Serpil Memişoğlu
Acabalar, belkiler, keşkeler, vesaireler…
Şüpheler, endişeler, kâbuslar…
Aramalar, arayamamalar, kaybolmalar…
Belirsizlikler içinde yaşanan hezeyanlar...
Fark edilenler, fark edilemeyenler, üstü kapatılıp görmezden gelinenler…
Kalp sıkışmaları, iç daralmaları, kafa çatlamaları, mide krampları…
İç hastalıklar, dış hastalıklar, ruhsal bunalımlar…
Battıkça batan ve bir daha doğrultulamayan yaşamlar…
Kimi uzakta, kimi yakında, kimi karşıda, kimi içinde…
İnsanı her türlü hastalığa sürükleyen vitamin eksikliğimiz; asıl yaşam kaynağımız İman. Müslüman “gibi” değil de Müslüman olarak yaşayabilseydik; ne ruhumuz nede bedenimiz bu kadar ızdırap çekmezdi.
Bunca yaşadığımız sorunların kaynağı bu.
İman eksikliği…
Sistemin suçu, ailenin suçu, kişinin suçu…
Artık bunları sorgulayacak zamanımız yok ne yazık ki. En kısa zamanda kurtuluş nasıl olur ona yoğunlaşmak ve o yolda ilerlemek gerekir. Önce kendimiz, sonra çevremiz için…
İşin zor kısmı da bunun nasıl ve hangi yolla olacağı. Eskiden bir inanç yolu vardı birde inkâr yolu. Seçmek kolaydı.
Ya şimdi ! O kadar çok yol var ki; inanç (!) yolunda… Birçok yolun başı iman gibi görünse de sonu inkâr (Allah muhafaza eylesin bizleri ve tüm Ümmed-i Muhammed’i)…
Çare; OKUmak, araştırmak, ibadetlerde esnek olmamak ve DUA etmek…
Abdullah b. Mes’ud’un Duası
“Yarabbi! Geri dönmeyen bir iman, bitmeyen bir nimet ve huld cennetinin en yüksek derecelerinde Peygamberine arkadaş olmayı istiyorum”[1]
Hz. Ömer (R.a.) Duaları
-“Ey Allah’ım! Beni gafil bir şekilde yakalamandan, gaflet içerisinde bırakmandan ve gafillerden kılmandan sana sığınıyorum”.[2]
-“ Ey Allah’ım! Amelimi salih kıl. Yalnızca senin için kıl ve amelimde başkası için hisse bırakma.[3]
-“ Yarabbi! Beni ebrarlarla beraber öldür. Beni şerlilerin içerisine koyma. Ateşin azabından beni koru. Hayırlı insanlara beni ilhak eyle.[4]
Ve Allah’ı hatırlatan insanlarla dost olmak…
Rabb’im bunca fitne fesatın çokça yaşandığı bu dönemde yar ve yardımcımız olsun İnşallah…
Selam ve dua ile…
[4] İbn Sa’d ve Buhari (Amr b. Meymun’dan)