Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

belki ALLAH rizasi icin bilen vardir (1 Kullanıcı)

islamınoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim Cennet ya da Cehennem mutlaka ikisinden bir yere gireceğiz. Orta yolu yok. Hangi şeytan türü sizi bu cehennem korkusundan alı koyuyor. Belki günah işleyebilirsiniz. Namaz kaçabilir ama cehennem korkusu daimdir asla bitmez Bu korkuyu size hissettirenlerle birlikte olun Size bu hususta en büyük dostlardan birini tavsiye ediyorum.
Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu | www.nihathatipoglu.com | İslam, Kur'an, Hz. Muhammed (SAV), İlahiler, Sohbetler, İslamiyet Gerçekleri
Verahmetulklah veberekatu...

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
kaan kardeşimin dediği gibi bizede oluyor böyle şeyler sen aldırma o seslere, niye böyle oluyor dedikçe daha çok yükleniyor insana...Rabbim tez zamanda kurtarsın bu sıkıntılardan...

Sevgi Gülü

Kayıtlı Kullanıcı
s.a öyle zamanlarda senden daha kötü durumdakileri düşün mesela kanserli hastaları düşün sokakta yatan evi barkı olmayan insanları düşün ,yiyecek ekmeği olmayan insanları düşün ozaman gerçekten haline şükür edersin .kardeşim sonuçta insanız sevinçlerimizin olduğu gibi üzüntülü zamanlarımızda oluyor .işte buna hayat diyorlar .

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
İNŞALLAH SIKINTINIZ EN KISA ZAMANDA GEÇSİN.BAZEN BANADA OLUYO HİÇBİŞEY YAPMAK GELMİYO İÇİMDEN OZAMANLARDA AĞLAMAK GELİYO AMA BENİMKİNİN SEBEBİ OLUYO HEP.SİZE TAVSİYEM İNŞİRAH SURESİDİR ÇOK FAYDASINI GÖRECEKSİNİZ

İnşirah süresi, bize kısacık ömürde fani hedeflerin çok fevkinde, evrenseli kucaklayan, ebetlere uzanan başarı yolunda modellenecek bir Yüce Zat ve O Zat'la bütünleşmiş iki önemli yöntem önermektedir. Birisi başarı yolunu kolaylaştırmak için, zorluklarla boğuşarak, sürekli çözüm alternatifleri üretmek, diğeri de, ebedî başarıyı elde etme yolunda hiç durmadan, boşluk bırakmamacasına hayatı hizmet ve eylemlerle doldurmak!..
Bunun getirisi de Psikolojik bütün ağırlıklardan kurtulup iç huzuruna kavuşmak, bütün zorlukları aşarak başarıya ulaşmaktır.

İnşirah Suresi (Arapça: سورة الشرح) Kur'an-ı Kerim'in 94. suresi.

8 ayetten oluşan sure Mekke'de nazil olmuştur. Bu surenin okunması İslam inancına göre insanın sıkıntıların giderilmesini ve kalbine ferahlık lütfedilmesini sağlar.

selamün aleyküm muhterem kardeşim;

sizinde dediğiniz gibi inşirah suresi'ni okuması kardeşimizin sıkıntılarını giderecektir bildiğim kadarı ile elini kalbine koyup 7 kere okuması daha iyidir..

ayrıca sıkıntı anında " la havle vela kuvvete illa billahil azim.." tesbihatı sıkıntıları giderir

ama şu cümleniz biraz tuhaf; İslam inancına göre bu cümle islama uygun değildir....

Eygi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm muhterem kardeşim;

sizinde dediğiniz gibi inşirah suresi'ni okuması kardeşimizin sıkıntılarını giderecektir bildiğim kadarı ile elini kalbine koyup 7 kere okuması daha iyidir..

ayrıca sıkıntı anında " la havle vela kuvvete illa billahil azim.." tesbihatı sıkıntıları giderir

ama şu cümleniz biraz tuhaf; İslam inancına göre bu cümle islama uygun değildir....

ALLAH cc razi olsun sizden. cok sag olun.....

Eygi

Kayıtlı Kullanıcı
s.a öyle zamanlarda senden daha kötü durumdakileri düşün mesela kanserli hastaları düşün sokakta yatan evi barkı olmayan insanları düşün ,yiyecek ekmeği olmayan insanları düşün ozaman gerçekten haline şükür edersin .kardeşim sonuçta insanız sevinçlerimizin olduğu gibi üzüntülü zamanlarımızda oluyor .işte buna hayat diyorlar .

s.a. sevgili kardesim. yazdiklarin icin cok tesekkür ederim. ALLAH cc razi olsun senden. sakin kendimi düsünüpde benden kötü olanlari daha büyük imtahanda olanlari düsünmüyorum sanma. zaten ALLAHima binbir defalarca sükürler olsun. Ben SIkinitsiz gecirdigim heranima sükür ediyorum. Bazi günler okadar kötü oluyorumki - yerimden kalkamiyorum ama yinede ALLAHima sükürler olsun diyorum. Aklim bilincim yerinde elim kolum kalkiyor, nice insanlar var diye sükrediyorum. Sag ol kardesim yazdiklarin icin. Evet hayat bu dedigin gibi..........hayirli aksamlar.....

Sevgi Gülü

Kayıtlı Kullanıcı
s.a eygi kaedeşim hayırlı geceler haddim olmayarak bir şey diyeceğim istersen bir psikolağa git veyada bir arkadaşınla otur konuş rahatladığını göreceksin benim bir problemim yada kaygılarım olduğunda samimi olduğum komşımla konuşuyorum gerçekten rahatladığımı hissediyorum iyi geliyor . kendine iyi bak çünkü bu can RABBİMİN emaneti seni ALLAHa emanet ediyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt