizleri,son nefese kadar muhabbetini nakşetsin yüreğimize...
onun aşkı öylesine ağır bassınki,hiçbir şeye muhtaç etmesin bizleri...
dost olarak Allah yeter incunurum,
selametle kal,Rabbime emanetsin...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm İncinurcum...
Öncelikle şunu unutmaki sen hakikaten bir NURsun...Ailen içinde, bizler içinde. Arkadaşlarının senin gibi düşünmemeleri gerçekten çok yazık, ve onların aileleri içinde ALLAH doğru yolu onlarada nasip etsin inşaAllah. Ama onlarla da geçireceğin vakitler olabilir değil mi.
Tabi düşlediğin gibi bir arkadaş bulmanı bende çok isterim. Onunla konuşmak, onunla ilahiler dinlemek, onunla SELAMÜNALEYKÜM diyerek selamlaşmak. Çok güzel olur değil mi. İnşaAllah böyle bir arkadaşı en kısa sürede bulursun.
Ama zaten burada bir sürü arkadaşın var değil mi. Çoğu zaman burdaki kardeşlerimizi ve beni bir abla bir abinin dışında bir arkadaş olarak görebilirsin. Buna kimse darılmaz sanırım...:):)

Şimdilik ALLAHa emanet ol
Selam ve dua ile...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______selamun aleykum !!

incinurum ben konuyla alkası yok ama...
benim senden iki yaş küçük bir yigenim var ona

** hüsnü zan**

**hoş görü **

ve rabbimizin güzel isimlerinden** el-Vedûd** hakkında konuşmak istiyorum onunla ama onun anlayacagı şekilde anlatmak istiyorum .. bana ne önerirsin nasıl anlatayım...bana bu konuda yardım edebilirmisin ;) bu kavramları senin gözünle anlamak/anlatmak istiyorum.. mümkünmüdür bu güzel kardeşim...rabbimizin kullarına duydugu sevgi ve bunun sonunucundada insanların insanlara duydugu sevgi...hoş görü..

istersen özelden cevap ver nasıl istersen ;)

rabbimize emanetimsin

selam ve dua ile________

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
canım nurum prensesım
yuce mevlam biz ruh verdı ruha can verdı cana kan verdı kalp göz kulak burun..
elhamdulıllah kalbımız atıyor yasayıyoruz.arkadslarına onlar benı yadırgıyı dınımızı bilmiyorlar anlatınca garıpsiiyorlar diye bakam.canım nurum dusun ki bir bebek önce sadece uyur aglar ve etrafına bakara annesı sut vermesse aclıgını bile anlatamaz o kardeşlerimizde ALLAH i biliyorlar ama yeteri derecede degıl tıpkı bir bebek gibi farkında degıller.bebek buyudukce yavas yavas ayagı kalkıp kendı ayakları ustunde duracak sonra ögrenecek anlatacak anlayacak.emın ol ki nurum sen anlattıkca sabır ettıkce arkadasların hak yolundan nasibini alacaktırç.buda sana bır lutuftur.yanı demem o ki herseyı bilen bi arkadasın olsa asdece sohbet edersınız dini vecıbelerinizi birlikteuygularsınız ama bilmeyen bi arkadasın olursa ona anlatırsın onuda hayra tesvık edersın ve bu hayırdan sende nasibini alırsın.canım nurum cok uzun tutum yazıyı hakkını helal et bu konuyu daha ayrıntılı msn de konuşuruzz.
karsılıklı konuşmanın her zamna daha buyuk yararı vardır can nurum :)
sen yalnız kalmazsın ALLAH dedikçe..
selametle prensesimmm

sanemmm

Kayıtlı Kullanıcı
Allah karşına senin istediğin gibi insanlar çıkarsın inş. Allah yar ve yardımcın olsun selam ve dua ile

VESSELAM...

northerner

Kayıtlı Kullanıcı
mevlam inşallah karşına istediğin gibi arkadaş çıkartıcaktır.
sen yeterki dogruluktan ve haktan ayrılma

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
BİSMİLLAH...
Evet aslında benim kafama çok takılıyor.neysseki buraya yazıyorum rahatlıyorum.benim çok arkadaşım var ama istediğim gibi arkadaş bulamıyorum.ben istiyorum ki ALLAHtan bassedelim DİNDEN bassedelim,kalbimizi kırmayalım. sohbetler yapalım fakirlere yardım edelim ama olmuyor benim kalbimi çok kırıyorlar.hepsi çocuk gibi oyun oynuyorlar .tamam oyunda oynarız ama dindende bassedelim.ilahi dinleyelim kuran okuyalım ama onlar hep şarkı oyun seviyorlar.seslerini yükseltiyorlar.bu günah diyorum aman İNCİ ne alaka diyorlar.onlara doğru olan şeyleri söylüyorum.yok öyle bişey diyorlar.bilmiyorum inşallah allah karşıma DİNDAR bir arkadaş çıkartık.benim hiç DİNDAR arkadaşım yok.o yüzden çok üzülüyorum ve yanlızım.gerçi biliyorum ALLAH hep benimle .ama işte hep yanlızım.arkadaşım tek 1tane ama dindar olsa bile razıyım yeterki olsun istiyorum.ben ona o bana gidip gelelim .ben arkadaşlarıma SELAMÜN ALEYKÜM diyorum tuhaf tuhaf bakıyorlar.yağğ işte benimde derdim varişte.birde arkadaşlarımın anneleri anneme bu çocuğu çok dinle ilgili doldurmuşun diyorlar.yazın annem beni baleye göndermedi diye anneme kızdılar.sank ALLAH onlara cennette bale yaptırcak .töbe töbeeeeeee.

bu arada morelim bozuk.DİN DERSİNDEN 98 ALDIM .İMAM HATİPE gidince orda arkadaşların olur dedi annem.ama orayada gidemicem.neden dersen
ÇÜNKÜ:papazlar ders vericekmiş.
işte öyle .bismillah görüşürüz.afff ALLAHIM afffffff.:a11::a33:

Selamün Aleyküm GARİP'lerden olan Can Nurum..
Garip'liğin mübarek ola inşallah..
Neden mi böyle bir tabir ile giriş yaptım? Müslümanlar, kıyamet alametlerinden bir alamet olarak, ahir zamanda birer garip gibi karşılanacaklar.. Onların her sözleri, her hal ve tavırları, Hak için mücadeleleri hep ''garip'' karşılanacak.. Ama garip kalabilmek ve bu yolda garip kalmaya çalışmak, halis imanın bir meyvesidir.. O'na kulluk eden, yalnız değildir kocaman yüreklim:)... O dilerse yolunu aydınlatacak çok güzel kardeşler çıkarır karşına..Muhakkak ki bununla da imtihan ediyordur seni Rabbimiz.. Hiçbir şey hikmetsiz değildir, değil mi? Belki o kardeşlerin vesilesiyle, hayatın bir başka yüzünü, insanların türlü türlü olduğunu idrak edeceksin.. Nitekim Efendimiz (s.a.v) de yalnız değil miydi? Onun kanından, dilinden olan öz amcaları tarafından bile anlaşılamamıştı.. Anlıyoruz ki aynı dili konuşmak, aynı kanı taşımak değil, aynı hisleri ve aynı davayı paylaşabilmekle kardeş ve dost olunabilir.. Hayatta karşına çıkan her olaydan ve tanıştığın her kişiden alman gerekenleri al.. Muhakkak ki, insanların her biri kocaman birer dünyadır.. Onlarla ortak olan en küçük paydanı düşün ve insanları ne olursa olsun sevmeye devam et.. Sizleri kardeş kılan o kadar çok şey var ki.. O paydayı bulup o ortaklıkta birleşmelisiniz..Her şeyden önce ''insan'' oldukları için (işte en güzel ve en minik ortak payda) değer ver ve dostluk kur inşallah..Onlar, bizler gibi düşünmüyorlar diye, yalnız olduğumuzu düşünmemeliyiz, onlardan alakamızı kesmemeliyiz.. Bir insanı kazanabilmek, kaybetmekten daha zordur güzel kardeşim.. Sen zor olana talip ol inşallah;).. Rabbimiz c.c de halis niyetine ve güzel kalbine göre verecektir.. Aklında ve yüreğinde hep Gül Nebimiz (s.a.v)'in örneği olsun, örneğin o oldukça, O'nun mücadelelerini anladıkça, ''iman ettim'' demenin yetmediğini görecek ve onların yaşadıklarını yaşamadan selameti beklememek gerektiğini öğreneceksin miniğim..
Rabbimiz c.c karşına her daim, gönlün gibi insanları çıkarsın, razı olduklarıyla seni beraber kılsın inşallah..
Baki Dualarımla can minik..

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm İncinur kardeşim;

Bence bu konuyla ilgili endişe ve hüzün yaşamamalısın. Şöyle düşün, bu forumu arkadaşlarımız kurmuşlar. Bir çok şehirden hatta farklı ülkelerden müslüman kardeşlerimiz buraya geliyor. Bir şeyler paylaşıyor, bilmeyenler öğrenmeye çalışıyor. Bizleri bir araya getiren bu mühteşem din olgusu değilmidir. Şahsıma benim başıma bir kötü olay gelse, kahretmem, bu nerden çıktı keşke olmasaydı demem. Rabbim beni hatırladı derim. Sende bunu dene. Belki senin sınavında bu. Nerden bileceksin. Bence şükür et kardeşim. Her şeyin başı şükür. Seni, ananı, babanı ceddini müslüman olarak, türk olarak yaratmış. Kendini tanıtmış, yolunu göstermiş, kitabını indirmiş. Ya böyle olmasaydı. Başka bir hristiyan ülkede hristiyan olarak hayata gelseydin. İslam düşmanı olsaydın. Yada baskı altında yaşayan canım doğu türksitanımdaki müslüman kardeşlerimiz gibi ibadetlerini baskı ortamında yapamasaydın. Ben seni yargılamıyorum. Sende kardeşimsin. Ben şunu bilir bunu söylerim.

Allah bize yeter, cenab-ı allahın verdiklerine, vereceklerine. aldıklarına, alacaklarına her daim şükretmeliyiz. mükafatını ilelebet alacaksındır.

Yüreğini gönlünü ferah tut, belki yanında değiliz. Sana birebir arkadaşık edemiyoruz. Birbirmizi göremiyoruz. Ama bu forumdaki bütün arkadaşlar adına söylüyorum. Bizler hepimiz senin arkdasınız, kardeşiniz,

Allah yar ve yardımcın olsun. Allaha emanet ol, güzel insan... :)

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküme selam ablamısınız abimisiniz bilmiyorum.teşekkür ederim.kızınızıda öpüyorum.işallah oda dindar olur.bu arada erkekle kız arkadaş olmaz günah.ama burdaki erkekler benim abim.siz erkekseniz arkadaşımız olamazsınız ama bayansanız olur.

ben ablayım canım benimle rahatlıkla arkadaş olabilirsin hemde bir anneyim şimdi için rahatladımı :)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
T.Nur ablan bak sana arkadaşlık teklif etmiş. Ne güzel işte.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
BİSMİLLAH
herkese yazmış ben cevap vercem ama şimdi okuldan geldim .yemek yicem ders çalışıcam yarın sınavım var,bide misafir gelicek yani çok yoğunum yarın cevap yazıcam olurmu.kırılmayın sakın .annemde artık evde hastaneye gitrmicek artık çok mutkuyum o yüzden benim enyakın arkadaşım annem zaten.:a12:hepinizi çok seviyorum allaha emanbet olun.allah hepinizi korusun ayıp olmasın diye hemnecik yazayım dedim bide cuma gecesi dualrımda var cumanız mübarek olsun ecmain olsun.öptüm ama ablaları öpüyorum sadece abilerde selam söylüyorum.:a12:

kırçiçegi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm GARİP'lerden olan Can Nurum..
Garip'liğin mübarek ola inşallah..
Neden mi böyle bir tabir ile giriş yaptım? Müslümanlar, kıyamet alametlerinden bir alamet olarak, ahir zamanda birer garip gibi karşılanacaklar.. Onların her sözleri, her hal ve tavırları, Hak için mücadeleleri hep ''garip'' karşılanacak.. Ama garip kalabilmek ve bu yolda garip kalmaya çalışmak, halis imanın bir meyvesidir.. O'na kulluk eden, yalnız değildir kocaman yüreklim:)... O dilerse yolunu aydınlatacak çok güzel kardeşler çıkarır karşına..Muhakkak ki bununla da imtihan ediyordur seni Rabbimiz.. Hiçbir şey hikmetsiz değildir, değil mi? Belki o kardeşlerin vesilesiyle, hayatın bir başka yüzünü, insanların türlü türlü olduğunu idrak edeceksin.. Nitekim Efendimiz (s.a.v) de yalnız değil miydi? Onun kanından, dilinden olan öz amcaları tarafından bile anlaşılamamıştı.. Anlıyoruz ki aynı dili konuşmak, aynı kanı taşımak değil, aynı hisleri ve aynı davayı paylaşabilmekle kardeş ve dost olunabilir.. Hayatta karşına çıkan her olaydan ve tanıştığın her kişiden alman gerekenleri al.. Muhakkak ki, insanların her biri kocaman birer dünyadır.. Onlarla ortak olan en küçük paydanı düşün ve insanları ne olursa olsun sevmeye devam et.. Sizleri kardeş kılan o kadar çok şey var ki.. O paydayı bulup o ortaklıkta birleşmelisiniz..Her şeyden önce ''insan'' oldukları için (işte en güzel ve en minik ortak payda) değer ver ve dostluk kur inşallah..Onlar, bizler gibi düşünmüyorlar diye, yalnız olduğumuzu düşünmemeliyiz, onlardan alakamızı kesmemeliyiz.. Bir insanı kazanabilmek, kaybetmekten daha zordur güzel kardeşim.. Sen zor olana talip ol inşallah;).. Rabbimiz c.c de halis niyetine ve güzel kalbine göre verecektir.. Aklında ve yüreğinde hep Gül Nebimiz (s.a.v)'in örneği olsun, örneğin o oldukça, O'nun mücadelelerini anladıkça, ''iman ettim'' demenin yetmediğini görecek ve onların yaşadıklarını yaşamadan selameti beklememek gerektiğini öğreneceksin miniğim..
Rabbimiz c.c karşına her daim, gönlün gibi insanları çıkarsın, razı olduklarıyla seni beraber kılsın inşallah..
Baki Dualarımla can minik..

selamun aleyküm.
konulara bakarken tevafuk oldu.ve bu konuyu inceleyeyim dedim.
sizin incinur kardeşimize yazdığınız bu yazıyı okurken bu cümleleri kuran sizi tebrik etmek istedim.diğer konularınıza ve mesajlarınızada baktım.çok değerli birisi olduğunuzu düşünüyorum.RABBİM paylaşımlarınızdan istifade edebilmeyi nasib etsin.incinur kardeşimizinde garibliği ömür boyu artarak devam eder İNŞAALLAH.
vesselam.

bizmircity

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim inanki bende duygularımı yazsam aynen senin dillendirdiklerini yazarım.sen doğru olanı yap elbet bir gün seni anlayan insanlar çıkacaktır.allaha emanet ol.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt