Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben Cebrail'i aramızdan çıkardım... (2 Kullanıcı)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşlerim...sizinde bildiğiniz gibi öyle bir Peygamber'e ümmet olarak yaratıldık ki ne kadar şükretsek azdır...RABBİM O'nun sefaatini cümlemize nasip eyle(AMİN AMİN)

Mirac’da ALLAH ile olan anı anlatırken Peygamberimiz (SAS) şöyle der:
“Allahu Teala bana:
—Konuş Ya Muhammed! Buyurdu. Ben hayretten dona kaldım. Sonra, Allah benim kalbime ilham etti. Ben de:
—Ettehiyyatü lillahi vessalavatü vettayyibat (Bütün tazimat ve dualar, bütün ibadetler Allah’ım sana mahsustur.) dedim. Bunun üzerine Allah:
—Esselamü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi ve barekatühü (Ey Peygamber! Selam, Allah’ın rahmeti ve bereketleri senin üzerine olsun.) Buyurdu.
Ben de mukabele olarak:
—Esselamü aleyna ve ala ibadillahis salihiyne ( Bize de selam olsun. Allah’ın Salih kullarına da selam olsun) Dedim.
Allahu Teala:
—Ya Muhammed! Ben Cebrail’i aramızdan çıkardım. Sen ümmetini aramızdan çıkarmadın. Buyurdu.
Allah Resulüne soruldu:
—Ya Rasulüllah! Ümmetinden henüz gelmemiş olan kimseyi nasıl tanırsın?
Allah Resulü salla’llahu aleyhi ve selem:
—Bilmiyor musun ki siyah atlar arasında yüzleri ve ayakları beyaz olan bir atın sahibi kendi atını bilmez, tanımaz mı?
İşte bunun gibi benim ümmetim de abdest sebebiyle el ve ayakları bembeyaz, parlak bir şekilde nur saçarak mahşer yerine gelir.
Nur Peygamber’in nurlu ümmet, mahşerde pırıl pırıl diğer insanların gıpta ile seyredecekleri müstesna insanlardır.
Rabb Teala buyurdu:
“Bu Peygambere inanan, saygı gösterip aziz tutan, O’na yardım eden, O’nunla gönderilen Nura uyanlar yok mu? İşte onlar kurtuluşa ve saadete erenlerdir.”

(A’raf Suresi: 157)

Kaynak: SEVGİLİLER SEVGİLİSİ (RAGIP GÜZEL)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle emegine saglık ama uslup çok önemlidir burdada

(Bilmiyor musun ki )
bu kısmı hoş bulmadım...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle emegine saglık ama uslup çok önemlidir burdada

(Bilmiyor musun ki )
bu kısmı hoş bulmadım...

Kardeşim benimde dikkatimi çekti ama kitaptan olduğu gibi aldım...orada bir nüans var ama kitapta Yüce Mevlamız ile Peygamberimiz arasında geen konuşma kalın olarak yazılmış yani bu kısım o kısmun dışında yer alıyor... ALLAHU TEALA ile konuşmasından sonra yer alıyor...o kanuşmaya dahil değil sanırım...Haşa Peygamberimiz Yüce Mevlamıza böyle hitap edecek değil...(Yanlışlıktan ALLAHa sığınırım.)selametle...

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Ben tahmin ettim zaten aktarılan yerin hatası bu anlayışın için teşekkür ederim kardeşim...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
rica ederim kardeşim sizler benim eksikliklerimi söylemedikten sonra ben nasıl farkına varırım da kendimi düzeltirim...ALLAH razı olsun...

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
emeyine yüreğine sağlık ALLAHA CC emanet ol

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHUMME SALLI ALA SEYIDENA MUHAMMEDIN VE ALI ALA SEYIDENA MUHAMMED

Selamunaleykum Aydın kardeşim ben Ahmed nasılsın iyisindir inşallah uzun zamandır gorusemıyoruz bu arada emegıne saglık Allah c.c razı olsun hayırlı cumalar

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHUMME SALLI ALA SEYIDENA MUHAMMEDIN VE ALI ALA SEYIDENA MUHAMMED

Selamunaleykum Aydın kardeşim ben Ahmed nasılsın iyisindir inşallah uzun zamandır gorusemıyoruz bu arada emegıne saglık Allah c.c razı olsun hayırlı cumalar

Kardeşim hoşgeldin safalar getirdin...ALLAH razı olsun hakkatn çok özledik seni...evet uzun zamandır görüşemiyoruz...döndüğüne çok sevindim...ALLAHa emanet ol...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

Selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...güzel bir paylaşım emeğinize sağlık...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle - İNŞALLAH...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ümmetim de abdest sebebiyle el ve ayakları bembeyaz, parlak bir şekilde nur saçarak mahşer yerine gelir

emegine saglık kardeşim ben aranıza katılmadan önce açmış
oldugunuz bir formuş sanıyorum.rabbim razı olsun sizden inşallah bizde elleri ayakları bembeyaz olanlardan oluruz
selametle

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı

Selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...güzel bir paylaşım emeğinize sağlık...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

selametle - İNŞALLAH...

Ve aleykümselam kardeşim...ALLAH sizden de razı olsun...
ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ümmetim de abdest sebebiyle el ve ayakları bembeyaz, parlak bir şekilde nur saçarak mahşer yerine gelir

emegine saglık kardeşim ben aranıza katılmadan önce açmış
oldugunuz bir formuş sanıyorum.rabbim razı olsun sizden inşallah bizde elleri ayakları bembeyaz olanlardan oluruz

selametle

ALLAH razı olsun kardeşim. eve çok önce açmış olduğum bir konu idi. bende güncellemeyi unutmuşum...ama "nihalim" kardeşimiz sağolsun...güncelledi.

Amin amin amin kardeşim İnşaallah...bu arada kasım_hadi diye biri üye olmuş o bizim kasım abimiz değil herhangi bir karışıklığa yol açmasın diye...

ALLAHa emanet olunuz...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
ALLAH razı olsun kardeşim. eve çok önce açmış olduğum bir konu idi. bende güncellemeyi unutmuşum...ama "nihalim" kardeşimiz sağolsun...güncelledi.

Amin amin amin kardeşim İnşaallah...bu arada kasım_hadi diye biri üye olmuş o bizim kasım abimiz değil herhangi bir karışıklığa yol açmasın diye...

ALLAHa emanet olunuz...

sizde sağolun...ben güncellemeye devam ederim izninizle tabiki

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun..emegine saglik.selametle insallah,,

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt