Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Belleği sabit disk gibi kullanmak ne demek: (1 Kullanıcı)

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Belleğinizin bir kısmını sabit disk olarak windows'a tanıtıp (sanal sürücü programlarında sanal disk oluşturmanız gibi) istediğiniz program/dosyaları buraya atarak, sabit diskin yavaşlığından bir nebze kurtulmuş oluyorsunuz... Biliyorsunuz ram, hdd'ye oranla çok ama çok hızlı... Sık erişmek istediğiniz veya sık kullandığınız programlarınız varsa işinizi görebilir... Sonuçta sabitdisk yerine dosyalar buradan temin edilecek.

Eskiden merak edip arayıp da bulamadığım programı bulunca sizinle de paylaşayım istedim. Zamanında derginin birisinde registry ayarlarıyla yapılabildiğini okuduğum bu olayı yapan programlar var artık... Muhtemelen uzun süredir de kullanılıyor, benim yeni aklıma geldi tekrar kurcalamak
smiley.gif
Benim kullandığım Virtual Drive Pro (v11) adında... 2 GB'lık belleğimin 256 MB'ını sanal sürücü(sabit disk) olarak ayırdım bu programı kullanarak. 256MB'lık bu bölüme de browser'ları, ağır açılan winamp'ı ve video oynatıcıları koydum... Ufak tefek dosyalar anlayacağınız. Tabi belleğiniz bolsa, boyutu istediğiniz oranda araylayıp çok sık kullandığınız ağır programların daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz. Windows her açıldığında bu sanal sürücünün bıraktığınız yerden devam etmesini sağlamak için bir kaç ufak ayar yapmak gerekiyor. O da kolay.

Virtual HardDrive Settings altındaki menüde yer alan beş seçenekten en üstteki üçü olan

*Auto load the most recent image
*Save image upon restart or shutdown
*Save image during hibernation

seçeneklerini seçili hale getirip kaydetmek gerekiyor.

İşe yaradı mı?

Evet... 10 saniyeye yakın sürede açılan winamp(v5.552) artık 3 saniye içerisinde açılıyor. Browserların açılışında da gözle görülür bir iyileşme var. Benim için yeterli. 256 MB'lık belleğe de değer bana göre (halen 100 MB'dan fazla boş alanım var bu sanal sürücüde bu arada)



Bunun haricinde araştırdığım kadarıyla RamDisk Pro adında bir program ile 4GB belleği olup da, 3 GB'ın üzerindeki Ram'i görmeyen 32 bit XP sistem kullanıcıları, kalan 1 GB'lık kısmı bu program aracılığıyla sabit disk olarak gösterip kullanabilmişler... Tabi burada normalde kullanılamayan bu 1 GB'lık kısmı windows'un sanal belleği için kullanmasını sağlamak en mantıklısı olacaktır. Bunu denemedim ama 64 bit windows kullanmayan ve böyle bir durumda bilgisayarını kullanan arkadaşlar varsa bence denemeliler..Hem birinci ağızdan gerçekliğini kanıtlamış olur forumda da...
 

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
38
Puanları
48
Konum
Ankara
Kardeşim bu konuların ne teknoloji haberleri ile nede bilgisayar programları ile alkası yok. Bunları Destek bölümüne açarmısın.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt